Tänk vad mycket och hur fort livet kan förändras - bara man vill så är allt möjligt.
På bara några månader har mitt liv gått från depression och mörker till livsglädje och lycka. Jag levde inte - bara övelevde - det förstår jag nu när jag vänt på livet. Och i och med detta så tänkte jag dela med mig utav mina främsta tips att göra sitt liv magiskt på bara några månader:
✨ Fokusera bara på sånt du vill ha mer utav i lovet, dvs. istället för att tänka jag hoppas att jag inte blir sjuk, tänk jag vill vara frisk och stark i livet. Det viktigaste är att hitta känslan i dina meningar - du måste verkligen tro på det du tänker.
✨ Skriv ned meningar som känns bra och på sånt du vill fokusera på i livet
✨ Försök hitta bästa känslan i allt du gör. Om det verkligen inte känns bra - lita på din magkänsla och gör det inte. Det är en signal från ditt inre - livet ska inte gå ut på att tvinga sig till en massa saker och genomlida det!
✨ Bli vaksam med vad du egentligen tänker! Märker du att ditt fokus hamnar tillbaka i gamla tankefällor - meditera, stilla tankarna och byt spår till det du vill igen. Det är din enda uppgift i livet kan man säga - hitta bästa känslan gång på gång.
Testa dig fram vad just du mår bra utav och vad som funkar för dig - alla är vi olika, med olika förutsättningar och önskningar. Vad vill just DU åstadkomma i DITT liv? Hur vill DU tänka/må/känna/göra?
✨ Kom ihåg att ingenting är permanent i livet - vanor du haft tidigare kan komma att ändras när du mår bättre/förändras som person, och man hittar nya sätt att leva på. Omfamna förändring och utveckling! Det är vad livet handlar om!

Det går att hitta livsglädje och lycka igen - trots att man vant sig vid att livet ska vara en ständig kamp. Helt otroligt vad man kan välja sig vid att uthärda - men till slut går det inte mer. Då är en viktig fråga att ställa dig själv: Hur vill just DU leva ditt liv? För ingenting är omöjligt om man bara vill och tror samt har med känslan i det man gör. 💖

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

En riktigt rik och härlig chokladkaka med en touch av kaffe. Passar perfekt att bjuda på till efterrätt. 🍮🍫☕👌

Kaffe- & chokladkaka:
230 g vita bönor
6 msk kakao
1 msk kokosolja
80 g Nutrinicks steviachoklad
1 ägg
1 dl vassleprotein
1 dl kokt kaffe
0,5 tsk salt
0,5 dl kokosmjölk
1 dl steviaströ

Gör så här:
Smält chokladen med kokosolja och mixa sedan slätt med bönorna. Tillsätt resten av ingredienserna och häll sedan smeten i en ugnsform. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 min. Låt svalna.

Tips! Smält steviachoklad och bred över på den svalkande kakan, låt stå kallt och njut kakan med ett chokladtäcke på eller gör en krämig frosting att ha på kakan. 🍮👌

Likes

Comments

Det var enormt längesen jag åt bröd - dels för att det oftast inte mättar så bra och dels att det brukar vara ganska näringfattigt, smaklöst och torrt, speciellt de från affären. 😛 Men bestämde mig för att testa detta bröd från Hälsa som livsstil, som brukar göra många härliga och hälsosamma paleorecept! Brödet var helt ljuvligt saftigt och bara smälte i munnen - så där som ett nybakt bröd ska göra fast detta innehåller bara näringsrika ingredienser. Kika gärna in på deras blogg för fler grymma recept! 🤗😊👌

✨ Quinoabröd:
1 msk fiberhusk
1 dl vatten
6 dl kokosvatten eller kokosmjölk
4 dl quinoamjöl
3 dl bovetemjöl
1 dl linfrön
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat 

0,5 dl kokosolja 
Pumpakärnor till topping

Gör så här:
Blanda fiberhusk med vatten och låt svälla ca 10 min. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda sedan ihop allting till en deg. Häll i en brödform och toppa med pumpakärnor. Grädda i nedre delen utav ugnen på 170 grader i 90 min. Ta ur brödet ur formen och lägg på ett galler för att grädda ytterligare i 15-20 min. Njut! 🍞👌😍✨

Likes

Comments

Min älskade lilla syster fyllde hela 20 (!) år igår och detta tog ju jag tillfället i akt för att slänga ihop en nyttig tårta. 🎉🎂😉👌 Ville dessutom slå på stort... resultatet? En maffig och chokladig "Center"-tårta. Ni vet det där godiset Center? Sockerfria sådana ovanpå en helt fantastisk ljuvlig frosting över en grymt god, saftig chokladtårta - bättre kan det ju bara inte bli?! ✨😍 Hela tårtan är naturligtvis socker-, smör- och glutenfri! 👊 Går dessutom att göras till kladdkakepraliner, vilket jag skriver om nedan. 👇

Chokladtårta med Center:
✨ Tårtbotten:
1 dl mandelmjöl
1 dl vassle
2 msk kokosolja
50 g kokta kikärter
2 msk kvarg
0,5 tsk salt
1 dl kakao
0,5 dl quinoamjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 krm vaniljpulver
4 st färska dadlar
0,5 dl steviaströ
1,5 dl mjölk
0,5 dl vatten
1 ägg

Gör så här:
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Mixa kikärter, kvarg, smält kokosolja,  dadlar och ägg slätt. Häll i vatten och mjölk och mixa igen. Blanda sedan samman alltihop till en jämn smet som du häller i en ugnsform. Grädda i ugn på 175 grader i ca 30-35 min. Låt svalna helt.

Frostingen:
100 g Nutrinicks ljusa steviachoklad
65 g kokta kikärter
1 dl kvarg
25 g Sukrin melis

Gör så här:
Smält chokladen. Mixa samma de andra ingrediensererna slätt. Tillsätt chokladen efter att den svalnat lite och mixa igen. Låt stå en stund i kylen innan du frostar kakan.
✨Alt. gör kladdkakepraliner:
Vispa då ihop kakan med frostingen till en smet. Låt blandningen stå i kylen i 30 min. Blöt sedan händerna för att lättare rulla smeten till bollar som du placerar på en frysvänlig plåt. Låt bollarna stå i frysen tills de är riktigt kalla. Smält 300 g steviachoklad och använd en gaffel för att doppa bollarna samt skaka av överflödig choklad från dem. Toppa med nötter eller liknande och förvara i kylskåp.


Sockerfria Centerpraliner:
0,5 dl vaniljvassle (jag använder Tyngres Vaniljdrömmar)
4 msk fibersirup
10 st färska dadlar
En nypa salt

4 tsk carobpulver

Nutrinicks steviadroppar karamellsmak
100 g Nutrinicks steviachoklad

Gör så här :
Mixa samma alla ingredienser utom chokladen slätt. Smält chokladen och häll i pralinformar. Frys tills det stelnat och klicka i fyllningen i formarna. Täck med resten av chokladen och frys tills chokladen stelnat. Pressa ur pralinerna ut formarna och toppa på tårtan. 🍫🎂🙌🍮

Likes

Comments

Dessa muffins är helt ljuvliga i konsistens och smak; kokosmjölet gör sötman i de små bakverken till en helt ny nivå - fantastiskt goda och smälter i munnen - naturligtvis helt gluten-,  smör- och sockerfria, men även med extra protein i form av vassle som bidrar med en lite kladdigare konsistens på muffinsarna. 🤗💞

Päronmuffins med mörk choklad (9 st):
3 små päron
2 dl kvarg
2 msk kokosolja, smält
1 dl kokosmjöl
1 dl havremjöl
1 dl vassleprotein (jag använder osötat, neutral smak från Svenskt kosttillskott)
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 ägg
0,5 dl äggvita
0,75 dl sötströ
Rutor av Nutrinicks mörka steviachoklad

Gör så här:
Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa ägg, äggvita, kvarg och smält kokosolja. Blanda samman de två smetarna. Hacka päronen i småbitar och tillsätt i smeten. Häll smeten i 9 st muffinsformar på en plåt.
Placera en ruta mörk steviachoklad påvar muffins och grädda i ugnen på 175 grader i ca 25 min. Njut! 🤗🍫🍐

Likes

Comments

Fick en idé häromdagen; "Tänk om man kunde göra en JÄTTEDAMMSUGARE, typ som en tårta!? 🎂🍫✨😍 Tja, ingenting är ju omöjligt och sagt och gjort så ger jag er en jättestor dammsugare. ✌😁 Experimenterade lite och gjorde två olika versioner av satsen; en ugnsbakad och en obakad. Båda smakar precis som vanliga dammsugare men konsistensen skiljer sig väl en gnutta även om det inte blev någon dramatisk skillnad direkt. 😏 Det enda du behöver göra om du vill ugnsbaka din bakelse är att tillsätta bikarbonat och bakpulver och hålla koll på den i ugnen i princip, annars kör du utan. Eller så kan du även använda receptet till att göra helt vanliga små dammsugare. Gör den versionen som passar dig bäst helt enkelt. 🤗

Sockerfri dammsugare:
115 g kokta kikärter
1 dl kakao
0,5 tsk salt
1 tsk fiberhusk
0,5 dl ärtprotein (eller kasein)
0,5 dl vassleprotein
1 msk kokosolja
ca 1,5 dl vatten
1 dl havregryn
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl steviaströ
Arraksarom efter smak
Vid ugnsbakning addera:
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat

Marsipan (obs, höftar med mängderna så känn dig fram tills du får en bra massa):
Sukrin melis
Mandelmjöl
Grön karamellfärg
~ 1 tsk fiberhusk
Äggvita

Nutrinicks Steviachoklad att hälla över kakan

Gör så här:
Mixa allt till kakan till en slät deg. Addera bakpulver och bikarbonat om du vill ugnsbaka. Gör degen till en stor rulle och placera antingen i en ugnsform, och gräddar på 175 grader i ca 15-20 min, eller på ett fat.
Blanda ihop alla ingredienser till marsipanen och testa dig fram med mängderna. Kavla ut marsipanen och täck sedan kakan med den. Smält steviachoklad och dekorera tårtan med! 😁👌

Likes

Comments

Jag slås mer och mer av hur otroligt långt jag kommit bara under den här sommaren. Från depression, självmordstankar och självhat till livsglädje, självmedvetenhet och framtidshopp. Jag kan inte annat än att bli tårfylld av stolthet över mig själv.

Jag levde helt tvärtom mot vad jag lärde andra - ja, snacka om dubbelmoral! Jag sa åt andra att hitta en träningsform som de tyckte var rolig, men tvingade mig själv att träna otaliga timmar på gymmet i tron att jag var tvungen. Jag sa åt andra att äta efter sug, hunger och mättnad och utan ångest, men räknade själv tvångsmässigt varenda kalori, ignorerade kroppens signaler, samt hetsåt, och hade ångest över mat varenda dag. Jag sa åt andra att tycka om sig själva för de de är, men hatade varenda millimeter av mig själv och min kropp. Jag ville bli PT för att hjälpa andra att bli hälsosamma, men hade själv kanske bland det mest ohälsosamma liv man kunde ha.
För jag levde inte - bara överlevde.

En av alla insikter som kommit till mig nu under sommaren är bl.a. att våga vara ärlig mot dig själv. Känns det inte bra - gör det inte! Våga ställa alternativ mot varandra, men ignorera andras åsikter och idéer - dina känslor är din guide genom livet, och det blir aldrig fel när du följer dem så länge du är ärlig. Fråga dig själv: Är detta det liv jag vill leva? Känns det verkligen bra att göra på detta sätt? Vill jag verkligen ha det så här? Mina svar på de frågorna var solklara nej. Jag kunde bara inte gå med på att mitt liv skulle handla om självhat, krig mot kroppen och depression! Jag var och är värd så mycket mer att jag inte ens kan föreställa mig det! 💪 Ingenting måste vara på ett visst sätt, bara för att det brukar vara så.
Ingen annan än DU skapar DITT liv så var otroligt noga med vad du känner och tänker.
Jag påbörjade då äntligen mitt arbete mot det liv jag egentligen vill ha, gått emot gamla hjärnspöken och tankefällor, och mår i slutet av dagen så galet mycket bättre och känner mig grymt mycket friare än på länge. Jag är inte riktigt framme där jag vill vara än, men jag är på så god väg och det gör mig så lycklig och hoppfull att veta att ingenting är omöjligt - bara man tror det! 💪👊💞✨

Likes

Comments

Chokladbollar är ju bland det lättaste gotte man kan göra, och om det finns en nyttig variant helt utan socker och med ett högt proteininnehåll KAN det ju bara inte bli fel! 👏😍😏👌

Proteinrika chokladbollar:
3 dl havregryn
160 g kokta kikärter/vita bönor
0,75 dl kokt kaffe
0,75 dl kakao
0,75 dl kvarg
0,5 dl ärtprotein/kasein
1 dl vassle
0,75 dl steviaströ
0,5 tsk vaniljpulver och salt
1 tsk fiberhusk
1 msk kokosolja
Nutrinicks steviadroppar choklad

Kokosflingor att rulla i

✨Gör så här:
Mixa bönor, kvarg och kokosolja med en stavmixer slätt. Blanda i resten av ingredienserna. Forma smeten till bollar och rulla i kokosflingor. NJUT! 👏😍✨

Likes

Comments

Många förknippar nog kaloriräknande som nånting dåligt eller tråkigt. Men det behöver inte vara så. Så länge det känns bra och att det är ett verktyg för ta dig dit du innerst inne vill, så är det rätt sak att göra.
En helt vanlig person utan specifika mål eller planer mer än att bara må så bra man kan, så är det inte alls nödvändigt överhuvudtaget. Jag personligen har som mål att vara så fri som möjligt med maten och kunna äta precis så mycket av det min kropp behöver för att må bra. Ett mål som jag trots många försök äntligen lyckats med! Jag slutade räkna kalorier för några veckor sen. Och det kan vara bland det bästa jag gjort gör mig och min kropp. Jag kan äntligen lyssna på dess riktiga signaler om hunger, mättnad och sug. Jag äter det jag blir sugen på tills jag inte vill ha mer. Detta är för mig frihet. 💖 Vägen har dock inte varit spikrak. För att ha nått mitt mål har jag behövt verkligen känna att det är detta jag vill för att kunna övervinna mina rädslor om vad som skulle kunna hända om jag sluta räkna. Jag har hets- och överätit ett antal gånger, men jag lär mig mer och mer om att tolka och ta hand om min kropp. Förhoppningsvis så kommer hetsätningarna och överätningarna helt ebba ut och jag slipper tänka på mat på ett sådant sätt alls. För mig så ska mat vara vara där, ge njutning, näring, energi och tillfredsställelse, men inte vara något som tar upp halva min dag med att tänka på.
Det känns hur som helst fantastiskt av att ha kommit så här långt, och det känns ännu bättre att känna att det bara kommer att fortsätta bli så!

Det finns alltså inget rätt eller fel. Men tänk över ditt förhållande till mat. Är det tvångsmässigt, ansträngt eller ånestfyllt på något sätt? Varför då i så fall? Eller har du precis det förhållande du vill ha till mat och kost? Bara fortsätt njut och låt det vara precis som du vill i så fall! ​​​​

​Du bestämmer i DITT liv - ​hur vill just DU ha det?👏😋👌🍇🍉🍊🍋🍌🍓🍒🍏🍆🍖🍞🍔🍛🍜🍨🍫🍰🍣🍪🍮🍯

Likes

Comments

Jag var sugen på lite söndagsbakning och mamma ville ha något med kaffesmak. Så sagt och gjort googlade jag upp recept på kaffetårtor. Hittade ett som verkade spännande att göra men funderade längs vägen om jag tagit mig vatten över huvudet... Mitt mål med min bakning är att göra det utan socker, vitt mjöl och helst med mycket protein i som alla kan äta och njuta av när som helst. Jag improviserar en hel del och denna tårta blev väl inte riktigt som originalet, men mycket god ändå, och om ni gillar en utmaning så är denna värd mödan!

Kaffe- och chokladtårta:
Chokladbotten:
60 g steviaströ
1 ägg
70 g kokta vita bönor
2 msk kokosolja
20 g arrow root (eller majsstärkelse)
70 g Nutrinicks steviachoklad

✨ Kaffelager:
0,5 dl kokt kaffe
1 dl kokosmjölk eller kokosgrädde
30 g Nutrinicks ljusa steviachoklad
60 g kakaosmör (eller mörk steviachoklad)
1,5 tsk gelatinpulver
0,5 tsk vaniljpulver
3 äggulor
0,75 dl steviaströ

✨ Chokladlager:
2 dl kokosmjölk eller kokosgrädde
80 g Nutrinicks ljusa steviachoklad
1,5 tsk gelatinpulver
1 tsk vaniljpulver
1 äggula
0,5 dl steviaströ

✨Börja med att mixa bönorna med kokosolja slätt. Smält chokladen och blanda med bönorna. Tillsätt stevia, ägg och sist arrow rooten. Blanda väl. Häll i en ugnsform med löstagbar kant och bakplåtspapper i botten. Grädda på 180 grader i 12-15 min. Låt svalna.

✨Kaffelagret: Gör i ordning gelatinpulver med vatten och låt stå. Värm upp kokosmjölk, äggulor, vaniljpulver, steviaströ och kaffe i en kastrull tills du ser första bubblan koka upp. Rör om hela tiden. Häll över chokladen och blanda tills den smält. Rör i gelatinet och blanda väl. Häll över smeten på chokladbotten och ställ in i frysen.

✨Chokladlagret: Gör i ordning gelatinpulvret med vatten och låt stå. Värm upp kokosmjölk, vaniljpulver, äggula och steviaströ i en kastrull tills du ser första bubblan. Häll blandningen över chokladen och blanda tills den smält. Rör ner gelatinet och blanda väl. Häll chokladlagret över kaffelagret i formen och frys tills allting stelnat. Lossa sedan försiktigt kanterna från formen och ta ut tårtan. Njut!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw