dålig pixlar men men

Likes

Comments

Två bra svenska filmer som verkligen förmedlar känslor.

Första En sång för Martin - Martin träffar en ny kärlek och efter några fina år tillsammans märker dem att Martins minne inte riktigt är som det varit och han har fått demens sjukdomen alzheimers. En välgjord film med massvis av känslor och hur man inte lämnar den man älskar när den behöver en mest.

En man som heter Ove - Ove förlorar sin fru och vill inte leva längre, han försöker på alla sätt att avsluta sitt liv, man får följa Oves liv från barnsben och se hur han blivit den han är i nuläget och filmen är en så fin film blandat med tragiska händelser, en liten gnutta humor och massvis med kärlek.

Likes

Comments

Likes

Comments

​Detta är till dig, till dig som aldrig ville lära känna mig, aldrig gav mig en riktig chans, vi är av samma blod men ej har det varit lätt för det. Jag ville alltid ha din bekräftelse kanske vill jag det fortfarande, jag tycker det är synd att du aldrig tog chansen och att jag aldrig har fått lära känna dig, för du är en i min familj kanske har vi mer gemensamt än vad du tror. Kanske skulle du inte tycka om mig även om du fick chansen att se hur jag är, men kanske missar du någonting som du inte visste fanns, jag tycker bara det är synd att jag aldrig lärde känna dig farmor och att du aldrig tog chansen att lära känna mig. Du kanske faktiskt skulle tycka om den personen jag är.

Likes

Comments

Likes

Comments

Jag köper mig en trisslott emellanåt och ibland har jag spelat på hästar, jag tycker om att spela och chansen att vinna lite pengar skadar ju inte precis. Jag tycker att de finns både fördelar och nackdelar med det statliga spelmonopol vi har i Sverige det är bra för att det begränsar risken för personer att bli spelberoende men det finns så mycket spel sidor på internet man kan spela på om man nu skulle vilja eller gå till casino cosmopol är inte det värre? Jag har aldrig spelat något på nätet förutom på svenska spels egna hemsida men jag känner att det är så lätt att riskera att man spelar för lite mer pengar än vad man själv har att göra av med, vad tycker ni om detta? Läs mer om fritt spelande här

​Inlägget är ett reklam inlägg.

Likes

Comments

Tips för ett mindre slitet hår

 1. Undvik slitet hår genom att krama håret torrt med handduken istället för att gnugga.
 2. För silkeslent hår, applicera en djupverkande inpackning, linda in håret i aluminiumfolie och blås varm luft med fönen i 5 minuter.
 3. Massera hårbotten 3 minuter dagligen för att öka blodcirkulationen och få håret att växa snabbare.
 4. Håll håret mjukt året runt genom att använda leave-in balsam innan du går ut för att skydda håret mot UV-strålar som torkar ut håret, även på vintern.
 5. Unvik slitage, använd värmeskydd på nästan självtorkat hår och föna sedan.
 6. Tappar du mer hår än vanligt? Då är det dags för en klippning.
 7. För att absorbera fett i hårbotten, använd babypuder.
 8. Skydda håret från uttorkande klorin. Applicera balsam i torrt hår, sätt upp håret i en knut och simma sedan.
 9. Snurra du håret runt fingrarna? Sluta nu för att slippa kluvna toppar senare.
 10. Undvik slitage, applicera balsam på hårtofsarna innan användning.
 11. Öka hårets styrka genom att äta svavelrik mat som ägg och kål.
 12. Håll färgat hår friskt genom att endast färga utväxten, inte hela håret.
 13. Applicera leave-in conditioner i vått hår för att göra det lättare att kamma.
 14. Krydda maten med peppar och ingerfära som ökar blodcirkulationen och får håret att växa snabbare.
 15. Applicera balsam i hårrötterna vid kliande hårbotten.
 16. Har du mjäll? Låt mjällschampot verka minst 5 minuter innan sköljning.
 17. Håll fönen minst 20 cm från håret så det inte bränns.
 18. Drick minst 8 glas vatten om dagen för både huden och håret.

Likes

Comments

Ryktet inom vården är inte så bra, i tidningen står det ofta om de dåliga lönerna och det slitsamma arbetet som vårdpersonalen får utstå, och det är sant, lönerna är inte så bra och det är ett slitsamt arbete men man glömmer bort att nämna allting som är bra med mitt och flera andra undersköterskors yrke, varje dag kommer jag till jobbet och får ta del av andra människors liv, vara till hjälp och höra dem berätta om hur de levt, jag får vara en liten del av en annan persons liv för en stund, jag får skämta och vi får tillsammans dagen att gå runt, missförstå mig inte det kan vara riktigt tufft men det är också riktigt underbart. Att få den kärleken och uppskattning och för en sekund vara till hjälp för någon som byggt upp detta land, någons mamma,pappa, mormor,morfar det är ett underbart jobb och det behövs flera undersköterskor som gör ett bra jobb, flera människor som lever för att hjälpa andra personer. Jag började jobba inom äldrevården för lite mer än 4 år sedan och det är det bästa valet jag har gjort.. Jag är stolt över att jag jobbar som undersköterska.

Likes

Comments