View tracker

Äntligen börjar jag ta kommandot i mitt liv och styra upp det på riktigt istället för att skapa falska föreställningar om att saker och ting måste vara si eller så. Detta är en enorm insikt. Och ju mer föreställningar, krav och måsten jag släpper på, desto fler insikter och sanningar bakom kommer fram.
Jag har bl.a. läst på lite om en autoimmun sjukdom som heter Hypotyreos. Ni kan läsa om fakta, symptom och behandling här. Läste på sidan och kände igen mig så i sjukdomsbild och symptom. Men istället för att bli rädd eller orolig, så kände jag en enorm lättnad. Alla dessa månader av en kropp som inge vill fungera eller samarbeta som den ska, att någonting känns bara galet, inte riktigt som det ska... Jag vet att man borde uppsöka läkare för att få diagnos fastställd och kanske påbörja medicinering, men känner inget behov utav det just nu. Vill kunna läka kroppen naturligt och hitta en lösning som fungerar för mig och håller på längre sikt. Är förmodligen en lite knepigare väg, men mer värd i längden.
Men nu vet jag varför alla känslorna har skiftat mellan panikångest och lyckorus, varför jag vissa, extra stressfulla perioder rusat upp i vikt, överätit pga extremt starkt sug, hjärtklappning, sömnproblem, illamående, ALLT mer eller mindre, har fått sitt svar nu... År av stress och press på både kropp och psyke har tagit ut sin rätt antar jag helt enkelt.
Nu gäller det att verkligen hitta MIN väg till en frisk kropp igen. Hur den kommer att se ut i nuläget har jag ingen aning om, men så glad att jag äntligen kan börja jobba åt rätt håll, styra upp livet och samarbeta med det.

Allt kommer att förändras.

Någon mer som har denna diagnos och vill dela med sig? 🙏✨

Likes

Comments

Så dålig på att uppdatera, men har så många andra bollar i luften just nu att bloggen verkligen inte är prio ett just nu. Vill ändå slänga in något inlägg då och då för att visa hur min resa går, samt inspirera med mina recept. Här är en julig variant av Dammsugare. 👌🎅🎄

Sockerfria juliga dammsugare:
115 g kokta kikärter
1 dl kakao
0,5 tsk salt
1 tsk fiberhusk
0,5 dl ärtprotein (eller kasein)
0,5 dl vassleprotein
Vatten
1-2 dl havregryn
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl steviaströ
Arraksarom efter smak
pepparkakskrydda

Marsipan (obs, höftar med mängderna så känn dig fram tills du får en bra massa):
Sukrin melis
Mandelmjöl
Grön, röd och gul karamellfärg
~ 1 tsk fiberhusk
Äggvita

Nicks Steviachoklad att doppa ändarna i

Gör så här:
Mixa allt till dannsugarna till en slät deg med en stavmixer eller matberedare. Gör degen till korvar och placera på ett fat.
Blanda ihop alla ingredienser till marsipanen och testa dig fram med mängderna. Var försiktig med äggvitan, då det blir svårt att arbeta med om den blir för kladdig. Tillsätt mer Mandelmjöl, fiberhusk eller Sukrin melis i så fall. Dela upp marsipanen i tre degar och häll i en karamellfärg i varje.. Kavla ut marsipanen mellan två bakplåtspapper och rulla in korvarna i den. Skär till i dammsugare och doppa ändarna i Smält steviachoklad. Låt stelna och njuuuuut! 👊✨🎅🎄👌🍫

Likes

Comments

Hittade ett recept här på veganska lussbullar som jag fullkomligt överraskades över hur goda och bra de blev - precis som riktiga! Och nygräddade med ett glas kall mjölk, mmmm... 😏👌✨

Nyttiga lussbullar :
1 paket jäst
1 paket saffran
530 g valfritt glutenfritt mjöl (jag använde bovetemjöl och havremjöl)
80-100 g kokosolja
1 dl Sukrin gold
1 msk steviaströ
50 g fiberhusk
6-8 dl mandelmjölk osötad
1 tsk salt
2 tsk gurkmeja
2 tsk kardemumma
2 tsk vaniljpulver

Ägg att pensla med om man vill
Russin till dekoration

Gör så här :
Blanda saffran och Sukrin gold. Smält oljan och blanda i kryddor. Värm mjölken till fingervarmt och smula ner jästen. Ha i steviaströ och blanda väl. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Häll i mjölken och oljan. Låt svälla ca 10 min. Knåda degen och gör bullar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakhandduk 75 min. Dekorera med russin och pensla med ägg. Grädda i ugn på 200 grader tills de fått fin gyllenbrun färg. Njut! 🙏✨🎅🎄

Likes

Comments

Gå med i denna underbara träninggrupp med fokus på rörelseglädje och inspiration för en hälsosammare vardag utan krav, tävling och prestationsmåsten! 👊💪 Gruppen drivs av mig och Clara Toll, som är PT med en ny utmaning för det nya året, spana in den på hennes sida! 🙏💕 GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET OCH FRAMÅT!!! 💪💪💪

https://www.facebook.com/groups/1755391141382641/

Likes

Comments

För två år sen var denna lilla vilsna tjej på väg till andra sidan jordklotet, dvs Nya Zeeland. Tanken var att skapa nånting nytt, nånting bättre, nånting roligare, än det jag kände då. det blev inte så kan jag nu lugnt säga, trots att NZ var ett helt fantastiskt drömland på alla sätt och vis. Detta blev istället början på en kamp jag nu utkämpat i två år. Både kropp och knopp har fått gå igenom mycket och än är jag inte riktigt fri. Men jag har utvecklats, gjort om, testat, fallit, misslyckats, men är trots allt på god väg mot det liv jag egentligen är menad för. Kanske kommer detta ske under 2017, vem vet...? ❤

Likes

Comments

View tracker

Förlåt för hemsk uppdatering men har varit så himla mycket annat att bloggen inte varit prio för min energi. Men lovar att 2017 kommer att erbjuda storartade och spännande saker från mitt håll! Recept på lussbullar och juldammsugare är på ingång, även om det kanske är lite för sent, haha!

Men nu lämnar vi allt det där och jag önskar eder alla

ETT GOTT NYTT 2017!!! 👏🙏✨💖🎉🎆🍾

Likes

Comments

De senaste jularna i mitt liv har dessvärre inte varit några höjdare - mest p.g.a. ätstörningar och ångest som stökat till det både för mig och även för de runt omkring mig. Men denna julafton var verkligen mysig och blev bara bättre och bättre allteftersom dagen fortlöpte. Jag märker bara hur saker och ting går mer och mer min väg, sådant jag önskar inträffar mer eller mindre och det känns så underbart och tryggt på ett sätt jag inte känt på vääääldigt länge! Så spännande att se vart detta ska leda!

Jag och min familj firade årets julafton hos mormor och morfar.🎄 Vi kom dit runt Kalle Anka för att sedan äta en riktigt god julmiddag. 🍲 Efteråt var det mysprat och julklappsleken! Efter en fika så blev det en snabb promenad innan tomtes lilla nisse 🎅, aka jag, delade ut berget med julklappar till alla .🎁 Fick något galet fina presenter och är så oerhört rörd och tacksam för allt fint jag fått, samt över den härliga tid med både familj och släkt! ❤

Det känns verkligen som att envist gång på gång gå efter mer magkänsla än huvud, mer mat och vila samt mycket tålamod har börjat ge en allt mer positiv inpact på mitt liv! Jag kan tänka mycket klarare i skallen, känna ett inre lugn, depressionen är borta (!), jag kan njuta mer och vara mer närvarande av livet, har mer makt över mitt egna liv, jag känner hopp, lust och mer glädje över drömmar, livet och framtiden! Så otroligt glad att jag äntligen är på väg ur detta onda mörker jag levt i de senaste åren. Nu kan det bara bli bättre!

Likes

Comments

Nu var det jul igen! Helt galet vad tiden går fort, knappt så man hinner med nu för tiden! 😌😱⏰ Hoppas ni alla har det bra ute i julstugorna och myser till det ordentligt på det sätt ni nu föredrar! 🙏👌💕 Hur brukar ni fira jul? 🎅
Jag brukar fira med familj och den lilla släkt jag har, dvs., mormor och morfar och ibland även moster plus kusin. Antingen är vi hemma hos oss eller hos morföräldrarna i Tranås. I år bär det av mot det sistnämnda. 🚗💨 Dagen brukar sedan bestå utav Kalle Anka, julklappsleken, väntan, mat, väntan, mat, och sent på kvällen delas det ut julklappar som öppnas (mer mat förmodligen också). 🎁🎄🎅

Mitt i allt julstök vill jag dela med mig av detta juliga recept på Choklad- och kolapraliner med puffar! ✨👊 Så goda att det svårt att bara ta en... 😏

Kolalagret:
7 st färska dadlar
0,5 dl Tyngre vaniljvassle
0,5 dl mandelsmör
En nypa salt

Pufflagret:
2 dl quinoapuffar
1-2 tsk pepparkakskrydda
100 g Nicks ljusa steviachoklad + En klick kokosolja
1 msk Sukrin fibersirup

100 g Nicks mörka steviachoklad + En klick kokosolja som överdrag

Gör så här :
Börja med att mixa allt för kolalagret.
Smält ljus steviachoklad med en klick kokosolja. Blanda med quinoapuffar och fibersirup.
Tryck ut kolalagret i en form och bred över puffblandningen. Låt stelna i frysen en liten stund.
Ta ut och skär i bitar. Doppa i smält mörk steviachoklad med en klick kokosolja i. Låt stelna i kyl.

NJUT OCH GOD JUL ALLESAMMANS! 🎄✨💝🍫🙌🎅🎉

Likes

Comments

Jag är fortfarande i samma cirkel. Samma mönster som upprepas, gång på gång, år ut och år in, dag efter dag. Är så less på denna onda spiral. Det är än så länge bara detaljer som ändrat sig från gång till gång. Små saker som kanske i slutändan betyder mer än vad jag kan se nu.
Jag är nu i det skedet utav cirkeln där jag blivit så vansinnigt trött på min situation och att jag inte vågat göra något åt den utan fortsatt i samma gamla mönster, att jag tillåter mig vila mer, äta så mycket och vad jag vill utan att flippa allt för mycket att det kanske mynnar ut i hetsätningar, tillåter mig att skita i träningen dag efter dag, gå upp i vikt, tycka om mig själv ändå och bara vara. Det är i detta stadie jag tidigare brukar få panik och falla tillbaka i min gamla "trygga" livsstil igen. Det är detta stadie som brukar vara tuffast, då man försöker släppa fet gamla, bekanta men tröttsamma livet men inte ännu kan se allt det där nya, fantastiska och energigivande som jag vet egentligen finns där någonstans och väntar på att upplevas - så som livet bör vara. Det är nu jag måste vara stark, som jag måste vara tålmodig, accepterande och modig, inte välja den gamla vägen utan våga bryta mönster. Det är väl en fas som jag måste möta förr eller senare på ett eller annat sätt, men det är bara just en fas, och det kommer att bli bättre.
Det måste det bara.

Puss och kram på er alla starka, fina där ute! 💖

Likes

Comments

Vad passar bättre än att slänga upp ett recept på Nyttiga pepparkakor så här till fjärde advent (redan?!). Blev inte helt som vanliga pepparkakor med ack så goda ändå. Jag tror tricket att få till konsistensen till den där knaprigheten är att göra dem mycket tunnare än vad jag gjorde dem samt ha dem på 175 grader lite längre tid, och i mitten av ugnen. Vet ingen bestämd ugnstid, utan man får snällt övervaka dem i ugnen tills de verkar redo. ;) Smakar ljuvligt juligt utan vare sig gluten, socker eller laktos! 👌🎅🎄

Nyttiga Pepparkakor:

1 dl kokosmjöl

1 dl bovetemjöl/quinoamjöl

0,5 tsk bikarbonat

2 tsk pepparkakskrydda

2,5 tsk malen ingefära

1 tsk malen nejlika

1 tsk kardemumma

0,5-1 dl stevia strö (som Sukrin)

0,75 dl Sukrin fibersirap

70 g kokosolja

0,5-1 dl vatten eller mandelmjölk osötad

0,5 msk fiberhusk

2 krm salt


Gör så här:

Smält oljan. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt resten och låt dra sig i kylen ca. 30 min. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper eller med en mjölad kavel mot en mjölat bakbord. Kavla degen mycket tunn. Tryck ut i formar. Lägg pepparkakorna på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader och grädda i mitten av ugnen tills de förhoppningsvis får en fin färg och konsistens. Låt svalna på plåten. Dekorera gärna pepparkakorna. :) Hoppas de smakar!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw