Header

Godmorgon solstrålar ☀
Idag var det dags för ett besök hos specialist mvc.
Känslorna har ju varit upp och ner, väldigt blandade.

Men idag så fick vi se våra stjärnskott och ALLT såg jättebra ut ♡
B1👶 är något större, som tidigare, än B2👶 och de kivas som bara den, sparkas och lever rövare.

Idag hittade barnmorskan även skiljeväggen, 😌 - vilket var något vi letat efter, så där släppte den oron.😅

Nytt bf-datum blev det dock, men vad gör det?? 😇
Huvudsaken är att det ser bra ut och att de är utvecklade i rätt takt.

Status just nu? 😁
♡Överförtjust
♡Överlycklig
♡Överexalterad

Tack för att Ni finns och är en del utav resan, kära vänner ♡
-Vad vore resan utan ert stöd? 😇

Fyra ska bli sex ♡

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hey peaches 💕
I helgen blev det en tripp ut till Kärrbodagens alla festligheter tillsammans med Jévangeline och mormor.
- En riktig tjejdag ♡
Och självklart så fick Nona sig ett besök också ♡

En fantastisk dag med hembakat, kosläpp, traktorsafari och hemslöjd.
Träffade även en väldigt go och fin barndomsvän ♡
-En perfekt dag helt enkelt ♡
Laddade batterierna och insöp den fridfulla atmosfären.

Söndagen i sin tur bjöd på ridskola och min duktiga tjej fick ännu en pin ♡
Travade och fick väldigt mycket beröm utav ridskolans fröken.
-Väldigt stolt ♡

Det är så oerhört kul att se hur mycket hon vuxit, och hur hon växer med sina åtaganden. Hon älskar verkligen djur, i synnerhet hästar. Så som den bästa mamman jag är så har jag givetvis införskaffat lite "hästkläder" åt fröken. 😊👌

Så nu håller vi tummarna för att hon henne.
Inte för att jag tror att hon behöver det, jag menar, hon skippade första gruppen och gick direkt på fortsättningskursen och hon är en av två i hennes ålder i den gruppen där alla andra är väldigt erfarna. 😊💕

-Jag är såååååå stolt över min lilla tjej ♡

Likes

Comments

Hejsan hoppsan!
Tiden bara rusar iväg och igår trilla provsvaren ner i brevlådan...

Allt såg bra ut, bortsett från ett något förhöjt CRP, (ett ospecificerat prov för infektion/inflammation), som nu är skickat vidare till infektionskliniken för bedömning. Så nu blir det till att invänta svar och återkoppling eller kallelse till infektionsmottagningen.

Så nu håller vi tummarna 💕

Idag kliver vi in i vecka 14 ♡
Ett stort kliv enligt mig.
Vi är nu i graviditetsmånad fyra och hittills har det gått relativt bra. Den ihärdiga växtvärken har gett sig, men vid sträckning (nysning, skratt, hosta) så hugger det nå djävulskt 😕 Mindre trevligt...

Bara jag kan bli kvitt detta med febern och mattlösheten, sömnsvårigheterna och allt som kommer till, så skulle det vara såååååå mycket bättre. Men som sagt. Inväntar svar.

Nästa vecka är det dags för KUB.

Fyra ska bli sex ♡

Likes

Comments

Facebook minnen...
-Vilka fantastiska människor jag haft i mitt liv och har än idag. Riktiga guldsjälar 💛

Men, vissa minnen vill man sudda ut för evigt...
4 år sedan idag...
💔 MA operation 💔

Givetvis så för det ju tankarna dit dom inte ska... 😢

Livet är så hårt och orättvist ibland... 👼

Så idag är det blandade känslor, försöker att inte stanna upp och tänka... Kör framåt, men det är svårt. Svårare än man tror.
Det är så många känslor i omlopp.
Och: På tisdag gäller det.
Så även där är det en orkan av känslor som rörs upp.

Jag är såååååå jävla lycklig över att ha två små liv inuti mig, och samtidigt är jag livrädd för att få besked om att det gått åt helvete. 😭
-För varför skulle det gå vägen den här gången?! Men samtidigt, varför inte!? 😱

Ja, som sagt... Många känslor är det... Och ibland känns det som om jag inte kan uttrycka mig utan att bli dömd. Jag vet inte. Men det känns så.
Varje hugg, plötslig smärta, molande värk... Ja, allt får mig att skjuta i höjden! Känner hur pulsen stiger och kallsvettningarna strömmar in. Jag är så obeskrivlig utmattad och ledsen i själen sådana här dagar.
Jag vill bara att allt ska vara bra. Att jag ska må bra. Att jag ska få njuta utan skräcken runt hörnet. Jag vill bara få vara.

♡ Fyra ska bli sex ♡

Likes

Comments

Hej igen!

Det går några rader mellan varven...

Har varit rätt dålig på sista tiden så orken har inte funnits eller ens hittats för att palla uppdatera er om vad som händer och sker i allt runt omkring med tvillingarna, hormoner och livet...

Jag kan summera det hela med att svensk sjukvård inte är som den en gång var...

I flera veckor har jag krigat mot en ihärdigt dryg feber som resulterat i sömnlösa nätter och väldigt trötta och utmattade dagar. Jag har varit så pass slut som artist att jag somnat vid köksbordet med maten på bordet. Men enligt läkarna är detta fullt normalt när man är gravid. Ja, absolut! Men hur förklarar det denna djävulska feber? Att vakna mitt i natten med 39 graders feber, trots 1g Alvedon i kroppen, med en sån faslig magsmärta och nästintill panik, med svimningsatacker, yrsel och disorienting - det är allt annat än normalt. Sen att behöva sjukskriva sig titt som tätt pga detta är ju inte heller så önskvärt. Specialist mvc konstaterade att detta inte var ett normalt graviditetssyndrom och bad mig kontakta familjeläkaren angående mitt problem då de ansåg att det var rätt väg att gå. Så sagt och gjort. I måndags var jag i kontakt med min familjeläkare och fick prata med en syster. Hon i sin tur hade en typisk dålig måndag som gick över på mig.

Hon menade på att mina besvär var fullt normala eftersom att jag är gravid, att mitt allmänna tillstånd, medicinskt, bara var en av många bieffekter av att vara gravid.

För mig, så är det inte normalt att gå runt med feber i flera veckor, att må så pass psykiskt dåligt pga sömnbrist och utmattning till följd av febern. Men för henne var det fullt normalt och hon tyckte att jag var lite överkänslig. Sen ifrågasätter hon varför jag går hos specialist mödravården. "Jo, för att jag har fem missfall i bagaget och för att denna graviditet är en tvillinggraviditet så de vill ha extra koll på mig/oss". "Jaha", muttrade hon och ansåg fortfarande att jag ringt fel läkare. Det hela slutade med att jag fick ge mig. Hon var väldigt bestämd och väldigt iskall. Jag fick glatt ta emot ett "nej" då hon som sjuksköterska inte ansåg att jag behövde läkarvård utan att jag kunde sjukskriva mig "som vanligt" och vila.

När jag på tisdagen sedan åker ut till min mamma och berättar om samtalet, blir hon galen! För där sitter jag, helt likblek, med gråten i halsen och inte vet vart jag ska ta vägen... Och hon, som inte är läkarutbildad, ser att mitt allmäntillstånd är helt uppåt väggarna. Så hon tar upp telefonen och ringer min läkarstation. Sagt och gjort. Hon får i sin tur prata med en bitsk kvinna som inte alls förstår varför en 30årings mamma ringer och ifrågasätter hennes kollegas beslut. Mamma var allt annat än trevlig när hon möttes utav detta. Hon förklarade sakligt, grundläggande och bildligt. Men sköterskan gav dig inte. Tillslut får jag telefonen och med kraft och mod ryter jag ifrån och kräver att de tar in mig för en genomgång. Tillslut så ger hon sig. Hon ger mg en tid med snäsig ton. Och jag tackar ödmjukast.

Onsdagen blev till att åka att jobba. Jag var piggare men fortfarande inte helt hundra. Kvällen kom och med den även febern. 37,8 med 1g Alvedon halv tre på natten. - Behöver jag säga att jag inte mådde så bra?

Torsdag kom och det var dags för läkarbesöket. Jag tog ut komp för att åka till läkaren och jobbet väntade så fort jag var klar. När vi kom in så var det där en ny, kvinnlig läkare, oerhört lyhörd, noggrann och uppmärksam. Hon tog blodtrycket, och med vila innan så blev resultatet 130/60. Inge vidare. Vi pratade länge om mitt välmående, min arbetsmoral och andra faktorer. När hon sedan hörde hur länge detta hållit på och att jag skulle gå till jobbet efter besöket så sjukskrev hon mig på plats. Sen skickade hon mig till labb. Väl på labbet tog de 4 rör. Bland annat så var ett utav proverna för levern... Ja, inte för att jag vet vad de ska hitta men jag är iallafall så oerhört tacksam för att mamma skällde ut sköterskorna och att jag fick träffa denna fantastiska läkare som faktiskt tog mig på allvar. Nu är jag som sagt sjukskriven, till slutet utav maj och i nästa vecka får jag svar på blodproverna.

Håll tummarna att det blir bra snart ♡

Fyra ska bli sex ♡

Likes

Comments

Go'kväll peaches 💕

Ha, idag var det allt annat än lugnt och stilla... Hjärnan gick på högvarv (som ni kanske förstår) och känslorna svämma över.

Bara att sitta i väntrummet och det drar ut på tiden, det är värre än värst 😧
Jag som är så punktlig... 20 minuter efter utsatt tid var det ÄNTLIGEN vår tur!

Ny specialist idag, men såååååå trevlig!
Blev till att slänga sig på britsen direkt, ord å inga visor! Och där fann hon B1 kickandes och flaxande mot B2 som i sin tur flaxade tillbaka. Värsta fighterna 😂
Men så oerhört skön känsla ♡
Båda två, nästintill lika stora, har vuxit som de ska och sprallar runt som bara den där inne... Helt fantastiskt! Obeskrivligt.

Men doktorn hittade inte det hon letade efter så vi fick byta kamera, men det visade inte rätt, trotts olika inställningar, så det fick bli vul istället. Men det är fortfarande oklart om de har en varsin kupa eller om de delar... Delar de så är det problem... Två vildar, två navelsträngar, det slutar ofta med kaos... 😱
Men doktorn tyckte dig skymta en vägg emellan dem..
-Så vi håller tummarna för det! 🤞
Sen konstaterade hon att de är enäggstvillingar.
-Jahopp!! 😅👍
Överlycklig. Överraskad. Överväldigad.
Såååååå mycket kärlek ♡♡

Blev en liten video på vildarna
(finns på Instagram)

Sen fick jag förklarat för mig att det inte är någon fara med blodsockret.
"Du måste ju förstå att det är ju faktiskt två som du ger liv till, så dina värden kommer att pendla lite, men det är ingen fara kära du. Det är inte graviddiabetes."

Dom orden.
Som ljuv musik för mina öron. 🎶

Så nu inväntar vi nästa besök som blir ett KUB. 3 veckor. Nedräkning pågår.
Sen blir det besök varannan vecka ♡ plus hos vanliga barnmorskan.
-Jag är så tacksam för stödet och att de förstår min oro ♡
Så nu ska jag blicka framåt, försöka njuta till 💯 % och försöka sluta oroa mig...

Fyra ska bli sex ♡

Likes

Comments

Godmorgon...
Idag är dagen här.
Jag har knappt sovit inatt.
Kallsvettig och feber från och till, mardrömmar, toalettbesök och konstant törst varvat med illamående.
Så jag har ingen positiv energi alls idag... Men jag försöker tänka positivt.
Det är ju en stor dag som vi alla sett fram emot.
-Hur har det gått för B1 👶 och B2 👶?

