Header
Inspiration, Listor

Dag fyra och jag skulle fixa iordning en inspirations tavla - något som jag nu i efterhand har insett att man definitivt borde göra oftare. Att sluka inspiration är bland det bästa som finns, eller hur?

Hur som helst när det kommer till min bok ser jag tre saker framför mig:

1. Paris

2. Kärlek

3. Vackra teckningar och snygg omslag

Det kanske låter en aning cheesy, men ska jag vara ärligt så är det också lite det som jag vill åt. Jag vills skriva en bok som är så lättläst och charmig att man sitta och småler och slipper tänka på massor av problem. En "må bra" bok helt enkelt. Storyn har jag redan helt bestämt, alla kapitel är planerade, så nu gäller det bara at skriva, skriva och SKRIVA!

xx. Lovisa

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vardag, Skola

Imorse när jag vaknade frågade jag mig själv hur jag skulle klara med en hel dag i skolan. Huvudet bultade som om att jag hade vart ute alldeles för länge igår kväll.. aningen ironiskt då jag la mig klockan sju. Förmodligen har jag något i kroppen för när annars är man så trött och har migränhuvudvärk? Trots det tvingade jag mig iväg till skolan, men vet ni vad? - tro det eller ej hade vårt schema ändrats så jag slutade vid halv ett. Ibland undrar jag om ödet verkligen inte existerar...

Trots att det var som nyår när jag fick sluta tidigare, fick mina fyrverkerier vänta då jag såklart missade bussen. "Typiskt" tänkte jag, men istället för att stå och vänta i en halvtimme, bestämde jag mig för att gå till mitt favorit café i Varberg (Mignon) istället. Det är sådana beslut som får mig att inse att jag trots allt blivit äldre, hahah! Om det hade vart för två år sedan had jag istället ringt mamma för att komma och hämta mig.

Förresten väl därinne blev jag lite smått kär i marmorborden de hade! Speciellt när de matchade så tjusigt med mitt mobilskal!

Jag kunde inte låta bli att beställa in mitt höstliga favorit te (som jag i och för sig dricker året om) - nämligen inget mindre än chai. Det är i alla fall lite extra gott så här i vintermörkret!

Till min förvåning var hela marken dessutom täckt i löv idag när jag gick till skolan! Nu är det höst hörni. Passande nog hade jag rotat fram mina älskade UGGs, eller som jag brukar säga "mystofflor", imorse. De kanske inte är de snyggaste skorna - men ack så sköna! 

Likes

Comments

Inspiration, Listor

Bilder från ett mysigt café jag åt på häromdan!

Det är tredje dagen på the goal detox och det är dax för mig att dela upp mitt mål i mindre delar. Som jag skrev igår har jag valt att jag ska fokusera på att skriva klart mig bok och ja jag det, det är väldigt stort mål. Att jag ska bli klar denna månad, är i princip omöjligt, men min förhoppning är att jag i alla fall ska komma en bit på vägen och då gäller det för mig att:

1. Skriva lite varje dag - så om det bara är en mening eller några ord.

2. Få ordning på alla de kapitel jag ska ha med.

3. Kontakta något bokförlag som vill ge ut boken

Min förhoppning är att den ska vara klar skriven någon gång nästa år, men jag vill inte sätta några tidsramar, så det får ta den tid det behöver.

Likes

Comments

Inspiration, Kläder/trender, Tips

Vintage Jeans med brett skärp!

Påväg på picknick i storstan med päls och en korg. En mycket praktisk väska faktisk!

Ingen bh och uppkavlade armar!

Denim Jeans - här // Flare Jeans - här // Pälsjacka - här // Skor - här // T-shirt, röd krage - här // T-shirt, Yes is more - här // Korg - här // skärp - här

Likes

Comments

Listor

Dag två på min goal detox och det är dags för mig att välja ut en av mina fem punkter som jag denna månad ska nå och den jag väljer är att jag ska jobba mer med min bok som jag håller på att skriva. En fjärdedel är redan gjord, men det är ändå mycket kvar och då tror jag verkligen att det krävs att jag sätter upp mål för mig som gör mig mer motiverad!

Likes

Comments

Vardag, Kost

Hej mina vänner! Det är lördag, helg och livet leker... nej, men trots att klockan bara är närmare två, så har jag redan fått gjort en hel del. Visst är det skönt när man vaknar tidigt och man har en hel förmiddag framför sig. Jag började morgonen med en springrunda i regnet, vilket faktiskt var förvånats värt skönt. Därefter unnande jag mig en sådan där riktigt lång och varm dusch. Ni vet när värmen står på högsta temperatur och både speglarna och fönstrens immar igen. Sedan var det en god lunch som stod på schemat. Därför sitta jag nu hemma igen med svullen mage, en stor kopp te och känner att jag nog har fått gjort mitt för idag. Nu kan jag bara njuta och se på film, eller serier. LYX! Finns inget bättre att göra en regnig eftermiddag, eller vad säger ni!

Likes

Comments

Bekännelser, Svar På Tal, Tankar

Innan du läser detta vill jag bara att du ska veta att jag inte har skrivit detta inlägget för att få någon sympati eller för att hänga ut någon. Flera av de inblandade har faktiskt bett om ursäkt och jag är säker på att de tycker det är jobbigare än mig idag. Anledningen till varför jag då väljer att publicera detta beror på att jag vill visa hur mycket skitsnack det faktiskt förekommer i skolan och bland unga idag och att förmedla att det inte behöver vara ens fel!

***

Det var i sjuan som det började. Jag Lovisa, 13 år gammal förstod inte någonting när jag en dag var den enda som inte var välkommen in i ett grupprum som alla andra tjejer satt i. Jag knackade på, dörren öppnades, men stängdes lika snabbt rätt framför mina ögon. "Hade jag gjort något?" - frågade jag mig själv... men jag kunde inte komma på något svar. Dagen innan hade ju allting vart normalt. En kille i min klass såg hur jag ensam fick sätta mig utanför grupprummet, lutandes mot väggen och fundersam. "Vad taskiga de är" sa han. Jag svarade inte, bara nickade och tänkte att det säkert fanns en rimlig förklaring till varför jag inte fick komma in.

Jag glömde av vad som hade hänt och gick som vanligt till skolan nästa dag, lika glad som vanligt, men det var något som inte stämde. När jag pratade med mina kompisar fick jag inte alls samma respons som jag brukade få. Istället var det 5 par ögon som kollade på mig som att jag sagt något konstigt. Det var först då som jag verkligen började fundera på vad det var som inte stod rätt till.

Tiden rullade på och dagarna gick, samtidigt som jag kände hur jag allt oftare blev sittandes ensam lutandes mot en av de där väggarna i skolan. En av tjejerna började göra konstiga rörelser med händerna varje gång som jag sa något, medan en annan kollade med uttråkad blick fram och tillbaka i golvet som att jag inte ens var där. Allt mer sällan fick jag sms från någon som ville hitta på något och tillslut fick jag det inte alls. Mobilen var tyst. Det enda meddelandet jag fick kom från mamma som frågade "Hej Lovisa, ska du hitta på något idag. kram" Mitt svar blev allt oftare nej.

Efter några veckor var det som att jag inte ens fanns. Jag var som en av de där luftmolekylerna i jordens atmosfär. Jag kunde sitta vid ett bord och vara den enda som inte blev tillfrågad, och ifall det var någon som sa något till mig var det för att sätta dit mig. "Lovisa, vart köper du dina kläder?" var ett exempel på en fråga som jag en gång fick när jag satt ensam omringad av fyra andra tjejer. ”Ehm.. jag gillar Gant" blev mitt spontana svar, då jag inte han tänka så länge. "Inte H&M och GinaTricot då?" fick jag direkt som fråga tillbaka. Jag vred lite på huvudet "Nja, jag tycker inte kvalitén är så bra" sa jag och tänkte på en av tröjorna som jag hade köpt där några veckor tidigare och som hade gått sönder efter endast en tvätt. "jaha, men tänk på att alla faktiskt inte har råd med sådana snobb kläder som du har Lovisa. Är du emot dem då eller?”. Jag började svettas under armarna, såklart jag inte var emot någon som köpte kläder från H&M eller Gina, jag hade ju själv en del kläder därifrån. Det hjälpte dock inte med vad jag sa, för plötsligt hade jag fått stämpeln att inte gillar människor som köpte sina kläder från billigare märken.

Det var inte den enda stämpeln jag fick. Listan växte fort fram. Snart var jag även Lovisa med en ätstörning för att hon är smal och lång. Lovisa, som har långa naglar med bakterier under. Lovisa, som har äckligt hår för att hon duschar det få gånger i veckan och Lovisa, som härmar andras klädstilar för att hon råkade få en likadan kjol som en av tjejerna i klassen i julklapp.

En av tjejerna hade jag några månader innan bokat att gå på en konsert med, men det dröjde inte länge förs än jag fick reda på att hon hade börjat planera att sälja sin biljett hon hade för att gå med mig, så att hon skulle kunna gå med två andra tjejer i klassen. När jag smsade i gruppchatten "Hej är det någon som vill ha följe till Konfan?” fick jag inget svar av någon, men sedan när jag bestämde mig för att ändå cykla ensam till kyrkan, såg jag alla cyklandes tillsammans en bit framför. När jag en gång fick svullen mage efter att ha ätit fyra pizza- slicear fick jag kommentaren "du ser ut som ett Afrika barn som aldrig har ätit någon mat", samtidigt som jag dagen innan istället hade fått höra "Lovisa du vet väl att muskler väger mer än fett" bara för att jag vägde några kilo mindre än en tjej i min klass.

Så var det i över ett halvår. Jag grät på kvällarna, men när mina föräldrar gång på gång frågade var som var fel, sa jag att det inte var något speciellt. Tekniskt sätt visste jag fortfarande inte vad det var som faktiskt försegick - varför jag inte kunde säga en endaste simpel mening, utan att det omvandlades till något som vändes emot mig och varför jag var den enda som aldrig blev inbjuden.

En dag blev det för mycket. Jag hade följt med tjejerna i klassen till matsalen, då det var så god mat - Curry gryta. Vanliga fall brukade jag äta hemma, då jag ändå bodde så pass nära skolan. När jag skulle hämta en portion till kollade en av tjejerna som satt mitt emot mig skeptiskt på min tallrik "jag visste inte att du kunde äta mat Lovisa, eller att du hade börjat äta igen”. Då reste jag mig upp från bordet och gick därifrån. Inte för att jag var arg, utan för att tårarna kröp sig långsamt upp i halsen. Senare på dagen kom samma tjej fram till mig och sa "du, jag tror inte att vi ska vara kompisar längre" och trots att jag inte sa någonting där och då, eftersom jag var för rädd för att börja gråta, så kommer jag ihåg hur jag ändå blev förvånad att hon avbröt vår kompis relation så långt in, efter allt hon redan hade gjort.

Dagen var inte slut där. På vägen hem från skolan samlades alla tjejer runt mig precis så som de hade gjort ett flertal gånger innan. Som ett förhör i en rättegång där jag var offret och de alla var domare. Jag hade hela dagen kämpat med att hålla tårarna borta, men nu gick det inte längre. Den tjej som aldrig riktigt hade gjort eller sagt något följde med mig till ett hörn och jag minns så väl hur dum jag kände mig när jag stod där och grät. Jag mumlade fram ord, men kunde inte riktigt formulera ihop någon mening, däremot så pratade hon. Helt ärligt kommer jag faktiskt inte riktigt ihåg exakt vad hon sa, men hon nämnde ett flertal saker som hon sa att hon trodde att jag hade gjort, fast jag absolut inte hade någonting med att göra. Tydligen hade en av tjejerna spridit rykten om mig som inte var sanna.

I efterhand har jag fått reda på av några av tjejerna själva att de under denna period, faktiskt hatade mig. De hade trott på alla lögner som sagts och såg såklart mig då som någon som de inte alls ville umgås med. Jag kan fortfarande än idag tycka att det är jobbigt att prata inför grupp, för jag tror att det är någon bakom mig som ska stå och viska om det jag säger eller göra överdrivna miner och rörelser för att visa på hur ointressant det jag har att säga är. Frågan är om jag någonsin kommer bli av med den obehagliga känslan. En sak som är säker är dock att jag verkligen efter detta har vågat vara mig själv. Det blev lite min räddning- Jag ville minsann visa att jag kunde vara precis den jag var och ändå lyckas!

Likes

Comments

Kläder/trender, Önskelista, al lá Lovisa

Kanske har ni sett denna läckra hjärtformade pälsjacka härja runt på olika sociala medier bård av kändisar. Förutom att den ser helt underbåt mysig ut, sådär så att man vill klämma in fingrarna i tyget och nästan klappa den, så är de en riktig statement jacka.

Ni hittar den här!

En nyhet i parfym världen är Chanels nya N°5 som ingen miner hän Jhonny Depps dotter är ansikte tuår för. Min parfym som jag har just nu håller på att ta slut, så kanske blir detta min nästa doft att bära. Jag ska i alla fall ge den ett doftprov så fort jag ser den ute i butik!

Ni hittar den här!

En del säger att de liknar ett par träskor, men just nu är det dem som står högst upp på min önskelista. Dessvärre en aning dyra för att jag ska råd at köpa dem såhär i vintersäsong och allt. Öppen häl och brodyr är två heta trender och vågar knappast drömma om hur snygga dessa kommer att vara i vår!

Ni hittar dem här!

Tillsist till en liten billigare variant som jag faktiskt stötte på, på en streetstyle bild på (många på dör) Instagram häromdan. Dryga 500 kr och hur mysig som helst att bära i vinter när man inte vill ha något annat än stickade plagg som värmer.

Ni hittar den här!

Likes

Comments

Inspiration, Listor, Tankar

Kanske har ni hört om The 5 day goal detox, eller så har ni inte det! Jag sprang i alla fall på det härromdan då jag kikade in Josefin Dahlbergs blogg, som jag tycker ni borde kika in om ni inte har läst den. Hur som helst blev jag själv väldigt inspirerad till att också ge mig in i detta, så från och med idag och fem dagar framåt, kommer ni få följa mig väg till att uppnå några av mina mål! Kanske vill ni till och med göra det med mig!

Första steget är att skriva ner 25 mål som man vill uppnå (jag kom bara på 20) och välja ut fem av dem! Mina blev som följande:

1. Skriva ett CV, så att jag kan söka jobb till vintern!

2. Skriva en bok, eller i alla fall fortsätta på en som jag faktiskt redan har kommit en bit in på!

3. Starta en youtube kanal med Alexandra! Vi har några spännande planer som vi ska försöka få gjorda på höstlovet i Stockholm!

4. Starta ett sparkonto som jag kan sätta in mina pengar på så att jag inte gör åt alla på en gång...

5. Dansa mer! Det finns få tillfällen som jag mår så bra om efter ett riktigt grymt danspass!

Vad är era mål?

Likes

Comments

Vardag

En selfie tagen efter att jag försökt måla till fräknar på mig själv.. De som klagar på att de har mycket fräknar kan ge några till mig! // Kan ni gissa vart denna bild är tagen? Om ni har vart i Göteborg vet ni nog, för det är få som går förbi utan att stanna för att ta en bild och lägga ut, vilket i och för sig är förståligt!

För några helger sedan var detta hur jag spenderade min morgon! LYX! Vet någon av er förresten om det kommer ut en ny Theyouway tidning i höst? // Min nya snajsiga keps från Nelly.com och mina harry potter glajjor som får mig att känna mig från någon från 70-talet.

Älskar min polarid kamera och sådana här modekollage av bilder utklippta från tidningar. // Här ser ni både kepsen och glasögonen på som en smäck i en endaste bild, bra va?

Likes

Comments


Better Blogging Nouw