Jag sov ganska dåligt inatt, men tror det var för att jag hade spänt mig så mycket under resan hit och under dagen. Klockan ringde vid kl 6 och de var bara upp och hoppa. Kl 7 var jag nere vid the yard (börjar redan tappa ord på svenska). Sedan har det varit "vanligt" stall jobb hela dagen. Roxane har fått visa mig mycket som jag redan "kan" eftersom de gör på lite annurlonda sätt här och det är väldigt noga med att det blir rätt. Till exempel i boxarna skyfflar man upp allt spån högt upp med väggarna så de inte ska göra illa sig. Även lite fler saker som jag själv inte är van med.

Blev även uppkastad på stallets största häst, han är 180+. För att sitsträna, utan stigbyglar!! Det gick bra och lärde mig mycket nya saker. Som att hålla balansen...

De som har gården och stallet är verkligen trevliga. De tycker att jag har en bra engelska, men rättar mig när jag säger fel eller inte hittar ord. Vilket jag tycker är väldigt bra. Har lärt mig mycket engelska på bara en dag. Det känns inte heller längre konstigt att prata engelska. Idag efter jobbet var det barbeque vid poolen. Herregud vad jag åt. Först fick jag hummer, sen kom det lam, efter det biff. Sedan var det franska ostar och efter det jordgubbar och hallon. Gott var det, men jag som vanligtvis äter med höger hand åt allt detta med vänster hand. Vilket jag iför sig har gjort hela dagen, eftersom det känns mer som ett krav här än hemma i Sverige. Vet inte riktigt hur jag ska förklara, men allting känns så fint här. Miljön, hästarna, till och med människorna. Så vill mest smälta in lite. Under middagen blev jag väldigt trött. Jag fick riktigt svårt att hänga med när alla pratade, samtidigt som jag skulle äta. Vilket de förstod, på grund av språkomställningen. De tyckte i alla fall att jag passade bra in på vad de letade efter och jag känner mig redan som en i familjen.

Men nu måste jag gå och lägga mig, god natt!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Allting började med en annons på hastnet för några månader sen och nästan alla jag känner var tveksamma om jag verkligen skulle våga åka. Men det kanske var det som behövdes, en liten "extra" knuff, för igår kväll kom jag fram i Jersey. Roxane, som är nuvarande groom, hämtade upp mig på flygplatsen. När vi ska sätta oss i bilen så är jag på väg att sätta mig på höger sida av bilen men märker att det sitter en ratt där. Här i Jersey är det ju vänster trafik.

När vi kom fram till gården, gav vi hästarna kvällsmat, sedan packade upp mina väskor och sen åt jag och Roxane middag. Lägenheten jag bor i och gården dem har är verkligen super fin!Likes

Comments


Better Blogging Nouw