Sitter just nu barnvakt till mina au pair ungar för första gången. Barn som inte vill lägga sig, men det är egentligen inte så mycket mer jobb än vad jag gör normalt. Sitter nu och kollar på klänningar till jul och nyår. Tycker att det mesta som jag gillar i affärerna här inte finns i min storlek så ska nog beställa hem istället. Tycker de i sammet är ganska fina. Är så taggad på att åka till Sverige över jul. Att få umgås med familj och vänner. Äta svensk mat (max hamurgare och sourcreme & onion chips), haha.

Men samtidigt som jag saknar Sverige, gillar jag verkligen mitt liv jag har här. Det blir ju som en vardag livet här också. Mina au pair vänner och jag planerar att besöka alla de andra öarna som tillhör channel islands, det är Guernsey, Sark och Alderny. Även en resa till London och jag är lite sugen att besöka Tyskland som är Gesa, Jenny och Ankis hemland. Finns många länder som jag vill se, bland annat Norge, Island, Grekland, Italien, Spanien, andra städer i England än London, Irland, Scottland och nu har jag inte ens nämnt Australien, USA och Asien. Men de sist nämnda resorna får nog vänta ett tag till. Jersey är en underbart också, har inte ens sett halva ön ännu.St Aubin's bay här på Jersey!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Två veckor har jag nu spenderat i min värdfamilj. Har hunnit med mycket under dessa veckor. Har firat födelsedagar, shoppat en del, varit på julmarknad, haft filmkvällar, gått på bio och bara haft det roligt. Men nu efter dessa veckor var det nog kroppen som slappnade av och jag blev sjuk för några dagar sedan. Men jag börjar återhämta mig nu och i eftermiddag ska jag iväg på ännu en julmarknad. Så mysigt att det snart är jul, jag har dock ingen julkänsla överhuvudtaget. Får se om det blir bättre men ännu en julmarknad och förhoppningsvis ska vi börja julpynta snart. Här på Jersey är det ju inte heller någon snö, vilket är synd. Men den här veckan har jag vaknat upp till så fina soluppgångar. Utsikten från huset är verkligen fin, man ser nästan hela St Aubin's bay ändå bort till St Helier som är "huvud parish", det som vi kallar "stan".

Börjar även få nya erfarenheter och insikter. Speciellt med barnen, ibland är det som att jag får aha upplevelser över tex min mamma uppfostrade mig. Eller varför hon sa att hon nästan spenderade all sin tid i bilen för att skjutsa. Eller hur jobbigt det är att tjata. Saker som jag börjar förstå nu också. Men det är inte bara inom barnuppfostran jag utvecklas. Jag har gjort en stor personligutveckling också. Jag inser nu att jag nog att jag lidit lite av panikångest. Eftersom jag inte tyckt om att göra nya saker, eller till och med vanliga saker jag inte känner mig bekväm med. Som tex att åka buss, köra bil till nya ställen, fixa viktiga saker som läkar-, bankbesök, men även tex att prata i telefon. Jag har inte heller tyckt om att göra spontana saker, utan har velat ha kontroll och allting planerat. Jag vill ha kontroll över allt och får panik om jag är sen. Men jag känner att det mesta börjar släppa. Tex när min värdmamma frågar om jag kan åka till ett ställe jag inte vet vart det ligger inne i stan, förut hade jag nog inte gjort det. De trånga vägarna och trafiken här gör det inte bättre. Men jag fixar det. Nästan varje morgon är vi lite "sena" enligt planeringen också och det får jag också panik över. Men familjen är så lugna, så för varje dag blir jag lite lite lugnare. Eller när någon av mina au pair vänner frågar om vi ska gå ut kl 7 på kvällen så hade jag sagt nej hemma i Sverige, men nu är det helt annorlunda. Jag har helt enkelt lärt mig att bli mer lugn och spontan. Jag behöver inte ha kontroll hela tiden.

Nu vill jag bara lära mig mer saker, uppleva mer saker och se mer saker. Jag vill utvecklas ännu mer och få ännu mer erfarenheter. Speciellt när man känner att man får så mycket tillbaka och hur man tagit mycket för givet. Jag inser verkligen hur tacksam jag är, här kan småsaker som att skratta över en fika, en filmkväll med familjen eller att katten som inte vill gosa kommer och lägger sig i mitt knä, göra en så glad och lycklig.


Soluppgång kl 7.20!

Fika på Costa

På julmarknad med Anki och Gesa

Familjens katt Ginger

Likes

Comments

Det är många där hemma i Sverige som undrar hur mitt liv ser ut här och vad jag gör om dagarna. Så har bestämt mig för att börja blogga, dels för att visa mina vänner och familj, men även för min egen skull. Det är nog roligt att kunna kolla tillbaka och se tillbaka. Som de flesta redan vet, åkte jag till Jersey för att jobba med hästar för 4 månader sedan, men för 11 dagar sedan flyttade jag in i en ny familj och är nu en Au pair. Riktigt spännande, då jag aldrig riktigt tyckt om barn särskilt mycket. Många undrar nog även varför jag stannade här på Jersey. Det var nog framförallt för att jag trivs så bra här på Jersey och jag tycker om de jag lärt känna här. Som många säger är Jersey en fantastisk liten ö som inte så många känner till.

/Cornelia​

Likes

Comments


Better Blogging Nouw