Hann inte rida imorse innan jag började jobba, så fick helt enkelt rida efter jobbet vid kl 10. Så fick en härlig solnedgång under ridturen. Så fint var det. Min mamma följde med också och gick bredvid, hon brukar passa på och ta en promenad när jag rider. Glömde även mina ridbyxor, så fick rida i mjukisar. Fick lite ponnykänsla, då jag brukade rida ut mycket barbacka i mjukisbyxor på min ponny, hehe. Kanske inte har vuxit upp än men mysigt var det!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag pratade ju lite om kött för ett tag sen. Att jag själv väljer bort kött, men att svenskt kött är att föredra. Hur tänker ni när ni äter på restaurang? Tänker ni på att fråga om köttet är svenskt? Det tror jag inte så många är medvetna om. Kanske för att man inte bryr sig eller för att man helt enkelt utgår från att köttet är bra om det är en fin restaurang. Medan sanningen kan vara att köttet kommer från ett annat land, där de använder mycket antibiotika och dålig djurhållning och kan även i värsta fall vara halalslaktakt, där djuren får lida i onödan.

Eller det behöver inte heller vara en fin restaurang, tänk er ett snabbmatställe tex McDonalds eller en pizzeria. Vart kommer köttet ifrån? För hur kan maten vara så pass "billig". Jag tror många inte vill veta svaret, för de inte vill känna dåligt samvete. Väljer man dock Max vet man att köttet ska vara 100% svenskt och kan äta med gott samvete.

Eller tänk också när ni äter utomlands, vad är det för kött ni äter då? Det är nog inte heller många som tänker på. Eller inte vill tänka på, för på semestern ska man ta det lugnt och inte behöva tänka på en massa problem.

Känner inte att jag vill skriva ett helt fakta inlägg om detta, bara dela med mig av några frågeställningar jag tänkt på ett tag. Vad är det egentligen för kött vi äter? Hur har processen till din tallrik sett ut?Likes

Comments

Blev ledig idag fast jag trodde att jag skulle jobba. Har bara tagit det lugnt, kollat några avsnitt av Greys anatomy. shoppat lite kläder och ätit sushi. Tog också en promenad i solen. Bara laddat upp lite bra energi. Känner verkligen att jag behöver den. Ibland behöver man lugna dagar också!

Nu ska jag lyssna på en av mina favvo poddcast, Noel & Ludwig. Somnar alltid till den då de har sån sjukt sköna röster att lyssna på, speciellt innan man ska somna.


Likes

Comments

Ni vet när man känner att man bara vill undvika problem, så man väljer den enklaste vägen. Så kände jag igår när jag skulle rida Mille. Jag vet att han går mycket bättre med hackamore än med bett, han är mer bekväm. Men då blir det inte så mycket jobb, utan då gör han lite som han vill. Eller rättare sagt går i den riktning han vill. Så mitt i allt detta bestämde jag mig ändå för bett, eftersom jag vet att både han och jag behöver träna.

Kände direkt när jag satt upp att han hade mycket överskottsenergi. Men han går fortfarande inte ärligt fram för skänkeln. Så gjorde mycket halter och tempoväxlingar. Tror det är mycket att han inte har någon riktig kondition heller, men försökte få han att tänka framåt! Även att gå rakt, då han gärna zick zackar över vägen. Men det är mycket lättare att korrigera med bett än med hackamore. Han blev jättefin tillslut! Mjuk och nästan rak. Så var väldigt glad att jag inte tog den enklaste vägen, utan verkligen tog tag i det. Känns mycket lättare tills nästa gång jag ska rida. Men tycker självklart att variationen av bett och hackomore är bra, eftersom det är jättebra att rida bettlöst tycker jag, men det är bara jag som inte får bli för lat, haha!

Sedan åkte jag hem en stund, innan det bar iväg till Furuvik. Där det var säsongspremiär och första konserten för i år, vilket var Markolioo. Riktigt roligt var det att jobba i alla fall!


Likes

Comments

Igår hade min kompis mamma invigningsfest för hennes jobb nya lokaler. Jag fick äran att jobba i "baren" och servera alkohol. Vilket var jättekul då jag fick träffa flera av mina barndomskompisar som jag inte har träffat på jättelänge! Var verkligen jätte roligt att höra vad dem hade gjort under all tid man inte hade träffats. Bestämde även att vi alla barndomskompisar ska ses i sommar för lite drinkar vilket kommer bli jättekul!

Utöver det var det jättegod mat och bra musik. De hade även afterski tema, vilket var jätteroligt. Var superbra stämning. Var verkligen roligt att jobba, ville nästan inte åka hem. Skrattade så mycket, vilket var väldigt länge sen.

Idag blir det först till stallet för lite ridning och sedan vidare mot Furuvik, för lite jobb!

Likes

Comments

Något jag är riktigt dålig på är att visa mina känslor. Vilket jag insett är väldigt tråkigt. För just nu när jag jobbar i skolan finns det inget bättre när eleverna visar sina känslor. De är så ärliga. Tycker de att något är tråkigt visar de det och när de tycker någonting är jätteroligt riktigt lyser det om dem. Eller när de berättar om någonting som de tycker om, kan man se deras känslor under hela tiden de berättar. Kroppsspråket blir gladare, ögonen lyser och de kan inte sluta prata.

Jag vet att jag blir precis likadan när jag pratar om hästar, det är min passion. Men jag tycker det är så mycket roligare att prata med personer när de har passion och känslor i vad de gör. Så jag kommer försöka tänka på det mer när jag pratar i övriga saker än hästar också. För det är så himla fint när personer visar sina känslor. Men jag tror många "stänger" av känslorna för att inte visa sig sårbara. Det gör i alla fall jag. Därför är det så himla fint att se barnen vara så öppna, vilket många äldre inte är längre.

Det jag också tycker är tråkigt är när folk inte bryr sig, tex om man frågar dem någonting och de bara rycker på axlarna. Det får mig att bara vilja ruska om dem och få dem att få en åsikt. Ni vet vilka jag pratar om va? De som antagligen inte säger vad de tycker för att inte göra andra arga eller besvikna. Visst man behöver ju inte ge sig in i alla diskussioner, men att visa lite engagemang är också väldigt bra tycker jag.

Nä att stå för sin åsikt och visa sina känslor är bland det starkaste och finaste man kan göra tycker jag. Ni måste väl ändå erkänna att en person med en passion blir mycket finare?

Hästar är min passion, men det har kommit lite i skymundan efter att min foderhäst Amigo åkte tillbaka till sin ägare förra året. Då han inte bara blev en del av mitt liv, han blev mitt liv.

Likes

Comments

Hade en riktigt stressig jobbdag igår, jobbade på restaurangen från 11-21.30 igår. Var ganska lugnt på eftermiddagen, men vid 6-7 kom det sååå mycket folk. Tydligen hade statsministern kommit och pratat på folkets hus (mittemot restaurangen). Kände mig ganska trött efter igår så försökte ta en sovmorgon idag. Men ska iväg ock besiktiga bilen kl 10.

Efter det ska hela familjen iväg till Furuvik, där det är genrep, en smygpremiär för nära och kära. Så det blir mysigt!

Ska ändå försöka ta det ganska lugnt idag då det är min första lediga dag på länge.


Vill verkligen ha sommar nu! Eller allra helst resa någonstans och få lite miljöombyte.

Likes

Comments

Var uppe med tuppen igår och hann med ett trimmpass på åkern med Mille, tränade mycket rakrikting eftersom han blir väldigt ostabil. Så det tränar vi på, även en ärlig framåtbjudning!


Efter det jobbade jag på skolan och gulligaste klassen i åk 6 hade skrivit på tavlan Tokyo hjärta Corre när jag kom. (Klassen heter Tokyo). Efter det bar det vidare mot restaurangen, där det inte var så mycket folk. Upptäckte att varje cola har ett citat i kapsylen, skrattade lite för mig själv när jag läste vissa. Den här nedan till höger var en av alla citat jag hittade igår.

Likes

Comments

​Titta vad dom här knäppisarna hittade på idag, jag blev lite rädd en sekund. Då Mille verkligen ställde sig på ryggen, men dom där två är ju som brorsor och ska retas hela tiden. Bra roliga ser dom ut i alla fall!

Likes

Comments

I torsdags vikarierade jag på skolan jag jobbar på, då hade jag en åk 9 klass och vi skulle kolla på en film om ideal och normer. Filmen hette "Är tjock lika med ful?", som handlande om kroppsideal, framförallt för tjejer.

I filmen var det bland annat en tjej, Cassandra, som använder sociala medier för att för att motverka kroppshat. Något som hon själv har lidit av nästan hela hennes liv. På sitt instagramkonto började hon lägga ut bilder på sin kropp som inte lever upp till dagens ideal.

Medieforskaren Anja Hirdman berättar även om hur man förr i tiden delat upp de olika egenskaper vi människor har som kvinnliga och manliga. De kvinnliga egenskaperna fokuserar på kroppen, medans de manliga fokuserar på tanken. Alltså förnuftet, de ska vara intelligenta. Därför skulle män styra och bestämma, medan kvinnorna däremot var helt styrda av sina kroppar och sågs inte bra nog till samma tänkande som mannen.

Vad är det då som är idealet i dagens samhälle? Hur ska man se ut? I filmen kommer även fram till att det finns en kropp som hela tiden kommer tillbaka i de sociala medierna. Det är den unga, väldigt vackra och erotiserade kvinnokroppen. Vilket jag håller med om. Normen = smal kropp. På de sociala medierna ska man även bedöma kropparna, det är nästan som ett slags allmängods för alla att bedöma. Medan mannens kropp fortfarande är hans privata.

Detta är bara ren fakta, ja tjejer har press på sig med sina kroppar. Visst är det bra att tjejer som Cassandra lägger upp bilder på sin kropp som är större än idealet och är nöjd över den. Men jag tycker att det redan kryllar av såna bilder på de sociala medierna, där större tjejer blir hyllade för sina kroppar. Det kryllar även av bilder på kroppar som tillhör "idealet". Som också blir hyllade.

Det jag vill komma fram till är att det idag läggs mycket fokus på att vara smal eller tjock. Medan de där emellan, tillexempel de som är varken tjock eller smal. Bara så där lagom. Det jag menar är att det borde finnas ännu mer variation av kroppar på exempelvis sociala medier. Ska vi inte hylla mångfalden och att vi alla är unika istället för att stoppa in varandra i fack, ifall du är tjock eller smal? Enligt mig måste det inte vara så extremt. Alla kroppar är fina, några mer eller mindre hälsosamma. Men ingen kropp är värd att tryckas ner. Alla är fina på sitt sätt och det är våra olikheter som gör oss unika tycker jag. och jag är mycket hellre unik än likadan som alla andra.


Likes

Comments


Better Blogging Nouw