Jag älskar att läsa böcker, framförallt deckare och skräck. Nu när halloween närmar sig och höstens kyla biter tag känner jag ett ännu större behov av att läsa om otäcka mysterium, spöken och galna mördare. För tillfället håller jag på att plöja igenom Tistelblomman. Det är Amanda Hellbergs tredje roman. Det härliga med denna berättelse är att den är skriven så som man ofta skrev skräck förr. Den handlar om ett ungt par som flyttar in i ett gammalt slott i Skottland, en osalig ande som drar längs med väggarna och ett mörker som går att utläsa mellan raderna. En känsla av att något är väldigt fel och att slutet kommer bjuda på en efterlängtad upplösning. Läs den om du gillar ruggigheter!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu har vi kört en vecka med första kursen i redovisning. Detta är alltså tredje kursen för den här terminen och denna utbildning i helhet. Känns jättekul att äntligen förstå hur löpande bokföring fungerar. Just nu gör vi allt för hand, vilket är riktigt svårt, men i nästa kurs får vi använda oss av systemet Visma och då sköter datorn de flesta uträkningar. Trodde aldrig jag skulle tycka det var roligt med en massa siffror, ingående och utgående moms, faktureringar, kundfordringar och det ena med det tredje men det är det roligaste jag studerat och då har jag pluggat rätt mycket. Jag rekommenderar alla som gillar struktur, ordning och reda att bli redovisningsekonom.

Nu ska jag baka sockerkaka och njuta av denna lördag.

Likes

Comments

Började denna lediga måndag med att handla inför veckan. Efter det blev det frukost. Åt två fullkornskivor och till det drack jag sojamjölk med Nicks chokladpulver i. Det är så gott och innehåller inget socker. Ett mycket bättre alternativ än Oboy med andra ord. Efter frukost gick jag en rask promenad. Har, om man räknar med igår, redan gått 7,8 km och jag lär troligtvis gå en promenad till på några kilometer med hundarna senare idag. Måste ju hålla i min viktnedgång nu när jag varit så duktigt och gått ner hela 12 kilo sammanlagt.

Likes

Comments

Jag bara älskar hösten! Så underbart vackert och det är fantastiskt härligt att vandra runt flera timmar i skogen och plocka svamp eller lingon. Måste bli bättre på att fota under denna underbara årstid.

Idag vaknade jag tidigt, (Mion skyldig som alltid), så jag och Kajsa gick en liten promenad på 2,45 km innan solen gick upp. Kyligt men också fantastiskt skönt! Sedan åt jag en rejäl portion gröt med banan och mosade jordgubbar. Ibland kör jag periodisk fasta. På helgerna äter jag dock frukost för att det är mysigt.

Likes

Comments

Jag tror tentan igår gick vägen. Pluggade det sista på biblioteket med två vänner i torsdags förmiddag och lät det sedan lägga sig tills det var dags på fredagen. Tror det är viktigt att inte studera in i det sista. Har läst någon gång att det tydligen bara gör det svårare att klara provet. Ni anar inte hur lycklig jag blev när jag fick ut balansräkningen. Det är nämligen ett bevis på att man gjort alla budgetar rätt, vilket enligt mig var det svåraste med hela kursen. Sen har jag ingen aning om de andra uppgifterna blev rätt men så länge budgeteringen gick jämt ut så är jag glad.

Idag har jag varit och fikat på stan. Älskar att göra det på lördagsmornar. Som en liten tradition. Nu sitter jag tillsammans med Kajsa och Mion, tittar på Shrek och dricker en smoothie. Ska snart gå ännu en promenad. Gick 2,7 km i förmiddags men jag vill som sagt helst gå 4 km om dagen så än är jag inte färdig. Ha en fin dag!

Likes

Comments

Jag bara älskar hösten! Att kunna vandra flera timmar i skogen och plocka svamp eller lingon samtidigt som hundarna springer omkring och leker - det är fantastiskt. Superhärligt! Idag började jag dagen med en 45 minuters promenad med min chihuahua Kajsa. Sedan på eftermiddagen gick jag, mamsen och Leo 2 timmar i skogen och fann till på köpet en hel korg med trattkantareller som nu ligger på torkning.

Imorgon är det dags för skola igen. Den här veckan kör vi heldag måndag, tisdag och onsdag. På fredag är det tenta i fyra timmar och jag känner mig faktiskt ganska nervös. Just när det kommer till räkneuppgifter så vet jag att stress kan få mig till blackout, vilket jag absolut inte vill ska hända. Jag är inte nådig mot mig själv när jag klantar till det. Bara hoppas det går vägen.

Likes

Comments

Började studera för två veckor sedan på TUC. Pluggar som sagt till redovisningsekonom. Har nu läst klart min första kurs i kommunikation och måste säga att det hittills gått riktigt bra. Det känns kul och intressant och hemtentan är näst intill färdig. Har även hunnit med lite kompisträffar, sjunga i Joyvoice samt skriva på boken. Nu är jag ledig till tisdag och imorgon tänkte jag gå en riktig långpromenad då jag inte gått så mycket under dessa två veckor i skolan. Vill gärna komma upp i mina 5 km om dagen igen. 

Likes

Comments

Ibland, när jag verkligen får till mindfullness, känner jag mig så lugn och harmonisk. Det är så häftigt när jag lyckas gå helt upp i en enda sak och sedan fokusera på bara det en långt stund. Häftigt! Detta får mig dock att inse hur ofta man faktiskt är någon annanstans i tankarna.

Vi sitter inte bara och tar en kopp kaffe - vi ser på tv samtidigt.
Vi sitter inte bara och pratar med en annan människa - vi håller på med mobilen samtidigt.
Vi går inte bara ut och går - vi lyssnar på musik eller pod samtidigt.

Inte konstigt att våra hjärnor bränner ut sig så lätt idag. Jag har hört om ungdomar som bränt ut sig redan i åttan. Sjukt! Jag höll på att gå in i väggen för några år sedan  och då var jag ändå 23 vilket jag tycker är väldigt ungt. Nåväl, nu ska jag ta mig en kopp varm choklad och göra ingenting alls förutom det.

Likes

Comments

Jag är egentligen en höst- och vintermänniska. Trots att jag är frusen och spenderar mycket tid under olika typer av filtar, framför brasan, i spabadet eller med en vetekudde i knät så är det den bästa tiden för mig. Jag älskar verkligen Sverige som har fyra årstider. Värme året om och jag hade dött! Snacka om tråkigt! Nu verkar det som att vissa haft en ganska dålig sommar men här i Östergötland har den varit tipptopp med mycket sol och svala brisar. Känner mig nöjd och mätt på denna årstid nu och längtar efter nästa. Rött, orange, brunt. En kopp choklad med grädde. En god bok i handen. Varma stickade sockor, fina halsdukar och mysiga jackor. Varje tid har sin charm. Det allra bästa med hösten måste ändå vara halloween. Mörker, skräckfilm och tända ljus. Kanske jag sätter på min halloweencd och somnar till de hemska skriken och skratten..eller inte. Men en Fredagen den 13:e skulle inte sitta helt fel. Klassiker!

Likes

Comments

Ni kanske undrar om jag är nervös för att börja skolan? Nej, inte nämnvärt. Har varit ny i skolan utan att känna en enda människa många gånger förut. Tre gånger på gymnasiet, tre gånger på universitetet och en gång på folkhögskola. Nu ska jag börja på en yrkeshögskola och jag tror verkligen jag har hittat rätt, i alla fall så pass rätt att jag kan leva med mitt val av yrke för resten av livet. Jag är en INFJ med starka motpoler vilket bidragit till att jag haft svårt att hitta min väg. Mitt kreativa inre gör det tufft för mig att må bra i ett 9-17-jobb medan mitt enorma ordningssinne och kontrollbehov gör att jag inte kan leva ett fullt ut kreativt liv. Jag älskar scheman och att varje dag är sig lik samtidigt som jag behöver nytänk och fria tyglar. Jädrigt svårt att få ihop. Men hela jag som person är ganska svår att få ihop på något sätt. Jag är väldigt splittrad och därför ändras mina mål och drömmar jämt och ständigt. Men jag tror att detta blir bra. Får jag bara skriva och vara kreativ på andra sätt så ska nog detta gå vägen.

Likes

Comments