Hejsan!
I lördags så hade jag bommar framme när jag red Evert. Det är ju alltid väldigt bra att jobba med olika Bomövningar!

Så jag började med att jobba en hel del i skritten. Jag red över bommarna så mycket som möjligt och var väldigt noggrann med att komma bra på dem. Jag tycker att det är väldigt svårt med bommar men det är bara att jobba på!
Sedan i traven gjorde jag på samma sätt och fick jobba mycket med att ha mycket tryck i traven så att han skulle ta i över bommarna. Jag tyckte från en början att det inte gick så jättebra eftersom jag tyckte själv att jag var ganska slarvig. Jag skärpte till mig och focuserade och det blev väl lite bättre efter ett tag. Så fort det gick bra så tog jag skrittpaus och därefter galopp.

Sedan i galoppen focuserade jag mycket på att komma in bra, ha trycket i galoppen och vara noggrann med ställningen & vägarna vilket gjorde att det blev väldigt bra. Det gick mycket bättre i galoppen och jag var väldigt nöjd! Det blev faktiskt väldigt bra!
Jag fortsatte lite i traven senare igen innan jag travade av och skrittade av.
Jag tyckte att det gick bra, är nöjd. Jag måste bara vara lite mer noggrann när jag rider över bommar så att jag ser till att jag inte slarvar då det blir helt fel över bommarna då. Men jag tyckte att Evert skötte sig väldigt bra, lyssnade mycket bra på mig. Han fick dessutom jobba ordentligt och ta i med bakbenen. :)
Foto: Victoria Svensson

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Wow vad trött man kan bli av att bara sitta och kolla på tävling en hel dag!

Idag har vi som ni redan vet varit och kollat på Varberg Summer Horse Show vilket blev från klockan 11:30 - 19:15. Det var riktigt kul, som det såklart alltid är när man kollar på tävling! :)
När vi kom dit så startade de med dressyren. Därefter var det en paus innan hoppningen så då gick vi på den lilla mässan som det var och då köpte jag ett par gråa ridbyxor, som var riktigt snygga + ett par marinblåa lindor. Vi fick dessutom en goodie bag av den affären vi handlade av. Vi fick då gratis glanssprej från K9, schampo till oss, svart grimskaft, en liten putssak & lite godis till oss. Detta var väldigt tacksamt eftersom det var mycket saker och dessutom bra saker! Ska särskilt bli spännande att testa det glanssprejet! ;)

Därefter var det dags för hoppning - 135cm vilket som alltid blev väldigt spännande i omhoppningen! Därefter var det paus och därefter började en sak där de typ firade Varberg Summer Horse Show. I denna showen så innehöll det först en jämnförelse mellan dressyr och hoppning kan man säga. Där pratade bland annat Malin Baryard och Charlotte Haid-bondergaard.

Därefter var det en hopptävling mellan ryttare och häst. Det kom alltså in en höjdhoppare och även en ryttare & häst som skulle hoppa en hög mur som höjdes för varje gång. Hästen klarade som högst 180cm och höjdhopparen klarade som högst 205cm. Väldigt coolt!

Därefter var det en som visade upp olika konster i frihetsdressyr och höll en föreställning. Helt fantastiskt var det att kolla på! :)
Sen var det en liten köruppvisning och därefter var det paus innan en till hoppning startade som även den var 135 fast med en annan bedömning.
Sen så åkte vi hem och gick ner till Evert för att borsta honom och gå ut på en promenad eftersom vi bestämde att han skulle få en vilodag. Imorgon ska vi åka till Årekärr och rida ut så det blir kul! ;)
Vi hörs!!

Likes

Comments

Hejsan!
De två senaste dagarna så har min syster ridit dressyr på Evert. I måndags så fick han ridas ut, igår så hade hon en dressyrträning & idag red hon dressyr och tränade på det som de jobbade med på träningen.

Så imorgon är det min tur att rida och jag ska rida ut har jag tänkt. Men imorgon så har vi beställt biljetter till Varbergs Summer Horse Show. Vi har aldrig varit där innan så det ska bli spännande, det kommer självklart att bli roligast att kolla på dressyren! :)

Kommer självklart skriva om hur jag tyckte det var och även då hur uteritten gick. Kommer nog att rida efter vi har varit och kollat på Horse Showen. ;)

Likes

Comments

Heej!
Wow, jag har varit helt usel på att blogga, är riktigt ledsen för det! Men ska försöka bättra mig!

Det har ju hänt en del dessa 2 veckorna jag inte har bloggat på. Men tänker mest att berätta vad jag har gjort de senaste dagarna. Ni vet ju iallafall att jag var på ridläger för ungefär 2 veckor sedan. :)

I söndags hade jag iallafall en dressyrträning på Evert. Den träningen gick bra, jag fick focusera mycket på detaljer och finslip. Såsom att få till riktigt fina övergångar och i allt jag gjorde var min tränare mycket noggrann. Vi jobbade mycket bland annat med delar från LA:1 dvs skänkelvikningar, förvänd galopp, galopp från skritt med mera. Jag börjar verkligen få till riktigt fina skänkelvikningar på honom nu, vilket gör mig väldigt glad & stolt eftersom jag har slitit mycket med att få till dem bra. Så efteråt kände jag mig nöjd eftersom jag hade dessutom fått honom väldigt fin i galoppen!

Så att det går väldigt bra med Evert. Det har nu dessutom varit riktigt fint väder vilket har varit så sjukt skönt och jag har verkligen sett till att bada. Man vet ju aldrig när värmen tar slut liksom! ;)
Vi hörs!

Likes

Comments

Hejhej!
Just nu är jag på ridläger och det är mycket därför bloggningen har varit så dålig.

Men iallafall, jag och min syster är just nu på träningsläger med Evert. Det är bara min syster som rider Evert eftersom jag var på träningsläger förra året, så jag är mest med för att kolla på och hjälpa till. Vi kommer att vara här tills torsdag och vi kom hit igår.

Det går iallafall väldigt bra för min syster att rida Evert. Igår var det ett dressyrpass och idag har det varit 1 markarbetspass och ett hop pass. Han har varit väldigt fin trots att han har varit lite nervig. Men det börjar släppa nu eftersom han har varit här ett tag nu. :)
Men ja, kommer försöka blogga när jag har tid men vi hörs!
Sista 2 fotona tagna av Victoria Svensson

Likes

Comments

Hejhej!
I måndags så åkte vi till Ullared och detta har jag ännu inte berättat om så tänkte göra det nu! Vi köpte inte så mycket men några hästsaker blev det allt och det är dem jag tänker visa.

Det första vi gör när vi kommer till Ullared är att direkt gå ner till hästavdelningen. Det vi köpte till Evert var:
• Magnesium
• Blå sprej
• Hästgodis ( Everts favoritgodis från Jacson )
• Ansiktsborste
• Hoppschabrak
• Flugsprej
Det var alla saker till Evert. Behövdes inte så mycket så därför blev det inte så mycket! :) Såhär såg hoppschabraket ut:
Sista fotot taget av: Victoria Svensson

Likes

Comments

Hejhej!
Just nu har jag precis kommit hem i från stallet och jag tar det lite lugnt innan jag ska ta och träna lite. :)

Igår iallafall så red jag dressyr på Evert på morgonen vilket gick riktigt bra! Jag jobbade i skritten med öppna och sluta och mycket öka skritten och sedan samla ihop honom. I traven så jobbade jag först mycket med skänkelvikningar och volter och sedan gjorde jag en liten övning som var såhär:
Jag travade på en volt och på två ställen av volten så skulle jag samla traven och på de andra 2 delarna så skulle jag öka traven. Detta var otroligt jobbigt för både mig och Evert. Eftersom jag bara jobbade med benen och sitsen så blev jag helt slut efter ett tag och även Evert. Men han jobbade på otroligt mycket med bakbenen och han kämpade verkligen på! Superbra övning. :)

I galoppen jobbade jag mycket med serpentiner för att få bogarna på plats. Jobbade även med samlingar och ökningar och la in många tio-metersvolter. Tog inte så mycket galopp utan focuserade mest på traven och skritten. Och jag tyckte att det gick hur bra som helst alltså! Superfin var han, särskilt i galoppen & traven. Väldigt nöjd är jag!! ;)
Han är ju väldigt grym den ponnyn!
Foto: Victoria Svensson

Likes

Comments

Igår red jag dressyr på Evert på förmiddagen så tänkte berätta hur det gick!

Jag började med att skritta fram och sedan när jag kortade upp honom så jobbade jag på en volt. Jag ställde inåt, utåt och flyttade honom på volt och focuserade mycket på att endast jobba med sitsen och benen. Sedan travade jag fram lite och jobbade med samma sak. Sedan kortade jag upp honom lite mer och ställde lite mer krav och jag började då i skritten med skolorna, halter och bakdelsvändingar. Jag gjorde även några ryggningar bara för att jobba lite på det och att han skulle rygga rakt. Han kändes väldigt fin i skritten, lyssnade verkligen på mig!

Sedan jobbade jag i traven mestadels med skänkelvikningar innan jag tog galopp. När jag skulle fatta galopp så vände jag upp på medellinjen, gjorde en bakdelsvänding och ur den fattade jag direkt galopp. Detta är väldigt jobbigt för hästen men det gör så att han sätter sig mycket mer på bakbenen i galoppfattningen. Sedan i galoppen jobbade jag med serpentinbågar, ökningar & samlingar och vända upp på medellinjen. Och hela tiden focuserade jag riktigt mycket på att bara jobba med sitsen. Och guud vad fin han var, det var helt underbart!! :) så otroligt lydig och fin och jag är så otroligt nöjd. Det var ett sånt pass där man aldrig ville sluta.

Jag fortsatte jobba i traven lite emellan galoppen och då focuserade jag nästan bara på skänkelvikningar bara för att få till dem. Men jag är supernöjd med Evert alltså, otroligt fin var han! :)
Jag travade sedan av i lång och låg form innan jag skrittade av. ;)
Foton: Victoria Svensson

Likes

Comments

Hejsan!
I onsdags så red jag ut på Evert så tänkte berätta lite hur det gick!

Jag började med att hämta honom från hagen och sedan stod jag och borstade på honom i kanske 1 timme ungefär. Han blev iallafall ordentligt borstad. :)
Sedan så började jag med att skritta på en asfaltsväg som sedan övergick till grusväg med en väldigt brant backe. Denna backen är väldigt bra för att träna hans styrka i, eftersom den är så brant. Så jag skrittade upp för den 1 gång och sedan ner och sedan travade jag lugnt uppför den 3 gånger och gick ner. Han tyckte att det var Riktigt jobbigt men det var väldigt nyttigt för honom. ;)

Sedan red jag på en annan grusväg där jag travade lite och tog sedan galopp. Det var riktigt härligt eftersom vi har mestadels skrittat ut på honom. Så han har alltså inte fått galoppera/trava ute på väldigt länge så han var väldigt pigg och glad alltså!
Men sedan skrittade jag en bit till och därefter kom det en till grusväg där jag tog galopp och det var en lång raksträcka så Evert blev så glad så att han bockade lite. Lycklig ponny alltså! :)

Sedan så travade jag av lite innan jag skrittade hemåt igen. Var väldigt kul som sagt att rida ut och inte bara skritta. Det märkte man ju att Evert gjorde också, han älskar att rida ut! ;)
( Väldigt gammal bild men han är så sjukt söt på den! )

Likes

Comments

Vi har nu köpt två nya saker till Evert. Först är det ett par bruna dressyr stigläder från Bates. Bilden visar en väldigt ljus brun färg men vi har köpt ett par mörkbruna som enligt mig är mycket snyggare, men det är samma modell. Jag har ridit med dessa stiglädrerna innan på andra hästar bland annat Helené och dem är så otroligt sköna och smarta. Väldigt nöjd med det köpet! ;)

Sedan har vi också köpt en ny ryktväska från Jacson som jag tycker är väldigt snygg. Väldigt stor också så man får plats med mycket saker i. :)

Likes

Comments


Better Blogging Nouw