Header

Postad i: Tips

Jag måste erkänna, jag är ingen bokslukare, men ibland händer det faktiskt att jag trots allt tar mig igenom några böcker och faktiskt tycker det är skönt att fångas in av det som är skrivet. Speciellt på sommaren, när jag vet att jag har extra tid! Därför tipsar jag här om några riktiga sommarböcker som passar så till stranden som hängmattan!

Not that kind of Girl, Lena Dunham

En bok att skratta åt och ibland relatera till är denna biografi, skriven av skaparn till serien GIRLS. Lena vågar verkligen berätta saker som annars normerna säger att man inte ska tala om högt, och det är det som är så härligt. Hon visar på att man inte behöver känna sig ensam, för vi alla har våra problem, men också fördelar!

Glöm mig, Alex Schulman

Förmodligen känner ni till vem Alex Schulman är. Han driver nämligen en podcast, är författare och man till Amanda Schulman (Ni vet en av systrarna som driver fredagspodden). Han har i alla fall skrivit en bok om hans relation till sin mamma och om alkholproblem. En djup bok som kan skapa lite extra förståelse.

Love Rosie, Cecelia Ahern

Kanske har ni sett filmen Love Rosie? En film som jag själv inte bara sett en, två eller tre gånger, utan många, många! Allting började med att jag läste boken bakom filmen och blev kär i självaste kärleken i boken. Om hur ens känslor ibland kan förhindras av livet!

How to Be Parisian wherever you are, Anne Berest, Audrey Diwan, Carline De Maigret & Sophie Mas

För den som drömmer om att kanske bo i Paris, är detta en perfekt bok. Den är enkel att läsa och handlar om precis det som titeln säger. Hur man blir parisisk! Roliga tips och historier, blandad med listor och recept!

Flickorna, Emma Cline

Denna bok är baserad på flickorna som var med i Charles Manson fallen, där flera människor dödades. Den är sorglig, men samtidigt vacker och ta upp ämnen som kvinnor, män och makt! En bok som minst sagt är spännande, men också väldigt djup.


What I told my daughter, Nina Tassler

Hör och häpna, din mamma har faktiskt levt länge än dig. Det trodde du väl ändå inte. Det betyder också att hon har upplevt mer än dig och fått lära sig lite mer om vad livet kan innebära. Nu har mammor därför skrivit ihop sina historier och tips tills dina döttrar, för att det inte ska begå samma misstag och få lite hjälp på vägen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Throw Backs

... köpte jag och några kompisar sallader från ICA och gick och satte oss i parken och hade picknick!

... Testade jag att blanda vattenmelon och passionfrukt, som nog måste vara den godaste frukt-kombon. Appropå det, måste jag göra det snart igen! Ett härlig sommartips!

... Var jag på stranden och tog mitt första dopp. Där ligger jag lite i efterkant i år kan jag erkänna, hehe!

... Åt jag denna fantastisk goda bulle på Da Matteo .

... provade jag Caféet JOS för första gången och där har jag varit många gånger sedan dess!

... Hade jag picknick vid stranden och invigde mina solbrillor från Whitefox.com

... Var jag i Göteborg och köpte med mig vackra blommor hem!

... Gjorde jag årets första paj. Något som jag även gjorde i år!

Likes

Comments

Postad i: Looks/Outfits, Vardag

T-shirt kommer från Gant // Slipklänning från Ripe Jeans

Skärp från Mulberry // & Jeans från H&M

Öronhängen från COS // & Skor från Angulus

Godmorgon, kanske vaknade ni upp till samma nyheter som jag idag, troligen gjorde ni det. Om det hittills såkallade "terrordådet" i Manchester. Fy, säger jag bara! Usch vad hemskt! Speciellt när jag kan relatera så väl, för en Ariana konsert hade jag också kunnat gå på. De som dog och skadades var säkert i min egen ålder. Nej, det är verklig ingen bra start på dagen. Det känns som att hela världen blir något dystrare varje gång det händer något sådant här, vilket i och för sig är förståligt. Det värsta är väl dock att det precis är det som de vill - ja, det som är dumma nog att genomföra dessa hemska dåd.

Jag hoppas ni får en bra dag trots allt! Kram

Likes

Comments

Postad i: Kläder/trender, Looks/Outfits

Solhatt hittar ni här!// Randigt linne med löv hittar ni här! // Stråväska hittar ni här! // Gladiator skor hittar ni här! // Virkad kjol hittar ni här! // Vitt linne hittar ni här! // Randig kjol hittar nihär! // Randig väska hittar ni här! // Armband hittar ni här! // Espadrillos hittar ni här!


För mig är det inga magrutor eller en perfekt rumpa som kommer att visas upp i sommar inte - nej, jag satsar mycket hellre på riktiga sommar och strandkläder som ger den där känslan av att man befinner sig i Italien och ska gå ner och köpa sig en glass. Långa kjolar, sandaler, solhatt och tunna linnen! Det är det som jag ska ha på mig i år!

Likes

Comments

Postad i: Recensioner

False lash mascara, Loreal Paris: En perfekt budgetmascara som ger långa fransar och är enkel att tvätta bort, vilket jag älskar!

Sublime De Chanel, Mascara: Denna mascara va min favorit för drygt två år sedan, men tyvärr känns det som att de har ändrat receptet för den eller något. Den blir snabbare torr och är inte sådär jätte bra på att separera fransar. Visst, jag kanske är något mer kritisk mot den, eftersom den är så pass dyr, men det tycker jag man får vara om man betalade nästan hela 500 kr för den!

Nars, Concealer: Denna concealer alltså! Love, love, love! Det är den enda concealer som jag testat som inte börjar rinna när mina ögon gör det! Den täcker bra och lägger sig inte i några väck, i alla fall inte på mig!

Emma S, Body Lotion "Pure softness in a bottle": Om man letar efter en lätt och tunn body lotion som åker snabbt in i huden, är denna ett tips. Jag skulle inte säga att den är nr. 1 att välja om man är jätte torr, men den återfuktar bra och är en perfekt sommar variant.

REN, Ultra Moisture Daycream: Alla rens produkter är favoriter hos mig och så även denna! Visst, den är rätt dyr (450 kr), men det är den värd. Den känns å något sätt äkta och riktigt snäll mot hyn, samtidigt som den är rätt så dryg.

Prada, Iris parfym: Tills det att jag köpte den parfym jag har nu med rosdoft från Can Cleef & Arpels, var denna min favorit! Med en citrondoft ger den en fräsch lukt, men tyvärr känner man fortfarande att den inte är helt äkta. Dvs. doften är något framkallad.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

När ens hy matchar sandens bleka nyans, blir i alla fal jag sugen på att lägga mig platt fall i solen och få lite färg, men samtidigt så börjar jag allt mer bli rädd för att hudcancern, rynkorna och den fläckiga hyn ska krypa fram. För det är ju det man hör om överallt, hur solen bara orsakar alla dessa problem. Det kanske har lite att göra med att jag ända sedan jag var liten har blivit påtvingad solskyddsfaktor 50 över hela kroppen. Om det fanns en som var 100, lovar jag att jag hade blivit insmord med den också! Igår dock kunde jag inte låta bli att spendera förmiddagen på stranden, vid vattnet, mitt under solen och bara låta mig brännas av solen! Det finns få saker som slår känslan av att inviga sitt "strandhäng"!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Godmorgon! Har ni sovit gott? Det har verkligen jag, trots att mitt rum har varit som en bastu. Så trött som jag var igår, somnade jag djupare än någonsin. Om så någon hade kommit in i mitt rum och slagit två kastrullock mot varandra, så hade jag nog inte vaknat. Idag ska jag jobba, som jag också gjorde både igår och fredags. Det är därför först nu som jag verkligen fattar att det börjar bli sommar. Desto längre kön till glassen är, desto närmare sommarlov kommer vi... typ. Det beror kanske lite på vädret också, men i och för sig kan man ju säga att även det hör ihop, tycker ni inte det? Hoppas ni får en bra söndag!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw