Bella Skoog Nouw.com/bellss
Bella Skoog Nouw.com/bellss

En mysig throwback till lite kallare väder i min älskade fluffjacka


Oj vilken dag alltså, jag kan inte ens komma på senast jag hade sådan brutal ångest som jag haft idag. Efter vad som faktiskt var en himla bra och lugn morgon så kom ångesten krypande ju längre utav eftermiddagen som passerade.. till sist kändes det näst intill outhärdligt. Paniken fullkomligt överrumplade mig, andningen blev plötsligt så svår och jag fumlade fram utan någon egentligen koll på vare sig armar eller ben. Jag hatar ångest.
Så istället för att dra ut och ha kul idag så blir det till att vara världens tråkigaste människa och sitta hemma, som vanligt då:-) Jag hatar verkligen mig själv för det faktum att jag har vänner som vill umgås med mig, men att jag inte förmår mig till att vara social likt en normal människa. Mina vänner betyder otroligt mycket för mig men det känns som att jag bara lämnar dom i sticket gång på gång.

Att vistas i en hetsig miljö med mycket människor känns dock inte som ett alternativ när ångesten är så påtaglig. Att dessutom blanda in alkohol i leken känns som ett väldigt dumt drag. Jag vet ju med mig att jag är väldigt destruktiv i mitt sätt att hantera känslor, jag har ju trots allt en del år utav psykisk ohälsa på nacken. "Det händer inte mig" men så plötsligt sitter man där i skiten ändå, jag vet ju så väl. Jag tänker inte riskera att hamna i något nytt destruktivt. Alkohol ska för mig förknippas med något gott och roligt helt utan hets och överdrift, inte någon dålig form utav ångesthantering. Dessutom så fick jag en halvliters ölburk kastad på mig då jag blev misshandlad, och det är så starkt förknippat med min PTSD att jag knappt förmår mig att känna doften utan att drabbas av ett panikpåslag. Jag känner mig som världens töntigaste 19-åring som resonerar som jag gör, men någonstans så vet jag ju ändå att det är det rätta.

Hoppas att ni har haft en bättre dag än mig bästa ni! Glöm förresten inte att kika in förra inlägget och svara på mina frågor där, då blir jag superglad.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

God eftermiddag gänget! Tiden har tickat på och trots att jag varit vaken i några timmar redan så kommer dagens första inlägg först nu. Jag har nämligen ägnat förmiddagen till en liten hemmaspabehandling, något som jag alltför sällan unnar mig själv. Jag har turen att vara rätt så bortskämd med ren och fin hy, jag kan äta blodsockerhöjande mat dagligen och totalt dissa ansiktsvårdsprodukter och ändå klara mig utan finnar och blemmor. Riktigt hur vet jag faktiskt inte, men jag klagar då inte! Skulle ni vilja veta mer om varför man får acne/dålig hy och hur man kan förebygga det, förresten?

Men åter till ämnet. Att hyn mår bra av en uppfriskande behandling är bara att konstatera, för att inte tala om den där fräscha känslan som infinner sig efteråt! Jag fick´ett önskemål här på bloggen att dela med mig utav en hudvårdsrutin för bättre hy, och därför tänkte jag dela med mig av den jag använde mig av idag. Den har en direkt effekt även på dom små blemmor så jag har, så den är starkt att rekommendera!

Här över ser ni några utav produkterna jag använde mig utav, som jag känner att jag vill ägna lite extra uppmärksamhet åt. Varför, kanske ni undrar? Jo, samtidigt som resterande produkter kan ersättas med andra liknande så är dessa produkter helt klart i en klass för sig själva. Dom är riktigt, riktigt bra!

