känslor, vardag, förändring, hälsa, korsetter, peruk

Ännu en seg dag har passerat. Än en gång har jag bara varit lat och stannat hemma hela dagen. Jag har nu sett klart på "Reign", men den kommer jag att skriva mer om en annan dag. Någonting har jag faktiskt fått gjort idag, nämligen korsett- och peruksortering. Nu är jag ett steg närmare att slänga mitt trasiga byråspegelbord och få en alldeles ny inredning hemma. Att sortera saker tar dock stora mängder tid och energi från mig, så nu ska jag bara lata mig resten av kvällen. Jag har varit jättetrött hela veckan, så jag hoppas att jag är piggare imorgon när jag ska simma i Stockholm igen. Jag vet inte om jag har ätit för dåligt, om jag sover för lite eller om jag är för fullbokad. Nästa vecka får jag försöka strukturera veckan mer.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

känslor, vardag, doftljus, Fotografering, ljus, vinter

Ugh, vilken dag jag har haft. Jag skulle ha gått på en demonstration i Fittja idag, men det ändrades. Min mamma och syster skulle också gå på demonstrationen, men mamma fick problem med sin bil. Dagen har därför varit jätteseg. Efter många "om" och "men" lyckades jag dock tvinga iväg mig till Mölnvik. Planen var att köpa bröd och gröt, men jag hittade ingetdera och valde därför att köpa några doftljus istället. Jag har ju en kärlek till ljus, särskilt doftljus. Ikväll så vill jag njuta av sällskapet från en massa ljus i mitt fina vardagsrum.

Låt oss hoppas att min ork och energi är större imorgon än idag. Jag vill få njuta av snön och få vackra foton av min älskade vinter!

Likes

Comments

reklam, förändring, ArtWeaver, Femifantasy, Foto, redigering

Detta kommer knappast som en överraskning för några läsare, men jag älskar att fotoredigera. Oavsett om redigeringarna är diskreta eller extrema så tycker jag alltid att det är kul att göra någonting nytt av originalbilder. Jag har över 20 000 redigerade foton sparade på min externa hårddisk, flera är foton som har sparats i flera år.

Någonting som jag finner intressant att diskutera är hur mycket en "ska" redigera sina foton. Vad privatpersoner gör för skojs skull med sina foton brukar jag inte kritisera, men när företag ska göra reklam för t.ex peruker eller klänningar så tycker jag inte att det är okej att redigera för mycket. Lite redigering förstår jag att de kan vilja ha på sina produkter, men det ska ju inte vara så redigerat att det blir en helt annan vara. @Varganess och jag talade lite kort om fotoredigeringar för inte så länge sedan. Hon nämnde att vissa företag är så fula att de tar andras foton för att marknadsföra en produkt, vilket jag också har sett. Nu har inte jag varit med om att några företag använder mina foton eftersom jag inte är en "riktig" fotograf, men jag vet några som har fått sina modellfoton stulna av företag som har sålt t.ex maskeraddräkter. Flera gånger så här dessa stulna foton dessutom varit någonting helt annat än det som företaget försöker sälja. Eller okej, kanske inte något HELT annat, men ändå tillräckligt irrelevant för att det ska vara ful reklam från företagens håll. Att privatpersoner gör fel i reklam har jag ganska stor förståelse för och är noga med att inte döma någon, men med företag som tjänar större pengar tycker jag att det är riktigt fult att använda "fel" foton i reklam och marknadsföring. (Särskilt om fotona "tillhör" en annan modell än företagets egna modeller!)

Åter till redigeringar! Jag använder mig av ArtWeaver när jag gör färgförändringar på mina foton. Vad jag älskar mest med att leka med fotoredigering, förutom att en utvecklas, är just att leka med färger. Troligen har jag ärvt det intresset från min pappa, för han har jobbat mycket med fotoframkallning och fotofärgredigering. När jag var yngre, ungefär i början av tonåren, målade jag mycket med vattenfärger och många målningar var inte så mycket mer än flera färger som flöt in i varandra. Färger har jag alltid älskat att leka med i en form eller en annan. Jag hade Adobe Photoshop förut, men det var tyvärr en gratis testversion som fungerade enbart ett kort tag innan en var tvungen att köpa programmet. Idag använder jag nästan enbart ArtWeaver för att redigera mina foton, ibland så använder jag ju även min surfplatta för att redigera vissa foton.


Trots att jag älskar starka färgredigeringar av mina foton är jag dock väldigt noggrann med hur fotona ska användas. När jag ska göra reklam för @Femifantasy försöker jag att hålla redigeringen ganska diskret, åtminstone diskret nog för att fotona ska vara bra. Ibland har det hänt att jag har publicerat svartvita redigeringar av föreningens foton, men det är verkligen inte ofta. Fotona för min blogg, min Facebook eller personligt nöje kan gärna få vara väldigt starkt redigerade när jag tycker att det passar, men i reklam eller dylikt så vill jag inte överredigera några av mina foton för mycket.

Likes

Comments

vardag, Burger King, ekonomi, hamburgare, hunger, mat

Ja, är en hungrig så är en. Min plan var att sluka ett par smörgåsar från Subway, men naturella hamburgare Burger King är billigare. Jag är inte överdrivet förtjust i deras hamburgare, men jag är inte någon rik person och behöver därför leva så snålt som bara möjligt. Idag var jag ju dock hungrig och behövde få i mig någonting ätbart. När jag kommer hem ska jag sluka några clementiner och dricka te.

Likes

Comments

vardag, hundar, jobb, motion, Nacka Forum, Promenad

Snön har fallit och jag hoppas att den stannar länge. Det har varit vårslaskväder i månader, så nu vill jag ha snö en lång tid framöver. Nu har jag ett sår efter ett utslag i ansiktet, men med hjälp av min älskade kokosolja så borde det läka väldigt snart. En vän till mig har lovat att ta några vinterfoton av mig ute om snön håller sig kvar!

Som vanligt var jag idag hos vovvarna, men inte lika länge som jag brukar. I tisdags och idag ville jag hinna med en buss som gick direkt till Nacka Forum från Nacka Kvarn. Imorgon innan simningen måste jag ta igen förlorad tid och ta ut hundarna för en längre promenad. De verkar lika glada som jag är över att vi äntligen har fått snö. De var överlyckliga ute idag och det är så trevligt att se dem så glada.

Nu måste jag hitta någonting ätbart att inköpa här i Nacka Forum. Jag har inte ätit frukost, så jag är riktigt vrålhungrig trots att min promenad med vovvarna idag var betydligt kortare än annars.

Likes

Comments

vardag, ångest, förändring, dygnsrytm, inköp, snö

Nähe, ingen tid att simma idag. Jag kom inte hem alls igår, inlägget om lågt blodsocker skrevs (fuskigt nog) hos mamma. Vi storhandlade i Mölnvik, men snön hindrade oss från att åka vidare mot Stavsnäs. Istället fick jag lov att stanna hos mamma över natten och åka hem idag istället. Detta gjorde att jag inte kommer att kunna simma där ikväll, men jag får simma på fredag igen istället. Idag behöver jag bli av med en del tvätt och sedan jobba vidare med mina nya idéer till hemmet. De flesta av mina inköpta produkter från igår blev kvar hos mamma, men en papperskasse lyckades jag åtminstone få med hem.

Igår satt jag uppe sent och drack te tillsammans med min lillasyster medan vi kacklade om filmer, skådespel, med mera. Vi hade riktigt skoj, det blev en hel del goda skratt innan båda la sig för att sova. Jag må trivas med att kackla med min syster och att få använda min mammas Wifi, men det är hemskt kallt hos henne och jag fryser ofta tårna av mig när jag sover där. Min egen hyresvärd är absolut inte perfekt heller, men jag har åtminstone värme inomhus om vintern. Fast, nu är det ju faktiskt vinter på riktigt och jag hoppas att snön stannar här så länge som möjligt. Jag vill ju ha vackra vinterfoton!

Likes

Comments

känslor, vardag, bad, blodsocker, gnäll, simning

Ugh, så lågt blodsocker jag har lidit av två kvällar i rad. Igår kände jag mig halvt död när jag var klar med simningen och idag hann jag inte äta frukost innan jag skulle iväg till Hästhagen för att ta hand om vovvarna. Efter vovvarnas promenad fick jag skynda mig vidare mot Nacka Forum för att möta upp mamma och min syster för att vi skulle iväg för att storhandla i Mölnvik. Kände jag mig pigg nog för att handla? Nej, det kan jag inte påstå, men det var ändå behövligt att handla just idag eftersom mamma jobbar resten av veckan. Tack och lov så hade jag frysta kanelbullar och även blåbär hemma redan, så jag slapp svälta ihjäl ikväll. Imorgon måste jag se till att äta nog för att orka fixa med saker hemmaplan, sedan simma på kvällen. Jag har med andra ord händerna väldigt fulla, men måste hinna fylla på mitt blodsocker också för att inte svimma i vattnet imorgon.

Likes

Comments

känslor, vardag, förändring, snö, vinter, väder

Ja, rubriken talar nog för sig; ÄNTLIGEN faller snön! Jag har längtat i flera månader efter snö, så jag hoppas att den håller sig kvar i åtminstone några veckor nu. Det har varit så grått och trist ute att jag nästan hade förlorat hoppet om någon snö alls, men nu äntligen kom den. Jag hoppas på att kunna få till några riktigt fina vinterfoton om nu snön har för avsikt att hålla i sig. När det är sol och snö ute så är alltid naturen som vackrast. Snö är nog det enda som får mig att uppskatta solen det minsta lilla, annars vill jag ha mörker året om och dygnet runt. (Opopulära önskningar, jag vet!)

Likes

Comments

Contains affiliate links Metapic, blond, blondspray, hårfärg, reklam, förändring

Som de flesta av mina selfies här på bloggen avslöjar så är jag blond med mörkröda drag i håret. I det här inlägget tänkte jag skriva hur jag har gått till väga för att hålla håret så ljusblont som det är nu, eller snarare tipsa om vad jag använder för att bleka mitt hår.

Vid tre tillfällen i det förflutna så har jag blekt håret hos en frisör i en salong, men de senaste tre åren har jag låtit privatpersoner ta hand om min blekning. Okej; en av dessa är en utbildad frisyr, men min bästis och jag är det inte. Min blekning hösten 2016 hjälpte min bästis mig med, sedan dess har jag blekt håret själv. Medlet jag har i håret är en blondspray av märket Schwarzkopf, som nog många är bekanta med på ena eller andra sättet. De har hårfärger, schampo, balsam, med mera, alla vet nog vilka de är. Deras blondspray är inte alltför dyr, men väldigt bra. Däremot så måste en vara försiktig när en sprayar håret med blondsprayen, för blekning sliter på håret. Nu har jag varit oförsiktig och tappat jättemycket hår för att jag har använt för mycket spray på en gång. Meningen är att en ska dela upp blekningen på flera tillfällen och ta lite spray i taget. Om en gör rätt så finns det ingen anledning att befara sprayen det minsta lilla.

Trots mitt tappade hår så blir jag alltid nöjd med resultatet. Nu är det bara så att jag har blekt för mycket på kort tid och måste låta håret vila. Nu kommer jag inte att bleka det mer förrän håret har vuxit ut igen, men jag rekommenderar ändå sprayen så länge ni är försiktiga och inte bleker för mycket på en gång!

Likes

Comments

vardag, Film, julklappar, TV-serier, drama, glädje

Den senaste julen fick jag bra julklappar, men förutom min älskade kista så var den bästa gåvan en stativliknande sak för mobilen eller surfplattan. Vad det kallas egentligen vet jag inte, men jag kallar det ändå för ett stativ eller en hållare. Om kvällarna gör den stor nytta när jag ser på "Reign", men också på söndagar när jag och en killkompis ser på våra olika serier i Nacka Forum. Just nu tittar vi på "A Series of Unfortunate Events", nästa vecka ska vi se filmen. Det är otroligt hur en så liten pryl kan göra så stor nytta för en!

Likes

Comments