Header

För er som missat så har jag börjat plugga igen, förra veckan började jag skolan och jag har alltså börjat läsa till undersköterska. Utbildningen tar 1,5 år alltså tre terminer. Under varje termin har vi fyra veckors praktik med men just nu sitter vi i skolbänken om dagarna men jag jobbar ju extra såklart på äldreboendet jag jobbat i ungefär fyra år.

  • 21 readers

Likes

Comments

Förra året var ett år för mig då jag ville ut och resa. Jag skulle ta min examen från yrkeshögskolan och sen jobba. Så jag ville helt enkelt passa på att resa under 2016. Det blev fyra stycken utomlandsresor för mig.


I januari var jag i Kap Verde med Johanna

I juni var jag i Magaluf med Alexandra

I september var jag på Samos med Robin

Och slutligen i november/december var jag i Marocko med Moa

Jag har med mig mängder av fina minnen från förra årets olika resor och äventyr. 2016 var ett fantastiskt år och jag tror även 2017 kommer att bli det. Men nu i år ska jag inte lägga pengar på så mycket resor. I år vill jag istället komma igång med bättre sparande av pengar till olika saker. Jag har klurat lite på vad det är jag vill spara till och jag vet framförallt två saker jag vill spara till under 2017.

(Dessa två bilder är från google)

En ny dator, vet inte vilken modell än om det ska bli MacBook Air eller MacBook Pro. Men en MacBook blir det i alla fall, skitdyr dator enligt mig men eftersom jag använder andra apple-produkter känns det smidigare och datorn använder jag ju dagligen så det känns ändå okej att kosta på den lite. Datorerna kostar från ca 10 000kr och uppåt beroende på hur mycket minne man vill ha med mera.

Sen ska jag spara pengar till en ny bil, jag kanske inte köper en ny bil nu under 2017, men jag ska komma igång med ett sparande till en ny bil i alla fall. Bilen som är på bilden är verkligen något jag skulle kunna tänka mig att köpa och efter att ha designat den så jag skulle vilja ha den om jag skulle köpa den idag skulle den kosta ca 185 000kr.

Skulle jag lägga ihop dessa summor så blir det nästan 200 000kr i sparande jag skulle behöva komma upp till, om man tänker att jag skulle spara på ett år så blir det alltså ca 16 700 kr/månad jag skulle behöva spara vilket är mer än vad jag äns får in i månaden haha. Men tanken är alltså inte att jag ska spara ihop och köpa det i år, utan enbart att komma igång med sparandet till dessa två saker. Utan drömmar kommer man inte långt, och utan mål kommer man inte framåt. Så nu har jag satt två ekonomiska sparmål.

Hur lång tid tror du det kommer ta för mig att spara ihop till detta?

Likes

Comments

Inlägget innehåller adlinks

Idag har jag passat på att beställa hem dessa nya mysiga tröjor. Har sparat ett tag för att köpa in lite nya tröjor då mina jag har är ganska slitna och urtvättade så det var på tiden att jag klickade hem några nya. Alla tröjor är beställda från Nelly.com då jag som medlem och som student får 10% rabatt på alla köp jag gör där, smart va!

Likes

Comments

Tidsinställt inlägg

Här är mina tre senaste videos jag gjort på Youtube, kolla gärna på dom och berätta vad du tycker. Hiss eller diss?

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Skulle egentligen varit i skolan nu men även idag är mensvärken extrem så jag höll på att inte komma upp ur sängen imorse för det gjorde så ont.. nu har jag i alla fall lyckats ta mig upp men bara tanken på att äta får det att vända sig i hela kroppen. Så jag gjorde en smoothiebowl för det kändes lite lättare att försöka få i sig och det är ju ändå jättebra att få i sig alla nyttigheter så det är ju alltid något.

1 banan
1 passionsfrukt
1 dl hallon
1 kiwi
1 skopa vanilj complete
3 dl osötad kokosmjölk

Bara att mixa allt och äta. Du kan även toppa med några goda nötter, kokosflingor eller någon skivad frukt över.

  • 83 readers

Likes

Comments

Kort skoldag idag, 8.30-12.00 gick vi i skolan och idag läste vi Vård och Omsorg. Vi pratade mycket om bemötande mellan människor, hur man kommunicerar med varandra och hur man uttrycker sig. Men tack och lov så var dagen kort i alla fall, har sån himla mensvärk den här gången med.. jag som knappt aldrig har det annars har haft det två gånger i rad nu. Jäkla skit, det är så fruktansvärt påfrestande verkligen!

  • 75 readers

Likes

Comments

Imorse till frukost gjorde jag en jättegod gröt. Äter nästan aldrig det annars men vart sugen på det idag.

1 dl havregryn
1 dl hallon
1 skopa vanilj complete
3 dl vatten

Koka ihop allt och mosa hallonen under tiden du kokar. Jag tog ingen mjölk till då jag inte tyckte det behövdes men det blir säkert gott att ha till för den som vill det.

Likes

Comments

  • 82 readers

Likes

Comments

Måndag: Skola 8.30-16.30
Tisdag: Skola 8.30-12.00
Onsdag: Skola 8.30-15.00
Torsdag: Skola 8.30-14.30
Fredag: Skola 13.00-14.30 , Jobba 16.00-21.00
Lördag: Jobba 07.00-13.30 och 16.30-21.15
Söndag: Jobba 07.00-16.30

Ja, som ni ser har jag fullt upp denna veckan, ska såklart även hinna med några träningspass också och självklart plugga på det vi har att plugga på. Nu ska jag straxt iväg till skolan. Hejsvejs!

(Alla bilder är från tumblr)

Likes

Comments


Better Blogging Nouw