Header

Ledig dag.

Har inte gjort så jättemycket denna söndag, tanken var att jag skulle till Lidköping för ett medlemsmöte med Transportfacket men kom underfund med att jag tog lite för lång sovmorgon så det blev dessvärre inget mötet för min del.
Senaste tiden har gjort mig väldigt trött, både fysiskt som mentalt, får hoppas på lite bättring och fart fram över. Känner att jag står och stampar på ett och samma ställe just nu.

Det är höst snart vinter, bekymmer med huden har återkommit, huden svarar inte på de läkemedel som är utrskrivna av min läkare, hur gör man då liksom? Biverkningar som övergår till allergi... ingen vidare!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kan vi tala om det här med att folk vet bättre än en själv?

Jag är ganska så brutalt trött på förståsigpåare" och annat löst folk som tror sig veta bättre om en annan människas situation än hon/ han själv. När det inte längre handlar om tips och råd utan snarare rakt på "så här ska du göra" fastän verkligheten säger emot denna. Jag har senare åren varit med om ett par sådana här tillfällen.

Exempelvis läkare, en tidigare kollega samt för inte en allt för avlägsen tid sedan en människa i ställningsposition som ifrågasatte mitt val av sjukskrivning helt, då h*n trodde sig veta bättre än jag själv som är drabbad. Ve inte riktigt vart jag egentligen ska börja, ilskan och frustrationen kokar inom mig och har så gjort till och från.

Just nu finns det några punkter i livet som ger mig stress, psykosomatisk stress, stress över allt känns det som, dels handlar det om anställningsförhållanden, nystartsjobb, arbetsförmedlingen såväl som den egna hälsan. Jag har ingen egen talan längre. Det är samhällets förståsigpåare som pekar med hela handen om hur jag ska agera , tänka och känna. Jag vet tydligen inte själv hur jag mår eftersom där är andra som förklarar för mig hur jag mår och hur jag ska agera. "Ta ett par alvedon och gå till jobbet", ja det kunde jag kanske gjort om det handlade om en lättare förkylning. Men efterslängarna av en utmattningsdepression behandlar man inte med "ett par alvedon". Den situationen behöver såväl förståelse och tid. Inte stress och "storebrorfasoner".

Jag har frågat mig själv här nu en tid vad jag verkligen behöver göra för att komma vidare och för att inte stå kvar och stampa på denna fläck jag befinner mig på. Jag har fastnat - tillfälliga anställningar för att fylla ut de akuta hålen i plånboken, med patetiska påhitt som exempelvis politikernas "nystartsjobb" på grund av den redan hårda konkurrensen efter ett vettigt arbete.
Jag behöver i det här fallet inte en behovsanställning, jag har arbetat så pass lång tid i branschen att jag inte ska behöva jaga uppdrag till höger och vänster, problematiken att få en heltidsanställning är idag ett absurdum.

Det handlar om en ekonomisk trygghet, tyvärr så spelar ekonomin idag in en stor roll i det vardagliga livet, är man vuxen förväntar man sig betala för sig, inget konstigt med det. Men frustrationen över att behöva sitta och söka jobb i hopp om en heltid, med en skälig lön, och där man blir hörd och sedd. Ska det verkligen vara så mycket begärt?

Sverige har kraschat helt, man låter politikerna härja fritt med de skattemedel som finns, man instiftar nya myndigheter till höger och vänster i hop om att saker och ting ska fungera bättre. Vad vi behöver är politiker med verklighetsuppfattning, som ser behovet av vad Sverige och dess invånare behöver. Det räcker med naivitet, blåögdhet och "vi kan bäst" mentalitet.
Privatiseringen har inte några som helst gränser, där fler och fler arbetsgivare ser alla möjligheter att suga ur så mycket pengar som möjligt ur stat och anställd, där man inte längre gärna går under kollektivavtal eller efterlever de krav som finns i arbetslagstiftningarna. Ting som skapar oro för arbetstagaren, när tryggheten i en anställning rycks likt en matta under fötterna på en.

Ett annat orosmoment är ju den svenska sjukvården som gått på knäna, årslånga väntetider för kontakt inom psykiatrin, där såväl barn, ungdomar som vuxna till slut väljer självmord som ett alternativ vid utebliven hjälp, våldsdåd utan dess like pga psykisk instabillitet. där sjuka och frustrerade människor upprepade gånger försökt få hjälp utan resultat. Det är dock inte bara den psykiatriska sjukvården som har brister, brister finns överallt. Men hur stora brister och väntetider ska accepteras innan något kommer i förändring.?
I mitt eget arbete har jag mött många människor som på ett eller annat sätt inte mår eller mått bra, det handlar om att från psykiatriska funktionsvariationer, fysiska funktionsvariationer, missbruksproblematik, fysiskt och psykiskt våld med mera med mera, allt medan samhällets skyddsnät försvinner ut i intet.

Hur mycket till ska accepteras innan regeringen inser allvaret på landets förfall, på ett ansvarsfullt och förtroendeingivande vis börjar arbeta för välfärden igen? Kanske ska börja med att hitta rätt typ av folk till regeringen - så länge vi har dessa clowner i riksdagen så behöver vi inte förvänta oss några som helst förbättringar. Kanske är det dags att privatisera regeringen också?

Privatiseringen är det som blomstrar (oavsett om det gäller), i det här landet.

Likes

Comments

Första gången jag kör en bil med enbart hundraprocentigt eldrift.

Jag måste erkänna att det är blandade känslor, nervöst innan man lär sig den faktiska räckvidden på batterierna samt handhavandet som ex att alltid komma ihåg att plugga in kabeln när man har rast.

Vidare handlar det om som i detta fallet då det är arbetsbil, planera upp körningen ordentligt i förväg för att slippa slösa på elen. Men det är roligt att tillhöra ett bevakningsbolag som satsar på nytänk. Vad jag vet är vi ännu det enda bolaget som har rond och ryckbilar med 100% eldrift.

Jag har haft en viss distans till rena elbilar mestadels för den tidigare riktigt usla designen som ex den förkastligt fula Toyota prius och Nissan Leaf.. Fula som stryk.
Designen på denna farkosten kan jag konstateraär helt okej, körbar och man kan helt klart rulla i denna utan att skämmas.
Den andra punkten är räckvidden på batterierna i elbilar... Får se hur detta går.

Har just nu rast, bilen på laddning under tiden jag fikar. Sådant man måste tänka på framöver ^^

Likes

Comments

Program 2017

Kom på att det kan vara kul att se hur programmet för årets festival ser ut samt lite hålltider som är bra att hålla koll på - inte minst för er som väljer att deltaga med oss på årets skönaste och mest inkluderande festival i Skaraborg 🌈

Klicka nedan för att komma till programmet - uppdateras löpande under dagarna så håll utkik!

Skövde Pridefestival 2017
PROGRAM

Likes

Comments

Nu stundar festivalen.

Vi är inne på slutspurten av allt som ska göras klart inför årets upplaga av Skövde Pridefestival, vi har allt från PrePride helkväll på Valhall/ Kulturhuset till utställare i parken och så den omåttligt populära Prideparaden.

Det känns som att det kommer att bli en riktigt fin festival! Nu kör vi! 🌈

Likes

Comments

Köpte lite snygga grejer till köket.

Det är Italiens design och även tillverkat i Italien. Vi hade sedan tidigare ett par små glas men ville utveckla och komplettera med fler. 👌

Likes

Comments

Hej på er alla goda.

Skulle förlänga mitt abonnemang förra månaden vilket gick bra. Tyvärr var jag lite för snabb när jag valde mobiltelefon. I avtalet ingick en Sony Xperia L1 vilken var rätt Nice till en början men ganska snart  såg jag att kameran inte var den bästa. Har stora krav på kameran då den abvänds flitigt av mig i telefonen.

Så jag bestämde mig vart fall att köpa en ny telefon kontant. Det lutade åt en Xperia Compact X men visade sig att den hade utgått ur sortimentet.. En bra och uppsats rad ersättare är alltså denna.  Sony Xperia XA1.

Har fungerat riktigt bra hittills.

Likes

Comments

Styrelsemöte på gång.

Idag blir det åter ett styrelsemöte med föreningen Pride Skaraborg, vilken är arrangören av Skövde Pridefestival .

Får se vad vi tar upp idag, styrelsemöten är viktiga där vi tar beslut kring allt som rör föreningen och våra event, det är då vi gemensamt klubbar igenom beslut och åtgärder för alla möjliga grejer. '

Ett plus är ju att vi träffas och har det rätt trevligt dessutom ^^

Likes

Comments