Man kan faktiskt rädda liv med "en pensel"- i alla fall nästan =). Nu har vi kommit så långt där vi har projekt upp till öronen när det kommer till Homestaging. Igår fick vi ett samtal från en tidigare kund som bara "Måste ha hjälp Nu". Det omöjliga blir oftast möjligt hos oss. Vi är alltså en aning underbemannade nu v32-v33 eftersom även vi måste ha semester. Vi har alltså 1 person fr.o.m onsdag v.32 fram till v.34 när vi alla 4 är tillbaka.

Kunden önskade att vi skulle styla 3 objekt måndag - kunden ringde igår (torsdag). 3 objekt? På 2 personer? Man får inte glömma att vi också har en WW webbutik med över 50-100 ordrar dagligen (mer på vintern) och en butik som har öppet mån-lör. Jomenvisst =) Som sagt, vi brukar lösa det omöjliga.

Så nu har vi planerat om lite. Jag hoppar in, gravid och dan i vecka 29 i butiken på semestern och J. samt R. kör möblemang i vår snygga sprinter och stylar 3 lägenheter på 1 dag - why not =). Vi delar med oss av bilderna i nästa vecka.. (glöm inte följa vårinstagram också)

Vi är så otroligt glada att vi har återkommande kunder, i butiken/webbutiken/styling - det är helt underbart! Då känner man att man gjort något rätt. Hilkeindesign utvecklas hela tiden och vi har stora planer för både homestyling delen till hösten samt vårt egna varumärke . Eftersom Hilkeindesign mer blivit som en organisation än ett enkelt företag, så kommer vi behöva fler folk, fler stationer och mer galna personer som bara älskar att jobba kreativt.

Hos oss får man utveckla sin kreativa hjärna - Hos oss kan man i stort sett bli vad man vill - För vi ser det potentiella i varje individ och jobbar med utvecklingen hos varje person, just för att skapa en personlig men stor organisation där alla "ÄLSKAR ATT GÅ TILL JOBBET".

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Inredare och Stylist - Ett fantastiskt arbete!
Baksidan däremot, är inte alltid så glamoröst som man tror ;)

Ska berätta om en situation som vi var med om för 1,5 år sedan - Hissincidenten!

Vi var på ett projekt i Norrköping (ca 4,5 mil från vårt lager). Dagen innan hade vi fått frågan om att tala inför 175 företagare - "Hur man blir framgångsrik på sociala medier". Inte nog med att man hade scenskräck under första (och andra tredje fjärde) delen av sin karriär - utan man skulle styla en lägenhet 4,5 mil ifrån föredraget och vara klar på 4 timmar.

Hur som haver så åkte vi dit och påvägen så stannade våran dåvarande inte så kärleksfulla Sprinter (stor bil) flertalet gånger på motorvägen, eftersom man blivit pålurad en bil som inte fungerade några månader innan. Detta gjorde så det tog ytterligare 40 minuter att komma fram.

Väl på plats så gick allt bra - eller ?? . Vi var två tjejer som bar in soffa, säng ect och stylade lägenheten på omkring 1,5 timme. Något varma så skulle vi hämta sista lasset i bilen och fyllde hissen till det yttersta (vilket vi borde lärt oss något av) och tryckte in i hissen. Vi log mot varandra och insåg att vi kommer att hinna i "god" tid - tills hissen fastnar mellan två våningar. Där står man - häpen, stressad och varm. Bara någon timme innan man ska hålla i föredraget.

Det slutade med att vi fick lämna lasset i hissen, ta den trasiga bilen (som denna gång höll ända till Linköping) in till stan, springa in till föredraget och ställa sig på scenen och hålla föredrag. Hahahahah. Vi fick alltså åka tillbaka dagen efter (fortfarande med den halvt fungerande bilen) och hämta möblerna. Det positiva med allt var att man inte hann bli nervös innan föredraget, utan det gick galant.

Detta var 1,5 år sedan. Idag hände samma sak och denna gång visste inte ens hissföretaget om att de installerat hiss i denna byggnad vi var i. Så där står möblerna kvar - över natten och förhoppningsvis får vi se dem igen i morgon. Men så kan det bli ibland, men vi brukar lösa allt - även det som inte ska gå att lösa haha.

Men vi är ett toppengäng - så otroligt roliga och härliga arbetskamrater. Positiva oavsett vilket och i höst måste vi bli fler. Vem vill inte hänga på detta knasiga gäng =)

Bilderna kommer från några av våra stylingar i Vallastaden. Incidenten ovan är ej från samma projekt.
Bild: Ida G.

Likes

Comments


I hela mitt liv har jag velat hjälpa andra - på något sätt. Det spelar ingen roll hur, när eller var - utan på ett eller annat sätt så har jag velat förändra. Man kan inte göra allt man önskar, men man kan i alla fall försöka. Med det egna varumärket Hilke Collection har jag lyckats få ner de tankar och idéer om ett bättre tänk. Att man faktiskt förstår att alla är olika.

Serien "Amico" är precis vad det handlar om. Alla är vi olika - form/färg/ursprung spelar ingen roll utan vi passar otroligt bra ihop oavsett. Amico står för vänskap och med deras olika form skapar dem en perfekt harmoni i hemmet. Men de passar lika bra ensamma.

Mer information om de fantastiska vaserna hittar ni här!

Likes

Comments


Nu är det 1,5 år sedan vi tog hem det fantastiska porslinet till butiken. Cristina Re är ett australienskt porslin - 24karat guldpläterat i alla dess former. Det finns alltifrån koppar till muggar, assietter och tekannor m.m.

Ni hittar hela sortimentet här!

  • 183 readers

Likes

Comments

Hej!

Något vi älskar - något vi tycker om. Det är att inspirera andra, och försöka dela med oss av de idéer som fler kan ta del av. Det finns så mycket att ge och det vill vi dela med er.

Som många vet så arbetar vi inte endast med World Wide Webutik och fysisk inredningsbutik, utan vi arbetar också som stylister och inredare. För ett par månader sedan fick vi ett långt mejl från ett trevligt par som ville ha hjälp med deras vardagsrum framförallt. De hade fastnat i vardagen och behövde en nystart.

Det många inte tänker på är att vi skapar oftast den energi som vi ger ut. Är vi stressade och mår dåligt så signaleras detta tydligt i hemmet. Många glömmer också bort att det är just i hemmet man måste skapa harmoni för att läka eller för att helt enkelt kunna koppla av efter en tuff arbetsdag/dag.


Denna familj gav oss en budget att jobba utifrån, färger och former som de står för. Resterande låg på oss. Vi besökte dem flertalet gånger för att ta bilder och anteckna färgnyanser i textiler / möbler som de gärna ville få med in i den nya moodboarden.

De blåa vackra mindre byråerna stod de väldigt nära. Ett vackert hantverk i harmoniserat blått. Det fick vara grunden i detta projekt. Harmoniserat blått och gyllengula toner.

Steg 1 - Moodboard.

Vi började lägga fram förslag på olika moodboards, för att se lite hur basen skulle bli. Vi rekommenderade framförallt att vi skulle måla om rummet vitt, så vi kan kombinera och ta fram rätt färger i textiler istället. Nedan ser ni utkastet vi utgick ifrån.


Steg 2 - Måla om.

Efter godkänd moodboard bokade vi tid med målare som kom och målade om hela rummet. Vi fick otroligt mycket hjälp av Linköpingsföretaget "Färgservice Happy Homes " och deras underentreprenör. Det vi älskar är att lyfta andra liknande företag, som står för samma sak som vi. En vision att följa mål som hela tiden ändrar riktning - inspirera och inspireras. Att man driver sitt eget. Ingenting kommer gratis, man måste helt enkelt gråta ibland och svära och förstå att allt går inte som på räls varje dag, utan ibland måste man bara byta tåg =). Det är det som gör oss starkare, motgångarna. För hur tråkigt vore det inte annars?

Steg 3 - Inhandla & Styla

Många mejlar till oss och skriver att det vi gör verkar vara så otroligt roligt. Självklart är vårt jobb fantastiskt kul! Det man inte får glömma är dock att det också innebär otroligt mycket slit och planering , vilket vi tycker är kul det med :). Själva stylingen av vardagsrummet tog ca 1 hel dag (om vi räknar bort tiden det tar att sätta ihop helt nya möbler). Men planering, moodboard och det innan tog i tid omkring 2-3 veckor.

Detta projekt var ett av de roligaste vi gjort. Vi jobbar främst med styling inför försäljning åt mäklare och privatpersoner/företag - men denna gång skulle vi få förändra något otroligt viktigt, en nystart för en familj. Att få se känslorna som svämmade över när de fick gå in i rummet var obeskrivligt. Aldrig har vi tjutit så mycket efter en styling haha - det är så härligt, att hjälpa andra! Det är det vi brinner för.


Se våra FÖR - & EFTERBILDER nedan =)


Och här kommer lite fler bilder!

Följ oss gärna på INSTAGRAM (allt mellan himmel och jord när det kommer till inredning)

Likes

Comments


Musik ... Musik och konst - känsla. Idag har varit en fantastisk dag! Länge sedan man såg med butikens ögon och fick prata med fantastiska kunder och återkommande ansikten. Jag minns att jag handlade här för ett år sedan - och blev kär ... Sedan dess har jag varit fast

Ni vet .. Visionen jag tjatat om. Den vi ville uppnå - visionen om att komma tillbaka till butiken för känslan - för personalen - för utbudet. Vi älskar er! Ni är helt fantastiska och gör det omöjliga möjligt.

Omsättningen - första bokslutet - för mitt AB. Ombilda bolaget för 1,5 år sedan till AB , med förlängt bokslutsår. Så snart är siffrorna klara och vi ska fira. Vi ska inte fira för siffrorna även om de är fantastiska .. Så man jobbat , så man kämpat . Gråtit och skrattat med er- vi ska fira för människorna , de vi möter varje dag - de som kommer tillbaka , de som följer och inspireras/inspirerar. Vi firar bara för er! Ni gör allt möjligt!

Året 2017 kommer häpna - vi kommer häpnas och överraska. Det finns så mycket att ge och vi vill ge såååå mycket. Sprida glädje, inspiration och entrepenörsanda. Det är vi det!

Nästa vecka åker jag till Formex i Stockholm för att inspireras och prata med våra fantastiska leverantörer och återförsäljare, vi valde att Inte ställa ut med vårt egna varumärke i Januari - utan det blir först igen i Augusti. Vi har så mycket att Ge , men hade inte tid att få det möjligt till den här mässan. Men vi kommer i Augusti 😊. På söndag blir det Paris MAISON&OBJET ! För att inspireras och träffa leverantörer - första gången i Frankrike, det ska bli intressant möte. Vi och Frankrike.


TACK !

Kram. G.Hilke

Likes

Comments


Alla människor har olika vanor, känslor, mål, traditioner, personligheter och viljor. Alla fina människor har så mycket att ge - och alla människor borde göra det dem tycker om. Vi lever trots allt bara en gång.

När jag har laddat ur - jobbat otroligt hårt, så får jag en ny energi. Energin att faktiskt ta tillvara på vardagen och vad den har med sig. Storhandla, städa, laga mat, sitta i soffan och bara skriva - leva , precis det vardagslivet som man faktiskt Tar tillvara på när man är Egenföretagande - Entrepenör. För det är trots allt vardagen som är det enda normala i tillvaron. Laga mat i lugn och ro - hur lyxigt är inte det! Idag blev det Oxfilésallad istället för nudelpaketet - fantastiskt!

I 1 vecka har vi flyttat hela vårt lager från Stockholm till Linköping. Vi har inventerat över 10 000 artiklar på bara ett par anställda och vi har strukturerat, organiserat, standardiserat och jobbat otroligt hårt. När denna urladdning är klar så borde man kanske sätta sig ner i soffan och bara andas - men jag vill ta tillvara på vardagen, jag Vill städa, laga mat, diska och skriva, samtidigt som jag har en film i bakgrunden. Känslan att leva och njuta av kretsloppet och livets härliga stunder. För tro mig - det finns många som inte får städa, laga mat, diska, handla och alla andra "måsten" - många har inte ens ett hem att komma hem till.

Därför kommer detta år vara ett år där vi tänker göra något för Någon annan. I vår lanserar vi vår första produkt - som ska hjälpa ,... de som inte får vara med om vardagen och alla härliga måsten.

Likes

Comments


ÄNTLIGEN NYTT LAGER!

Att växa värker, men på ett skönt sätt. Det är otroligt bra att man tror på Universum och attraktionslagen - att allt händer av en anledning och att det faktiskt är otroligt skönt att Inventera , hahaha - det sista vet jag inte om jag håller med om.

Hilkeindesign AB - har precis som alla andra företag, plikt att inventera 1 gång per år (fler om man är större). Och om man ökat artikelantalet från 1000 - 10 000 på ett år så känns det lite extra, speciellt i tårna när man stått upp en hel dag och burit kartonger som väger över 20 kg styck. Ett strukturerat kaos ser ni på bild. Extra roligt när palltrucken går sönder och man får bära allt för hand Nytt lager = Nya möjligheter - att byta till ett eget stort lager med egen logistikpersonal - istället för att ha ett externt lager 30 mil bort , där kontrollen är utanför och man kan inte påverka så mycket.

Nu får ni tänka på att detta endast är en bråkdel av alla produkter. Vi har även ett stylinglager med möbler som rymmer ca 6 lägenheter. Det ska blir roligt att visa er före och efterbilder sedan - mannen säger att sofforna ska stå längst upp .... som i 4,5 meter upp - hahaha ska bli otroligt roligt att se när vi ska få ner en soffa till stylingprojekten.

När allt är räknat och klart blir det att fira. Fira in det nya året som börjat och fira det gamla året som är slut.

En dans på rosor?

Glamoröst?

Slappt?

Kanske i en perfekt värld, men hur kul hade det varit då ? =)

Likes

Comments


Året 2016 startade för 366 dagar sedan. Jag hade precis öppnat upp den fysiska butiken till webbutiken Hilkeindesign i November 2015, 3 månader efter att jag sagt upp mig på mitt jobb som teknisk säljare. Planen? Det fanns inte riktigt en plan. Jag ville göra något annat - från barista, till maskiningenjör, till teknisk säljare.. Jag ville vakna och bestämma över min egen tid, något jag alltid velat. Eftersom design har varit en stor del av mitt liv, konstnärliga liv - så var inredningsdesign ett självklart val.

Många undrar hur länge jag planerat upp denna verksamhet, en verksamhet som har över 36 000 följare på instagram, över 120 kundordrar dagligen, stylingprojekt, eget varumärke Hilke Collection, med över 30 återförsäljare i Skandinavien, en fysisk butik och distribution över det Australienska varumärket "Cristina Re". En plan säger du? Det fanns aldrig en plan. Planen var att driva eget och få det att fungera.

Många pratar om "vad tur du haft". Andra säger "Vad bra det går för dig". Medans de andra säger "Kan inte förstå att det blivit såhär stort". Vet ni vad - det kan inte jag heller. Det är varken tur eller något liknande detta. Det handlar om Viljan och drivet. Det handlar om att man måste vilja tillräckligt mycket för att förstå - att det varken är Tur eller Lycka som gör ett bolag. Det är slit och otroligt mycket stöd runtomkring. Stödet från min familj, grymt duktiga medarbetare, alla fina följare, bekanta som obekanta, gamla som nya vänner - det handlar inte om tur, det handlar om support och stöd, och en del vilja.

Jag valde inte att blir entreprenör, det var inget jag pluggade till - för man kan inte plugga till att bli Crazy :). Tanken var att jag skulle bli utvecklingsingenjör och rita slipmaskiner eller annat skoj. Men det blev istället något som jag inte trodde fanns - att driva sin egen fritid. Många frågar "jobbar du i veckan" - svaret är "Jag jobbar alltid". Jag är entreprenör, visionär, konstnär och en gnutta knasig.

Hur hinner du med familjen?
Det finns perioder, då jag jobbar mycket - men något jag alltid försöker se till, är att komma hem senast 17.30. Så jag har den viktiga tiden med mina fina barn och man. Kvällsmat och läggning. Att hemmet är mer ostädat än "instagram" godkänt är LIVET. Något som är otroligt svårt att acceptera, när man vill vara bäst på allt. Jag älskar min familj mer än något annat och dem stöttar mig.

Något otroligt viktigt!
SOV! Jag jobbar aldrig nätter. Jag kan räkna på en hand hur många nätter jag arbetat på 2 år. Det är nog något mamma lärde mig. Sitt aldrig uppe och jobba på natten, för det kommer ikapp dagen efter eller dagarna efter. Antingen blir man grinig, eller så blir man slarvig.

Konkurrenter
Vi ser inte konkurrenter. Eftersom vi fokuserar på vår verksamhet och göra den bättre. Vi kan hitta inspirationer i andra bolag - det är det man söker. Att fokusera på att bli bättre och inte lägga energi på andra liknande bolag. Eftersom att det endast finns en viss mängd energi, så borde man lägga den på något som faktiskt ger något. Hilkeindesign är inte bara ett inredningsföretag - det är en vision. Vi vill göra så mycket er än att sälja, skapa och styla med inredning.

Målet med 2017:
Jag kan ge er tre saker:. "HJÄLPA ANDRA" "INSPIRERA" "UTVECKLA"
Vi har otroligt höga mål för kommande året och det ska bli otroligt spännande att visa för er.


KRAM!

G.HILKE

Likes

Comments


Snart väntar ett nytt år och det innebär många planer gällande bloggande, instagram och egna varumärket Hilke Collection.

Blev inköp av en kamera inför stylinguppdragen i vår och bara Älskar kvalitén 😍. Miljöbild och närbild på några av mina egna produkter.

Ha en finfin dag!

Likes

Comments