Youtube
Instagram
Blogkeen
Nouw

Postad i: Kläder & Trender, Veckans Stilguide
1. "En färg som bas och detaljer som bygger upp" 

Kan man verkligen blanda färgerna rött, orange och rosa och få det att se snyggt ut? - Mitt svar är; "Ja, absolut!". Tricket är att få det att se ut som en hel outfit, dvs. du skall använda en färg som bas och sedan gå in med detaljer som bygger upp och stärker. Att köra på helt orange upp till och rött i mitten och rosa, nertill är inget jag skulle rekommendera. Det går - javisst gör det det, men det kräver sitt arbete och blir lätt inte sammanhållet.


.

2. "Styla med plagg som tonar ner"

Jag rekommenderar även att använda sig av några basic-färger upptill. Plagg som helt enkelt tonar ner kalaset av färger och som bryter av lite emellan. En ljus jacka och ett par stiliga och enkla jeans utan för mycket detaljer, är två perfekta exemplar. Då lyckas du nämligen både tonar ner upptill och nertill, fastän att du bara använder dig av två extra plagg.


.

3. "Använd dig av detaljer i likande nyans"

Ett ytterligare tips kan vara att leta efter detaljer i en liknade nyans som kommer smälta in, men samtidigt ger en full look. För att bara använda sig av detaljer i en färg, kan bli lite väl för uttänkt och perfekt. Som ni ser på bilden har jag här valt att styla med ett par gyllene örhängen och och en brun väska, som blir pricken över i:et. Små detaljer som syns!


4. "Toppa med trender"

För att få din outfit att se trendig ut, kan du plocka upp en del trender i detaljerna. Den fluffiga jackan, prickas och tub-sock boots, är bara tre exempel!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Vardag


Här sitter jag hemma efter en lång dag i skolan, trött (som vanligt), fortfarande ont i nacken och drar min från att plugga till svenska-provet på fredag! Varför ska det vara så svårt att få tummen ur? Ett argument som jag brukar säga är "jag är trött", men faktum är, om sanningen skall fram, hade det knappast gjort någon skillnad ifall jag hade druckit 10 redbull eller sovit i två dygn i sträck innan. Så trötthetsargument är trots allt inget vidare. Det hjälper heller inte att jag fastnar på Vogues hemsida, som jag gjorde innan! Så många nya artiklar att läsa, så mycket tid som går åt, så lite plugg som blir gjort = Ett dåligt mönster, med andra ord!


"Det hade inte gjort någon skillnad ifall jag hade druckit 10 redbull eller sovit två dygn i sträck innan" 


"Vad skall du göra åt detta då?" Hade mamma frågat, för att få mig att säga att lösningen skulle vara att bara ta tag i saken, och jag antar att det faktiskt är det enda alternativet jag har, det eller ett F, men till det säger jag ett stort "nej tack". Därför skall jag just bara ta tag i det, snart... efter jag skrivit detta inlägg, ätit, kanske duschat och klockan har hunnit bli alldeles för sent så att jag är tvungen att göra det imorgon istället, haha! Skämt o sido, jag förmodar att ni vet hur det är!Med en lugn låt i bakgrunden som inte tar för mycket uppmärksamhet och en stor kopp te vid min sida, brukar det dock gå till sist och när jag väl har startat är det inga problem. Då flyter det banne mig faktiskt oftast på riktigt på, det är som sagt bara steget att komma dit som är det svåra, lite som att kliva upp ur sängen på morgonen. Idag blir nog låten "Hoplessly devoted to you" (ni vet den från Greace) som får spelas medan jag pluggar. Jag har nämligen fått någon hook up på den de senaste dagarna, kanske pågrund av att jag jämt lyssnade på den som liten efter att mamma hade visat mig Greace filmen och jag föll pladask in i film-världen!


.

Likes

Comments

Postad i: Wednesday Inspiration

Kanske har ni sett hur det de senaste två dygnen har taggats #metoo på sociala medier, det vore högst troligt, då människor (främst kvinnor) över hela världen nu berättar om hur de har blivit trakasserade av män. Skaparen till denna kampanj är Alyssa Milano , var instagram inlägg ni ser nedan, och anledningen bakom beror självklart delvis på att det är 2017 och att det här helt ofattbart att kvinnor runt om i världen fortfarande kränks, bli kallade saker, våldtas mm. men om ni läste noggrant, noterade ni kanske hur jag nämnde delvis... ytterligare en faktor till denna kampanj är är nämligen att filmproducenten Harvey Weinstein, som är en av Hollywoods mäktigaste män för bara några dagar sedan anklagades för flera sexuella trakasserier, samt våldtäckt! Att det är grotest och hemsk på alla sätt och vis, är bara förnamnet, det är det alltid när det är på tal om sådana här saker, därför är det inte mer rätt en att visa vad skåpet skall stå, eller rättare sagt; vart vi kvinnor står på denna planet!

Nedan ser ni sju inspirerande bilder från instagram, alla under hashtaggen #metoo!@milano_alyssa (hon som startade allt!)

- Me too.@puskame

- I guess there's no woman who isn't familiar with the topic #metoo#moiaussi #yotambien #minämyös #ikook@pegparnevik

- The #metoo campaign made it obvious that we all know a survivor, a victim. But do we know an offender? An assaulter? Where are the men coming forward to claim their crime? We don’t need more stories about women being touched, raped, verbally abused. We need men ready to accept their actions, and the consequences of those actions.I would love to hear the stories of men who have realized how they’ve scarred others, violated their personal space, done something that wasn’t as “innocent” and “fun” as they thought.Come forward and own your actions. We’ll never move forward if we focus on victims without considering how they became victims in the first place. So guys, leave a comment on how you can actively make a change, or a time you’ve done something to a woman you regret, or a behavior that hurts women, or how you can be a better ally #metoo@annabinder92

- #metoo ✊🏻💕@huffpost

We stand in solidarity with all the brave women out there fighting to have their voices heard. 💪🏻💪🏼💪🏽💪🏾💪🏿 #metoo#solidarity #resist ( 🎨: @geesubay )-@hannahwidell

Det pågår något livsviktigt just nu. Det är dags att vi tjejer, flickor, kvinnor berättar och framförallt backar de kvinnor som vågar berätta om allt de utsatts för. Det händer denna vecka i mina poddsystrars podd @veckansblacka för att nämna en. Jag och @mandyschulmankommer självklart prata om det här i Fredagspodden. Jag backar @cissiwallinoch @lulucartersweden som är modiga nog att prata. Jag hoppas att du också gör det med att skriva #metoo här nedan. Vi måste sätta stopp för det här nu. ❤️-


Likes

Comments

Postad i: Kläder & Trender


Manchester tyget är ett av höstens och vinterns trendigaste material, men hur använder man det egentligen och vart kan man finna de snyggaste och ballaste plaggen! I detta inlägg får du svar på det och förhoppningsvis lite inspiration på köpet!


 "October, baptize me with leaves! Swaddle me in corduroy and nurse med with split pea soup. October, tuck tiny candy bars in my pockets and carve my smile into a thousand pumpkin. O autumn! O teakettle! O grace!" 

- Rainbow Rowell


.


1. Rosa med randiga armar - hittar ni här! // 2. Svart med fordring - hittar ni här! // Röd med fordring - hittar ni här!


.


1. Gröna byxor - hittar ni här! // 2. Röda byxor - hittar ni här! // 3. Rosa byxor - hittar ni här! // 4. Bruna byxor - hittar ni här!


.


1. Röd klockad kjol - hittar ni här! // 2. Brun knälång kjol - hittar ni här! // Rosa tajt kjol - hittar ni här!


- Märket du bör känna till;

📍 Åsögatan 132, 118 29 Stockholm


Att det skulle vara ett svenskt företag som var ensamma i världen om att endast tillverka plagg i 70-talets material "manchester" kanske ni inte trodde, men "The Cords & Co" var först ut med idén på marknaden och levererar idag minst sagt ursnygga manchesterplagg i alla dess former. Jackor, byxor, kjolar och klänningar - ja rubbet! Ni finner deras hemsidan här!


Likes

Comments

Postad i: Vardag


Jeansjacka kommer från Ottodame // Baskern kommer från Brixton


Lovisa <3 Rut


Jeansen är ifrån Samsoe Samsoe // och skorna är från Superga


.


