Det här med att skriva om vad jag gör på vardagarna tror jag inte någon skulle tycka vara intressant. Speciellt inte jag, då jag är min egen nästa enda följare. Jag tycker det kan vara kul och gå tillbaka och läsa och se vad jag tidigare tyckte vad nödvändigt att skriva så att vem som helst kan läsa det. Men jag har svårt med att blogga om saker jag inte tycker ger mig något. Att berätta om min vardag exempelvis. Säger absolut inte att det är fel. Tvärtom vi har alla olika saker vi gillar. Jag gillar att prat om myter, orealistiska saker, främmande idéer och ämnen som kan rubba hela ens tankesätt.Det är mitt intresse. Därför tänkte jag länka till en historia som kan vara kul att läsa. Jag tänker på berättelsen som just en berättelse, men den är intressant i och med att den öppnar upp för diskussion och nya tankegångar.

http://www.highexistence.com/images/view/the-egg-by-andy-weir/

Designa din blogg - välj mellan massor av färdiga mallar på Nouw eller gör en egen; "peka o klicka" - klicka här!

Likes

Comments

Tänkte ta upp lite angående det här med att man som person kan vara lite väl självkritiskt ibland. I alla fall är jag det... till stor del. Det kan ses ur en negativt aspekt, att man inte mår bra för att man inte uppnår dom tänka kraven som man själv och/eller andra skapat. Att jag har en slags bild av hur jag tror att man ska vara och vad man ska uppnå här i livet. Visst det kan leda till otrolig stress och en känsla av att aldrig riktigt duga till då man kan tendera att bygga upp orimliga bilder som är omöjliga att uppnå.

Men jag hade även velat att se denna egenskap som något positivt med denna egenskap. Skulle vilja påstå att genom att inte ha allt för stor tilltro till sina egna kunskaper och förmågor ständigt strävar mot att förbättra och förändra sig själv. Man sitter inte fast i sin utveckling genom att tro att man kan någonting tillräckligt bra och man utmanar ständigt sitt eget tänkande samt strävar efter att hela tiden förbättra sig själv. Här tycker jag det är viktigt att tänka att det är sig själv man ska jämföra sig med och ingen annan. Sen skulle jag inte påstå att att man ska nedvärdera sig själv och se sig själv som värdelös, snarare att man ska vara medveten om att man från samhället, sig själv eller andra har orimliga krav men att man för den saken skull inte ska sluta att kunna ge sig själv lite konstruktiv kritik. Att våga ifrågasätta sig själv, inse att man kan göra misstag och fel och sedan förändra sig. 

Kan då tänka mig att det finns andra positiva och negativa aspekter och detta och att man kanske benämner dem som viktigare. Men jag ville bara skriva av mig så det här är mitt egna resonemang utifrån min världsbild och ingen annans. 

 Men då det bara är jag som läser denna blogg i princip så fyller det större delen av läsarnas intresse! 


Likes

Comments

Jag skulle tjäna pengar på detta. Men det hände aldrig. Men dock kul att komma tillbaka till denna sida och se vad man sysslade med. Vad för åsikter man haft. Vad man tyckt varit intressant att berätta för helt okända människor? Kan tycka att det är skönt att jag ständigt utvecklas. Såna här sidor påminner mig verkligen om det. Men nu är det så att min mamma påstår att jag är en vampyr. Där har ni en stor skillnad idag från tidigare. Måste blivit biten i sommar? Nej, för frusen för ens eget bästa. Kände att det var dags att gå ut. Få blodet att pumpa igen. Det skedde. 

Likes

Comments

Blivit en bitterfitta istället, nää. Mitt positiva synsätt är här för att stanna. Spelar mest just nu samt umgås med vänner och familj tills skolan börjar om på nytt. Taggar verkligen skola.. Ska bli intressant att se hur det går eftersom någonting är annorlunda jämfört med tidigare år, det är verkligen positivt. Får väl se om denna blogg är utdöd eller vad som sker med den till hösten

Power to the people! 

Likes

Comments

Jag och denna blogg är två delar som ibland inte orkar träffas. Därför jag bloggar till och från. När jag har lust helt enkelt, hade en super rolig Lördag... Det behövdes, verkligen. Framöver väntar jobb. Har jobbat lite på min positiva sida så är mycket gladare nu för tiden. Hejdå surf*tta!


Likes

Comments
Gammal bild på mig, 2 år sen ungefär och längtar inte tillbaka till den tiden, jo en liten del. Nämligen att jag gick på gymnasiet, det saknar jag lite. Men har kommit ifrån så många problem som kretsade kring mitt liv på den tiden. Allting är förvisso inte guld och gröna skogar idag men bättre blir det. Kanske i sommar att det blir bättre om jag får ett sommarjobb jag gärna vill ha. När till mig och jag får hjälpa människor. Nu ska fröken äta något och kolla på lite skolarbete och sedan blir det lite games of thrones. Ha det bra.

Likes

Comments


På sitt eget lilla vis ja, ibland kan det vara svårt att se det!

Likes

Comments

Snart blir det att fara och handla lite mat, det behövs. Frysen är full men kylen ekar av tomhet. Ska bli gott med lite mat hem.

Likes

CommentsKan inte sova, fick en ide om att jag ska klippa håret kort, trivs ändå bättre i det på något sätt.

En gammal bild på hår som inte är allt för långt!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw