just nu händer de inte så mycket "roligt" i renoveringen. Idag har Victor brandisolerat och räknat lite på badrummet. Mamma har varit och hjälpt oss idag, hon har dammsugit ut all kolstybb i köket och hallen. Nästa vecka ska vi försöka få dit rörmokaren och elektrikern.

Flytta din blogg till Nouw - nu kan du importera din gamla blogg - klicka här!

Likes

Comments

Här är rummet som ska bli badrum, bilden är tagen från de som ska bli garderoben, så dörrhålet som ni ser rätt fram som går in till köket, de ska slås igen. Sedan finns de en dörr till vänster som ni inte ser i bilden, som ska vara ingången. Här där jag står och tar bilden ska med slås igen.

Här kan ni se på ett ungefär hur vi har tänk oss. Vi ska ha en stor glasskiva till duschen med takdusch osv. Vasken har vi nog tänkt ska ta upp nästan hela väggen med två handfat och en jättespegel.

Kommer få en bättre bild sen när vi har bestämt oss exakt vilken skiva från vad vi ska ha och vilket handfat osv. Men de såhär kommer de att vara placerat i badrummet. Bakom skjutpartierna som ni ska se, ska vi ha tvätt/torktumlare osv :)

Likes

Comments

Victor öppnade upp till vardagsrummet så vi kunde se ungefär hur de skulle bli. Jag tycker de blev mycket bättre, vardagsrummet kommer inte kännas som att krypa in i en grotta plus att man kommer kunna se från vardagsrummet vem som kommer upp för trappan.

Såhär såg de ut från början, till vänster kommer trappan upp från hallen. Till höger i bild kommer köket och rakt fram är vardagsrummet.

såhär ser de ut nu, de kommer golv även till vänster men just nu är de en gammal trappa som går neråt placerad där. Pelare i mitten ska ju självklart med bort fast vid ett senare tillfälle då den är bärande.

​sen är ju frågan om vi kanske ska öppna upp lite till höger med mot köket. 

Likes

Comments

Idag har vi varit hos Birgitta och ändrat lite på köket. Nu har vi bestämt oss hur köket kommer att se ut, luckor, handtag och bänkskiva. Här är en ny bild där man kan se köksön helt inklädd. Köksön är det första man kommer att se när man kommer upp från hallen därför känns de lite extra kul om den är fin.

Vi kollade lite på gråa luckor men jag tyckte den i ek såg lite mer brun ut, men vi slutade ändå vid dom svarta. Vi valde en svart lucka i ek där man ser ådrorna i träet så de blir lite liv i köket. Denna finns även i grå nyans men jag gillade den svarta mycket mer + att nu när vi bestämt att hela köksön ska vara inklädd kommer de inte bli lika mörkt som jag trott med svarta luckor. Vi hittade även ett par jättesnygga handtag till luckorna i mattsvart och en bänkskiva i sten son tål lite värme och är inte superkänslig, som vi även kommer klä in hela köksön med.

Likes

Comments

Victor jobbar som snickare på Tulseboda bygg tillsammans med sin kompis Fredrik, företaget ägs av deras andra kompis Emil. Här tänkte jag visa en renovering som Fredrik och Victor gjorde hemma hos Victors föräldrar i Kylinge.

De första två bilderna är från köket och den tredje bilden är resultatet.

Grabbarna rev, la nytt golv, fixade väggarna, taket, satte in köket och även annat som fixade fönsterkarmarna osv.

Här kan ni se "allrummet" där de även öppnade upp ena väggen
Här kan ni se vardagsrummet
Ett stort plus till Marie, Victors mamma, för den fantastiska inredningssmaken. 

Likes

Comments

Som jag nämnt i tidigare inlägg så är det en lokal under lägenheten som Victor hyr ut till två fantastiska tjejer som säljer kläder/inredning osv för barn. Tyvärr så tog vi aldrig några förebilder innan Victor började på renoveringen av lokalen pga att Barnen på Södergatan helst ville in i butiken innan julhandeln och förebilderna glömdes då bort.

Men som sagt så befann sig audio video i lokalen innan och när de flyttade ut befann sig bara regelstommen kvar utan några skivor. Victor reglade upp nya väggar med OSB + gips för att underlätta för nästa hyresgäst med tanke på hyllor. När det blev bestämt att Barnen på Södergatan skulle hyra lokalen fick Jossie och Linda ( som dom heter :) ) vara med och bestämma b.la. golv, färg osv. I med att golvet var ojämnt så underlättade de med att flytspackla innan Victor, Fredrik och Emil la golvet. Victor öppnade även upp vid sidorna av disken så de blev lika stor öppning till höger som till vänster som ni kan se på bilden nedan.

http://www.barnenpasodergatan.se

Lokalen är på ca 250 kvm butiksyta med pentry och lager.

Likes

Comments

​I början tänkte jag "gud vad kul detta ska bli, kan ju inte vara alls svårt, skönt att få välja precis hur man vill ha de"

DET FINNS SÅ MYCKET! de tar aldrig slut, alla dessa finesser, kranar, belysning osv. Hur ska man kunna välja? ska man ha en diskho som är uppdelad i två eller ska man bara ha en? ska man ha en fast eller rörlig kran? ska de vara liten mellan eller stor? belysning i lådorna? eluttag som kommer upp ur bänkskivan? så himla smart finess och de smarta finesserna tar aldrig slut!

Har iallafall fastnat för en inklädd köksö, i vilken sorts sten vet vi inte, men helt klart helt inklädd.

Likes

Comments

Den här modellen har vi tänkt ha på köket ungefär, bortse från alla färger och inredning. Vi kommer att sätta in ett fönster ovanför vasken för att få in lite mer ljus. Vi vet inte riktigt om vi ska ha plats för fyra runt köksön eller om vi istället ska ha tre platser tittandes mot köket, vi har tänkt att vi ska ha ett större bord inne i vardagsrummet som kan användas när man är lite fler, och istället ha andra sidan av köksön med skåp för att få så mycket förvaring som möjligt. Köket kommer att vara helt öppet så de små väggarna in till köket på sidorna kommer rivas. 

Kan ni se det framför er?  jag kan :) 

Likes

Comments

Just nu håller golvet på att riktas och isoleras. 

På måndag ska vi träffa Birgitta på Woody ang köket som hon har ritat upp till oss. Vi har även tänkt att vi ska kolla ut vilken sort/färg vi ska ha på luckorna och vad vi ska ha för bänkskiva. Från början var vi båda överens om att vi ville ha ett svart kök med en ljus bänkskiva men med tanke på att köket är ganska litet plus att de bara kommer sättas in ett fönster så tror vi att en svart färg kan göra att rummet känns ännu mindre, så kanske någon nyas av grå hade varit bättre.

Likes

Comments

Under golvet har de varit isolerat med kolstybb som nu har tagits bort genom ett företag som b.la. jobbar med vakuumsugning. Nästa steg är att golvet ska riktas och isoleras.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw