Källa Chic.se


1. Skrubba, skrubba, skrubba

När huden känns torr och trist är det bra att skrubba bort gamla hudlager. Använd en mild peelingkräm eller en skrubbvante i duschen en till två gånger i veckan. Se till att inte skrubba för ofta - det kan förvärra din torra hud. Toppa med en återfuktande ansiktsmask efteråt!

2. Ät rätt

Kosten kan inte bota din torra hud, men det kan hjälpa dig lite på vägen att äta rätt. Kom ihåg att dricka mycket vatten (tjatigt, vi vet, men det hjälper faktiskt!) och boosta gärna med extra omega 3 (finns i tablettform eller i fisk som lax och sill).

3. Byt ut dina produkter
En lättare ansiktskräm som du har använt hela sommaren är med största sannolikhet inte lika optimal för vintervädret. Se över dina produkter och byt ut dem mot fetare krämer som återfuktar huden.

4. Duscha smartare
Frisörer menar att det är bäst att tvätta håret ungefär två till tre gånger i veckan. Och trots att det kan kännas ofräscht att tänka likadant när det kommer till duschandet, så kan det vara nödvändigt när huden stramar.

Om du har torr hud menar hudläkare att du ska duscha ungefär två till fyra gånger per vecka - och absolut inte flera gånger om dagen. Byt ut din tvål mot en duscholja för att fuktbomba redan i duschen! Och försök duscha i ljummet vatten, väldigt hett vatten gör nämligen huden ännu torrare (även om det kan kännas lockande i vårt ruggiga klimat).

5. Handskar
Handskar är toppen mot torr hud. Satsa på ett par varma handskar när du är utomhus och låt händerna fuktboostas i ett par bomullshandskar när du har applicerat handkräm hemma. Bomullshandskarna gör nämligen att handkrämen tränger in lättare i händerna.

6. Återfukta vid datorn
Införskaffa en facemist om du sitter vid datorn hela dagarna. Sprayen fixerar din makeup och återfuktar din hy.

7. Ta hand om läpparna
Läpparna får också utstå extra påfrestningar under vinterhalvåret. Undvik att slicka dig på läpparna - det förvärrar problemet - och återfukta med läppbalsam med jämna mellanrum.

8. Ta hjälp av proffs
Många lägger stora pengar på fel produkter på grund av okunskap. Fråga efter hjälp i butiken när du ska köpa produkter för just din hy, eller lyxa till det och besök en hudterapeut som kan tillgodose just dina behov.

9. Låt det grönska
En luftfuktare är en riktig hjälte för din hy i det kalla vädret, men gröna växter ska också kunna ge bättre luftfuktighet i rummet.

10. Tvätta vid rätt tillfälle
Duscha hellre på kvällen än på morgonen och försök att undvika att tvätta ansiktet precis innan du går ut - det kan förvärra din torra hy. Allra bäst är att bara tvätta ansiktet på kvällen, och inte på morgonen alls, för att behålla hudens naturliga fettlager.

11. Åk till värmen
Kanske inte det mest realistiska knepet - men en vecka i solen gör underverk för torr hy (och för själen)!


Likes

Comments

Vad är ditt fullständiga namn?

Linda Caroline Linnros

Var är du född?

I Åkersberga 3 mil norr om Stockholm

Favorit film?

Mean Girls en av mina favoriter från förr, älskar tonårsfilmer, annars kallade chickflicks.

Favorit låt?

Just nu Göteborg med Darin.

Favorit färg?

Rosa men på kläder är det grått, passar mig bäst.

Favorit köp centrum?

Täby Centrum.

Syskon?

Ensambarn

Favorit mat?

Tacos definitivt.

Favorit serier?

Awkward, One tree hill, 90210, Vanderpump rules.

Hårfärg?

Just nu blond.

Likes

Comments

Med fallande temperaturer kommer statiskt hår ofta som ett brev på posten. Damernas.se guidar dig till hur du motverkar elektriskt hår – och hur du bekämpar de statiska hårstråna när olyckan är ett faktum.

Källa: Damernas.se

1. Blir ditt hår ofta statiskt kan det ha ett underskott på fukt. Se därför till att alltid använda balsam efter varje tvätt. Att göra en inpackning regelbundet gör också underverk. En gång i veckan räcker fint men är ditt hår riktigt fattigt på fukt kan det behöva två behandlingar.

2. Ett statiskt hår känns ofta flygigt. Ett knep är att använda produkter som tynger ner stråna och gör dem mindre lätta. Du kirrar biffen med antingen ett leave in-balsam eller en hårolja, som binder samman hårstråna och gör dem mindre benägna att bli elektriska.

3. En hårspray som ska förhindra statiskt hår är väl investerade pengar. Spraya sprayen i din borste eller kam och kamma igenom håret som ett sista steg i din styling. Glöm inte att rengöra din kam eller borste regelbundet, eftersom sprayen kan göra dem en smula kletiga.

4. Undvik alltför starka hårprodukter som torkar ut håret, de bidrar också till att göra hårstråna statiska. Ingredienser du ska undvika är alkohol och kemikalien sodium lauryl sulfate (som ofta förkortas SLS på förpackningens baksida).

5. Är ditt hår redan statiskt och flygigt? En klick handcrème råder bot på problemet på ett kick. Applicera lite handcrème i handen, gnugga handflatorna mot varandra och applicera sedan crèmen i långa, svepande tag längs dina hårrötter. Undvik hårbotten, lite handcrème där gör bara att ditt hår sett fett ut.

Likes

Comments

​Överallt står det nu att den terrormisstänkte har släppts och att man gjort fel, att han bara är en vanlig kille och hur hemskt det är att media gjort som de har, de snackas om skadestånd. Det är frågan om terror hotet verkligen finns står det.. Ursäkta men lever ni inte i samma värld som mig? För några år sedan var det en man som sprängde sig på Drottninggatan i Stockholm, han hade ca 6 st bomber på sig men endast en exploderade. Nyss hände detta i Paris, berätta inte för mig eller för oss svenskar att detta hotet inte finns, Om det nu är så att man har tagit fel man, det är hur hemskt som helst men det betyder inte att det inte finns. Jag ser hur varje person på bussen anmärker på polisbilarna som for förbi. För kan du säga att du inte är rädd?  Bara för att media nu har berättat att vi inte behöver vara det. Ursäkta men media ni har haft fel förut.

Likes

Comments

Reality serien vanderpump rules. Drama, kärlek och ännu mer drama!!! Serier är inne på sin 4 säsong och jag har sett varje avsnitt. Handlar om några "unga" personer som jobbar på Lisa Vanderpumps resturang. Om deras liv och upplevelser. 

Likes

Comments


Better Blogging Nouw