Jag börjar med en peeling utav hela kroppen med Björk & Berries Sweet Body Scrub. Inte hört talas om detta märke tidigare? Då är det helt klart dags att lägga det på minne. Björk & Berries är ett ekolyxvarumärke vars produkter har sitt ursprung i den svenska naturen. Faktum är att dessa produkter tillverkas strax utanför staden där jag bor, och jag har varit där för att se såväl trädgården som den närliggande butiken. Produkterna finns dock även att köpa online, och ni hittar dom här.
Med peelingen avklarad går jag sedan vidare på ett väldoftande body butter från The Body Shop, ett annat märke som är vänligt för såväl natur som hud. Denna produkter finns i flertalet dofter, och alla är helt underbara! För att inte tala om hur bra dom är.

Efter dessa två steg så går jag vidare på att behandla hyn, och denna routine kan jag starkt rekommendera er att anamma för att få bättre hy. Du kommer nämligen att få konstaterad effekt - och det på drygt en kvart.
Jag börjar med att rengöra hyn med Loreal Triple Active Fresh Cleansing Gel, en rengörande gel som är hur fräsch som helst! Jag älskar den verkligen.
Med huden rengjord går jag därefter vidare på att lägga den gröna ansiktsmask ni ser på bilden, Loreal Paris Pure Clay Purify Mask, i hela ansiktet. Den här ansiktsmasken är.. fantastisk. Någon minut efter applicering så kommer den att bränna något, men låt den ändå sitta kvar i 10 minuter. Tvätta därefter av den med varmt vatten och avsluta med att badda ansiktet i kallt vatten. Det där med kallvatten är väl egentligen inte obligatoriskt, men jag gör alltid det eftersom huden känns otroligt fräsch efteråt. Detta är utan tvekan det mest uppfriskande ansiktsmask jag någonsin använt, och för mig så har den även en direkt effekt på finnar och blemmor! Dom försvinner inte helt givetvis, men ansiktsmasken ska trots allt användas två till tre gånger i veckan.

Loreal Paris Pure Clay är en serie med tre ansiktsmasker, och tanken är att man ska köra multimasking med dessa (= man applicerar olika ansiktsmasker på olika delar av ansiktet beroende på vilket sorts problemområde man har där). Jag kör dock helt på Purify Mask eftersom det är just denna som passar min hy, jag anser inte att dom andra har någon riktig effekt på mig. Viktigt att poängtera är dock att vi alla har olika hudtyper, och därför är det bra att prova sig fram. Jag kan inte garantera vilken som passar just dig bäst, men jag kan starkt rekommendera er alla att testa Purify Mask.

Med masken avtvättad avslutar jag sedan med att applicera en dagcreme vid namn Triple Active Fresh Day. Jag kan faktiskt inte hitta just specifikt den mask jag själv använder mig av på nätet, men här hittar ni en dagcreme ur samma serie som bör fungera precis lika bra.

En kopp iskaffe med smak av vit choklad på det och sen är du redo för dagen med en alldeles strålande hy! Vad tyckte ni om denna routine för bättre hy? Ni får ju se mycket mode här på bloggen men faktum är att jag är minst lika intresserad av smink och skönhet. Säg till om ni vill ha mer av sådant, och i så fall vad, för det fixar jag mer än gärna!

Avslutningsvis tänkte jag även droppa ännu en fråga (ni bah, men när ska hon ge sig egentligen?). På senaste tiden har jag valt att satsa allt mer på kvalité framför kvantitet här på bloggen vilket ni troligtvis även har märkt av. Istället för att bomba ut fyra korta inlägg dagligen så satsar jag istället på mer välskrivna inlägg, fler bilder och förhoppningsvis även vad ni uppfattar som ett mer intressant innehåll. Så frågan är, vad föredrar ni? Var det bättre med den väldigt aktiva uppdateringen jag hade tidigare, eller är det bättre med två till tre inlägg som jag lägger ner betydligt mer tid på?


Inlägget innehåller adlinks

Likes

Comments

Nu när sommaren äntligen är här med sina varma temperaturer och stekande solstrålar så seglar svalkande drycker upp som mångas dagliga måsten. Iskaffe är en utav dom absolut populäraste dryckerna under sommarmånaderna och passar såväl till frukost som fika. Extra gott är det med en god smaksättning, precis sådär som den perfekta koppen man får på café.
Men vad sägs som en minst lika god kopp iskaffe hemma? Som dessutom råkar vara nyttig, sockerfri, glutenfri, laktosfri och vegansk? Det må låta för bra för att vara sant. Men, det är det inte.

nyttig iskaffe

Jordan's Skinny Syrups har sedan år tillbaka funnits tillgängliga i bland annat USA, men det var först i början av detta år som produkten lanserades här i Sverige genom Skinny Syrups Sverige. Dessa syrups är, för er som inte redan hade koll på det, samma söta smaksättning som du hittar i exempelvis frappuccinos och diverse kaffedrinkar. Fast ja, till skillnad från dom smaksättningar som caféer använder sig av så är denna nyttig och passar dom allra flesta med någon form utav avvikande kost. För att inte tala om alla pengar du sparar på att göra dina egna kaffedrinkar hemma istället för att lägga ut dom utlösa priser som caféerna tar.

nyttig iskaffe

Jag blev som lyrisk när jag fick upp ögonen för Skinny Syrups Sverige, gör gud vad jag suktat efter dessa syrups. Inte nog med att dom har standardsmakerna så som vanilj och karamell, så har dom ett utbud utav smaker som vit choklad och salted caramel.

Ja, du kan dricka en nyttig iskaffe med smak av salted caramel. Ja, du kan starta morgonen med gröt smaksatt av vit choklad. Och ja, du kan faktiskt mixa ihop en nyttig milkshake med smak av kokos. Eller varför inte slå två flugor i en smäll och satsa på en svalkande milkshake med smak av kokos och vit choklad?

nyttig iskaffe

Det enda som sätter stopp för vad du kan åstadkomma med dessa fantastiska syrups är fantasin, men jag tänkte dela med mig utav ett recept som är to die for. Sådär riktigt jag-behöver-fem-fikapauser-för-att-stilla-begäret god. Och inte nog med att jag tänkte ge er ett recept, så tänkte jag även ge er en rabattkod som ni kan använda vid eran beställning på Jordans Skinny Syrups Sverige.

Recept - Nyttig iskaffe


Du behöver
3 dl svart kaffe
0.5 dl osötad sojamjölk
2 msk Jordan's Skinny Syrup i valfri smak
Is

Börja med att brygga kaffet och låt det därefter svalna. Ett tips är att redan dagen innan brygga kaffe och ställa i kylen eftersom kaffet då är färdigt att använda när du plockar fram det dagen efter. Men givetvis går det att brygga kaffet och kyla det direkt, det viktiga är att kaffet är kallt.
Lägg rikligt med is i ett högt glas, och tillsätt därefter sojamjölken och Jordan's Skinny Syrup. Häll därefter ner kaffet i glaset och rör om så att allt blandar sig väl. Voilá - på dryga minuten har du en nyttig iskaffe att avnjuta!

Och nu till det absolut bästa.. rabattkoden och information om hur ni själva införskaffar en utav dessa fantastiska skapelser!
nyttig iskaffe

Hos Skinny Syrups Sverige så får ni en överblick över alla dom smaker som finns att beställa. Att tillgå finns både syrups och foams, alltså nyttig "grädde" att toppa med, och även deras foams finns med flertalet smaksättningar.
När du bestämt dig för vilka smaker du vill ha, så klickar du dig vidare via knappen Beställ nu. I formuläret fyller du i dina leveransuppgifter samt vilka smaker du vill ha, och hur många flaskor du vill ha av respektive smak.
Med rabattkoden "BELLSS10" får ni 10% rabatt på hela ert köp, så glöm inte bort att ange den! Viktigt är dock att koden skrivs i fältet c/o-adress då det är en ambassadörsrabattkod.

Om ni har ytterligare funderingar så kan ni kika in på Skinny Syrups Sveriges hjälpsida, alternativt kontakta dom via mejladressen som ni även den hittar på hjälpsidan. Deras kundtjänst är hur trevliga som helst och dessutom väldigt snabba på att svara!


Jag kan inte nog understryka hur goda dessa syrups är, det är verkligen något ni måste testa själva för att förstå. Klicka hem en flaska till dig själv, klicka hem en flaska i present till någon nära, tipsa alla ni känner, rekommendera dom till era veganska/allergiska bekanta - dessa produkter förtjänar all uppmärksamhet dom kan få!


I samarbete med Skinny Syrups Sverige

Likes

Comments

Topp: River Island || Byxor: Zara kids || Skor: Din Sko || Väska: River Island #nouwoutfit


God morgon tänkte jag just skriva, men efter en snabb blick på klockan så tror jag faktiskt att jag tar tillbaka det. Här har det ekat tomt ända fram tills nu vilket inte alls hör till vanligheterna, men det har varit full rulle under förmiddagen för min del. Men nu så!
Idag är det midsommar och för min del innebär det bara en väldans tråkig dag, Allt är stängt och jag hamnar ju som sagt lite i kläm såhär under familjehögtider, även om just midsommar inte är alltför sorgligt att sitta ensam på. Det blir inget festande heller för min del, men däremot så blir det kanske så imorgon! Jag har inte varit ut sedan förra året på grund av depressionen, medicinerna och allt som varit. Egentligen är det väl fortfarande inte mitt smartaste drag att gå ut, men jag saknar det så. Vi får se helt enkelt, men troligtvis.

Jag hoppas i alla fall att alla ni spenderar midsommar på bästa tänkbara sätt och att ni får en riktigt trevlig dag! Jag ska ägna lite extra tid till mina sociala medier tänkte jag, sen skulle jag även verkligen behöva plugga. Det blev lite krångel med kurslitteraturen så jag fick den först idag, så nu är det brådis med delmoment två men jag vill inteee.

Likes

Comments

God kväll fina ni! Jag ursäktar för att det ekat tomt här sedan i förmiddags idag, bloggen föll helt i glömska vilket verkligen inte hör till vanligheterna. Eller ja, inte bloggen egentligen, men utav någon anledning föll just uppdateringen helt ur min agenda. Jag kan faktiskt inte ens komma på senaste gången det hände?
Dock har jag en något låg period för tillfället, en gnagande känsla som alltid tenderar att smyga sig på såhär inför högtider. Jag vet att det här både låter och är otroligt töntigt och rent ut sagt barnsligt, men det gör så ont i mig att alltid sitta ensam medan min familj firar tillsammans. Just midsommar är ju egentligen inte ens prio ett att fira med familjen i min ålder, men det är bara det där att.. ja, det där att. Sen är vissa högtider värre än andra. Just nu känns det bara lite jobbigt, medan jag på julafton fällde både en och annan tår på grund av det faktum att jag satt ensam medan alla andra firade. Jag vill inte skapa en dålig stämning här på bloggen, utan bara förklara mig till varför det blev såhär idag.

Men nog om det! På bilden ovan ser ni dagens sminkning, vad tycker ni? En väldigt naturlig och enkel sådan, men jag gillar den. Just smink är ett utav mina intressen som alltför sällan får uppmärksamhet här på bloggen, kanske borde jag blogga mer om det. Skulle ni vilja ha mer inlägg inom skönhet/smink och i så fall, vilka slags inlägg?

Likes

Comments

För ett tag sedan klickade jag hem mitt första inköp ifrån Wish, en hemsida som jag länge ögnat nyfiket på men aldrig riktigt kommit mig för att faktiskt registrera mig på. Eftersom mina senaste omdömen gällande shopping har blivit himla uppskattade och jag vet att det är många där ute som är nyfikna på just Wish, så tänkte jag dela med mig utav mitt omdöme på Wish!

wish omdöme

Vad är Wish?
Jag tror att ni är ganska få som helt undgått denna hemsida då den blivit rätt så populär på senaste, men jag tänker givetvis dra igenom en kortare beskrivning utav Wish för att ni alla ska få klarlagt över vad denna hemsida är för något.
Wish är en onlinebutik för shopping med rent ut sagt hutlöst billiga priser. För att få tillgång till shoppingen så måste man först registrera sig, men det är ju inga som helst konstigheter då samma koncept gäller för mer eller mindre alla onlinebutiker.
När registreringen är gjord välkomnas man utav ett feed proppat med diverse prylar, alla till rabatterade priser. Många produkter har ett så kallat snabberbjudande, och då gäller det att skynda sig med köpet för att få det extra nedsatta priset. Detta visas alltid med en nedräkning så att man har full koll på den kvarvarande tiden tills dess att snabberbjudandet har passerat.

Vad kan man köpa på Wish?
Wish finns typ.. allt. Kläder, smink, mobiltillbehör, väskor, prylar, listan kan göras lång. För mig visas mer eller mindre bara klädesplagg, men jag gissar på att det kan ha att göra med att jag bara shoppat kläder ifrån Wish. Dock kan man givetvis sortera produkterna inom specifika kategorier och det finns även en sökfunktion tillgänglig!

Är produkterna på Wish värda priset?
Svar JA. Åtminstone kläderna är otroligt fina och priserna är så fantastiska att man näst intill fäller en lyckotår eller två. Jag själv blev minst ut sagt chockad när jag för första gången loggade in, det var knappt att jag trodde det var sant.

Vad är mitt omdöme på produkternas kvalité hos Wish?
Utifrån vad jag har beställt så har jag absolut inget att anmärka på gällande kvalitén på Wish produkter. Jag fick hem en fin jumpsuit helt utan skavanker eller skador, och den stämde precis överens med produktbilden. Materialet var dessutom otroligt skönt, och det är alltid ett plus i kanten!

Hur är Wish storlekar?
Mindre än normalt, skulle jag säga. Jag som vanligtvis är en XXS/XS beställde jumpsuiten ovan i storlek S, och den sitter som en smäck på mig. Här måste jag dock poängtera att asiatiska klädesplagg ofta tenderar att vara mindre i storlek kontra dom storlekar vi har här i västeuropa. Jag kan starkt tipsa er att kika på produktens omdöme om storlekar, som visas på produktsidan. Där har tidigare köpare gett sitt omdöme på produktens storlekar, toppenbra!

Hur är Wish leverans?
Produktens leverans är nog det största minuset enligt mig. Jag beställde min jumpsuit i maj och fick hem den nu i slutet av juni. En leveranstid på närmare en månad, med andra ord. Detta är dock inget ovanligt när det kommer till asiatisk e-handel, då leveransen brukar vara en väldigt lång och utdragen process. Leveranstiden brukar dock stå på produktsidan, så att man redan innan får veta på ett ungefär när produkten beräknas anlända.


Har ni shoppat på Wish förut, och vad är ert omdöme på sidan?

Likes

Comments

Utav alla tusentals appar som finns tillgängliga att ladda ner så är Instagram min absoluta favorit. Jag älskar allt med den appen och klickar in där flera gånger dagligen. Jag vet att många andra brinner för att dela med sig där precis lika mycket som jag gör, i synnerhet bloggare eftersom Instagram trots allt är en form utav bloggplattform. Därför tänkte jag dela med mig utav några tips för Instagram som jag själv tycker är hjälpsamma att ha i åttanke!

Tänk på profilbilden
När det gäller profilbilden på instagrram så tenderar folk att a) ta första bästa bild från kamerarullen eller b) välja en selfie man är riktigt nöjd med. Visst kan båda dessa vara ett vinnande koncept, men tänk ett extra varv när det gäller just profilbilden. I kommentarsflödet, som ikon på instagram stories och mycket därtill så är det just din profilbild som visas. En snygg, ögoninfallande profilbild lockar folk till att klicka sig vidare till just ditt konto. Med andra ord, fler besökare på din profil och fler potentiella följare.

Använd inte för små bilder
Använder du bilder från systemkameran även på din instagram? Det blir allt vanligare och visst ger det betydligt större möjligheter till snygga bilder eftersom systemkameran är så pass mycket bättre än mobilkameran. Dock kan detta faktum drastiskt ändras av en ynklig liten detalj, nämligen bildstorleken. Att använda för små bilder på instagram kommer resultera i förstorade pixlar och en väldigt oskarp bild, precis vad man inte vill med andra ord. Använder du bilder direkt ifrån bloggen kan detta med stor sannolikhet ske, eftersom bloggbilder ofta brukar ligga kring 1000 px i bredd. En Iphone 7-bild i ursprungsstorlek ligger på strax över 2300 px, som ett litet riktmärke. Jag upplever dock att bilder med 2000 px i bredd fungerar alldeles utmärkt.

Använd relevanta hashtags
Syns du inte så finns du inte, och så är det faktiskt bara. Att hashtagga sina bilder är därmed en väldigt bra idé för att andra ska få upp ögonen för just ditt konto. Tänk även på att använda relevanta hastags, får folk söker ju trots allt inte på "food" för att få modeinspiration.

Tagga företagen
Har butiken du köpte bildens outfit i ett instagramkonto? Toppen! Då är ett hett tips att tagga butiken i din bild. Dels så kommer företaget med stor sannolikhet att se din bild, vilket i bästa fall kan leda till en repost. Utöver det så kommer alla som kikar in på företagets taggningar kunna se din bild.

Keep it clean
Ja, man kanske blir snyggare i filter. Men för guds skull, dra inte på med det mest dramatiska filter följt utav en kontrast på värdet 100. Inte nog med att dina bilder kommer se väldigt oprofessionella ut så kommer ditt feed att vara, tja.. fult. En bild blir snyggare med lite redigering så det tycker jag absolut att du ska köra på. Men som den här underrubriken lyder, keep it clean.

Tänk på feedet
Ett rörigt feed med helt olika bildstilar på var och varannan bild är något som inbringar mardrömmar hos mig. Haha okej kanske inte riktigt, men det är en solklar strategi för att få mig att snabbt som attan klicka på tillbakaknappen. Feedet är det absolut första folk ser när dom klickar sig in på ditt konto, och då gäller det att göra ett gott första intryck. Att få till ett sammanhängande feed är svårt, och jag ska inte påstå att ens alla instagramkändisar lyckas med den bedriften. Dock behöver feedet inte hänga ihop perfekt (även om det givetvis är ett plus!), så länge du håller den röda tråden emellan bilderna så kommer du göra ett gott intryck.

Posta bilder som folk fastnar för
Om du har en specifik nisch på din instagram så ska du givetvis följa den, så jag tänker inte ge några direkta tips på exakt vilken sorts bild du bör posta. Dock finns det riktlinjer för egenskaper i bilden som fångar folks ögon, och ta tillvara på dom! Ljusa bilder, härliga färger och dekorativa detaljer är tre saker som fungerar oavsett bild. Till exempel resebilder är väldigt ögoninfallande, just på grund utav dom fantastiska miljöerna och dom vackra färgerna.

Var aktiv
Vem vill följa en blogg som uppdaterar en gång i månaden? Ingen. Vem vill följa en instagram som uppdaterar en gång i månaden? Ingen. Bloggfenomenet må vara stort i Sverige men ser man till den internationella synvinkeln så är instagram med råga störst. Behandla ditt instagramkonto precis så som du gör med din blogg! Uppdatera ofta för att både hålla kvar följarnas intresse samt locka nya följare. Uppdatera dock inte för ofta, det skrämmer bort följare snarare än att locka dom. Att uppdatera fem gånger dagligen är verkligen inget jag skulle rekommendera, förutsatt att man inte har ett väldigt stort konto.

