Jambo, hello, hej.

Kultur kväll med kenyanerna.

Igår tillbringade vi eftermiddagen/kvällen i Åtvidaberg med våra underbara Kenya vänner och en massa andra härliga människor. De va en kväll där vi fick smaka världens olika maträtter, bjöds på fin dans och extremt mycket glädje.

Vi säger dock hejdå till kenyanerna som reser hem idag efter några underbara dagar här i Sverige. Dom är så tacksam att dom har fått vara med om de här och vi hoppas på att få träffa dom igen :)

Vi saknar dom redan ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jambo, hello, hej.

Nu är vi tillbaka!

Nu har vi äntligen återbesök av våra fantastiska vänner. Dom är här i Sverige. Idag fick vi dansa afrikansk dans med Pius igen, riktigt riktigt roligt :)

Dom är så otroligt glada att vara här och hälsa på, det betyder sååå mycket för dom. De får se mycket av Norrköping men dom har också varit i Stockholm o sett hur de ser ut där.

Vi är ofc super glada att dom är här :D

Likes

Comments

Jambo, hello, hej!

Nu är vi tillbaka i Sverige.

Vi började våran resa sent på söndags kvällen. Mot flygplatsen i nairobi. Allt har gått super bra och vi är i Sverige hela men trötta. Men vi alla vill åka tillbaka!!

Det va allt för denna resa! Vi kommer att skriva senare i maj när vi får återbesök av kenyanerna!

Hoppas ni har njutit av läsningen av bilderna och fått en bra uppfattning om våran resa!

Tack o hej lever pastej 👋🏼

Likes

Comments

Jambo, hello, hej!

Idag har vi varit i Mathare.

Ida åkte bara vi fyra (utan Åtvidaberg) till ett barnhem som ligger nere i Mathares största slum. Detta barnhem har över 300 föräldralösa barn. Det va inget barnhem av bästa kvalitet kan man ju säga :( Det är trångt, smutsigt, inget riktigt golv. Inget ställe för barn eller någon att bo i.

Efter besökt på barnhemmet kollade vi hur det såg ut i området. Det var rökigt, smutsigt, de luktade, de låg sopor överallt och dom bor bara i små små plåtskjul. Oavsett hur mycket man försöker förklara så går det verkligen inte att få fram hur det verkligen är. Det är något man måste se för att förstå! Jag (Nellie) hade föreställt mig innan hur det skulle vara, men jag kan säga att det va inte ens i närheten av vad jag hade tänkt mig. Det va såå mycket värre :( Finns INGA ord!

Bilden nedan är tonårs killarnas rum där dom bor. Dom sover två i varje säng. (det är våningssängar)

Här bor tjejerna, 14-16 år gamla. Dom sover över 50 st i ett rum och sover 4 i varje säng. (4 över och 4 under)

Detta är deras kök. Dom får inte mat varje dag. Men varje söndag så bakar dom nan bröd till alla barnen på barnhemmet, och det höll dom på med när vi va och hälsade på :)

En av deras trapp uppgångar till deras rum.

Detta va några barn som vi träffade och dom sjöng för oss. dom sjöng såå fint :) det som var skillnaden mellan dessa barn och dom i Juja va att dessa barn inte hade något hopp i sina blickar! Helt tomma blickar.

MEN vi fick lite bättre humör när vi sa att vi va dansare och dansade en snabbis för dom. Och det är väldigt kul och se att dansen faktiskt får fram glädje och leende :)

Men det går inte att återberätta hur det va och är.

Likes

Comments

Jambo, hello, hej!

Idag åkte vi tillbaka till Nairobi och lämnade fina Malindi. Vi hade såna fantastiska dag :) Skönt att få smälta och tänka över de vi hade upplevt dagarna innan.

Likes

Comments

Jambo, hello, hej!

Idag hade vi en liten utflykt :D

Idag va vi ute på snorkel tur :) Mycket fiskar och finna koraler, och en härlig åktur med båt :)


Och så hade jag (Nellie) och Emma en liten photo shoot med den bästa fotografen Sanna.

Likes

Comments

Jambo, hello, hej!

Idag har vi gjort lite olika saker :)

Idag har vi varit på hotellet. Men vi har också varit på en liten promenad till en "blue lagoon" men kan ju säga att de va tyvärr inte så mycket ha.

Men något som va roligt idag va vattengympan på morgonen och att vi va ute och paddlade kanot :)

Sen har det inte hänt något mer än att vi solat och badat (Y) 

Inte dom bästa bilderna tyvärr

Likes

Comments

Jambo, hello, hej!

Idag har vi bara solat :)

Idag har vi bara legat på stranden o solat o kopplat av. Dock har de varit molnigt hela dagen, men de va också skönt, så man inte bränner sig första dagen.

På eftermiddagen va jag (nellie) och Mathilda med och spelade beachvolleyboll. Riktigt roligt :)

Likes

Comments

Jambo, hello, hej!

Idag va de dags att åka till kusten :D

Idag flög vi till Malindi som ligger nere på kusten! Efter några intensiva dagar i Nairobi tar vi lite semester för att koppla av, sola o bada.

Likes

Comments

Jambo, hello, hej!

Idag har vi både dansat och hälsat på ett "dagis".

På förmiddagen åkte vi och dansade med våran vän Mitche och hans dansgrupp. Vi började med en modern uppvärmning med Pia, sen tog Mitche över och höll i en afrikansk danslektion. Det är så sjukt kul :)


På eftermiddagen åkte vi (De Geer) till Kibera. VI var där och hälsade på Pias kompis Moreen. Hon driver ett barnhem/skola för små små barn, 4 månader upp till 4 år. Hon har också en kvinnogrupp som gör smycken som det sedan säljer. Dessa kvinnor är så starka.

På barnhemmet har dom 45 barn och dom har bara ett litet plåtskjul. Dom ligger och trängs på tunna madrasser på golvet. Dessa barn har varken leksaker, hela kläder eller skor på fötterna. Därför har vi tagit med oss kläder, strumpor, skor och leksaker. Dessa barn och kvinnor är i stort behov av allt. Det känns så bra att kunna göra något och kunna göra dom glada för stunden. Men detta är bara en super liten del i vad dom egentligen behöver. Men att kunna göra något är en otrolig känsla.

Likes

Comments