Header

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 5 readers

Likes

Comments

Igår, och flera gånger tidigare, fick jag frågor om mitt resande som jag tänkte svara på i ett inlägg istället för att svara på samma kommentarer flera gånger!

"Tycker du har en bra blogg 😊 gillar att du delar med dig av din vardag. Men måste fråga, hur har du råd med att resa så mkt? 😊 kan du inte dela med dig hur mkt du lägger på varje resa och fickpengar osv? Om det inte är mkt begärt. Kram"

Först och främst, tack för kommentaren och frågorna! Alltid roligt med sånt. Igår skrev jag ju ett inlägg om att ytterligare en resa är bokad detta året. Det blir då min fjärde utlandsresa detta året vilket är jättekul. Men självklart kostar det och pengar växer ju tyvärr inte på träd direkt.

Jag har alltid varit duktig på att spara pengar, både på kort sikt och på längre sikt. Jag har även sedan jag var 15 år alltid försökt se till att ha ett extrajobb efter skoltid och aldrig varit rädd för att testa nya jobb bara för att alltid ha ett jobb. När jag var 16 år började jag spara till mitt körkort som jag sedan betalade själv OCH fick pengar över efteråt straxt efter att jag fyllt 18 år. Efter att jag tagit körkortet började jag spara pengar till att flytta hemifrån så jag skulle ha pengar till det jag ville köpa till lägenheten, och förra året när jag flyttade till egen lägenhet (flyttade hemifrån för två år sedan men sedan ett år tillbaka bor jag i egen lägenhet) så la jag pengar på det. När jag väl hade köpt det jag ville ha till lägenheten började jag för ett år sedan att spara pengar både till resor och till att köpa bil.

När jag ska boka resor sitter jag alltid att jämför resor mellan alla olika bolag jag kan hitta och i snitt hamnar resorna (med flyg, hotell och all inclusive) på mellan 5 000kr - 10 000kr och jag brukar ha med ungefär 2 000kr i fickpengar.

Hur jag har råd med alla resor vet jag inte riktigt hur jag ska svara på.. Jag sparar alltid minst 1 000kr /månad, ofta mer. Jag veckohandlar istället för att handla lite och ofta - plus att jag alltid skriver handlingslista innan jag ska handla så man inte får med sig en massa annat skit hem. Jag har inga dyra aktiviteter eller hobbys som jag lägger pengar på eftersom jag vill kunna spara till saker jag vill ha eller göra helt enkelt. Allt handlar ju mer eller mindre om att prioritera för vad just du tycker är viktigt.

Likes

Comments

Inatt har jag sovit jättebra och har haft lång och skön sovmorgon med. Igårkväll var jag ute och sprang en sväng och sen kollade jag på säsongspremiären av "svenska hollywood-fruar" innan jag kröp ner i sängen.

Idag ska jag baka te-kakor tänkte jag och sen i eftermiddag ska jag iväg och jobba mellan 16.15-21.15. Får se om jag går ut och går en runda sen med innan jag ska iväg till jobbet, beror lite på hur lång tid bakningen tar!

  • 26 readers

Likes

Comments

Nu har jag och Moa precis bokat en resa till Marocko där vi ska lära oss och surfa i en vecka! Vi åker den 26/11 och kommer hem den 3/12. Det ska bli såååå spännande att försöka lära sig surfa plus att jag aldrig varit i Marocko tidigare heller så det blir dubbel spänning för den resan. Vi flyger med Norweigan (stavning?!) och själva resan är med Lapoint Surfcamp.

Likes

Comments

Tidsinställt inlägg

Lönetider nu så självklart passar jag på att fresta er med lite härliga shoppingtips. Jag har länge suktat efter en Daniel Wellington-klocka men har inte tagit mig råd att köpa någon än, men där till höger ser ni en av mina favoriter i alla fall. Det är bara som vanligt att klicka på bilderna (adlinks) eller på länkarna under (adlinks) för att komma direkt till produkterna.

Likes

Comments

Åh jag är alltid så hungrig när jag har jobbat kvällspass, eller jaa.. Jag är typ alltid hungrig haha! Men jag gillar absolut inte att somna hungrig för då vaknar jag och är hur hungrig som helst och mår skitdåligt så därför vill jag ha ätit något vettigare än en liten smörgås eller så. Något jag vill tipsa om är denna vegetariska maträtt som både ser fin ut och smakar huuur gott som helst!

Det är alltså falafel, paprika, gurka, sallad, avokado, tomat och creme fraiche/ iMatifraiche (vegetarisk variant av creme fraiche). Mumsmumsmums!!

Det blev det till kvällsmat igår efter jobbet och även efter jobbet idag med.

Likes

Comments

​Jag hittade lite bilder på min kamera när jag skulle föra över alla videoklipp till datorn så jag tänkte att jag visar dessa bilder med. Och jag har tyvärr ​inte​ satt igång med redigering av klippen än.. Ska kolla igenom alla idag och välja ut vilka jag ska använda och sen imorgon tänkte jag lägga tid på att klippa ihop så mycket jag hinner.

​Vad använder du för redigeringsprogram för att klippa ihop videos till Youtube?

Likes

Comments

Nu är det en ny vecka här och framförallt jobb står på schemat men även lite annat roligt.

Måndag: Jobba 15.45-20.45
Tisdag: Jobba 07.30-13.30, sälja min soffa, ev träffa Moa och boka resa till Marocko
Onsdag: Jobba 16.15-21.15
Torsdag: LEDIG, ev få hem nya soffan
Fredag: Jobba 16.00-21.15
Lördag: ev jobba
Söndag: Jobba 07.00-16.30

Vad har ni för planer denna veckan?

  • 65 readers

Likes

Comments

(Tidsinställt inlägg)

Som jag skrev förut idag skulle jag ju fixa matlådor tills i veckan. Först gjorde jag en simpel lasangette (köpte sån där kartong med pasta och kryddmix i så tillsatte jag bara köttfärs, lök, vatten och mjölk). Detta åt jag även till lunch idag och det blev otrooooligt gott!

Under tiden lasangetten var inne i ugnen satte jag igång med nästa maträtt som är en av mina favoriter och som fungerar jättebra i matlåda när man ska värma det i micro och så. Tänkte därför dela med mig av det receptet.

Innehåll:
4 st kycklingfiléer
0,5 st gul lök (purjo blir också jättegott till)
3 dl creme fraiche eller vispad grädde
3 tsk curry
1-2 msk sambal oelek
2 dl mango chutney (jag tog 1 dl orginal och 1 dl hot)

Gör såhär:
1. Skär upp kycklingen i små bitar och lägg i botten på en ugnsform. Hacka löken och strö över kycklingen.
2. Blanda creme fraiche, curry, sambal oelek och mango chutney till en jämn smet. Häll på det över kycklingen så det täcker allt.
3. In i ugnen på 225 grader i ca 30-40 min (tills kycklingen ej är rosa).

Servera med ris, bulgur eller quinoa och gärna en sallad till det!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw