Header

Hej hej!

Idag är det äntligen torsdag vilket innebär att jag får krama Hampus igen! Innan jag ska få göra det har jag lite att stå i idag, som tur är mår jag så enormt mycket bättre idag än igår! Jag vilade hela dagen, sov och drack bara en massa vitaminer så jag tror faktiskt det hjälpte! Till dagens to do´s -Rida ett lösgörande pass på Cosmonie nu direkt, därefter ett möte med en lärare från skolan. Vi kl,14.00 ska jag vara i stan och fixa tandställningen sen direkt hem och ha lektioner vid 17,00-19,00. Därefter dusch och sen kommer äntligen Hampus och hämtar upp mig så ska vi ut och äta på Aioli ikväll, hur mysigt? Längtar ihjäl mig tills ikväll men vet att jag måste ta det relativt lugnt idag och även hinna med packningen så dags att jag sätter igång!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sitter nu i Gustava soffa, kollar på den nya Djungelboken och äter köpepizza. Dehär med att jag tycker att jag pendlar i vikt får jag helt enkelt glömma idag för usch va jag inte är pigg. Trött, kall och seg men jag har kommit långt i plugget och har lite kvar att göra med denna dag! Nu film och pizza så hörs vi senare under dagen!

Likes

Comments

Godmorgon!

Jag har redan varit vaken i några timmar, försökt vakna till liv, käkat frukost och dammsugit rummet. Ett stort minus är att jag har feber, har haft det lite till och från nu i veckan men idag har jag feber redan från starten av dagen. SUCK!! Men det ger mig ännu mer tid till att bara sitta stilla och fokusera på skolan. Med mycket vila idag kommer jag vara redo för teorin ikväll och välkomna de nya och få bekanta mig med alla ansikten vilket ska bli kul! Sen är ju tanken att rida igenom LA:4an ikväll men jag får väl se med det nu, vill verkligen göra ett genrep på båda programmen innan jag åker iväg så jag vet vad jag ska fundera på och kan lägga upp en bra plan för nästa vecka då det är sista innan tävling. Annars ska jag idag försöka få i mig så mycket vitaminer jag bara kan och vila men med skolans arbete kommer det gå riktigt bra! Det är bara att göra det bästa av situationen och glädjas åt att jag igår fixade naglarna som jag blev riktigt nöjd med!

Likes

Comments

Hej på er!

Nu har kvällens timmar kommit ifatt, lite kvälls snack med Celine och luftar tankarna. Vi hade idag dejt över facetime och fick lite packning gjord för helgen men vet inte om det blev bra? Fick mycket skratt av min vackra vän oavsätt. Jag har pratat mycket i telefon idag med många av mina vänner och avslutade dagen med en mysig middag hemma hos Lovisa där även Elina befann sig, vi fick lära känna varandra lite mer, prata business men även mycket tankar kring livet. Det är mycket tillbaka blickar om föregående år genom min skolgång just nu och fy fan va jävligt det har varit när jag hör mig berätta det. Glad att jag kan sitta här idag och skriva alla ord men att jag även kan göra så mycket annat och göra det bra. Det är viktigt att se att vi är viktiga som enskilda individer, det är vi som bestämmer hur våra egna liv ska bli och vad vi gör med det. Just nu skulle jag vilja ha en kram och några varma ord men jag vet att det väntar inom någon dag men även att jag har så fina människor runt mig som lägger sin energi på att se det gå bra för mig nu. Jag är alltid noga med att visa uppskattning till mina vänner och hoppas det syns och märks utåt lika så! Nu ska jag ta kudden som min närmaste och förbereda mig inför kommande dag med plugg och första Teori lektionerna för denna termin!

Likes

Comments

Hej på er!

Jag har precis fått i mig lunchen, påbörjat helgens packning, haft några möten, pluggat och hjälpt mormor lite. Jag kommer dock inte längre än att jag tar på ett klädesplagg och sedan slänger det på sängen och fortsätter så men vi ska bara vara iväg i 3dagar så det behövs inte så mycket egentligen! Men väskan måste packas idag eller imorgon för resterande dagar denna vecka lär inte det hinnas. Jag har som jag sa förut startat Naturkunskapen idag och nu kommit in lite i plugget, det känns som en intressant kurs. Jag som förut inte haft de minsta intresset i att lära mig saker jag tyckt jag inte behöver har helt vänt på det och tycker det är intressant att få bli lite mer utbildad i det som många andra kanske redan vet. Trots att jag fått mycket gjort idag går tiden väldigt fort, jag känner att jag skulle vilja att klockan var 11-12 så att jag hade många timmar kvar att lägga på plugget. Jag ska vid 3-4 ta in hästarna sen rida ut, därefter springa in och slänga mig i duschen innan det är dags att åka till tjejerna! Men nu är det dags att återgå till studierna igen!

Likes

Comments

Godmorgon!

Här sitter jag vid skrivbordet, äter frukost med lite lugn musik i högtalarna för att vakna till liv med denna dag! Att jag har en så fin utsikt från vart jag sitter nu är något jag uppskattar varje dag, att kolla ut över hagarna när solen precis gått upp, se hästarna vakna med morgonen och ibland se någon ta ett tidigt morgonpass på ridbanan. Igår satt jag däremot i soffan och njöt av att sitta och läsa medans regnet öste ner utanför men att jag satt här inne med psykologi boken i knät och härlig musik som kom ur högtalarna. Det är inte alltid så komplicerat att ha det mysigt!

Idag står ännu en fokuserad pluggdag på schemat men idag öppnar jag Naturkunskapen och startar upp den kursen. Jag har varit lite sne till denna kurs men läste igenom boken och tyckte nog att det såg intressant ut endå sen är det som jag alltid säger -med rätt inställning går allt. Det har jag med min varje dag i allt jag gör! Hästarna ska idag få ridas ut för omväxling i träningen och därefter ska jag iväg på möte/inspirationskväll till Elina och Lovisa! Så jag kommer få mig en dag av alla olika moment en dag kan bjuda på, lite variation och kontraster i vardagen är något jag älskar!

Likes

Comments

Idag har jag och Cosmonie haft ett litet genrep inför våra första start som kommer bli den 4e September i Heda där vi rider en LB:3 och en LA:4. Två riktigt bra program där det händer mycket och ett fokus är viktigt. Att jag äntligen har samma driv som när jag var mitt uppe i ponnyernas tävlingssäsonger känns så enormt härligt! Jag har det rätta fokuset, ser mitt mål och har äntligen kommit ihop med Cosmonie och det känns att vi är ett team nu! Jag har samma fokus i dressyr programmen nu som jag har vid en hoppbana. Idag kändes det som att vi var startklara med lite finslipning att göra. Det är verkligen så härligt att jag känner att jag är driven även i ridningen nu, det känns inte jobbigt att gå ut till stallet, sadla på och veta att vi har möjligen 1h pass utan att jag känner att det suger. Cosmonie är en häst jag tror på och har trott på, nu är vi pågång och jag har mina ögon på målet!

Likes

Comments

Har precis suttit med Celine på Facetime, har käkat en super god sallad och är redo för nästa omgång av plugget! Psykologin är startad och verkar riktigt intressant, imorgon tar jag upp Naturkunskapen. Det går att lägga upp sitt eget studerande exakt som man vill, jag väljer att ta mina ämnen dags-vis för att inte hoppa mellan böcker men det gäller också att jag jobbar för två dagar halvplaneringar. På grund av att jag har mer för mig om dagarna än skolan känner jag att det blir så produktivt jag kan få det med det upplägget. Jag spenderade igår min sista sommarlovskväll hos Saga och hennes familj. Vi pratade mycket om hur vi väljer att uppfatta varandra, hur vi väljer att vara mot andra kommer sen tillbaka på oss. Relationer till vänner och inom familj. Vilket upplägg som krävs för att en distans skola ska fungera och hur jag väljer att lägga upp mina dagar.

Jag har mycket framför mig just denna vecka, skolan som jag ska plugga stenhårt på mån-ons sen på kvällen startar teorin ons och torsdag ska jag plugga de små timmarna som är över. På torsdag ska tandställningen fixas, jag ska ha lektioner på ridskolan i 2h, därefter kommer äntligen Hampus och hämtar upp mig för att vi sen ska gå ut och käka och få spendera några timmar tillsammans innan jag på fredag åker till Stockholm för att få krama om Celine och ha en weekend i en annan stad för oss båda! Det är sjukt hur längesen det var vi sågs ordentligt nu! Så på grund av lite resande och att jag vill ta vara på tiden med Hampus men även jobb och ridning varje dag men även lite annat så behöver jag ha en strikt plan med studier, hästar och vänner. Nedräkningen är sprudlande tills torsdag med Hampus och därefter väntar min bästa vän så denna vecka kan jag bara säga bring it on för jag är så redo!

Likes

Comments

Godmorgon!

Idag vaknade jag i relativt bra tid, kommer behöva gå upp runt 7-8 resterande dagar i veckan för att hinna med! Nu är mitt sommarlov slut, mitt näst sista sommarlov i hela mitt liv. I Januari 2018 kommer jag ha studentmössan på och vara så stolt över mig själv! jag är redan stolt över att jag sitter här hemma och ska slå upp mina egna portar till skolan idag. Att jag inte är påväg till en fysisk skola där mobbning och elakheter pågår dagligen, nej jag har valt min egna väg för mitt egna liv och jag kan inte vara mer än nöjd. Jag är trots allt glad att allt har hänt, jag har fått se hur människor kan förändras genom umgänge, jag vet att många behöver en stor grupp att gömma sig bakom och även låta de prata för dig istället för att ta dina egna ord från dina egna läppar. Jag har sett hur svaga och rent ut sagt fega folk kan vara när det kommer till utanförskap och mobbning och att stå upp för andra. Jag har sätt hur jag absolut aldrig vill bli, jag har fått känna på hur det känns i de olika umgängeskretsarna i skolan och även sätt hur lite ansvar vuxna tar i skolan när det kommer till utanförskap. Jag kommer alltid se mitt val som något starkt och underbart för mig själv. Jag går bara i skolan för mig egen del, för att skapa möjligheter och kunna fokusera på mitt arbete. Att skolan är en hårt plats tycker inte jag ska vara en självklarhet, jag skulle önska att det var en plats där du faktiskt har som huvudsyfte att lära sig och i kombination träffa dina vänner. Eller kommer skolan aldrig ändras i sin miljö?

Likes

Comments

Hej på er!

Jag hoppas ni har de bra och mår bra! Jag är inte mitt piggaste jag om jag ska vara ärlig men det är väldigt självförvållat! Anna och jag hade en härlig kväll igår, prata om allt från framtid, relationer, vänskap och livet i sig. Vi kom dock fram till att det varken är ekonomiskt eller praktiskt att gå ute och äta när man är vrålhungrig och har tankarna på utgång. Vi var dock glada endå men jag måste nog säga att jag är mer för Aioli än Pinchos som tapasbar. Jätte härlig miljö och personal men det blir en mer prisvärd måltid på Aioli men som allt annat är det en smaksak! Nu har jag äntligen fått testa. Vi traskade sen vidare till platå för en flaska rosé och fortsatte vårt prat och fick sällskap av nya människor. Vi skrattade oss sen hem till Anna och somnade gott i hennes härliga säng!

Idag har vi hunnit med en morgon av skratt, frukost sen blev jag upphämtad av mamma o pappa för att åka till Smedstads invigning vilket var roligt att se! Tror det kommer kunna anornas riktigt härliga tävlingar där framöver och ser fram emot att få stå med på startlistorna! Nu ska vi hemåt och motionera hästarna, jag har min första dressyr start den 4e September och känner att jag har lite att jobba på. Med vilja och ett säkert mål går allt!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw