Header

Postad i: Mat, Vardag, Resor


På adressen "Værnedamsvej 5, 1819 Frederiksberg C" i Köpenhamn, ligger ett café vid namn Granola och ni kan vara lugna; de serverar inte bara det! Faktum var att när vi kom dit på lunchen hade de inte ens det på menyn, men däremeot hade det mycket annat gott. Milkshakes, mackor och fräscha sallader och mycket mer. Jag själv kunde inte låta bli mozzarella och tomatsalladen med krutonger och örter, när jag läste det, PÅ DANSKA, på menyn. Många säger att det är enklare att läsa danska än att höra, men jag tycker nog tvärtom. För mig var det i princip omöjligt att förstå det som stod, men trots det lyckades jag beställa in både min sallad och en fantastisk god juice. Nu när jag kollar tillbaka på bilderna, längtar jag bara tills jag kan gå dit igen och den gången vid frukost. Jag tjuvkikade nämligen lite på frukostmenyn och kunde blandannat spana in ett par läckra pannkakor!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Looks/Outfits, Vardag, Resor

Härromdan stod jag på ett majsfält med snickarbyxor och idag sitter jag på ett tåg till Köpenhamn i långklänning! En härlig variation av vardag, eller hur? Med en karta av utvalda platser att besöka, ny frisyr (kortare och bekvämligare) och min kamera brevid mig, är jag redo. Ett par bättre skor skulle dock inte ha skadat, mina slitna birkenstock är återigen nömligen mitt val att ha på fötterna, men åtminstone slipper jag då skoskav vilket jag vet att jag hade fått av mitt andra alternativ, ett par supergas!

JAg önskar er en bra dag! Kram

Likes

Comments

Postad i: Tips, Sammarbeten

I Samarbete med Carl Edmond


Har ni hört talas om historien med Carl Edmond?

Vi alla strävar dagligen efter att leva ett härligt, inspirerande och spännande liv, inte sant? Den stora frågan är bara om vi verkligen prioriterar oss själva tillräckligt mycket? Helt ärligt så tror jag sorgligt nog inte det. Boken om Carl Edmond handlar om personen som inte lät något komma i hans väg. Han tog tillvara på livet och inte en sekund fick gå till spillo. Han är killen vi alla vill ha i vår närhet. Han är cool, inspirerande och lever i stunden. Det kanske är dags för oss alla nu, att börja prioritera våra egna liv. Tycker ni inte det?

Mina topp fyra tips för att prioritera ditt liv kan du läsa nedan:


.

1. 
Straffa inte dig sjäv! Du lever inte i ett fängelse, så ta bort dina galler och acceptera den du är, misstagen du gör och sakerna du ångrar att du gjorde.
2. 
Dröm stort och dröm mycket! Vill du, så kan du, i alla fall i de flesta fall. Tänk; inte trodde man för några hundra år sedan att man kunde åka till månen!
3.
Du känner din kropp bäst själv, så låt därför ingen annan styra över hur du känner. Är du ledsen, så är du och det är okej! Du kan däremot få hjälp av någon att känna efter hur du faktiskt mår, för det kan vara svårare än vad man tror. 
4. 
Har ni hört uttrycket "vassa armbågar" att det är många som använder sig av det i samhället idag. De tar för sig och roffar åt sig! Därför är det viktigt att du vågar stå upp för dig själv "ta på dig armbågsskydden, vetja" och försvara det som är ditt och det du vill. 

Likes

Comments

Postad i: Kläder/trender, Looks/Outfits, Tips


Street style bilderna från Köpenhamn fashionweek är alltid legendariska. Av någon anledning har danska människor ofta lite bättre koll på stil, eller så vågar de bara leva ut sina kombinationer av plagg något bättre än vi svenskar som väldigt ofta väljer det stilsäkra före det kreativa roliga (vilket i och för sig är bra om man ska fokusera på hållbart mode). Det är hur som helst inte poängen med detta inlägg just nu, här vill jag istället plocka fram de hetaste plaggen som blev burna av trendiga människor mellan modevisningarna. Det var färg, glittriga strumpor, riktiga springskor och såklart Balenciagas nya it:väska! Det ska vara en blandning av din farmors öronhängen, barnkalaset du hade som liten och weekenden du spenderade i en lite by på Sicilien!

Loewe white tee // Givenchy skirt // Erika Cavallini Semi-Couture red socks // NIKE breathable shoes // Sam Edelman yellow shoes // Balenciaga leather purse // Julie Vos sapphire jewelry // Versace glasses

Likes

Comments

Postad i: Vardag


Varberg i sig är inte direkt någon storstad. Bussarna går, om man har tur, en gång i halvtimmen, hela stan är stängd på söndagar och på våren doftar det gödsel över hela staden, men trots det kallas det för just en stad. Igår däremot åkte jag ut en bit från centrala Varberg, till GamleKöpstad då kände jag verkligen av den riktiga landet känslan. Doften av gräs, inget ljud från varken trafik eller människor, få byggnader utan bara några små ladugådar och ängar med betande djur. Till och med jag som inte drömmer om något annat än att flytta till en storstad tycker det kan vara lite skönt att komma bort så för en kort stund. Bara för att påminna mig själv om att hela välden faktiskt inte kretsar kring den senaste mobiltelefonen och hastigheten man får köra på vägarna, dvs. alla människans påhitt. Landet är fortfarande lite av naturens plats (än så länge) och just det tycker jag ändå är lite häftigt. Att gräset inte är nerklippt till 2 centimeters höjd, buskarna växer ihop med varandra och man kan plocka vilda bär! Det finns inte något så gott som det! Det var synd bara att björnbären jag hittade igår inte var helt mogna, för visst blev jag sugen när jag möttes av en vägg med dessa bär.

Likes

Comments

Postad i: Inspiration, Listor, Throw Backs


Skita i vad folk tycker: Som liten är man oftast lite modigare, i alla fall så bryr man sig inte lika mycket om vad folk tycker om en. Om jag tillexempel tyckte en tröja var snygg, då spelade det ingen roll vad någon annan sa om den. Om någon tyckte den var ful, tänkte jag kaxigt ”äh, de är bara avundsjuka”.


Fantisera: att våga tänka utanför boxen är oftast det som leder till nya uppfinningar och idéer. Tänk om man som liten bara tog vara på alla de tankar man hade.


Inte döma någon: När jag var liten var den enda skillnaden jag kunde se på människor, ifall de ar killar eller tjejer. Hudfärg, klädstil, funktionsnedsättningar osv. tänkte jag inte på. Varför lägger man då så mycket fokus kring det när man blir äldre?


Ställa frågor: ”Hur långt är det kvar?”, ”När är maten färdig?”, ”Mamma, hur blev jag till?” och ”Varför har du så kort hår?” - jag ställde alla möjliga sorters frågor som liten och det är jag säker på att även ni gjorde. Dessvärre gör vi inte det lika mycket nu som äldre. Det är ju genom frågor som vi kan lära oss nya saker. Dessutom kan det skapa ny kontakter.


Drömma stort: ”Jag ska bli balettdansare, ha tio barn och på min nästa födelsedag ska jag ha en tårta stort som mitt hus… eller ännu större. stort som hela universum till och med”. Även fast alla ens drömmar kanske inte var möjliga, så var det ändå ett sätt att för att skapa mål som man ville nå.


Vara imponerad och se upp till de som är äldre än dig:
Jag såg speciellt upp till mina två äldre kusiner, Emma och Elin som jag tyckte var sååå COOLA! Jag var deras hemliga lilla fan som också ville färga håret, ha en telefon och en syster. Att bli inspirerad av människor och ha respekt för äldre är två väldigt viktiga saker som vi borde bli bättre på.


Visa dina känslor: Var jag arg så skrek jag, var jag ledsen så grät jag och om jag var glad skrattade jag. Idag däremot döljer jag mycket oftare det jag känner, vilket är fel. Det är inte konstigt när människor i ens omgivning blir förvirrade när man säger en sak, men egentligen känner en annan.


Lyssna på din kropp: Ät är du är hungrig, sov när du är trött, ”lek” när du är pigg och var arg när du är arg. Varför försöka intala din kropp att känna något som den inte känner, eller tvärt om! Våra kroppar är trots allt det som signalerar bäst hur vi mår.


Likes

Comments

Postad i: Vardag


Vet ni vad jag insåg imorse när jag vaknade? Att detta är den sista söndagen med lov framför mig. Nu är det bara en vecka kvar ungefär till skolan början. En vecka kvar till plugg, korta morgonar och äcklig lunch. Hör ni hur jag riktigt längtar? Därför tog jag vara lite extra på denna morgonen (jag sitter fortfarande i morgonrock med en te bredvid mig, ser sådär utvilad men riktigt slapp ut). Det blev en italiensk frukost, onyttig och alldeles för söt för min smak egentligen. men precis det jag behövde för att jag skulle känna att det var lite lyx. Något utöver det vanliga, helt enkelt! Jag läste det senaste numret av ELLE som kom på posten härromdagen och jag"försökte" lära mig en låt på gitarr (poängtara citationstecknena, för det lät mer som om att jag försökte ta reda på det fulaste ljud en gitarr kunde ge ifrån sig). Där har ni min morgon, som nu börjar leda till slut då pappa står i köket och redan håller på med maten!

Likes

Comments

  • Youtube
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Better Blogging Nouw