Det är inte ofta som jag är hemma från skolan, men idag kunde jag bara inte ta mig dit, faktum var att jag knappt kunde ta mig upp i sängen. Jag är inte sjuk ("peppar, peppar ta i trä" får jag säga samtidigt som jag slår i köksbordet som mormor alltid gör), utan inatt vaknade jag att det krampade i hela ryggen, nacken, axlarna, armarna och huvudet. Desto mer jag rörde mig, desto ondare gjorde det och ni vet själva hur "stort" allting blir när man ligger där ensam i sitt rum, mitt på natten och inte kan sova. Google är minsann då inte till någon hjälp då svaret man alltid får när man söker på en viss sympton är antingen "hjärtattack eller cancer". Jag lät mig dock denna gång inte påverkas av det, för jag vet hur det alla gånger innan inte har stämt (obviously), men den extremt obehagliga och värkande känslan försvann ju inte för det. Det blev dessvärre väldigt lite sömn för min del (3 timmar, om jag inte räknat fel) och med lite sunt förnuft från mina föräldrar förstod jag sedan att det var en extrem nackspärr som jag råkat utför. Därför sitter jag nu i min morgonrock, med ipren i kroppen, en vetevärmare + en halsduk runt nacken, stel som en pinne, med huvudet vridet på något konstigt sätt åt vänster axel, för att minska smärtan! Det fungerar, till viss del, men jag känner mig minst sagt en aning begränsad! Kram


Likes

Comments

Postad i: Last Week Fashion News

.

COACH INC BYTER NAMN 


Säger Tapestry er någonting? Jag syftar inte på den svenska översättningen ”tapet”, utan det har förvånande nog med mode att göra faktiskt. Faktum är att det inte är särskilt konstigt om ni inte finner något svar, då det var i veckan som nyheten publicerades ”Coach Inc” läderföretaget som bland annat har tillverkar väskor, byter nu namn till inget mindre än ju ”Tapestry”. Anledningen till bytet beror på att man tycker ett sådant namn bättre kommer att spegla företaget, som numera är ett bolag av tre modemärken. Vilka är det två andra företagen då? Svaret är ”Kate Spade” och ”Stuart Weitzman”. Den 31 oktober kommer namnet att gälla, men det finns redan idag en hemsida som ni kan gå in på för att läsa mer. Ni hittar den här!


.

ETT DJURVÄNLIGARE GUCCI


Samhället strävar allt mer efter klimatsmarta och djurvänliga lösningar och det gäller även modevärlden. Nu har även Gucci hakat på tåget och kommer från och med vårkollektionen 2018 att sluta producera plagg med äkta päls. ”hej då ikon-tofflorna med päls på kanten” säger vi! Med hjälp av Hsus och Lav, hoppas dem att de kan inspirera och sprida ett budskap om att modeindustrin bör utvecklas och förändras!


.

ACCENT PROJECT WHYRED


Redan i våras fick man ett smakprov på Whyreds och Accents samarbete gällande väskor och plånböcker i mocka och skinn och nu är det dags igen. Den 19 oktober får du tillgång till att välja mellan fem olika handväskor och tre plånböcker i färger som rött, grönt, burgundy och svart, men skynda dig, för de finns bara i begränsad upplaga. Priserna är överträffliga, då de ligger mellan ca. 300 kr och 3000 kr och du kommer finna produkterna i både Whyreds och Accents butiker. Här kommer samarbetet att släppas online!


.

TOMMY JEANS CAPSULE 4


Vintage denim, färger i rött, blått, vitt, grönt och gult och loose-fit, det är it-orden för Tommy Hillfigers senaste kollektion som är i samarbete med den digitala tidskriften Hypebeast. Det är en rad av höstplagg som släpps, både dunjackor och hoodies och alla plagg påminner lite om vad märkets rötter grundade sig i. Kollektionen finns nu att köpa här!


.

KENDALL + KYLIE X TOPSHOP


Utan att säga ett knyst om det någonstans, dök det plötsligt upp en kollektion vid namn Kendall + Kylie, på Topshops hemsida! ”Vad var detta?” började folk fråga sig, ingen hade ju läst om det någonstans, men det visade sig att det som hade släppts var en underklädsekollektion endast inspirerad av inga mindre än systrarna själva. Kollektionen är designat tillsammans med Fleur du Mal och Jennifer Zuccarini och om du gillar sammet, spets och transparent tyg, är detta en kollektion för dig! Ni hittar den här!


.

LOUIS VUITTON MASTERPIES X2


Louis Vuitton gjorde i april förra året ett samarbete med Jeff Koons som gick ut på att klä några av deras mest poulära handväskor med ett ikoniskt tryck föreställande några av världens mest kända tavlor. Nu är det dags för ytterligare en kollektion och denna gång så är det blandanant Monet, Turner och Gauguin som står i fokus. Lägg den 27 oktober på minne. för det är då som väskorna släpps! Först till kvarn är det som gäller! Ni kan se mer av kollektionen här!


Likes

Comments


Better Blogging Nouw