Header

Hej hej!
Har precis varit i ridhuset och ridit Robin och Chamsin.
Båda har jobbats på marken med lite bommar. Väldigt nöjd med båda två. Gjorde min favvo övning. 3 bommar med 12,5 m mellan varje bom. Variera med att rida på 3 och 4. Sen tex 3 mellan dom två första bommarna och 4 mellan dom andra, och sen vända på det. En jättebra övning som jag tränat mycket på. Men ger så otroligt mycket också! Går jättebra och lätt med Robin nu.
Gjorde samma sak med Chamsin men lite enklare. Tog en liten serie sen några gånger också.
Men dom sagt, väldigt nöjd led båda idag 😄

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ridning

Hej!
Blev färdig med alla hästar runt kl 12 idag. Skönt.
Blev ridhuset med Milo och Chamsin. Vad ska man kalla det, lite "hoppning" men väldigt väldigt lågt mest för att träna lite på det dom behöver. Hade rätt, det jag funderade över med Milo. Han har gjort det som en liten grej att springa förbi. Därför jag tog det väldigt lågt idag. För att kunna tillrättavisa så att det bara är att styra tillbaka och kliva över. Sen var inte det en grej längre. Nu var han istället väldigt glad och sprang på lite för mycket fram 😜
Chamsin sen, också lågt med fokus på att få fram honom. Han hoppade rätt bra idag ändå.
Fick rida Robin hemma. Alltså ut i skogen... det är så sjukt lerigt, blött och äckligt hemma hos oss vid den här årstiden. Och nu har det till och med svämmat över u skogen. Det var så blött!! 😩 bara på vissa ställen som det gick att trava och galoppera, och då var det inte riskfritt. Lite sommar eller ett ridhus hemma hade inte varit fel!

Har varit och gymmat efter lunch. Samma sak som förra gången, tiden går så sjukt fort!

Det är vad jag har hittat på idag 😄

Likes

Comments

Ridning

Hej!
Idag har alla hästarna ridits ut och klättrats i skogen. Samma runda, samma backe och lika mycket klättring för alla 3.
Började med Robin, eller ska vi kalla henne vilda Hilda idag. Väldigt glad över att komma ut i skogen, som alltid 😊 Men hon är faktiskt inte lika vild längre, inte alls sol hon kunde vara för bara nått år sen. Men glädjen har hon kvar iaf och det är kul!
Tog Chamsin sen och sist Milo. Chamsin känns så långsam i jämförelse mot dom andra hästarna. Även om han går snabbt så tar dom andra två ut galoppsprången mer.
Den rundan jag rider brukar jag först börja med att trava en bit och sen galoppera tills vi kommer till bakben. Där galopperar vi upp, skrittar alltid ner. Sen kör vi varannan skritt och varannan galopp uppför backen. Idag blev det 8 gånger sammanlagt. Så 4 gånger i galopp och 4 gånger i skritt. Jag klättrar aldrig i trav. Har lärt mig att det ska slita på hästarna, vet inte hur sant det är men har aldrig klättrat i trav. Skritten bygger ju mycket styrka och galoppen kräver så mycket kondition och styrka.
När jag klättrat färdigt i backen galopperar vi hem. Är en lång stig som sen avslutar u en uppförsbacke där jag brukar släppa dom så att dom får springa så fort dom vill. Brukar alltid gå undan där!
Resten av vägen travar vi hem. Så det är vad hästarna har fått hitta på idag.

Nu sitter jag och äter Pizza medan jag kollar på Once upon a time. Har tänkt försöka äta mer nyttigt, men vi kan tänka mer på det nästa år 😜
Ha de 💕

Likes

Comments

Ridning

Hej!
Börjar bli lite julkänslan nu när det har snöat lite. Men hoppas den är borta redan i morgon! Var alldeles för kallt att va ute idag!
Idag var jag iväg på morgonen och red 3-åringen. Blev inte så mycket idag då hon var väldigt pigg och glad över snön. Blir förhoppningsvis lite mer på onsdag.
Har ridit ut på Chamsin en runda när jag kom hem. Väldigt glad över att få komma ut.
Eftersom Robin tävlat två dagar fick hon vila idag och så rider jag antagligen ut henne imorgon innan vi börjar jobba igen.
Har varit hos sjukgymnasten och gynnat i 1 timme. Kändes inte alls då länge, men tiden går väl fort när man har roligt, eller nåt sånt 😜 Är ju dör och tränar ca 2-3 dagar i veckan.

Resten av dagen har väl bestått av att kolla på one upon a time, bästa serien, drulligt varm choklad och värmt mig.
Har städat så kan julpynta lite mer nu.
Det var min måndag. Vi hörs imorgon 💕

Bild på Chansin från förra vintern 😍

Likes

Comments

Hej!
Inte vår dag idag och jag vet inte riktigt varför. Hon kändes inte riktigt framme idag. Kan ju va så att hon är lite trött från igår. Hoppade ändå två klasser. Men hon var väldigt fin på framhoppningen.
Kände redan på framridningen hur hon inte riktigt var framme för skänkeln. Så ca 3 ryttare innan jag skulle börja hoppa gick vi till ute banan och galopperade på mer där. Blev bättre men inte helt som jag vill ha henne.
Hoppade super idag på framhoppningen tills vi skulle ta dom sista sprången på oxern. Var stökigt och stressigt idag. Och brett skulle alla hoppa såklart. Kom bra men hon bara la av 1-2 språng innan och stannade då två gånger. Tog oxern lågt ej gång och sen räcker på 1.25 och sen skulle vi in.

Hoppade alltså Robin en 1.25 klass idag, nationell A:0
Linje med relaterat avstånd redan mellan 1 och 2. Räcke till oxer. Fick inte fram henne på dom sju sprången. Ett stop. Hoppade resen så fint tills vi kom till nästa relaterade linje med räcke oxer. Ett stopp till. Ute. Hoppade ettan igen.
Alltså inte alls nöjd idag. Sur, ledsen, besviken, arg om man ska säga det ned andra ord. Det är dagar som denna man undrar varför jag gör det här...

Likes

Comments

Tävlingar, vlogg och Videos

Hej! Som ni kunde läsa i tidigare inlägg var det en rätt tidig morgon idag. Klockan ringde 04.30 imorse. Hade allt packat och fixat så det var bara att gå upp, fodra och sen skölja benen på Robin innan vi lastade och åkte. Skönt att det inte är jag som kör, så kunde sova i bilen. Tar ca 1,5 timme att köra upp med transport så lite mer sömn för min del. Så fick det bli frukost i bilen. Glamoröst liv man har.

Men framme klockan 7. Gick banan och vet chek efter det. Startade först i 120 så bara att sadla och rida fram direkt efter det.

1.20 var ackumulatorhoppning. Rolig klass att hoppa. Första gången jag hoppar en sån klass utan att välja jokern. Hade ett grovt ner redan på andra hindret. Hon skar av och låg "på sidan" för mycket åt höger, jag hade kunnat rett ut det med bra ridning, men red fruktansvärt dåligt där tycker jag. Hade ett ner sen på hinder nr 5, men annars en okej tid. inte jättenöjd med min prestation. Bara att ladda om till nästa klass som var en 1.30

Mycket bättre runda. Jag red väldigt bra den här rundan, om jag får säga det själv! Hon hoppade bra också. Otroligt fin på framhoppningen. Så nöjd med henne där, men så river vi ändå första hindret + 4an. Ett resultat som ger 8 fel.

Ja vad ska man säga. Otur? Hemma hoppar hon som en gud. Hon är aldrig i ett hinder och river aldrig hemma! Superfin på framhoppningen också. Lite oförsiktig inne på banan. I och klonkar lite här och där och ibland faller bommarna. Men är faktiskt väldigt nöjd med rundan ändå! Synd med felen bara.

Här har ni 1.30 rundan. Kommentera gärna vad ni tycker!!


Har varit lite dålig med att fota idag, men film blev det iaf. Stort tack till Joahn som körde och hjälpte mig idag! :)

Likes

Comments

Hej!
Blir ett litet snabbt inlägg idag. För som rubriken lyder åker vi 5.00 imorgon. Tävling i Åstorp med Robin. Kommer hoppa två klasser. 1.20 och 1.30 a:0 båda klasserna så det ska bli kul! 1.20 är dessutom ackumulator hoppning.
Startar 8 imorgon och så ska jag ju hinna vet cheka, gå banan och rida fram innan det. Och sen tar det ju ett tag att köra dit. Så blir tidigt imorgon!

Idag har jag ridit Robin i ridhuset. Trimmat inför imorgon och hon känns jättefin! Tog med Chamsin den här gången. Har inte haft med honom på ett tag då det varit Milo och Robin som tävlats det senaste så har fått prioritera dom. Men nu kunde jag ta med honom så han fick hoppa lite. Riktigt fin idag så det var kul.
Blev i lite fel ordning men började dagen med att rida 3 åringen som jag red i tisdags.

Men vi får höras imorgon.
Bild på Robin från idag. ❤️

Likes

Comments

Tävlingar

Hej!
Inte mycket bättre start på tävlingsveckan den här veckan. Samma resultat som förra, alltså inget resultat.
Han har blivit mycket bättre med att åka till tävlingsplatser, blivit mer avslappnad och fin på framtidning och framhoppningen. Bara inne på banan nu då. För han hoppade som in i på framhoppningen! Men jag har en plan som jag tror är en lösning!
Vi tackar för oss det här året. Simply Miler då. Och kommer igen i början på nästa år på tävlingsbanorna.
Jag har fortfarande 3 klasser kvar med Robin i helgen. Skulle hoppat en till imorgon med Milo men känner inte att det kommer ge oss något så står över.
Men håll tummarna för "The golden one" aka Robin i helgen! 😊

Likes

Comments

Tävlingar

Hej!

I lördags rullade transporten till Sydslätten för att starta Simply Miler. Idag skulle vi hoppa två klasser, 90 cm och 1m. Hemskt väder, fruktansvärt kallt. Framridningen var helt frusen så gick inte mer än att skritta där. Annars gillar jag deras framridning, stor så gott om plats att rida fram på. Gjorde inte jättemycket för mig då jag var start nr 3 i första klassen och direkt kunde gå in och rida fram i framhoppnings ridhuset.

Han var lite spänd och ville kolla på "allt" annat, det är ju bara hans andra tävling. Men tycker ändå att det gick väldigt bra på framhoppningen. Det där med att det är mycket andra hästar runt omkring bryr han sig inte så mycket om, det är mest att han vill kolla på omgivningen.

Kom in på banan efter en väldigt bra framhoppning. Han blir lite spänd i kroppen för att han kommer in i ett nytt ridhus, men fortfarande inte så att han var för spänd. Skrittar förbi första hindret i väntan på vår tur att starta. Första hindret står mot läktaren. På sydslätten är läktaren ovanför banan så står man på läktaren ser man ner på banan. Vilket gör att alla på läktaren kommer ovanför hästen, vilket inte alla hästar är vana vid. Inte Milo... när han upptäcker det kommer alla hans flykt instinkter och han blir spänd och stressad i hela kroppen och vill bara springa iväg. Jag kan ändå hålla kvar honom, men har tappat all kontakt och fokus hos honom.

Vi får startsignal och han hoppar jättefint över första hindret, trots att han är livrädd för läktaren, men direkt i landningen kastar han sig åt alla hål och jag flyger.

Blir så arg på mig själv. Även om jag inte hade kunnat göra så mycket mer åt det så blir jag så arg och besviken på mig själv för att jag inte gjorde det bättre. Men det gick bra med både honom och mig.

Hoppar ju honom två klasser för jag vet att han behöver va inne på banan en gång för att känna sig trygg nästa gång han kommer in. Nu han vi inte va inne på banan så länge i första klassen. Gick bättre i nästa. Men han var fortfarande inte riktigt hos mig och för spänd i kroppen för att kunna göra det bra. Han var väldigt tittig på alla som rörde sig på läktaren och inne på banan, nåon häst gnägga och då är fokuset där istället för hos mig. Sprang förbi ett hinder 1 gång och senare i banan ett annat 2 gånger. Ingenting som hade med hinderna i sig att göra utan mer allt runtomkring. För höjden har han inget problem med, inte vara runt andra hästar heller. Det är just den biten att åka iväg till nya ställen som han blir stressad av. Inget dröm resultat men man får se det som en lite dyrare miljöträning ;)

Han kommer bli en väldigt fin tävlingshäst! Jag vet det och jag tror på honom!

Bild från hans första tävling i Åstorp för några veckor sen!

Likes

Comments

Ridning

Hej!
Mycket häst idag! Det gillas 😊
Började med att åka till ett ställe en liten bit bort och rida en jättefin 3 åring. Första gången jag red henne och det gick väldigt bra.
Blev en runda i skogen med Chamsin sen. Red honom där jag red dom andra hästarna igår för ville jobba honom lite på volt. Inga minus grader idag 😄👍🏾 men var då rätt blött och lerigt att rida ut så kunde inte göra mycket mer än att skritta och trava.
Efter lunch åkte jag därför till ridhuset med Robin och Milo. Började med Milo. Jobbade med lite samma saker som igår och han blev så fin och avslappnad! 😊
Robin fick hoppa idag för vill starta henne i helgen i Åstorp. Började med att värma upp på lite små hinder på 1m. Tog sen en liten bana på 1.15-1.20 och sen några språng på 1.30 😄 Hon var såå fin idag och väldigt glad 👍🏾😄😄

Hade ingen bild från idag så få bli en bild från en dag med fint väder 😉

Likes

Comments