Tisdag morgon. En ny dag. En ny vecka. Mycket har hänt sen sist. Vi var på våran intervju 2a maj och jag är nu en permanent resident med ett grönt kort. Jag och Elijah är så glada att allt har gått hyfsat enkelt. Det har varit en tuff resa men vi gjorde det. Vi gick igenom processen själva och vi klarade det. Nu är det bara lite små saker som vi måste fixa och sedan så kan jag säga hejdå till stress och oro för ett tag.

Ha en toppen dag!
/en glad tjej i USA

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Processen har varit lång och nu börjar nervositeten komma. I början av september så tog USCIS emot våra papper och våran ansökan. Precis innan vi flyttade till San Antonio TX i mitten av oktober så åkte vi upp till Hartford CT och USCIS tog mina fingeravtryck. I slutet av november fick jag mitt arbetstillstånd men efter det så började allt stå still. Förra veckan fick vi dock äntligen en uppdatering om att vi har våran intervju bokad för 2:a Maj. Så nu får vi alla hålla våra tummar och tår för att det går bra!

Bamsekram

Likes

Comments

Så den 9:onde januari började jag på mitt nya jobb. Det är en fulltidstjänst och min titel är "medicinsk kontorsspecialist". Jag jobbar för Dr. Tarbox, en specialiserad neurolog som har sin egna läkarmottagning med 17 anställda. På hans mottagning har vi ett visst antal patienter varje dag. Ingen drop in, alla är bokade för en viss tid. Mitt jobb är att sitta i receptionen. Ta emot patienter, se till att dom betalar sin copay, se till att rätt pappersformer blir underskrivna och i fyllda, ta emot samtal, boka in nya patienter, hantera kassan morgon samt efter sista patienten har lämnat mottagningen, scanna in dokument osv.

Varje dag så ringer jag patienter som har bokat tid med oss för att verifiera deras hälsoförsäkring och förbereda dem för sitt besök med Dr. Tarbox.

Jag älskar mitt nya jobb. Jag har kul, bra arbetsgivare, hälsoförsäkring och får gratis lunch varje dag. Mitt jobb ligger nära där vi bor så varje dag går jag ca 25 min för att sedan börja min arbetsdag.

Efter att jag hade jobbat på läkarmottagningen i 1 1/2 månad fick jag även löneförhöjning och dom berättade hur nöjda dom var med mig och att dom även tänker erbjuda mig utbildning som kan underlätta i mitt arbete.

Hoppas ni alla har haft en underbar helg!
Kram Majken

Likes

Comments

Så varje dag (jag vet varje dag haha)äter jag och Elijah detta till lunch. Det är tofu med champinjoner, paprika, tomat, vitlök och grönkål. Vi gör även en sås av tahini, sojasås och vatten som vi låter koka ihop med denna lilla kompott. Kryddningen till detta är peppar, salt, gurkmeja och curry. Vi älskar denna måltid och jag tror nog helt ärligt att det är våran favorit!!

Ha en toppen dag, kram

Likes

Comments

Godmorgon!
Jag ligger i sängen och kollar på youtube. Har precis pussat Elijah hejdå. Han lämnade huset vid 6am imorse.
Vid 8 är det min tur att börja min lilla vandring till mitt jobb. Nu ska jag försöka vakna till, ikväll blir det gymmet för mig och min man!! Wohooo!!

Ha en toppen tisdag, kram

Likes

Comments

Mycket har hänt i mitt liv. Det är som en bergochdalbana när du försöker få allt på banan igen. Både jag och Elijah har bytt jobb. Elijah jobbar just nu för the city of San Antonio och jag jobbar för en privat läkarmottagning.

Den senaste veckan har varit fylld med glädje men samtidigt tårar. Det är inte alltid så lätt att vara alla tilllags. Elijah har även gått igenom mycket med sin familj. Tror det är bra att vi bor på en sådan pass distans så han kan få ett litet break ifrån allt emellanåt.

Dom två senaste veckorna har jag jobbat 74-76 timmar i veckan. Jag ville inte tacka nej till det jobberbjudandet som jag fick från läkarmottagningen men samtidigt så var jag tvungen att stanna med smyckes företaget Daniel Espinosa då jag inte skulle få betalt från mitt nya jobb förrens 1 1/2 månad efter min första jobbdag där.

Det positiva i våra jobbyten är att jag kan gå till jobbet varje morgon och Elijah kan ha bilen. Sedan har vi även kvällarna tillsammans vilket är guld värt.

Jag ska börja hålla er mer uppdaterade. Våran dator är lite små lustig och vissa bokstäver på tangentbordet funkar inte så jag måste skriva från min mobil. Min mobil har en sprucken skärm så det tar lite tid för mig att skriva då jag ser lite halvdant.

Ha en toppen dag!
Kram

Likes

Comments

Här borta i San Antonio är allt faktiskt bra. Elijah och jag har äntligen kommit på fötter och vi ser nu endast en ljus framtid, där vi får spendera varje dag tillsammans. För bara en månad sen så trodde vi att jag skulle vara tvungen att åka hem till Sverige och att vi skulle få börja om från början. Jag vet ärligt talat inte hur många nätter jag har somnat gråtandes över rädslan av att tvingas lämna Elijah.

Elijah och jag måste fortfarande tänka på våra utgifter men allt är mycket lättare nu när jag har fått jobb. Jag jobbar just nu i en smyckes butik som heter Daniel Espinosa fashion jewelry. Jag jobbar just nu deltid. Varje vecka är dock olika så det är allt mellan 22h - 42h i arbetstimmar i veckan.

Mitt mål är även att snart kunna börja studera. Jag vill väldigt gärna skaffa mig personlig tränar certifikat, närings lära certifikat samt börja plugga psykologi.

Vi kämpar på! Julen är snart här och vi letar just nu efter julrecept för veganer. Ska försöka bli bättre på att lägga upp inlägg om vad som händer och sker.

Kram

Likes

Comments

Tänkte att jag skulle skriva och berätta om hur allt går. Jag och Elijah bestämde oss för att flytta till San Antonio i Texas då allt är mycket billigare här. Det blir därför lättare för oss att ekonomiskt gå runt då jag inte får tjäna pengar tills jag har fått mitt arbetstillstånd. Jag ska inte ljuga dock, det är tufft. Denna processen är lång och mentalt så är det riktigt kämpigt emellanåt.

Elijah jobbar fortfarande med samma jobb bara det att han bytte studio och stat. Jag tror ärligt talat att jag har haft två nervsammanbrott sen vi kom ner hit och då tårar har fallit ner för mina kinder. I Connecticut så kunde jag vara på Elijahs jobb, jag körde kickboxningsklasserna där vilket gjorde att jag kände mig delaktig och minst tre timmar under Elijahs jobb pass kunde jag spendera på hans jobb med honom. Här så är det annorlunda i och med att han är ny. Jag försöker att göra saker. Städa, handla mat, träna och köra Elijah fram och tillbaka till jobbet. Jag har även försökt att hitta volontär jobb som jag skulle kunna göra men väntar fortfarande på svar från många ställen. Jag älskar Elijah och jag vet att vi kommer att klara detta. Vi är optimistiska, positiva och vi kommer inte att ge upp.

Imorse när jag vaknade och kände Elijahs armar omfamna mig. Började jag tänka på vad han går igenom för det att vi ska kunna ha en framtid tillsammans. Allt är på honom. Han jobbar och sliter för att försöka få ihop allt. Han har fått göra uppoffringar, gå andra vägar som han egentligen inte hade tänkt att ta. Han är fantastisk och jag uppskattar allt han gör.

Nu gröna kortet. Vi gifte oss 24 Augusti, 5 September så var allt vårt pappersarbete levererat till USCIS i Chicago, 19 september fick vi bekräftelse brev och att processen var igång. Den 7 oktober fick jag ett brev om att göra mina fingeravtryck i Hartford CT. Jag valde att åka dit och göra dom tidigare än det datumet som jag egentligen hade fått pga. av flytten till Texas. Allt hade flutit på så bra hittills. Men sen kom det beskedet som vi hade fruktat, den 19 oktober skickade nämligen USCIS ut ett brev om extra bevis och tills vi har skickat in dom dokumenten som dom vill ha står hela processen still. Vi har ännu inte fått brevet på posten än. Jag fick reda på detta endast för att jag ringde USCIS för att hjälpa mig uppdatera och flytta min adress till San Antonio TX. Förhoppningsvis så får vi ett brev snart på posten.

Hoppas att ni har en bra fredag!
Kram

Likes

Comments

Så ytterligare några dagar har gått sedan jag skrev här i sist. Förra söndagen packade vi ihop vårt sista pick och pack. Åkte till gymmet för att köra ett sista träningspass innan vi lämnade Milford och Connecticut. Tio timmar senare anlände vi sedan till vårt första stop, Charlestown som ligger i West Virginia.

Måndag morgon sov vi in och åt vår frukost som vi hade med oss (jordnötssmör och banan smörgås). Sedan begav vi oss mot vår nästa destination som var Memphis, Arkansas. Denna gången var det lite drygt 8 timmars körning och tack vare den vita monster drickan och Matcha soy latte klarade vi oss bra. Trötta och hungriga somnade vi rätt snabbt den kvällen.

Tisdag sov vi in ännu lite längre och tidsskillnaden till Sverige hade även adderats med en timma (7h istället för 6h). Både jag och Elijah var spända på att sätta oss i bilen och börja våra lilla trip mot Dallas. Vi sov nämligen över hos en kompis till mig och hans underbara familj som bor där. Det var ärligt talat första gången som jag träffade Peter. Vi har tidigare haft kontakt via Facebook, sms och telefonsamtal men han har hjälp mig/oss något enormt. En nyfunnen svensk vän som är född i Uganda, uppvuxen i Sverige och nu boende i USA.

Onsdag så kom finalen på våran roadtrip. Vi anlände till San Antonio och våran nya lägenhet. Lycka!!!!

Jag har sett så oerhört mycket av USA från att ha fått göra denna resan men jag tror dock inte att jag skulle göra om det. Gu va tufft det är med att köra så långa sträckor flera dagar i rad. Jag skulle aldrig kunnat ha blivit en lastbilschaufför.

Puss och kram

Likes

Comments

Det är onsdag kväll och jag har precis avklarat ett kickboxningspass med Elijah som kvällens instruktör. Jag är glad över att han har det jobbet som han har då jag kan köra passen och spendera en hel del tid där nu medens jag inte får jobba...

Vi har fått tillbaka bekräftelse brev från USCIS om att processen är igång, att jag lagligt får stanna i landet tills vi får besked om grönt kort och att alla betalningar har blivit godkända. Nu väntar vi dock på att få ett nytt brev med en bokad tid för mina fingeravtryck som måste tas. Efter det är det bara arbetstillståndet och intervjun kvar. Vi är optimistiska!!!

Både jag och Elijah är super spända på vårt nya äventyr som redan har fått sin lilla början. I fredags så hittade vi nämligen en jättefin lägenhet/studio i San Antonio TX och vi har nu skrivit på ett lägenhetskontrakt för 12 mån. Vårt inflyttningsdatum är 19 oktober och vi planerar att lämna Connecticut den 16 då vi ska köra bil hela vägen ner till Texas. Elijah fick ett jobberbjudande i San Antonio för ca 2 veckor sedan och det var pga det som vi tog beslutet att flytta. Så ingen mer snöig vinter för Elijah och Majken på ett tag. Vi räknar ner dagarna och detta ska bli en sån resa!!!

Hoppas att allt är bra med er. KRAM!!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw