Blogginlägget är i samarbete med Gymgrossisten, Fitness, TIPS

BLOGGINLÄGGET INNEHÅLLER ADLINKS I SAMARBETE MED GYMGROSSISTEN


.

When hungry or just lazy?

Som ni läst i tidigare blogginlägg ligger jag för tillfället hemma sjuk. Tack för all fin feedback ni gett mig, uppskattar det verkligen. Tack för alla kommentarer generellt förresten, ni är magiska allihopa och jag älskar ert engagemang här på bloggen. Utan er hade inte bloggandet varit lika roligt.

Just för stunden går det väl sådär för mig helt ärligt. Besväras av en konstig mage och får i mig ytters lite mat och vätska. Vägde mig nu på förmiddagen och insåg att jag tappat 2.5 kg på ett dygn (vätska och glykogen) men vilket absolut indikerar på ett för lågt intag. Har dessutom feber som snabbar på basalomsättningen med ytterligare 10%, minst.

Idag har det dock gått lite bättre än i går. Har behållit allt jag pillat i mig men kan fortfarande få hugg liksom i höger sida av magen och "ilningar". Men lite frukt och kvarg har fungerat i alla fall och nu börjar jag faktiskt känna lite hunger för första gången ;) Dock är jag fortfarande väldigt matt och trött, inte konstigt hehe. Orkar inte åka iväg och handla eller ställa mig och laga mat. Därför är jag så glad att jag har dessa förpackningar hemma:

Pulled chicken (150 g) och vanlig vit kyckling (90 g) från Nobles. Bara färdigt att tillsätta ris, bröd, pasta eller potatis och grönsaker - woila! maten är fixad. Otroligt smidigt och smart när man är akut hungrig hemma eller bara lite lat (eller som jag är idag sjuk och trött)

Lång hållbarhet också i och med att de är i konserver vilket är himla praktiskt, speciellt om man är på språng! Väldigt saftigt och gott kött på kycklingen faktiskt :) Ni kan läsa mer om alla produkterna här --> Nobles

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hälsa

Godmorgon finisar.

Förlåt för dålig uppdatering i går men det har sin anledning. En oväntad sådan.

Jag är faktiskt hemma sjuk i något som plötsligt drabbade mig, vad jag tror själv är det en akut matförgiftning men vet fortfarande inte helt säkert. Jag fick givetvis åka hem från jobbet redan på morgonen hann inte träffa några patienter eller hålla min föreläsning. Är nu sängliggande.

Jag har ont i magen, i musklerna, i lederna, feber, illamående och kräkningar men Jonas har varit ett fantastiskt stöd hemma. Tänker att det inte borde vara influensan i och med att jag är vaccinerad i mot det. Magsjuka känns det inte riktigt som heller.. men något mysko är det. Lyckades totalt få i mig 1 äpple och 1 banan på hela dagen, inget mer, var varken hungrig eller hade kapaciteten att äta. Pillade i mig två större glas vatten, ett av dem med resorb också vilket gjorde gott. Som ni förstår var jag totalt lamslagen i går som ett kolli och bara sov och sov, typ i sängen, på toan, i duschen, i soffan. Fullständigt dehydrerad och illamående.

Kunde trots allt sovande under gårdagen ändå sova hela natten nu tills idag och nu känns det lite bättre i magen i alla fall, kommer nog kunna äta mer idag. Känner mig lite sugen på isglass.

Likes

Comments

Hälsa, Dietist

Man vaknar upp tidigare, tar en dusch, gör sig lite fin, känner sig taggad och redo. Det är tisdag och dags för föreläsning, jajjemän ;) Ett uppdrag jag tycker väldigt mycket om. Det är roligt och utmanande på samma gång. En stor grupp människor som ger olika sorters bemötande, vilket är helt okej och precis vad som väntas. Desto klurigare desto roligare ;)

Det enda lilla som kan bromsa mitt hjul lite idag är hur jag mår. Har en pågående förkylning igen vilket förvisso inte förvånar alls i och med att alla människor på både vagn, buss och väntrum snorar och hostar denna årstiden. Jag kände det redan i går kväll: en avlösande rad nysattacker som från en annan värld. Gjorde slut på en hel toalettrulle. Idag känns det bättre än igår och förhoppningsvis levererar jag oavsett ;)

Likes

Comments

Hälsa, Dietist

Det är magiskt att kliva in i köket och mötas av doften från matlagning. Goda aromer som fyller vår lägenhet. Löftet om mättande matlådor för alla dagar på jobbet.. lyx! En fin rutin.

Som ni vet är jag noga med att alltid förbereda min mat hemma, att ha matlådor för alla arbetsdagar, denna söndag skiljer sig inte ;) Det är lite mysigt och nästan terapeutiskt att stå framför köksbänken och gnola. Nynna en låt och röra i pannan. Diska upp bestick och skärbrädor mellan varven. Ja, detta rutin tycker jag mycket om!

Bästa av allt är att plocka ur potatisen från ugnen. Mmmmmm det luktar gott! Svårigheterna nu är att inte fullkomligt sluka allting innan det hamnar i matlådorna ;) Knepet för egen del är att inte ta en enda.. tar jag en potatisklyfta nu tar jag alla. Så är det. Bättre att längta till jobbet och kommande lunch istället ;)

Likes

Comments


Better Blogging Nouw