Header
Presentation picture
Mamaizon
28 år, Västerås
Här får Du läsa om en gift(ig) småbarnsmamma som kämpar mot fibromyalgi och kraftig övervikt. Är numera en STOLT ambassadör för #livsstil2015. Här bjuder jag på en hel del goda och nyttiga recept. En släng av sjukt dålig humor. En smula tips och idéer, heminredning och design. Här kan Du helt enkelt läsa allt mellan himmel och jord! "Det finns många kopior, men bara ett original"//J Kontakt: mamaizon@live.se

 

"När livet inte alltid ter sig som visionen får man göra sitt bästa utav situationen"

Sök
Instagram:: mamaizon
bild
bild
Twitter
mamaizon

Home design and deco

Nu har gardinerna kommit upp och jag är mer än nöjd! 😍

Det tar sig, sa mordbrännar'n!

 

Designa din blogg - välj mellan massor av färdiga mallar på Nouw eller gör en egen; "peka o klicka" - klicka här!

Likes

Comments

- Veckans lyxiga tips!


Kycklingsallad

Lättlagad lunchsallad som kan transporteras i lunchlåda till jobbet. Lätt att halvera till en portion.

205 kcal/portion - P50% - F38% - K12%

2 portioner

Ingredienser

3 strimlade romansalladsblad

1 näve rucola

100 g halverade körsbärstomater

50 g strimlade salladsärter

5 cm tärnad gurka

2 skivade champinjoner

2 tsk balsamvinäger

1 tsk olivolja

1 tsk vatten

salt och peppar

1 färdiggrillad kycklingfilé, 150 g

2 msk flagad parmesanost

Garnera med: basilikablad

Gör så här

Lägg upp salladsbladen på 2 tallrikar eller i lunchlådor. Vispa ihop vinäger, olja, vatten, salt och peppar till en dressing. Blanda med grönsakerna och lägg upp på salladsbädden. Placera kycklingbitarna ovanpå och toppa med parmesanost.

 

Likes

Comments

- Veckans lyxiga tips!


Tonfisksallad med kokt ägg

Du kan äta ganska mycket tonfisk innan det blir för många kalorier. Tonfisk finns även med en del olika smaksättningar i din butik. Välj efter tycke och smak.

180 kcal/portion - P51% - F21% - K28%

2 portioner

Ingredienser

100 g valfri sallad ex minispenatblad eller rucolasallad

50 g haricots verts

50 g sockerärter

50 g cocktailtomater

50 g gurka

½ rödlök

1 burk tonfisk i vatten

1 kokt ägg i klyftor

½ msk flytande honung

½ msk vitvinsvinäger

Garnering: Persilja

Gör så här

Lägg salladen på två tallrikar. Ansa haricots verts och sockerärter, koka i lätt saltat vatten ca 2 minuter, spola i kallt vatten. Dela och fördela på tallrikarna. Halvera tomaterna och dela gurkan i bitar. Skala och skiva löken fint. Fördela grönsakerna på tallrikarna. Lägg på tonfisken och äggklyftorna. Blanda honung och vinäger och droppa över salladen.

 

Likes

Comments

Home design and deco

Här är mina två senaste loppisfynd, som numera pryder mina väggar tsm med resten av gänget. 👍😉✌

 

Likes

Comments

- Veckans lyxiga tips!


Kyckling med broccolimos

Broccoli är användbart, nyttigt och gott. Så mycket enklare än så här kan det nästan inte bli!

275 kcal/portion - P61% - F18% - K21%

2 portioner

Ingredienser

100 g potatis i bitar

300 g broccoli

1 tsk smör eller mjölkfritt alternativ

salt och peppar

2 färdiggrillade kycklingfiléer, 250 g

Gör så här

Koka potatisen 7-8 minuter. Lägg ner broccolin – skalad stjälk och buketter – och låt koka med 5-6 minuter. Häll av vattnet och mixa med stavmixer tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar.

