Glad Halloween, gott folk! Idag tänkte vi dagen till ära dela med oss av ett par nytagna Halloweenfoton på vår sekreterare och på vår ordförande. Fler foton kommer att dyka upp efter torsdag, men detta är några foton som togs Halloween-dagen till ära.

Oh, vi vill också snabbt dela med oss av den goda nyheten att vi äntligen verkar ha hittat en klippare för piloten och för trailern. En av ledamöterna har en klipp-/redigeringskunnig vän som anmälde intresse för att hjälpa oss, så nu dröjer det nog inte länge förrän vi har någonting mer spännande att visa er. Yay!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Yay, piloten och trailern är efter mycket slit äntligen färdiga att klippas ihop för att sedan visas upp för publik.Det enda problemet nu är att vi saknar klippare/redigerare, så detta är vad vi efterlyser den här gången. Kraven och önskemålen hittas nedanför:

- Du måste ha klippt och redigerat film tidigare.
- Du måste ta uppgiften på allvar och tåla deadlines.
- Du måste vara feminist.
- Helst ska du vara kvinna.
- Helst ska du vara/bli förenings-/(stöd)medlem.
- Helst ska du vara åtminstone 18 år gammal.

Så, det var våra önskemål och krav på klippare/redigerare. Alla punkter som inleds med "Helst" är önskemål, medan alla som innehåller ordet "måste" är krav som vi inte kan kompromissa bort alls. Handlingen på piloten är denna:

Den snart 18-åriga Anastasia har alltid känt sig utanför och annorlunda. Hon har skickats runt i flera olika skolor under hela sin skoltid och först på gymnasiet har hon fått vänner. Innan hon ska börja sitt sista år på gymnasiet så börjar det ske riktigt märkliga saker. Anastasia börjar höra röster och se saker som ingen annan kan se eller höra. Hennes bästa vänner har riktigt blandade reaktioner på hennes beteende; den ena finner det jättespännande att Anastasia kan höra och se saker som andra inte kan, medan den andra vännen finner det absurt och tror att det är en sinnesförvirring som kräver professionell läkarhjälp. Vad som egentligen händer är det ingen av de tre väninnorna som kan gissa, för det är någonting som är oförklarligt för dem. Anastasia hör inte hemma bland människorna, hon hör i själva verket hemma i en magisk värld som styrs av gudar och andra varelser. En kväll försvinner hon spårlöst från stranden och nästa dag är det ingen som minns henne alls, som om hon aldrig hade existerat bland de vanliga dödliga; alla spår av henne och alla minnen som väninnorna hade av henne är borta! Så, vad har egentligen hänt med Anastasia? Varför minns ingen någonting av henne? Hon har teleporterats till en plats som finns i en helt annan dimension i ett helt annat universum än människornas. Hon har kommit till platsen där hon hör hemma och faktiskt är en förlorad prinsessa.

Den här pilotepisoden är bakgrunden till en kommande filmtrilogi som vår ordförande skriver på i skrivande stund. Mejla oss på Femifantasy-casting@outlook.com eller kontakta ordförande Elina på Facebook för att anmäla intresse. Ni är välkomna att höra av er med frågor också. Nej, om ni blir/är medlemmar i vår förening så binds ni inte till någonting. Ni kan närsomhelst säga upp ert medlemskap, även om vi gärna ser att ni blir kvar hos oss så länge som möjligt. Om ni anmäler intresse att klippa ihop vår pilotepisod så binds ni verkligen inte till att också klippa ihop trilogins filmer också, även om det är ett stort plus om ni vill hjälpa till med också dem sedan.

Oh, och för att förtydliga; Alla eventuella pengar som vi får in i form av medlemsavgift och eventuella bidrag går alla till att utveckla föreningens verksamhet. Med andra ord så sker allt arbete hos oss ideellt. Viss del av våra eventuella föreställningsinkomster skänker vi till kvinnojourer och mansjourer. Så, det var nog all info som ni behöver. Dela gärna vidare inlägget, tack. Hoppas att vi hör från er snart.

Likes

Comments

Ja, som rubriken avslöjar är slott trendigt hos oss just nu. Först Rosersbergs Slott, sedan Tyresö Slott och nu även Hässelby Slott, alla för olika syften.

Vid Rosersbergs slott avslutade vi piloten och trailern, Tyresö slott åkte vi till för att överväga framtida inspelningar eller fotograferingar, sist har vi Hässelby Slott där vi senast hade styrelsemöte och övervägde inspelning eller fotografering även där. Alla tre slottsområdena är så otroligt jättevackra.

Vi tar också gärna emot förslag på andra slott ifall ni har idéer på vackra slott inom Stockholms län.

Likes

Comments

Hej! Hoppas att ni kommer ihåg att följa oss på även bland annat Facebook och Instagram, för där finns det videoklipp och fler jättefina foton av våra skådespelare. Vi har samma namn överallt för att vara lätta att hitta. Snart kommer vi också att skapa en YouTube-kanal för att kunna publicera videor även här på bloggen. Så snart det är gjort kommer vi att publicera ett blogginlägg om det så ni hittar länken till kanalen, men under tiden kan ni följa oss på Facebook och Instagram. Bli gärna stödmedlemmar för bara 35 kr i månaden och få en massa fina medlemsförmåner hos oss, vilket går att läsa om i föregående inlägg.

Likes

Comments

Goddag, kära läsare och följare! Hoppas att ni har en fantastisk dag och vill se mer av oss i Femifantasy snart.

Bli gärna stödmedlemmar i vår ideella förening och hjälp oss att förverkliga föreningens visioner. Det är våra medlemmar som håller föreningen levande och gör att vi kan fortsätta med det vi gör. Att vara stödmedlem hos oss kostar endast 35 kr i månaden och en sådan får många förmåner:
- Delta och rösta på årsmöten
- Lämna in synpunkter, förslag och klagomål till föreningen
- Casta för filmregissör
- Billigare inträde till föreställningar
- Tack i eftertexterna på våra filmer
- Vara statist i våra filmer
- Besöka upp till tre träffar per termin
- Skriva manus till våra shower
- Applådtack vid föreställningar
- Närvara vid inspelningar
- Sufflera
- Medverka bakom kulisserna vid föreställningar
- Vara standin-skådespelare i våra teaterpjäser

Fullt betalande medlemmar betalar 70 kr i månaden och får (förutom allt ovanstående) kandidera till styrelse eller valberedning, casta för skådespelare i våra filmer och teaterpjäser, delta i skådespelsverksamheten som består av teaterövningar blandat med improvisationslekar, dessa medlemmar (som inte vill/kan delta som skådespelare på scenen eller framför kameran) får även självklart gratis inträde till våra alla föreställningar och förtur till biljetter.

Kontakta oss på Femifantasy-casting@outlook.com eller skicka ett meddelande till oss på ​Facebook. Ni kan även kontakta föreningens ordförande ​Elina direkt via Facebook eller via mejl till Elina_Viipurin.Kaunotar@hotmail.com

Självklart kan ni även kontakta oss om ni har några frågor. Sprid vidare inlägget och hjälp oss att skapa feministisk konst i form av teater och film med fantasy som genre. Kom ihåg att vi skänker viss del av våra eventuella föreställningskomster till kvinno- och mansjourer. Övriga pengar vi får in används till att utveckla föreningen till det bättre, för en förening kan aldrig bli bra nog.

Likes

Comments

Oops, vi glömde att publicera fotona. Dessa foton är från vår inspelning i Sköndal, Hässelby, Stavsnäs och Rosersberg:

Likes

Comments

Nu är både piloten och trailern så gott som färdigfilmade, äntligen. Det enda som nu saknas är ihopklippning och lite effektsredigering, sedan är båda klara att äntligen visas upp. Trailern är inspelad i Rosersberg, medan piloten är filmad i både Rosersberg, Sköndal, Stavsnäs, Hässelby och Vällingby. Snart äntligen kommer vi äntligen att ha någonting att visa upp för omgivningen, snart...

Likes

Comments

Godkväll, kära läsare! Än en gång har det blivit ett litet glapp i bloggandet, men nu drunknar vi i saker att göra bakom kulisserna och kameran. Snart får ni se ett färdigt resultat, ska ni se, för vi är nästan klara med piloten och trailern äntligen. Nästan allting är färdigfilmat nu tillslut.

Nåja, nu ska vi inte tala om allting bakom kameran. Idag tog två styrelsemedlemmar, ordförande och sekreteraren, en utflykt till Tyresö slott. Förra gången vi filmade så var vi vid Rosersbergs slott, vilket var ett jättevackert ställe, men vi försöker också att kolla på andra potentiella platser att filma på och därför tog två av oss idag en tripp till Tyresö slott. Även det stället var jättevackert. Det fanns en massa natur omkring och det var lätt att ta sig dit. Kanske blir det där vi filmar eller fotograferar nästa gång, vi får helt enkelt se. Stället är också som gjort för exempelvis en mysig dag ute med sina vänner i naturen, så om du trivs på platser som är lite utanför stans stressiga miljöer så tycker jag att du ska åka till Tyresö slott för en picknick eller något så'nt.

Tyvärr så tog inte jag (ordförande) några bilder på slottet den här gången, men sekreteraren gjorde det. Så snart hon har skickat mig fotona så kommer jag att publicera dem här på bloggen så ni får se dem. Stället är som gjort för en fantasyinspelning, tyckte vi båda två. Vad nästa ställe vi kollar in blir får vi se snart nog, men nu har vi åtminstone två platser som kan vara potentiella inspelningsmiljöer.

Håll utkik efter fotona. Ha en trevlig kväll nu, så hörs vi av snart nog.

Likes

Comments

Eftersom jag, @Varganess, fick hoppa in och sminka en del under senaste inspelningen av Femifantasys trailer så har jag funderat en hel del på det här med smink och kostym i allmänhet. Än så länge har Femifantasy faktiskt ingen kostymansvarig, men jag personligen ser verkligen potential för en Make Up Artist att få utlopp för sin kreativitet och att utveckla sin portfolio hur mycket som helst i föreningens projekt! Jag själv har ju inte alls någon utbildning utan enbart ett intresse och en del erfarenhet då jag som hobbymodell oftast fixar mitt eget smink till TFP-fotograferingar.

Nå, nog om mig. Jag vill bara lyfta fram den här möjligheten för alla er MUA:er där ute - ta chansen! Till min kännedom så siktar föreningen på att ha en "kostymansvarig" för projektet till en början, där både kläder, smink och hår ingår, men det finns möjlighet att öppna upp den posten på flera, så att säga. Förhoppningsvis så kommer föreningen i framtiden att kunna köpa in material, smink och liknande i enighet med kostymansvarigs önskemål (guldläge att släppa kreativiteten lös). Bara fantasin sätter gränser på vilka varelser du kan jobba fram tillsammans med Femifantasy i Den Magiska Dimensionen!

Bilder från Pinterest

Likes

Comments