Header

En favorit denna vinter är vårat nya ländtäcke!! Det är från Catago och deras fir tech kollektion. Samma princip som back on track. Tycker många ländtäcken har dålig passform och bara blir som en liten lapp på rumpan. Detta sitter däremot som en smäck och täcker verkligen hela rumpan! Extra plus att kardborren sitter högt upp så det passar även till sadlar som är enkelkåpade! 

Stor, stor hiss får det från mig!! Kommer helt klart köpa fler saker ur samma serie!

"Catago FIR-Tech Healing Products är en serie produkter för snabbare återhämtning och ökat välbefinnande. Samtliga produkter har Synthermax fiberstoppning och innermaterial med invävda keramiska partiklar som ger en avancerad, dubbelverkande effekt. Det specialutvecklade keramiska materialet omvandlar och reflekterar hästens kroppsvärme till eletromagnetisk, infraröd värmestrålning som tränger in i vävnaden och vidgar blodkärlen."


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I em ska jag äntligen rida Zimpa igen! Hans hov har varit kall i två dagar nu och han rör sig som vanligt. Var hos honom i morse och då hoppade han jämfota ute i hagen, någon är lite pigg.. !!
Tyckte han ömmade extra just precis vid en söm så jag röck den och dagen efter var han bra! Om det var sömmen, eller om han hade blivit bra ändå kan jag ju inte svara på, huvudsaken är att han mår bra!

Likes

Comments

Zimpa har tyvärr ont i en hov. Började lite smått i fredags då Anna la märke till att han gick några steg lite annorlunda på väg ut till hagen. Kikade på honom samma kväll och då var han fräsch men kanske lite varm i hoven.
Igår när jag kom till stallet var han däremot halt. Syntes på hela honom att han var lite ledsen oxå. ❤️ Han var varm i hoven och reagerade när man tryckte med visitertången framme i tån. Inte mycket men helt klart en reaktion. Tvättade rent och kylde hoven ordentlig!

Idag när jag kom möttes jag av en pigg och glad Zimp. Han var på väg in i från hagen men raska kliv och med bus i blicken! Redan där förstod jag att han mådde bättre. Hoven är fortfarande lite varm men klart mycket bättre än igår! Tvättade och kylde idag oxå!


Zimpa skoddes i veckan så antagligen är han bara lite ömfotad. Zs hovar var inte jätteroliga när jag köpte honom. Min hovslagare har däremot gjort underverk med dom! Tårna har dock varit lite långa men vi bestämde att inte börja justera det mitt i säsongen. Förr skoningen (inte den i veckan utan den innan dess) kortade vi dock tån mer än vanligt, det passade bra iom. att Zimpa vilade då. Denna gång underhölls bara samma verkning men är ändå ganska säker på att det är pga detta han är lite öm.
Håll tummarna för att det är ännu bättre imorgon!!


Likes

Comments

Igår var det dax för träning igen. Slutade jobbet kl.15 och hade träningstid vid 16. Tog med mig kläderna i bilen på morgonen så åkte direkt från jobbet till stallet. SÅ skönt att inte en träning behöver vara ett helt projekt!
För drygt två år sedan hade jag hästarna (2st på den tiden) uppstallade i Vallentuna och tränade på Segersta (Bålsta). Så då åkte jag från Knivsta till Vallentuna (40min), Vallentuna till Segersta (60min), Segersta till Vallentuna (60min) och sen Vallentuna till Knivsta (40min). Allt för en träning!
Förstå då hur lyxigt det känns nu att ha hästen 10min bort och tränaren boendes på samma gård! :D 

Förra träningen koncentrerade vi oss på sidorna, att få igenom ställningen åt bägge håll. Igår var det tusen gånger bättre, men det gäller ju inte bara att variera ställningen/formen... Igår var vi noga med att variera tempot, några steg fram, tillbaka i varje hörn, fram på kortsida, övergångar, aldrig en hel långsida utan nyanser!
I galoppen gjorde vi som en galoppsax fast med skänkelvikning. Svårt tyckte Zimpa, kul tyckte jag då han sällan har svårt för något. Efter lite nötande gjorde vi de bästa bytena vi någonsin gjort. SÅ bra känsla!
I galoppen är Zimpa lätt i fronten men när vi bryter av till trav är det som att hela han blir en halvmeter lägre. Inte i formen utan han tappar lättheten i bogarna. Men igår fick vi till det, han travade SÅ himla himla bra utan större ansträngning. Bara väldig noggrannhet, förhållningar, nyanser och ställning. WOW så bra det blev!
Både Anna och jag var förvånade över hur bra det gick! Vi har förstått att han har det i sig och att det kommer komma en dag. Men inte att det skulle ske redan igår! Duktiga lilla häst!!

Likes

Comments

Glöm inte att följa mig på Instagram, Jossilago heter jag där!

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Nu kan man nästan säga att Zimpa är tillbaka i full träning igen. Vi rider som vanlig men med några extra små skrittpauser.

Något vi tränar på vid varje ridpass är stödet i handen/tygeln. Zimpa ligger enligt mig nästan alltid perfekt i handen och ger en otroligt bra känsla. Något jag dock lyckats lära honom är att lätta på stödet i framförallt övergångar.
Ska vi göra tex en galoppfattning från skritt, skrittar vi i bra skritt, jag lättar på handen (egentligen utan anledning, det har bara blivit så), fattar galopp och sen är vi i bra galopp men med rätt stöd först efter något steg. Det har fungerat bra hitintills (har fått en tia(!) på ett enkelt byte på tävling!) men det kommer ställa till det framöver. Det ska vara ett mjukt stöd såklart men suget fram till handen måste alltid finnas där. När vi i framtiden ska växla från tex piaff och passage måste han kunna ligga i "dragläget".

Så nu gör vi om och gör rätt! Från början tyckte Zimpa att det var jättekonstigt. Enligt honom blev det broms och gas samtidigt när jag bad om något utan att lätta av i handen. Jag har bara lugnt och metodiskt väntat ut honom och försökt att inte slarva bort en enda övergång. De första övergångarna varje ridpass har han oftast behövt några sekunder på sig för att tänka och få ihop det.

Men så plötligt händer det. Idag satt alla övergångar från start! Till och med den svåraste, höger galoppfattning! Känslan blir verkligen så mycket bättre och han använder kroppen på ett helt annat sätt nu. Han suger tag och är under sig med bakbenen redan första steget. Så roligt när all träning ger resultat!!


👆🏽10p!⭐️

Likes

Comments

Igår var det vilodag för Zimpa då han fick behandling av equi terapeuten. Hon brukar gå igenom honom ungefär en gång var tredje månad. Bra sätt att hålla koll på kroppen och förebygga skador tycker jag. Zimpa tycker sådär om det, han är inte jätteförtjust i att man klämmer och känner på honom men efter ett tag inser han att det är skönt och slappnar av. Speciellt akupunktur och laser tycker han är jätteskönt.
Han brukar vara mjuk och fin och så även igår. Idag blir det bara lite lugn jogg på lina så kör vi igång med ridning på lördag igen!

Likes

Comments

Anna tyckte jag skulle korta mina läder igår. Hade ett hål kvar så blev bara några få centimeter, men oj vilken skillnad! Enklare att trampa ner hälen, bättre stöd i stigbygeln och mer vinkel i knät. Trots kortare läder kom jag ner mer i sadeln och hela sitsen blev så mycket stabilare! Sadeln blev dessutom ännu skönare och som om de inte vore nog gav Zimpa bästa känslan någonsin! Små justeringar kan verkligen göra så mycket!! 


Likes

Comments

Red lektion för Anna i går, första gången efter Zimpas vila. Han har varit fin under igångsättningen, men nu när det börjar bli riktig ridning igen har han blivit lite lat.
Perfekt med ett litet träningspass för att få oss över tröskeln och tillbaka till ordentligt arbetet!

Vi gjorde bara grundarbete. I galoppen är han fin men jag måste bli mer noga med att ställa igenom honom ordentligt i sidorna. Han är fin och stadig i formen och väldigt mjuk och smidig av sig själv så egentligen hänger det bara på mig. Måste bli bättre på att variera mer. Framförallt under uppvärmingen! Ställa igenom i hörnen, ställa utåt i bland osv. Jag blir lätt "stelopererad" och har honom rak hela tiden.

I traven är det halvhalter, övergångar och tempoväxlingar som gäller, tusen gånger om! Vi jobbar mycket med att samla upp traven mot passage för att få lite mer schwung. Han förstår men orkar inte riktigt men det blir bättre och bättre för varje dag!
Det svåraste är att inte bara bromsa utan bibehålla energin (och gärna lite till!) men i mer samling. Jag måste tänka ökad trav i hjärnan men samlad i kroppen. Lika svårt som det låter ;) Detta tar på krafterna så mer travarbete hinner vi inte med innan vi måste lägga ner för dagen.

Mycket bra träningspass för både mig och Zimpa. Snart är vi tillbaka på riktigt!


Likes

Comments

2017 kommer bli ett svårslaget hästår! Zimtstern har varit i en evigt lång formtopp. Vi började säsongen med blågult och sen bara fortsatte det! Vi har gått från regional msv c till nationell msv b5! Vi började året på lite mindre tävlingar och avslutade på Linköpings stora nationella. Målet 2017 var att kvala till msv a och det har vi ju verkligen lyckats med! Som grädde på moset är vi dessutom rankade i topp bland Sveriges msv b ekipage! Heja oss!

Kan inte tacka Zimpa nog för detta år, han har varit heeelt amazing! Det krävs två för att dansa en tango, jag vet. Zimpa har dock dansat själv vissa gånger, framför allt i början av året. Livet är inte alltid på topp och så även för mig. 2016 slutade och 2017 började i ett stort jävla mörker. Tackar gudarna för att Zimpa inte kastade in handduken med mig utan krigade på och hjälpte mig tillbaka upp över ytan. Min hjälte! Vad skulle jag göra utan min lilla guldponny?! ❤️


Likes

Comments