Presentation picture
Mamaizon
28 år, Västerås
Här får Du läsa om en gift(ig) småbarnsmamma som kämpar mot fibromyalgi och kraftig övervikt. Är numera en STOLT ambassadör för #livsstil2015.
Här bjuder jag på en hel del goda och nyttiga recept. En släng av sjukt dålig humor. En smula tips och idéer, heminredning och design.
Här kan Du helt enkelt läsa allt mellan himmel och jord!
"Det finns många kopior, men bara ett original"//J

Kontakt: mamaizon@live.se

 

"När livet inte alltid ter sig som visionen får man göra sitt bästa utav situationen"

Sök
Instagram:: mamaizon
bild
bild
Twitter
mamaizon

Söndag: Rökt makrill med spenatsallad och äppelsås

En rätt som är sprängfylld med nyttigheter - bland annat järn och omega-3.

360 kcal/portion - P21% - F62% - K17%

2 portioner

Ingredienser

2 rökta makrillfiléer à 75 g

1 påse babyspenat, 65 g

50 g skivade champinjoner

100 g halverade körsbärstomater

¼ tärnat äpple

1 msk pressad citron

½ msk olivolja

salt och peppar

1 msk lättmajonnäs

1 dl fraiche, max 8 %

1 tsk honung

2 msk hackade cornichons eller saltgurka

¼ rivet urkärnat äpple

2 msk hackad gräslök

Gör så här

Lägg upp fisken på tallrikar tillsammans med spenat, svamp, tomater och äppeltärningar. Vispa ihop citron, olja, salt och peppar och droppa över grönsakerna. Gör en sås av resterande ingredienser och servera till.

 

Blogga med din mobil - Nouw har kanske Sveriges bästa blogg-app - klicka här!

Likes

Comments

Lördag: Rapsgriskarré med sötpotatischips

435 kcal/portion - P26% - F36% - K38%

2 portioner

Ingredienser

300 g sötpotatis

2 tsk rapsolja

½ tsk salt

½ tsk paprikapulver

1 krm chilipepparmix

½ tsk torkad mynta

mynta- eller salviablad

2 skivor mager karré, helst av rapsgris à 125 g

salt och peppar

1 tsk smör/olja till stekning

Garnera med: myntablad

Servera med: blandad sallad

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Tvätta potatisen väl eller skala om den är för ful. Skär tunna skivor, gärna med mandolin eller osthyvel och vänd runt i en skål med olja och kryddor. Lägg ut skivorna på bakpappersklädd plåt och baka mitt i ugnen ca 15 minuter. Passa så att de inte bränns. Vänd skivorna och stek andra sidan tills chipsen är knapriga, ca 10 minuter. Lägg mynta- eller salviablad på köttbitarna, salta, peppra och stek i matfettet ca 3 minuter på varje sida.

 

Likes

Comments

Fredag: Nyttiga rårakor med räkröra

Ett rivjärn duger bra till att riva rötterna, men om du lagar till många underlättar en matberedare med rivskiva.

310 kcal/portion - P22% - F38% - K40%

2 portioner

Ingredienser

150 g grovriven kålrot

150 g grovriven potatis

½ riven lök

salt och peppar

2 msk hackad dill

1 ägg

2 msk vetemjöl

1 msk smör/olja

Räkröra:

1 dl hackade räkor

1 tsk fransk senap

1 msk lättmajonnäs

1 msk hackad gräslök

2 msk matlagningsyoghurt

2 msk svart tångkaviar

Servera med: grönsallad med tomater

Gör så här

Blanda kålrots- och potatisrivet med lök, kryddor, ägg och mjöl. Stek små raggmunkar på båda sidor i matfettet. Blanda räkhacket med senap, majonnäs, gräslök och yoghurt. Lägg en klick på varje råraka och toppa med algrom.

 

Likes

Comments

Torsdag: Köttfärsmuffins med potatismos

405 kcal/portion - P36% - F40% - K24%

2 portioner

Ingredienser

250 g nötfärs, max 10 %

1 ägg

salt och peppar

½ msk kalvfond

½ riven gul lök

½ riven vitlöksklyfta

2 msk hackad bladpersilja

1 msk torkade tranbär

½ tsk flytande smör/olja till formarna

30 g fetaost

Mos:

200 g potatis, gärna mjölig

½ dl naturell yoghurt

salt och peppar

½ dl hackade provensalska kryddor (frysta)

½ dl granatäppelkärnor

Servera med: blandad sallad

Gör så här

Sätt ugnen på 170°. Blanda färsen med ägg, salt, peppar, fond, lök, vitlök, persilja och tranbär. Forma 2 bollar och lägg dem i smorda små porslinsformar eller i stadiga, dubbla muffinsformar. Tryck ner fetaosten i mitten. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter. Skär potatisen i mindre bitar och koka mjukt i saltat vatten. Häll av vattnet och krossa potatisen tillsammans med yoghurt, salt och peppar. Blanda ner kryddgrönt och granatäppelkärnor.

Psst: Granatäppelkärnor kan bytas mot halvtinade lingon.

 

Likes

Comments

Onsdag: Snabba kalkonpastan

Spar tid genom att "fuska" lite med halvfabrikat. Enkelt och gott!

420 kcal/portion - P31% - F28% - K41%

2 portioner

Ingredienser

80 g fiberspagetti, ev. glutenfri

200 g strimlad kalkonfilé

½ msk olja

½ skivad gul lök

1 skivad morot

½ strimlad paprika

1½ dl karibisk soppa (Kelda)

10 svarta oliver

6 cornichons

salt och peppar

Servera med: blandad sallad

Psst: Kalkonköttet kan bytas mot kycklingfilé.

Gör så här

Koka pastan. Bryn kalkonstrimlorna runt om i olja. Låt lök, morot och paprika fräsa med någon minut. Häll på soppan, koka upp och låt sjuda 3-4 minuter. Blanda ner oliver och gurkor och smaka av.

 

Likes

Comments

Tisdag: Lättlagad fisksoppa

En enkel och god soppa där de flesta ingredienser ofta finns hemma.

335 kcal/portion - P33% - F36% - K31%

2 portioner

Gör så här

½ strimlad fänkål

½ skivad purjolök

½ msk smör/olja

5 dl fiskbuljong

2 dl burktomater

50 g pastafjärilar, ev. glutenfri

150 g frysta blandade fisktärningar

½ dl lätt crème fraiche

1 dl frysta kräftstjärtar

salt, peppar och dill

Garnera med: dill

Fräs fänkål och purjo i fettet i en kastrull. Tillsätt buljong och tomater och koka under lock ca 10 minuter. Lägg ner pastan och låt koka 5 minuter, lägg ner fiskbitarna och låt sjuda 5 minuter till. Rör ner crème fraiche och kräftstjärtar och hetta upp utan att koka. Smaka av med kryddorna.

5:2-tips: Hoppa över pasta och crème fraiche, så blir energivärdet 215 kcal/portion.

 

Likes

Comments

Måndag: Lunchsmörgås med korv och ägg

En rustik macka som även kan göras helt färdig och ätas kall till lunch.

370 kcal/portion - P20% - F43% - K37%

2 portioner

Ingredienser

2 bitar helkornsbröd à 45 g, ev. glutenfritt alternativ

1½ msk färskost, max 12 %

1 skivad tomat

100 g skivad middagskorv, max 11 %

½ msk smör/olja

65 g spenat

2 ägg

1 msk senap

1 msk ketchup

1 msk hackad persilja

Servera med: blandad sallad

Gör så här

Bred osten på brödskivorna och lägg på tomatskivor. Fräs korven i lite av matfettet och låt spenaten smälta ner i samma panna. Fördela korv och spenat på bröden. Vändstek äggen i resten av fettet och lägg dem på korven. Ringla över senap och ketchup och strö persilja över.

Psst: Det finns bra korv av kyckling eller kalkon för den som inte äter griskött.

 

Likes

Comments

7 smala middagsrätter här är din veckomeny!

Nå dina viktmål med hjälp av slanka måltider!
Nå dina viktmål med hjälp av slanka måltider!

Visst går det att äta både gott och nyttigt!
Jag tänkte rivstarta hälsoveckan med MåBra:s middagsmeny, som sträcker sig från måndag till söndag.
-Bon appetit!


Den här veckan kan du njuta av rätter som rårakor med räkröra, rapsgriskarré med sötpotatischips och rökt makrill med spenatsallad. Smaklig måltid!


Stay tuned för recepten!

På återseende! Pösselipöss!😘

 

Likes

Comments

"F*CK OFF!"

Hey peaches!

Allt bra? Här är det fint, söndagen till ära.

Träningsvärken är ett faktum efter gårdagens mördarpass.
Armarna fick sig sitt värsta påhopp någonsin, och resultatet blev personbästa!
10 kg i hantel curls, lats drag och mycket mer.
-Jag blev mäkta imponerad faktiskt.

Så dagen till ära så passade jag även på att använda en utav alla t-shirts som legat i en utav lådorna


Budskapet hade ju varit betydligt bättre OM jag inte varit själv på gymmet! *asg*

Jaja, men men..skönt var det iallafall!

Sabaton på högtalarna är aldrig fel.


Söndag, helgen har bara rusat förbi...

- Vilodag, men inte fan är jag lugn och vilar för det inte! haha

-Idag ska jag fixa både det ena och det andra.
Många järn i elden, som vanligt!

På återseende! Pösselipöss!😘

 

Likes

Comments

10 små viktknep som ger stor effekt

Färgstark mat på en vit tallrik och magert protein med mycket grönsaker ger alla rätt!
Färgstark mat på en vit tallrik och magert protein med mycket grönsaker ger alla rätt!

Det finns inga genvägar till en sund vikt, men däremot finns det smarta knep att ta till! Här är 10 små förändringar som tillsammans kan ge goda resultat.

1. Välj ren mat
Släng ut halv- och helfabrikaten och satsa på råvaror i sin renaste och mest naturliga form – utan konstiga tillsatser och en massa raffinerat socker. Den rena maten håller dig mätt längre och ger ett bättre näringsinnehåll.
Läs mer: Lönar det sig att byta till eko? Läs det här!

2. Ät medvetet
Om du är distraherad samtidigt som du äter ökar risken att du äter för fort och för mycket. Försök därför att inte äta samtidigt som du jobbar, surfar, läser eller pratar i telefon. Gör istället måltiden till en trevlig stund. Äter du hemma kan du duka vackert med servetter och levande ljus.
Läs mer: Lev i nuet och få en slankare figur

3. Börja med en soppa
Gör en kalorisnål soppa baserad på grönsaker och buljong och ät en liten skål innan middagen, son förrätt. Det adderar minimalt med kalorier men tar udden av hungern och gör att du äter mindre under måltiden.
Läs mer: Ner i vikt med soppa – 50 smala recept

4. Gör det svårare att ta om
Ofta fortsätter vi att äta för att det är gott, trots att vi egentligen är mätta. Det blir lätt så när maten står precis framför oss, så se till att det blir svårare att ta en andra portion. Lagar du extra stor middag för att göra lunchportioner att ta med till jobbet, så lägg upp i lunchlådor och ställ undan dem innan du serverar maten. Låt också hellre kastruller och stekpannor stå kvar på spisen, istället för att ställa fram dem på bordet inom räckhåll. Och äter du snacks eller godis, lägg upp så mycket du vill äta på en tallrik hellre än att äta direkt ur påsen.
Läs mer: Smal utan förbud med hälftenmetoden!

5. Satsa på mat som du får jobba för
Mat som kräver lite tid och jobb gör ofta att du äter både mindre och långsammare. Edamamebönor (gröna sojabönor i skal), oskalade pistaschnötter, clementiner samt oskalade räkor och kräftor är några exempel på mat och snacks som kräver lite pilljobb.
Läs mer: Fixa smarrigt fredagsmys med nyttiga snacks

6. Minska på kolhydraterna
Brukar riset, pastan eller potatisen ta upp halva din tallrik? Tänk på kolhydratsdelen som ett litet tillbehör, inte som basen i måltiden. Fyll istället på med grönsaker – som mättar bra – och protein – som kroppen måste jobba hårdare för att bryta ner, vilket ökar kaloriförbrukningen.
Läs mer: Maten som gör dig mätt på färre kalorier

7. Välj rätt tallrik
Att lägga upp maten på en mindre tallrik är en klassiker i viktminskningssammanhang – och inte undra på; forskning har bevisat att det fungerar! Genom att ta en mindre skål eller tallrik serverar du dig själv mindre portioner, utan att tänka på det. Lite överkurs, men en studie har också visat att vi helst ska ha en annan färg på tallriken än på maten. Om du äter färgstark mat ska du alltså välja en ljus tallrik, men om du äter vit mat är det bättre med till exempel en röd, blå eller svart tallrik.
Läs mer: Så undviker du att äta för mycket

8. Inled med vatten
Varje gång du ska äta något, drick först ett stort glas vatten. Det ger lite mättnadskänsla och säkerställer att du inte bara misstagit törst för hunger.
Läs mer: 8 anledningar att sluta dricka läsk

9. Gå och lägg dig
Sömnbrist gör dig inte bara trött, det kan också göra att du får svårare att gå ner i vikt. Dels genom att bromsa fettförbränningen och dels genom att du ofta blir mer sötsugen när du är hungrig. Försök därför att få minst 7-8 timmar per natt.
Läs mer: Stoppa sötsuget snabbt med LCHF

10. Avsluta med en kopp te
Får du ett sug efter något sött när du ätit en måltid? Ta som vana att avsluta varje mål med en kopp frukt- eller bärte. Teet ger lite söt smak, medan värmen och vätskan bidrar till en ökad mättnadskänsla.

Läs mer: Vilket te är nyttigast?

http://mabra.com/10-sma-viktknep-som-ger-stor-effe...


 

Likes

Comments

Thanks darlings!


Better Blogging Nouw