Men: Många tankar och känslor är det som blossar upp... Mest negativa...
Även om jag försöker att vara positiv så är det oerhört svårt att bemästra de mörka, hemska tankarna.
Jag har ju redan varit där. Fem gånger.
-Snälla, säg att det inte blir en sjätte idag...

Så håll tummarna för oss idag runt mellis ♡
Jag behöver lite positiva vibbar babes ♡

Fyra ska bli sex ♡

Likes

Comments

Hey peaches 💕
Här rullar jag fram mot valborgsmässoafton i goda vänners lag, solen skiner och jag med den. Vill passa på att önska er alla en toppendag 💖
Bjuder på några bilder från fredagen 😘

Fyra ska bli sex ♡

Likes

Comments

Tiden går så fort men ändå så sakta...
Den här veckan har jag varit hemma efter att jag slogs av en ihärdig feber och hemsk trötthet... Sen kom en förkylning på det som slog mig deckad... Växtvärk from hell och sömnen har varit en berg och dalbana.
Men när lugnet la sig av att inte känna stress efter ett samtal med barnmorskan så kunde jag äntligen koppla av.

Den här veckan bjöd på provtagning på labbet. Det såg bra ut, men glukosprovet var väldigt lågt. 4 är gränsvärdet och jag hade 3,6. - Vilket kan förklara min otroliga trötthet. Barnmorskan kunde inte riktigt sätta fingret på vad som orsakar det låga värdet, men det kan ligga en del bakom.
Är det ihållande kan det utveckla sig till en diabetes...

Men hon ville vaken säga bu eller bä, utan skickar provsvaren vidare till specialist mvc som jag ska träffa på tisdag.

I övrigt så hade vi ett väldigt bra inskrivningssamtal på 1,5h.
-Fantastiskt bra barnmorska och det är henne jag ska ha framöver! ♡ (äntligen!!)

⚜️ Blodtryck 110/60
⚜️ HB G/L 135
⚜️ Glukos 3,6

Växtvärken är "normal", även om den känns allt annat än normal för min del.
Jag hoppas verkligen att den släpper snart och att jag kan börja röra på mig i rätt riktning igen. Vikten är ett hot.
Även om jag fick tillsägelse om att inte fokusera på vikten, så kan jag inte bara låta kroppen skena iväg😱
+37 kg satte sina spår förra gången, och kan jag röra på mig mer så kanske jag halverar viktuppgången.
För vårt allas bästa! ♡

Så idag, dagen till ära, så kliver vi in i vecka 11 och embryona blir nu foster ♡

På tisdag får vi se våra skatter igen...
-Som vi längtar! ♡♡

Jag hoppas verkligen att de mår bra.

Fyra ska bli sex ♡

Likes

Comments

Livet som, nybliven, gravid tvillingmamma går sådär... Men framåt går det. 😆

Inatt trodde jag seriöst att jag skulle gå av på mitten efter en KRAFTIG nysattack 😱🤧😭
#fyfanihelahelvete
Jag nös så att jag hörde hur det knakade i mig.
Sen låg jag där, orörlig, bara att andas gjorde så fruktansvärt ont...
... 15h senare...
- Det gör fortfarande ont. 😢

Idag har jag pratat med specialist mvc, fått ett ul inbokat och rådet att ta det lugnt, ta smärtlindrande och använda vetekudden kontinuerligt. Och även fått höra VAD det är "för fel", jo ligament sedu!

! Tipset är att prata med min fysioterapeut. Det kan vara bäckenet /höften som förvärrar "växtvärken". 😱 Jomen tjena!
Sen har jag pratat med bm hos familjeläkaren och fått en tid inbokad för inskrivning, labb 🔬 m.m
Som sagt.. Det går framåt 😁
🔛 🔝 🔜

♡ Fyra ska bli sex ♡

Likes

Comments

Thanks darlings!


Better Blogging Nouw