Konkurrensen är stor
Lägger du massor med tid och energi på din instagram, men känner trots det att du bara står och trampar vatten? Det handlar inte om att ditt konto är dåligt, det handlar om att konkurrensen är enorm. Instagram är tillgängligt världen över och har miljontals med användare. Det finns många fantastiska konton där ute och man hamnar gärna i skymundan i den enorma mängden användare som faktiskt finns. Ge inte upp, beröm dig själv för även dom minsta utav framsteg och var tålmodig!


Vad tyckte ni om dessa tips för instagram, och vad tycker ni om appen i allmänhet?

Likes

Comments

God morgon gänget! Eller morgon och morgon, jag vet väl inte riktigt om den här tiden på dygnet kan klassas som det. Idag vaknade jag två timmar senare än vanligt och jag har faktiskt ingen aning om vad denna oväntade sovmorgon kom ifrån. Dock var jag väldigt trött under gårdagen, så jag gissar på att det kan vara en bidragande orsak till dagens sena morgon.

iste koncentrat

Men nog om sena sovmornar, för det hör ju faktiskt sommaren till. Istället tänkte jag spinna vidare på något annat som hör årstiden till och tipsa er om ett iste. Eller ja, inte riktigt, men nära nog.
Häromdagen när jag var och handlade hittade jag nämligen ett koncentrat i smaken iste och persika. En saft med andra ord, men med en betydligt fräschare smak. Detta koncentrat smakar läskigt likt Snapples iste med smak av just persika. Vet inte om ni har smakat den, men för er som inte gjort det så ska ni veta att den är riktigt god.

Jag kan starkt rekommendera er att åtminstone testa detta koncentrat, även om det inte är riktigt iste. Den går på sekunder att blanda i ordning och smakar precis som ett iste. Hur bra? Detta är ICAs egna saftkoncentrat och en hel flaska går på dryga 17 kr.

iste koncentrat

Vad tycker ni om iste med smak av persika, och har ni testat detta koncentrat?

Likes

Comments

Topp: River Island || Byxor: Pieces || Skor: Din Sko || Väska: River Island #nouwoutfit


Idag har varit en sådan där typisk dag på ledigheten när jag faktiskt har kunnat njuta rejält av att bara ta det lugnt. Jag hade en sådan enorm huvudvärk under förmiddagen så det var minst sagt välbehövligt faktiskt. Nu däremot har huvudvärken släppt, skönt!
Jag har kikat runt en hel del på internet och drömt mig bort till både det ena och det andra. Jag har kikat runt på drömresor, märkesväskor och häftiga upplevelser.. allt sånt där som jag verkligen inte har budgeten till, haha. Men ibland så tycker jag faktiskt att det är roligt bara att kika runt och drömma sig bort. För trots allt så vet jag ju inte vad framtiden har att bjuda på!

Annars då? Jag jobbar febrilt på att bryta bloggtorkan jag drabbats utav, hoppas på ännu lite varmare väder och dricker istesaft i mängder (så gott!). Försöker fokusera på allt vad jag brinner för och kan inte låta bli att dagligen ögna uppåt emot mina drömmar. Tänk vad häftigt det skulle vara att uppnå dom.

Likes

Comments

Som några utav er kanske vet har jag en medfödd Aspergersdiagnos, något som jag dock väldigt sällan pratar om. Diagnosen är, och har alltid varit, en del utav mig och därför ser jag den som ett personlighetsdrag snarare än en funktionsnedsättning. Aspergers är dock ett handikapp, med såväl styrkor som svårigheter. För att ni ska få lära känna mig lite bättre och få en klarare bild av min diagnos tänkte jag dela med mig av fem fakta om Aspergers syndrom!

1. En aspergerhjärna fungera annorlunda
Hos en person med Aspergers syndrom finns funktionsavvikelser i hjärnan vilket innebär att den fungerar på ett annorlunda sätt jämfört en en neurotypisk persons hjärna. Detta innebär dock inte att personer med en aspergerdiagnos är mindre intelligenta än andra, tvärtom så är aspergare normal- samt högbegåvade. Vad man dock finner gällande begåvningen är att den hos en person med Aspergers syndrom är väldigt ojämn. Man kan till exempel besitta en enorm begåvning gällande siffror och räknande samtidigt som man har väldigt svårt för vissa vardagliga sysslor.

2. Allt går inte per automatik
En bra beskrivning gällande Aspergers syndrom är att många saker som för en neurotypisk person har medfött måste en person med Aspergers syndrom lära sig. Det går liksom inte per automatik, utan man måste lägga mycket tankekraft i vad man gör. Det är inte helt ovanligt att aspergare måste göra vardagssysslor som att till exempel borsta tänderna i steg, eftersom själva agerandet helt enkelt inte etsar sig fast i huvudet.
Jag själv har väl egentligen haft relativt tur på den fronten, då vardagssysslor sällan är något problem för mig. Istället har mina största problem legat främst i sociala interaktioner. Som barn reagerade jag till exempel inte när mina vänner slog sig och grät. Jag tyckte oerhört synd om dom, men jag hade inte där impulsen att trösta eller agera efter situationen. Det är något jag har fått lära mig med årens gång.

3. Vi aspergare är experter
Inom diagnosen Aspergers syndrom är det otroligt vanligt med specialintressen. Kort och gott, ett intresse som man blir väldigt insatt i. För mig har dessa intressen avlöst varandra, men inom varje område har jag haft en enorm kapacitet till att ta in och lära mig fakta. Det sätter sig direkt i huvudet och så förblir det, jag behöver ingen repetition. Några intressen jag haft under åren är webbdesign, kost och träning, dalmatiner och språk. Till mitt eget försvar så var dalmatiner mitt absolut första specialintresse, så det var ändå ganska okej att ha en gosedjursdalmatin i realistisk storlek..

4. Aspergers märks inte alltid utåt
I och med att en person med Aspergers syndrom inte lider någon brist på det intellektuella området så är det inte alltid att diagnosen märks utåt. Alla med aspergers har svårigheter, även om dom inte är precis desamma, men man lär sig att jobba med dom. Jag kan ju bara se till mig själv och mina personliga erfarenheter, men jag upplever att man "lär in" det neurotypiska beteendet som man själv inte har medfött. Återigen, det går på tankekraft snarare än per automatik. Jag själv tillhör tyvärr skaran som gärna döljer min diagnos, och det är inte alltid jag känner mig helt bekväm i dom situationer som för andra klassas helt normala.

5. Vi uppfattar sinnesuttryck starkare än andra
En person med Aspergers syndrom uppfattar saker som ljud och känsel betydligt starkare än en neurotypisk person. Inte nog med det så skulle jag även säga att man uppfattar dessa saker annorlunda. När jag till exempel sitter på café med ett sällskap så hör jag inte bara våran konversation utan jag hör även alla dom samtal som pågår runt omkring mig. Det har hänt mer än en gång att jag lite tyst uttryckt att "hörde du?" samtidigt som personen mitt emot fattat absolut noll. För nej, det var ju faktiskt bara jag som hörde vad kvinnan tre bort bort nyss sa.
Jag själv uppfattar även känsel samt mat väldigt starkt. Lappar i kläderna rent ut sagt skaver och jag har alltid varit väldigt selektiv gällande mat då jag inte klarat av hur saker smakar/känns/luktar.

Likes

Comments

Instagram :@bellaskoog