Psst: Det finns fryst grillad kycklingfilé som är riktigt saftig och god.

 

Likes

Comments

Throwback Thursday

Hey peaches! 💕
Idag levererar vågen ännu ett minus och hittills har jag tappat 1.4kg denna vecka.

-Det känns fantastiskt bra!!

Som grädden på moset så bjuder jag på en liten bild på mig själv.

👉 98kg vs. 113kg 👈
(15kgs skillnad) 👏

 

Likes

Comments

- Veckans lyxiga tips!


Sallad med rökt fisk och feta

Meny-1407-sallad m varmrökt lax

295 kcal/portion - P43% - F46% - K11%

2 portioner

Ingredienser

70 g späda salladsblad, t ex mâche och mangold

100 g kokt sparris (ev. konserverad)

50 g skivade champinjoner

1 stor, tärnad tomat

50 g tärnad gurka

50 g feta, max 10 %

200 g varmrökt laxfilé

5 msk fraiche, max 8 %

50 g svart tångkaviar

1/2 msk finhackad röd lök

salt och peppar

Servera med: citronklyftor

Gör så här

Lägg upp grönsaker, feta och fisk i två skålar eller lunchlådor. Rör ihop fraiche, tångkaviar, lök, salt och peppar och klicka över eller servera såsen vid sidan av.

 

Likes

Comments

- Veckans lyxiga tips!


Vinkokt kalkonfilé på salladsbädd

En guldgul soppa med billiga ingredienser.

310 kcal/portion - P46% - F32% - K22%

2 portioner

Ingredienser

300 g skivad kalkonbröstfilé

salt och peppar

1½ msk polenta

½ msk smör eller mjölkfritt alternativ

½ msk olivolja

rosmarin och salviablad

¾ dl marsalavin

70 g späda salladsblad

6 skivade rädisor

50 g sockerärter

4 skivade champinjoner

Gör så här

Krydda kalkonskivorna med salt och peppar och vänd dem i polentan. Stek i smör och olja till fin färg. Lägg ner kryddkvistar, slå på vinet och låt sjuda under lock ca 10 minuter. Lägg upp grönsakerna på tallrikar, lägg köttet ovanpå och häll över skyn.

 

Likes

Comments

- Veckans lyxiga tips!


Färggrann pilgrimscarpaccio

Recept på pilgrimscarpaccio

100 kcal/portion  - P54% - F34% - K12%

4 portioner

Ingredienser

4-6 pilgrimsmusslor, 200 g

2 msk pressad lime

1/4 tärnad röd paprika

5 cm tärnad gurka

1/4 tärnad mango, 100 g

2 cm finhackad röd chilifrukt

1 strimlad salladslök

2 tsk olivolja

flingsalt och peppar

½ msk furikakeblandning eller rostade sesamfrön

Gör så här

Skiva musslorna tunt – går lättast om de är halvfrysta. Lägg dem i en skål och droppa över limesaften. Låt stå 3-4 minuter och lägg sedan ut skivorna på 4 assietter. Fördela paprika, gurka, mango, chili och salladslök över musslorna. Droppa över oljan, salta, peppra och strö på frön!

 

Likes

Comments

- Veckans lyxiga tips!


Kalkongryta

Lätt och mättande snabblunch. Kalkon är så mört att köttet inte behöver koka länge för att bli mört.

190 kcal/portion - P58% - F22% - K20%

2 portioner

Ingredienser

200 g strimlad kalkonbröstfilé

1 tsk smör/olja

½ hackad gul lök

150 g tärnad squash

100 g skivade champinjoner

½ tärnad röd paprika

½ burk konserverade körsbärstomater

salt, peppar och timjan

Gör så här

Bryn köttet i matfett och låt sen lök, squash, svamp och paprika fräsa med ett par minuter. Tillsätt tomaterna och kryddor. Lått puttra några minuter.

Psst: Kalkonköttet kan bytas mot kycklingfilé.

 

Likes

Comments

Thanks darlings!


Better Blogging Nouw