Hälsa

Hej finisar!

Jag sitter just nu i ett grupprum här på medicinareberget och tar en liten lunchpaus. Under förmiddagen har vi haft diskussioner gällande våra frågeställningar, utfallsmått, inklusionskriterier och exklusionskriterier. Idag är det sista dagen på "första veckan" med examensarbetet och jag tycker nog ändå att vi tuffar på bra framåt. Det är ett lurigt ämne absolut - men väldigt spännande. Vi sitter hela dagarna i de olika databaserna och letar relevanta studier som berör vegankost och dess påverkan på överviktiga patienter med typ 2 diabetes :)

Jag vet att min blogg börjar styra mot fokus skola och studier nu men så är det. Livet rullar ju vidare och snart tar jag examen. Ni får helt enkelt hänga på mig i den klinska värden gällande nutrition ;)

I eftermiddag ska vi lära oss mer ingående vad som gäller vid opponeringen som äger rum 4/5 april. Personligen älskar jag att prata inför folk och ser fram emot det ;)

Har med mig en god NOCCO BCAA Hallon idag för energin. Skönt att den är utan kolsyra för kan bli lite uppblåst annars.

ps: Min rabattkod FITNESS15 ger er 15% rabatt hos Daniel Wellington under hela januari... missa inte det om ni nu är sugna på en klocka eller kanske ge någon i present. Kram

Likes

Comments

Träning, Fitness

Ibland kanske det känns som att man inte har tränat om man glömmer skriva om det -även om få checkar in på Fb nu för tiden haha. Men en bild på instagram vill man nog ändå få till.

--> Dock är det så att jag tenderar att bli sämre på att utopisters när jag är som mest aktiv (!) haha. För de som ofta besöker mina sociala medier kan det därför kanske verka som att jag inte tränar.. Men så är inte fallet.

Är det något jag VERKLIGEN försöker göra under hektiska / stressande situationer i livet så är det att träna. Fy sjutton så härligt det är! Att bara släppa måsten och krav - dra iväg till gymmet och "träna av sig". Ventilera. Ladda ur och ladda om.

Är det något jag alltså verkligen håller hårt i är det mina rutiner <3

Just nu postar jag en selfie på mig själv! Yes det är realtid på denna ;)

Jag befinner mig i skrivande stund här på gymmet, nyss avklarat axelpass med 15 minuters hängande magövningar. Ni som följer på snapchat vet att jag försöker stimulera de yttre magmusklerna även om de gömmer sig liite där under nu.

Innan jag sätter mig för att fylla på med gröt ute i receptionen väntar även 20 minuter cardio. Efter en stillsam dag framför datorn behöver jag röra på mig. Kroppen skriker efter motion ;D

Det blir som sagt 20 minuter powerwalk på löpbandet med lutning 15 (inte hålla i sig) och 4.6 km/h. Lets GO!

Likes

Comments

Hälsa

Oftast är jag duktig på att tillreda matlådor och hålla ett någorlunda schema på topp - men självklart inte alltid. Vi är alla människor ;) Dock väljer ändå bra mat till lunch, förberedd eller inte!

Det handlar egentligen om att göra goda, genomtänka val när man väl hamnar i dessa situationer. Små ändringar varje dag gör stor skillnad tillslut :D

En god och improvisation kycklingsallad till dagens lunch här på universitetet. En paus gällande skrivandet av c-uppsatsen och vidare planering för kommande master ;)

Man behöver inte byta alla vanor, men som sagt; små ändringar kan göra stor skillnad :D

Likes

Comments

Träning

Med jämna mellanrum lägger jag in välförtjänta vilodagar för att återhämta kroppen. Det är inte direkt jobbigt att vila men totalt stilla vill jag ändå inte vara. Jag mår bra av att röra mig och vara aktiv! Dessutom fungerar hjärnan bättre när jag rör på mig vilket är av största vikt tider som dessa ;) Slutspurt i skolan nu inför examen.

Därför vill jag även lägga in konditionsträning (både låg och mer intensiv variant) på mitt annars styrkebaserade träningsschema. Tillexempel idag, vilodag - men en långpromenad sitter finfint!

Tips: prata i telefon med någon du gillar alternativ lyssna radio, eller gå tillsammans med någon för att öka motivationen! En långpromenad tillsammans är HUR mysigt och trevligt som helst. Bra för både kropp och själ ;)

Så trots vilodag hittar jag sätt att vara aktiv på, fast av annorlunda typ. Vi mår bra av vardagsmotion helt enkelt :D

GO GO GO!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw