Ett utav de stoltaste ögonblicken i mitt liv.

”Johan, jag skulle vilja fråga om du vill bli gudfar”

När Pontus frågade det, för nu drygt två år sedan, svarade jag ja direkt. Det var första gången jag fick ett sådant ansvar. Innan dess hade jag inte ens vågat fundera över något liknande. Jag kände mig riktigt vuxen för första gången i mitt liv.

Sist jag och Linnéa var och hälsade på i Danmark lärde vi Ellie säga fågelbajs på svenska. Får se vad vi ska ställa till med den här gången, vi är nämligen där och hälsar på nu.

Stolt gudfar till världens goaste unge, sen är det ju bra att öva lite på vad som komma skall med!

Som sagt, stolt som attan!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ska man vinka åt bilar som stannar vid övergångsställen? Som tack för att man får gå över?

Jag minns det så väl när jag precis flyttat till Växjö. Då vinkade jag alltid. Det var helt naturligt. Hemma i lilla bygden Tving där jag växte upp vinkade du alltid. Oavsett om du kände personen eller inte. Till och med när du möter en annan bil så vinkar du.

Är det ett övergångsställe där jag går över så har ju jag förtur. Bilen ska stanna. Att vinka för att tacka en bilist som följt reglerna är ju egentligen samma sak som att tacka rödljuset när det blir grönt. Det följer ju bara de regler vi har i trafiken.

Är inte det också rätt konstigt förresten, att man kallar det för rödljus? Har aldrig hört någon säga grönljus?

Jaja så är det, det jag vill komma till är att det är inte helt ologiskt att inte vilja tacka.

Men va fan. Klart du ska tacka. Det är ju trevligt. Erkänn att du ler lite när någon tackar dig på liknande sätt? Vill du inte vinka så räcker det med att du nickar mot bilen. Allt för att sprida lite extra glädje.

Jag kommer på mig själv ibland. Att jag skiter i att hälsa. Men efter min lilla reflektion här, på rygg i min soffa, så ska jag sluta med det. Hädanefter ska jag alltid tacka.

Vill passa på att hälsa ett stort tack till kvinnan som skrämde ihjäl mig med ett glatt och högt ”hej” när jag var ute och sprang innan. Utan dig hade jag aldrig kommit till denna djupa insikt.

Likes

Comments

Fortfarande ledig. Sitter i soffan och tittar på El Chapo, en serie som jag har nötat på sistone. Det är perfekt att ha en ”egen” serie att kolla på när min gravida, något trötta, flickvän somnar tidigt! En helt okej serie. En sämre version av Narcos men ändå helt okej. Narcos bör ni kolla på.

Här är några andra serier ni inte får missa:

Suits. Första säsongerna är magiska. Den får dig att vilja klä dig i kostym varje dag. Många vändningar och bra cliff-hangers!

Breaking Bad. Har du inte sett den? Kolla på den. Ingen blir besviken.

Atypical. En ganska trevlig serie om en tonårskille med aspergers och de olika utmaningar han ställs inför. Finns på Netflix! Sevärd och tänkvärd.

The Office. Hur kul som helst! Då menar jag den amerikanska versionen med Steve Carell.

True detective. Första säsongen är grym. Skådespelarna är fenomenala. Andra säsongen har världens bästa intro men är inte alls bra!

OZ. Orange is the new black, släng dig i väggen! Den här fängelseserien slår allt!

Shameless. Min absoluta favorit. Slutar aldrig att leverera trots så många säsonger.

Modern family. Världen höll på att gå under häromdagen när vi upptäckte att vi sett i kapp alla avsnitt. Annars har det var vår lördagsrutin på helgerna. Frukost, Kaffe och Modern Family!

The Walking Dead. Jag vet egentligen inte om den är bra. Kanske anledningen att jag tycker är det för att jag är så fruktansvärt lik han som spelar huvudrollen, Rick. (Eller? Nåväl Linda håller med mig i alla fall...)

Eller kanske det är min fantasi som tar över. Jag har någon lustig fantasi om att någon gång i livet få uppleva en zombie-epocalyps. Att få gömma mig i förfallna hus och skjuta zombies. Hur som helst tycker jag den är spännande även om den, som så många andra serier, har spårat lite de sista säsongerna.

Har jag inte glömt Game of thrones? Nej det har jag inte. Jag vet inte om det är för att serien har tappat eller om det är jag som har tappat. Men jag hänger inte riktigt med. Kollar mest för att det är så feta effekter och för att kunna vara med i samtalsämnena kring den! Jag tycker den är snurrig.

Det var dagens funderingar. Kanske har jag inspirerat någon till ny serie i vintermörkret. 

Likes

Comments

Sov lite räv medans jag hörde att Linnéa gjorde sig i ordning för jobb, några minuter efter hon åkt gick jag upp och bryggde en kopp kaffe, mös ned mig i soffan och tittade på ett avsnitt av El Chapo. Har tagit en extra vecka ledigt. Planen för dagen var att städa ur gästrummet, flytta ned lite grejer i förrådet och börja inreda inför ett kommande barnrum. Var så peppad på just det med tanke på att vi införskaffat en hel del saker!

När avsnittet på serien var slut satte jag igång och montera ned sängen, som Lundgren senare skulle komma och hjälpa mig bära ned. Spatserade ned till källaren där vi har vårt förråd för att göra plats till sängen.

Väl nere sätter jag fötterna rätt i vatten. Hela källaren är vattenfylld. Typiskt.

Hela vårt förråd är dyngsurt, en del möbler vi har där lär vara förstörda och säkert någon flyttlåda. Inte nog med det! Två ölflak också. Jag fick ”vada” in och hänga upp de grejer jag kunde, men kan inte göra mer innan vattnet är borta. Precis den ledighet jag önskat mig.

Ringde hyresvärden som kom dit i panik. "Hur fasen kan ingen ha sett detta innan, det måste ju hänt i går eller något". Bra fråga, personen som bokat tvättstugan mellan 8-16 idag borde ju onekligen sett något svarade jag. Men hon hade nog inte tvättat. För övrigt har vi regler som säger att man bara får boka sex timmar i streck. Fatta hur många fel hon gjorde idag.


1. Tvättade inte och på det sättet heller inte såg förödelsen tidigare än mig. (Kanske hade räddat ytterligare några saker i förrådet)

2. Bokade upp tvättstugan hela dagen och använde den inte. Respektlöst.

3. Missade, som så många gånger förr, att hålla sig till 6-timmars regeln. Snart blir det en arg lapp!

Hon måste vara stolt med dagens insats...


I detta nu hör jag att de suger ut vattnet där nere. Kan bara sitta här och hoppas på att våra grejer är OK. Inte helt lätt att slappna av då.

Planerna för barnets rum får vänta och vart jag ska göra av sängen har jag ingen aning om........

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig helt enkelt. Men man brukar ju säga att inget ont kommer utan något gott. Och eftersom ölflaken var förstörda, var jag tvungen att ställa massa öl i kylen vilket i sin tur gör att kylen är för trång. Det innebär väl att jag måste dricka upp några. Det är ju gott.

Likes

Comments

Första kommentaren från min farsa när jag berättade att han skulle bli farfar var: ”Jaha, då måste jag ju börja träna så jag kan leka”.

Kul reaktion och ett bra mål med träningen och jag vet att han kommer ge gärnet. En mer envis person finns inte.

I veckan har jag anammat det på svärfar också. Han har gått från 0 träningar i år till 2 på lika många dagar. Snacka om att avsluta året på topp!

Två rundor i Trosas elljusspår. Det var ganska lagom. Ett varv är 2,4 km. Han sprang ett varv och jag två. På ungefär samma tid. Vi nämner inte tiden här och nu för det är oviktigt! Nu är han igång. Detta kommer följas upp med gym-träning på måndag, lett av hans andra dotter Michaela och hennes hulk-pojkvän, Oliver. Vilka jäkla armar! Det är bara att välkomna träningsvärken Krister!

För att följa upp träningen igår, åt vi sallad till lunch. Nej, vi har inte hunnit prata om allt vad gäller träning och kost. Men det är väl ingen som ser ölen?

Hur som helst. Jag har en känsla av att den lille kommer ha en farfar och en morfar i topptrim! Frågan är, vem blir mest trimmad?

Likes

Comments

Tänk dig, instängd i ett litet rum. Det är varmt och klibbigt. Du kan inte sova, du börjar fundera på varför du inte kan sova. Du blir lite lätt irriterad på dig själv, du kanske funderar på att börja räkna får... Precis i den mentala statusen befann jag mig i. Jag vände och vred, i vad som kändes som flera timmar. När jag tillslut sjönk ned i kudden och kände att jag började slappna av. Ni vet känslan precis innan du somnar. Där var jag.

Då, som en blixt från klar himmel, släpper Linnéa, inte en, utan TRE stycken brakare! Det varma fuktiga rummet fylldes av en odör utan dess like. Jag kunde inte sluta skratta, hon sov som en stock. Samtidigt som det var jävligt kul var det också helt olidligt.

Jag fick lämna rummet och avsluta natten på annan plats.

Det är faktiskt så, att som gravid får du mycket gaser. Det får mig att tänka på Rydh. För er som inte vet vem det är så spelade vi fotboll ihop i Hjortsberga. Han gillade inte fisar. En gång fes jag så jäkligt i bilen på väg till träning att han öppnade fönstret och spydde rakt ut. Rydh, när du gör en tjej på smällen... köp gasmask!

Nu låter det lite som om det är det enda hon gör. Fiser alltså. Och så är det. Men allt som oftast så gör hon det i smyg (funkar inte alltid) alternativt frågar hon om det är okej. Det är väl ett tecken på att man kommit ännu längre i förhållandet.

Jag tycker hon är förbaskat söt, det gör till och med att jag älskar henne ännu mer. Det luktar förvisso illa men det är ju onekligen för en god sak.


Likes

Comments

Ja jävlar, det var två streck.

Känslan av att vilja säga ”vad var det jag sa” sköljde över mig. Men det var inte läge, det var liksom inte det viktigaste där och då. Men, det var faktiskt som jag trodde.

Hon hade varit trött några dagar. Vi var och hälsade på hennes föräldrar efter att jag hade sprungit Hässelbyloppet. Jag var ganska säker på att det var något på G. Jag vågade inte riktigt tro fullt ut men hade en liten känsla.

Vi stannade på Willys utanför Södertälje, köpte det man behöver för att testa en eventuell graviditet. Väl hemma hos hennes föräldrar smet vi upp till toan på övervåningen. Jag gömde mig i bastun, ”inte titta”! Hon gjorde det hon skulle. Placerade stickan under kartongen. Lyfte sakta upp den och nog fan var det så. Två streck.

Första känslan: Jag visste det.

Andra känslan: Lycka!

Tredje känslan: Undra vad hon känner?

Fjärde känslan: Vad har jag gett mig in på?

Sjätte känslan: När kan jag berätta för alla jag känner?

Hjärtat dunkade lite snabbare. Alla känslor inom några få sekunder. Kommer aldrig glömma det.

Nu är Linnéa i vecka 16. Veckorna tills nu har innehållit en hel del intressanta situationer. Ett humör som är lite lätt labilt och väldigt mycket bebisbilder på Instagram. Jag kommer delge en del utav historierna framöver. Pepsi-kriget, köp-mani, och dubbelmoral är några goa och ibland smått absurda historier… får se vilka jag vågar dela med mig utav!


Frågor och svar:

Var det planerat? Ja. (Jag vet, frågan är tabu men visst är man alltid lite nyfiken?)

Trodde vi att det skulle gå så snabbt? Nej.

Hur mår Linnéa? Bra, lite trött bara. Då och då lite sviktande humör. Men det är i sin ordning.

Vet ni kön? Nej, det blir en överraskning.

När förväntas den lille komma? I Juni.Det bästa av allt:

Lyckan i hennes ögon, längtan och den härliga känslan av att i framtiden bli kallad pappa.

Likes

Comments

Vad är det med svenskar och transportband för bagage? Ni vet när man klivit av planet och ska hämta det incheckade bagaget. När det inte finns något givet kösystem blir svensken som galen.

Är det rädsla för att någon annan ska ta ens väska?

Är det för att man innerst inne är egoistisk och tycker att man förtjänar att få sin väska först?

Eller är det för att man ser det som en sport? Det blir en liten vinstkänsla om man lyckas knycka sin väska först?

Jag vet inte vad det är men jag blir lika förvånad varje gång. Det armbågas och alla ska stå längst fram. Linnéa puttade lite på mig och sa; ”Titta där, han blir svår att flytta på”. Mannen hade liksom kilat fast sina skor under bandet. Allt för att ingen annan skulle komma före.

Vi diskuterade det här. I vanliga fall är vi så noga med kösystem. Det finns alltid någon form av kösystem i Sverige. Men det existerar inte på flygplatser. Då blir svensken förvirrad och då jävlar ska hen komma först!

Vår lösning: Om alla backar fyra meter bakåt. Var och en går fram och hämtar sin väska när den kommer. För den kommer när den kommer. Oavsett om du står längst fram eller inte. Skulle du mot förmodan gå fram och ha fel, då backar du tillbaka igen. Alla kan se, alla hinner fram och inga behöver få en blåklocka. Och jag garanterar att den lätt irriterade stämningen hade varit mindre påtaglig.

Likes

Comments

Nu är det dags att berätta för mina trånande läsare varför jag inte skrivit på ett tag. Det är för att jag legat som en plattfisk på stranden och inte orkat göra mer än att äta och sova. Sjukt skönt!

Arguineaguin är väl inte det mest idylliska sett till kultur men likväl förbannat skönt anpassat till att göra absolut ingenting. Det innebär också väldigt mycket turister, men det gör inget. De flesta är pensionärer vilket passar vårt tempo helt perfekt.

Hitresan bjöd på en lite annorlunda upplevelse. En flygrädd person, all respekt åt de som är flygrädda. Jag måste faktiskt erkänna att hela resan blev något mer levande. ”Nej, nej, nej vad händer nu?!” så fort det var lite turbulent, och då menar jag verkligen lite. Säga vad man vill men min puls steg någon extra gång. Det fina i kråksången var hennes tålmodiga man som fick ta mycket skit. Tyckte han var värd en eloge, tills han plötsligt också tappade det. Den imponerande pedagogik han kört under flera timmar var som bortblåst och han började prata om plan som störtat och dåliga landningar han varit med om. Kunde inte hålla mig från lite skratt.

Arguineaguin bjuder annars på god mat, bra stränder och ett fantastiskt sällskap som får mig att le. Hon är söt, klumpig och fyndig på samma gång. Försök ha tråkigt då!

Hotellet är bra. Frukosten är vad frukosten brukar vara i Spanien. Som svensk är den ju inte riktigt som en hotellfrukost hemma men den är absolut helt klart godkänd. Kaffet är bra och utsikten går inte att klaga på, eller hur? (Nu tänker ni, menar han Linnéa eller havet? Svaret är givet.)

Som avslutning vill jag slå ett slag för lokalvårdarnas humor. Vill du inte ha städat så har du med största sannolikhet sex eller åtminstone är naken....

Jag väljer att inte höja fingret och kommentera att det stereotypt är en kvinna och man på bilden. Eller att det klart är mannen som har den dominerande positionen. Eller att det bara är kvinnans nakna kropp som exponeras. I annat fall kanske det hade varit värt att tycka till om. Nu väljer jag att tycka att det var rätt fyndigt och lämna det så.

Hur som helst. Vi har det bra så oroa er inte!

Likes

Comments

Går upp tidigt efter ett 50-års kalas i Karlskrona bara för att hinna till Växjö för att packa om. Kastar mig i bilen och kör till Kalmar, där ska jag ta flyget till Gävle. Påväg till Kalmar börjar det kurra i magen, i Nybro kör jag förbi McDonalds. Det lockade med en cheeseburgare, men jag tog beslutet att jag inte skulle hinna stanna. Inte ens drive-in. Inte i Nybro. Sist jag stannade där hade jag med lite tidspress. Det var den långsammaste serveringen jag någonsin varit med om! (Tänk var viktigt det är med bra personal, nu förlorade dem en kund)

Tänkte att jag kunde äta när jag kom fram till Stockholm, innan jag skulle hoppa på tåget vidare till Gävle.

Var ändå i rätt god tid när jag kom Kalmars flygplats. Jag checkade in och gick igenom kontrollerna. Slog mig ned och väntade. I ca 2 minuter. Då fick vi beskedet att flyget var försenat.

Nu sitter jag här, flyget skulle gått för nästan en timme sedan. Det kommer dröja ytterligare 55 minuter. Lagom typiskt att det inte finns något alls i matväg att köpa när man gått förbi kontrollerna.

Tänkte för ett tag att jag kanske skulle kunna få någon form av ersättning för förseningen. Det kunde jag inte. Förmodligen noga uträknat att förseningen, om allt nu går som det ska, är sammanlagt 1h och 45min. För eventuell ersättning krävs 2h.

Jag är inte bitter, bara hungrig, uttråkad och med en känsla av att jag gärna hade spenderat söndagen på ett helt annat sätt.

”Jag är inte bitter” Jo, Johan. Du är nog allt lite bitter. Det är okej.

En liten behållning är två stycken små grabbar som diskuterar världsliga ting här bredvid. ”När blir man en gammal gubbe?” frågade den ene. Varpå den andre svarade bestämt. ”När man inte orkar leka och får sträck i ansiktet”.

Tror sträck i ansiktet innebär rynkor. Men det är bara min spekulation. Samtalet blev inte längre än så utan den förste killen köpte svaret rakt av, nickade förstående och bytte samtalsämne.

Likes

Comments