Går min tysta, stilla morgonpromenad...
Som vanligt kantad av nostalgi o melankoli... tankar på barndomen, både min egen och mina barns!

Sommar i Bohuslän... Kungshamn .. Smögen...

Lukterna, ljuden, ljuset...

Blått möter granit... å rallarros, caprifol, smörblommor, strandpilt och hundkex....

Hela sammelsuriet blir till en vild, perfekt tavla!

Det luktar tång, saltvatten, tjära...det blandas med grill och nyklippt gräs...

Måsar som skränar, båtmotorer... ljudet av vågor som rullar... barn som tjoar och hojtar på badplatserna...

Bohuslän i mitt hjärta...hjärtat av Bohuslän....

Hemma!

Det ställe jag alltid längtar till!

Inte sällan går mina funderingar åt det hållet, att ta mitt pick o pack o flytta hem igen!

Ingen annanstans andas jag lättare, sover bättre och kopplar av mer...

Det e här jag e född, här jag bott majoriteten av mitt liv! Jag vet varför jag flyttade, men med två ton mer erfarenheter och betydligt vassare armbågar, så e jag nog fit for fight att deala med minnen och demoner här igen!

Vi får se... en dag i taget... man vet aldrig vad framtiden bär med sig!

//Karin

//Karin

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Har letat solglajjer på alla tänkbara solglajjeaffärer... H&M, accent, Lindex... u name it...

Jag har "sett inom mig" vad jag vill ha!

Pilot e vad jag brukar ha... de med brunt glas... men nu har jag gått "all in" och köpt ROSA glas!

Å inte hittade jag dem på nån flådig affär a'la optikerställe... inte heller på H&M eller accent eller Lindex...

Jag hittade MINA, som jag "sett dem inom mig", solglajjer på MACKEN, Cirkel K!

En riktig fashionista e jag indeed not!

Men glajjerna e snygga! 😀

//Karin

Likes

Comments

Dagens 7 km e avklarade... ganska opeppad idag o vägen kändes lång!
Jag är en sån där otålig pys som vill se resultat BUMS... jag gillar inte att "ge mig till tåls"!

Så när vågen inte pekar käpprätt nedåt direkt så blir jag bara så bläääääblasé!

Det var ett gnällande och ett frustande i spåret idag... MEN... jag känner att kondisen blivit lite bättre... och den första jobbiga träningsvärken har gått över! Det är ju positivt! 🙂

Jaja... det blir nog bra vad det lider... önskar bara man kunde skala av 5 kg på 2 dagar... så man kände sig något sånär bekväm på den grekiska beachen!

Det är när de här tankarna börjar gnaga, som jsg inser själv hur jäkla ytlig jag kan vara ibland!
Shit the same liksom att man inte e vare sig särskilt fit eller så smal man kunde önska... skit samma, för det e dags å inte bry sig om medias ideal eller prestigen i arr klara allt! Jag är som jag är... på både ont men även på gott!
Jag ska njuta av min semester! Få färg... bada... turista och åka runt o kika på saker

Det KAN man göra med 5 kilo för mycket hängande på fel ställen! Man FÅR bada o njuta av livet även om man inte ser ut som Heidi Klum! 😀👍🏻

Men mina dagliga 7 km SKA jag fortsätta med... mest för att det får mig av koppla av och stressa ner en massa! Luften, känslan och ljuden där ute i skogen får mig att inse att livet minsann är MYCKET mer än komplicerade förhållanden, kilon och grubbel om allt o inget!

Men som sagt... idag var jag omotiverad och gnällig... bröööölstönig rent av...

But i did it! 😀

//Karin

Likes

Comments

Sen urminnes tider... typ när Jesus bestämde att sandaler o bomullsnattlinne was da shit, har jag trampat runt i converse... antingen med trasiga jeans eller ruffliga jeansshorts till... men dock converse!

Ibland frångår jag mina principer o köper Nike's eller Adidas istället... men min bas-skogarderob innehåller alltid 3-4 converse... basket, eller låga... no matter!

Jag e Trinity o Susannahs friggin mardröm! 😂

Jag är INTE ett dugg intresserad av breda skärp under tuttarna... färgkompositioner som ger epilepsivarning... eller tuttriktiga behå'Ar! Då behåller jag hellre mina trasiga trashjeans o converse och känner mig "off-catwalk" o bekväm!

Meeeen....

Idag har jag köpt en klänning på indiska... och en strand-tunika... å 3 friggin par skor...

40+ grader i Grekland protesterar vilt mot både jeans o gympadojjer ...

Im going sandal! 😂

Däremot e jeansshortsen med... å tischorna... å allt annat uni-sexy! 😀👍🏻

Jag e ett hopplöst fall.., jag vet!

Alltid varit en "Tommy-girl"... å det tänker jag fortsätta med... efter dessa 7 dagar på Kreta... då jag tänker strunta i att jag ser ut som en avkomma efter Barbapappa och Madam Mim i klänning o klackskor! 😱

Länge leve charterresorna... å jag heter Storch! INTE Stork!! 🍾

//Karin

Likes

Comments

Det skulle bli en promenad...

Då kom regnet...

Så istället blev det cocostop's-frukost och Cola zero! 😂

Det e vad som brukar kallas "tvärvändning" i folkmun!

Idag ska jag o dottern börja packa... det ska inhandlas lite prylar åxå inför resan som solskyddskrämer, reseförpackningar med Linsvätska och annat pillejox!

Jag ska ha tag på ett par dojjer och e lite sugen på nån jeanskjol kanske! Vi får se...

Känner jag mig rätt så lär jag knatta runt i mina jeansshorts o nån T-shirt! 🙂

Häpp...

//Karin

Likes

Comments

Jag tycker om det ockulta...det mytomspunna och det mystiska...sånt där man förnimmer, men inte kan se.

Man kan ana en närvaro och det kan vara väldigt påtagligt...det känns i hela kroppen att nånting händer i det dolda, utanför min förmåga att kunna se vad.

Ibland skrämmer det mig, ibland lockar det mig....och jag fastnar obönhörligen i historier likt "Outlander", "Sixth sence" och "The Others"!

Jag gillar tanken på att livet inte är slut, för att det vi kallar "döden" träder in....det är ett avslut, absolut...men inte det absoluta slutet....mer en början på något annat!

Jag har själv upplevt en hel del saker jag inte kan förklara, av olika slag...och fallit till fast ro med att att det finns nånting där, någonting som ger en hint om vad som väntar.

Känslan av att mamma är nära e väldigt påtaglig....ibland kan det komma en doft som påminner...eller en känsla som är så lugnande att jag nästan ser henne!

Det finns de som säger att hon är mig så nära, att hela jag förändrats mer åt hennes sätt och utseende....det känns naturligtvis lite creepy....men samtidigt ger det mig en trygghet i livet.

Hursomhelst...

I mitt närområde här i Trollhättan ligger ett par 2000 år gammalt gravfält. På vardera sidan av vår promenixväg ligger de...ramar in vägen och ger en kontrast till den omliggande skogen. Stora, runda stenbumlingar e lagda i precisa cirklar och det jag ser som diken runt om, är enligt information deras vandringsstigar till o från fälten. Jag blir lite euforisk när jag tänker på hur detta legat där sen urminnes tider.....sen innan allt vad den"moderna människan" innebär. De begravde sina anhöriga där...i vad jag förmodar e massgravar...stenarna ramar in området, och jag har både en å tio ggr traskat runt där, i känslan. Lite gåshud....lite känslan av att huttra och frysa litegrann....väldigt mäktigt och väldigt annorlunda!

Nu till sak....

Vår katt Zooey rymmer dit så fort hennes små kattben bär....stup i ett. Vi kan inte förstå vad som lockar, och hon är steriliserad så den där driften och jakten efter kattpojkar e ju stillad....hon vill helt enkelt bara vara där!

Nu har vi upptäckt att många av områdets katter verkar samlas där. Idag såg vi en som satt blickstilla, totalt fokuserad och stirrade rakt in i en av gravstenarna....

Det fanns ingenting där som vi såg...bara en stenyta, en katt och en väldigt påtaglig känsla...igen....om att det rumstrerar nånting där som inte syns!

Vi lockade på katten som kom o hälsade på oss....och sen lommade vi hem.

Har inte kunnat släppa tanken på alla dessa små underliga omständigheter runt detta fält...som första gången jag passerade helt ovetande om vad som låg framför mig bakom kullen, och vartenda hårstrå på hela min kropp reste sig utan orsak. När jag kom till platsen, kände jag både lugn och olust...och jag kan ju säga att jag INTE e särskilt förtjust att passera där ensam, kväll och nattetid.

Det får mig att tänka på historier och serier.....Outlander inte minst, med sitt mytomspunna "Craig Na `Dun.....en port till något vi aldrig sett...till en tid som för längesedan e försvunnen....till människor som är våra förfäder och som kämpade för att hålla ruljangsen igång....

Tänk om jag har en väg...en portal bak husknuten, som leder till stenåldern! 😊

Vissa saker ska man nog helt enkelt bara lämna ifred....å vad jag än säger så finns det nog många som bara rycker på axlarna, ruskar på huvudet och anser mig helbäng...men en sak e helt säker...

Känslan som hela området framkallar är INTE inbillad...

Nånting vakar över gravfälten i Björndalen....

Och jag ger mig tusan på att alla dessa fyrfota vänner, katterna, ser exakt vad det är...

Häpp, thats all för idag folks...

Ha en mysig lördagkväll!

//Karin

Likes

Comments

Klassiska maten...åt så magen stog i 4 hörn! :)

Vi firade i pappas uterum, i världens vackraste Kungshamn... farsgubben själv var inte hemma, men vi vart ett glatt gäng o kvällen var väldigt lyckad!

Trots vädret....

Häpp... det var det! 🌹

//Karin

Likes

Comments

Sitter i bilen på väg hem till Kungshamn.. det ska firas midsommar! Slås av hur fint det e ute... trots att det e lite halvmulet och regnrisk!

Det skira, ljusgröna... det står sig snyggt mot en grå himmel, indeed! 🙂

Nåt annat som slår mig är... här sitter vi nu i bilen, gubben o hans son... jag o min dotter... och om man slår bort allt som hänt under våren, så känns nästan livet som vanligt!
Som om ingenting hänt...
Udda känsla!

Blir putt när jag summerar... så dumt allt blev liksom... men jag märker av hur han vacklar! Känslan av hur han ångrar många ageranden är påtaglig!

Häpp... skit samma... idag e det midsommarafton... vi sitter i samma bil, tusen år och tusen mil...
Å idag ska vi äta gott, dricka gott och känna att livet är ok... att det bara är VI som komplicerar allting, å det e ju inte "livets fel"!

Det blir nog en bra dag, tror jag! 🌸

Önskar härmed de eventuella läsare jag har, en Glad och väldigt mysig Midsommar!
Ta det lugnt med nubbar men frossa i jordgubbar! 😀👍🏻

//Karin

Likes

Comments

Inte den bästa av dagar...
Lite tungt o både andas o peta i sig mat...
Ett litet bakslag som gör att den förbenade ångesten får ett grepp jag bara avskyr!

Ändå tycker jag nog att det blivit lite bättre..lite, lite, men iaf märkbart!
Kanske jag som börjat hantera det bättre, typ?

Träffat min nya chef idag... ett positivt möte och jag gillade tjejen per omgående!
Full i förståelse och empati över situationen jag befunnit mig i hela jäkla våren!
Hon utstrålade omtanke samtidigt som hon gav mig lite tips över små, behändiga lösningar!

Häpp... en chef i min smak! 🙂

I övrigt....

Handlat midsommarkrubbet, köpt mig ett par snygga jeansshorts... å en såndär praktisk reseneccesär där både Linnéas OCH mitt krafs får plats! Nu e det bara några Goa sommardojjer kvar o sen e jag fit for medelhavssemester! 😀

Som en liten påminnelse om att det faktiskt e på gång, så kom taxfreekatalogen idag! 🙂
Ny sorts prosecco fanns, så nu har vi planerat att vi ska sitta på altanen första kvällen o skåla in semestern i just det! 👍🏻

Imorgon åker vi hem till Kungshamn över dagen o firar midsommar! Mysigt! Pappas uterum får det bli, för det ska ju regna sägs det! Så där ska vi samlas allihop och äta det där traditionella man bara mååååste!
Tjoflöjt! ☀️👍🏻🇸🇪🍾

Å nu... ska jag lägga mig i sängen o försöka läsa lite...

//Karin

(Min duktiga tös tog ett redigt fint sommarfoto idag på vår morgonpromenad) ☘️🌲

Likes

Comments

Jag o mellanskrutten ska åka till Grekland! Helt impulsivt bokade vi oss en resa till Chania på Kreta, och vi piper iväg om 9 dagar! 🙂☀️☀️

Jag har aldrig i mitt 52-åriga liv varit i Grekland! Har med lätt avundsjuka öron lyssnat på alla som berättat supermysiga stories om sina fantastiska upplevelser i det mytomspunna riket, men aldrig kommit mig för.

Främst kanske det berott på äktenskap med turk, som aldrig ville dit... men på senare år har det varit mycket annat som kommit före...

Men NU så!

Å det känns redigt spännande, overkligt o pirrigt! 😀

Jag tänker använda min resa till att koppla av! BARA koppla av! Inga utsvävningar, inget som kräver energi!

Jag vill ha lata dagar... vid poolen, vid havet... på altanen...
Jag vill få bruna ben... å färg i mitt trötta plyte! 🙂
Jag vill läsa min Magnus Uggla-pocket... äta gott, sova gott och bara umgås helt okomplicerat med min tös!
Sola, bada... å bussa runt o se saker som alltid funnits men som jag aldrig sett!

Det ska bli tokskönt!

Kanske jag kan bli av med ett ton ångest... kanske hitta distans till vårens cirkus... kanske landa så jag snart e fit for fight att knega igen! Jag hoppas det!

Hursomhelst... livet på hemmaplan e lite lugnare nu..
Bråken har dämpats, känslan av kvävd panik har lugnat ner sig... jag äter lite bättre, sover lite bättre... å ska gå hårdare in för min långpromenader igen!
Vi e rent av ganska normala mot varandra igen... pratar, diskuterar och "kommer överens" rent allmänt!

Göttans!

Å jag ska åka te Grekland!

Yippikayyyyeyyyy! 😂

// Karin

Likes

Comments