Låt kostnad och märke mötas halvvägs
Jeansdjungeln är en problematisk sådan, men ett utav dom största problemen utöver själva passformen måste ju bara vara det här med kostnad och olika märken. Jag tror att vi alla kan nämna ett gäng välkända jeansmärken på rak arm som har riktigt bra jeans, men också kostar därefter. Tiger of Sweden, Levi's och Diesel är tre riktigt populära jeansmärken som kräver att man lägger ut över tusenlappen. Något som trots allt är ganska dyrt för många. Därför brukar många istället söka sig till dom mest etablerade klädkedjorna för att köpa deras egna jeans, som förvisso kan vara snygga med sällan håller en bra kvalité. Ofta töjer dom sig mycket, tappar passformen helt eller spricker i sömmarna. Hand upp alla som någonsin fått ett stort tydligt hål i grenen på sina Dr. Denim? Det blir näst intill inte värt pengarna man sparar in när jeansen håller en sådan dålig kvalité.
Ett supertips för dig som är ambivalent i detta val är att satsa på ett mindre etablerat märke så som Karve eller Crocker. Märkena i sig är förvisso unika för specifika butiker, men dom är i allra högsta grad ett par riktiga jeans utav kvalité då dessa butiker inriktar sig på just jeans. Priset är inte mycket högre än budgetvarianterna man finner hos dom mest etablerade klädkedjorna, samtidigt som dom håller samma grymma kvalité som dom etablerade jeansmärkena. Mina jeans från Crocker hamnar helt klart i topp tillsammans med mina jeans från Diesel, om inte ännu lite högre upp!

Lite inte på storleken for a shit
Att fråga vilken storlek någon har är väl egentligen inget att höja på ögonbrynen över, men när det kommer till just jeans så är det ungefär lika rimligt som frågan "hur långt är ett snöre?". För det beror ju helt på vilket snöre man pratar om, och detsamma gäller jeans. W25 från ett märke kan vara betydligt större än W25 från ett annat, det kan verkligen skilja mycket och när det kommer till jeans så märks det väldigt tydligt. Att en tröja är lite för stor kan man leva med, men jeans ska ju sitta som en smäck. Därför säger jag att prova, prova, prova! Prova mellan olika märken, olika modeller, ja till och med olika färger i precis samma modell. Man kan aldrig veta helt säkert för ens man har provat. Ha dessutom i åtanke att jeans töjer sig efter tid, hur mycket beror dock helt på material och dylikt. Rent krasst skulle jag säga att ett par jeans med kvalité i sömnad och tyg töjer sig mindre än ett par billiga från Gina, och att även stretchen spelar in. Ju mer jeansen går att töja ut, tja, desto mer kommer dom att töjas ut.

Längden går att fixa
Som vuxen med en längd på 154 cm så kan jag intyga på att det här med att hitta jeans i rätt längd kan vara en rejäl utmaning. Jag har ärligt talat bojkottat flera butiker för att jag helt enkelt gett upp hoppet. Barnavdelningen är inte heller ett alternativ för även om jag inte direkt är världens mest kurviga människa, så passar min kropp inte för ett barns passform. Dock finns det faktiskt många lösningar även för oss korta! Allt fler butiker har börjat med en så kallad Petite-kollektion, där alla kläder är speciellt sydda för att passa oss korta. Det innebär att dom sitter bra längs hela benen, vilket dom inte alltid gör om dom är för långa eftersom proportionerna blir fel. Bland annat River Island och Zalando har ett stort utbud med korta jeans i olika modeller. Och Hollister, som faktiskt går ända ner till L27 om inte ännu kortare till och med. Annars, satsa på ett par i L30/L31 och sy upp dom. JC fixar detta i butik och resultatet brukar alltid bli toppen!

Tvätta inte dina jeans för ofta
När du väl har hittat ett par jeans, så är det sämsta du kan göra att tvätta dom. Sorgligt men sant, faktiskt. Det finns tusentals budord inom ämnet men ett hett tips är att helt enkelt tvätta dom så sällan som möjligt, för jeans klarar sig ändå relativt länge. När man väl tvättar så ska man inte använda sköljmedel och inte heller torktumla dom. Sen klarar alla jeans en tvätt olika bra, hand upp alla som ägt ett par gråa Dr. Denim..

Flytta din blogg till Nouw - nu kan du importera din gamla blogg - Klicka här

Likes

Comments

Efter en faktiskt rätt så produktiv onsdag så tänkte jag nu ta mig tiden att kika in här och heja på er. Jag ogillar egentligen att publicera inlägg som inte känns genomarbetade, men jag har ett sådant på g och idag har jag något riktigt roligt att dela med mig utav! Jag hoppas verkligen att ni kommer tycka om det och vilja ta del utav det, då skulle jag bli superglad.

Ja, min onsdag i alla fall. I och med att vi har ett stort arbete i svenskan så har vi inga lektioner just nu, för att vi ska kunna ägna tiden till arbetet istället. Så ledig skulle jag inte påstå att jag är på onsdagar, men idag kunde jag i alla fall ta mig en skön sovmorgon. Känns som att jag skriver så mest hela tiden, men när man somnar inpå fyra på natten (morgonen?) så är dom där mornarna väl behövda. Att klämma in skola, allt plugg som är utöver, intressen, umgänge och alla måsten tar ju trots allt sin lilla tid! Och då är jag tyvärr den där typen som städar fyra gånger i veckan för att jag vill ha det rent hela tiden. Dessutom har det varit en del ångest, dock inte för min egen skull utan för en annan person. Det är så jobbigt att se andra bli felbehandlade tycker jag, och situationen blir så ambivalent när man inte vet hur man själv ska tackla det hela.
Men åter till dagen! Jag klev upp vid halv tio någon gång och gjorde morgon, tog tag i det sista inför samarbetet och kikade igenom skolportalen. Därefter packade jag väskan full och tog en plugglunch nere på stan. Min plan var att tajma in luncherbjudanden, snål som jag är, men gissa vem som infann sig dryga fem minuter efter klockan två då erbjudandet slutade gälla? Jo jag såklart. Hela fem kronor rakt i sjön, skandal;-) Jag blev i alla fall kvar i ungefär två timmar och det kändes som att jag knappt fick något gjort, trots att jag ägnade fullt fokus på uppsatsen. Saken är ju den att det tar så fruktansvärt mycket tid när man ska fundera ut relevanta frågeställningar som varken är för breda eller smala, söka fakta kors och tvärs och för att inte tala om den hatade källförteckningen som ska in efter var och varannan mening. Betade i alla fall av en fjärdedel utav avhandlingen innan jag begav mig vidare för att handla, så det blev ganska produktivt i slutändan trots allt.

Och nu gänget, vidare till det klart roligaste! Jag har fått välja ut tre ursnygga plagg ifrån JC som ni ser ovan på bilden. Jeansen är likt skänkta från ovan, så otroligt sköna och snygga. Dessutom så sitter dom perfekt! Men självklart så kan jag inte bara sitta här och berätta för er att JC har livets jeans, så på min instagram tävlar jag just nu ut ett presentkort på JC värde 500 kr. Tävlingsreglerna är mer än enkla så jag tycker absolut att ni skaklicka er in här och delta. Glöm inte heller att tipsa era nära och kära, så att ni eventuellt bara kan "råka" roffa åt er presentkortet från brorsans skrivbord om han vinner:-)

Likes

Comments

Tjo på er! Så var det redan dags för en ny vecka och jag begriper verkligen inte vart tiden tar vägen, jag menar det är snart november? I alla fall, trots att det må låta rejält motsägelsefullt så har jag haft en riktigt fantastisk dag med ett fruktansvärt inslag. Förmiddagen var stressig då jag innan klockan 12.45 skulle klämma in ett möte med min SYV, en fotografering till ett samarbete på instagram som kommer bli grymt (I'll tell you more in just a few days!) och sedan lunch mitt i all hast. Mötet hos SYV:en tog sin lilla tid om man säger så, och det hela slutade i att SYV:en konstaterade att något sånt här galet har hon aldrig tagit del utav förut. Ni förstår, utöver mina heltidsstudier så kommer jag dra på med ytterligare ett stycke heltidsstudier och det snart. Jag kommer alltså att läsa två terminer på en och samma gång i Komvux hastighet, alltså fyra stycken gymnasieterminer på drygt ett halvår. Kämpigt, men det ska bli kul! Jag har nämligen tänk ett varv extra och valt mina individuella kurser med omsorg, bara sånt som jag redan mer eller mindre kan. Det blir bra med tanke på att dom andra fyra kurserna är rejält svåra.

En rolig fotografering som ni snart kommer få ta del utav och en hastlunch inne på mitt älskade stammiscafé senare så var det dags för skola. Vi avslutade dagen med biologi där dissektion utav hjärtslag stod på schemat. Jag hade förväntat mig ett hjärta och tänkte att jo men det klarar jag nog, men oj så fel jag hade. Vi fick nämligen hela paketet, allt ifrån lever till luftstrupe. Jag fick sluta en hel timme tidigare då jag mer eller mindre stod avsvimmad över bordet och höll ner spyan, och då var det äckligaste inte åsynen utan doften. Flera månader gamla upptinade inälvor luktar inte gott när man skär i dom ska ni veta och det här med att bli vegetarian känns mycket rimligt.

Eftersom jag inte kan visa er dagens bilder riktigt än så kör vi på med en TMI-lista istället! Det är egentligen en tag från Youtube som jag så snällt har översatt, så ni får ta att vissa uttryck står på sitt originalspråk. Vissa saker låter ju bara helt katastrofalt på svenska och ja.. ni kommer förstå.

Om du skulle behöva leva i den TV-serie du senast såg, vilken serie skulle du då leva i?
The big bang theory. Jag kan kanske bli Sheldon's side kick?

Nämn någonting som stör dig just nu?
Att jag har cirkus världens svåraste matteprov imorgon som jag trots plugg känner mig totalt oförberedd på.

Vad gör du när ingen ser dig?
Startar någon peppig låt på Spotify och svänger mina lurviga som om det inte fanns någon morgondag. Ligger ner på golvet och ser ljuset varenda gång jag slår lilltån i den där jäkla tröskeln till badrummet.

Hur många dagar har du som längst gått utan att duscha?
Oj, det måste nog vara för några år sedan när jag var inlagd på LPT. Jag fick nämligen inte stänga dörren till toaletten då en personal skulle stå och titta på mig, blev inte mycket till att duscha då ska ni veta. Så ja, fem veckor ungefär? Kan dock lugna er med att jag med undantag från den gången sköter min hygien, så ni behöver inte drabbas utav hjärtinfarkt.

Vad står det i det senaste sms:et du skickade?
"Fyfan"

Vad är enligt dig det absolut mest avtändande hos en person?
Något jag absolut inte klarar av är människor som är ofräscha, i synnerhet män som inte tycks ha upptäckt duschens existens än. Men allra värst måste nog ändå vara skägg, alltså sånt där långt skägg som är inspirerat utav tomten själv.

Har du någonsin varit kär?
Nu antar jag att frågan syftar till kär på riktigt, när det verkligen är något alldeles speciellt och man typ skulle göra allt för personen. Och ja det har jag faktiskt, dock bara en gång till skillnad från förälskelser som jag haft fler utav. Jag hade en person som jag utvecklade väldigt starka känslor till men som tyvärr visade sig vara ett svin. Idag är jag ärligt talat bara glad över att jag insåg det, men då var det inte lika roligt.

Vilken är din absoluta favorit bland dom raggningsrepliker du känner till?
"Hey boy, you dropped something."
"What?"
"Your standards. Wanna go out on a date with me?"

Har du någonsin använt den?
Haha nej absolut inte! Lite kul skulle det ju dock vara.

Första låten på Spotify's global top 50 är ditt spirit animal. Vad är det?
Man's not hot :-((

Hatar du någon just nu?
Hata är ett starkt ord men ja, det gör jag faktiskt. Det finns en person som jag med glädje skulle sparka med en järnsko på ett väl valt ställe och då ska ni veta att det är välförtjänt, vissa människor tycks helt sakna vett.

Har du någonsin dansat med någon utan att leave room for Jesus?
Ja självklart, inte kör man armlängds avstånd en natt på krogen inte. Åtminstone inte jag, höhö.

Vad väger du?
Jag har inte vägt mig på år och äger ärligt talat inte ens en fungerande våg, så jag har ingen aning faktiskt.

Tror du att någon har känslor för dig?
Jo, jag vet faktiskt att en person har känslor för mig. Han visar det och det med besked. Kan dock erkänna att jag själv mest finner det obehagligt och inte har några känslor tillbaka.

Likes

Comments

Äntligen lördag, eller vad säger ni? Jag drog mig kvar länge i sängen i morse vilket var otroligt skönt, och för att vara helt ärlig så sitter jag fortfarande osminkad och inväntar att kicka igång dagen. Just idag har jag egentligen inget speciellt på agendan förutom att jag behöver städa, sen så tänkte jag även dra mig utåt en sväng och kanske även dra av ett pluggmaraton nu när jag trots allt har all tid i världen. Mer eller mindre drunknar i skolarbete och har en sådan där oklar ångestkänsla inom mig som jag gissar beror mycket på just det. Men med lite annat i tankarna och lite stress att borsta bort från axlarna så lär jag må helt prima sen! På tal om skola så skrev jag ett prov igår som jag tydligen hade pluggat på helt fel inför.. sånt är ju aldrig särskilt kul. Men men, gick det åt skogen så får det lösa sig helt enkelt.

Men återigen till det där med ångesten, för nu var det faktiskt inte skola som jag tänkte skriva om. En viss del utav min ångest kan jag enkelt placera och den handlar om ekonomi. Jag vågar faktiskt påstå att jag lever med den ångesten, men självklart börjar den bli mer påtaglig kring dessa datum. Okej, kanske inte riktigt än då, men där runt den tjugonde. Jag har aldrig varit med om att kontot ekat helt tomt men sitter ändå som på nålar för att.. ja men, tänk om? Avskyr nämligen att kika in på kontot och undviker det helst.

Jag pratar sällan om ekonomi här på bloggen, eller snarare aldrig. Tror inte att jag har skrivit ett enda sådant inlägg faktiskt? Först och främst för att det är så in i bövelens ointressant, men också för att jag anser den ekonomiska aspekten vara något privat. Alla har olika stora inkomster och så är det ju bara, det finns inte så mycket mer att tillägga. Någonstans har man ju ändå gjort val som lett till den ekonomiska situation man befinner sig i, oavsett om man är stenrik eller bankrutt. Åtminstone i länder likt Sverige där vi faktiskt har det väldigt bra ställt och kan påverka till en stor del. Sen så kan jag ju erkänna att jag stör mig något enormt på unga vuxna med jobb som ändå bor hemma och lever på sina föräldrar. Men det handlar inte om pengarna i sig utan om beteendet, för att det är så himla fult gjort att leva dyrt på sina föräldrars bekostnad. För jo, nog lever man ändå på sina föräldrar om dom fortfarande betalar allt utom ens egna nöjen.

Något jag dock anser snäppet värre är människor som öppet ska hålla på och klaga på sin ekonomi, jag får typ rabies av det. Det är mycket möjligt att personen i fråga har en urkass inkomst, får snåla på shoppingen och inte smälla på med ostron och champagne till frukost men vet ni vad? Ingen bryr sig. Ärligt talat, det är inte ens lite intressant att läsa om. Antingen så finner man sig i situationen eller så gör man någonting åt den, det är faktiskt inte svårare än så även om vägarna självklart är individuella.

Jag tänker ta mig som exempel, trots att jag egentligen anser sånt här vara privat. Jag är en student på 19 år och kan till fullo intyga er att min ekonomi artar sig därefter. Det finns fruktansvärt mycket som jag prioriterar bort att lägga pengar på trots att jag egentligen skulle vilja, för att det helt enkelt finns viktigare saker att prioritera. Hyra eller konsert, mat eller smink? Självklart kan man unna sig allt någon gång, men att köpa smink lite ofta som jag köper mat skulle vara ren idioti. Jag måste leva snålt, det är inte skitkul, men jag accepterar situationen och mer var det inte med den saken. Jag skulle kunna sluta plugga och istället finna mig ett heltidsjobb, jag skulle kunna sälja iväg min kamera och istället köpa mig en resa, jag skulle kunna leva ännu snålare och offra allt sånt där som jag finner roligt. Men jag vill plugga för att få en riktig utbildning och senare ett välbetalt jobb, jag behåller hellre kameran än att åka på en veckas solsemester och jag skulle inte ens kunna tänka mig att offra roliga utekvällar och fikastunder för att kunna shoppa mer kläder. Jag har mandat till att förändra, men sett till mina alternativ så har jag det helst såhär. Jag väljer det, varför ska jag då klaga?

För mig är det ett självklart resonemang, men många tycks inte tänka i samma banor. Jag tycker helt ärligt att det näst intill tillhör den där typiska Svensson-stilen att oja sig inför andra och jag absolut hatar det. Lite sådär passiv allting där man inte lägger problemlösningen på andra men öppet lägger problembilden på andra. Grattis, nu är ni två med ångest och din situation är inte bättre för fem öre. Bra jobbat, vilken bedrift.

Egentligen, varför väljer man att klaga? "Åh vad jag önskar att jag hade råd med det där". Ja men vet du vad, jag hade inte bangat på att kunna bekosta en Gucci-väska men det är inte vad jag prioriterar. Om man öppet måste klaga och tycka synd om sig själv så kanske det är dags att sluta önska och börja agera? Förutom i fåtalet fall så kan man ju faktiskt det. Har du en dålig utbildning så skaffa dig då en bra sådan för att vidare få ett bättre jobb med en bättre inkomst. Har du inget jobb så sök då ett. Vill du ha pengar på studs så sälj saker utav värde. Lider du utav psykisk ohälsa i den mån att du inte kan arbeta så ta tag i ditt liv. Den sista må vara specifik, men det är för att jag själv var i den sitsen tidigare fast gällande skolan. Jag mådde för dåligt för att plugga, och det löste jag genom att ta tag i mina problem. Sen kanske det inte är en dans på rosor, men allt kan faktiskt inte vara så enkelt.

Nu märks det att bittra Bella är i farten igen med sina starka åsikter men ärligt talat, jag klarar inte av när människor tycker synd om sig själva i en situation som dom faktiskt skulle kunna förändra. Dels för att det är irriterande javisst, men främst för att jag finner det sorgligt. Om du har mandaten till att göra en positiv förändring, ta dom då. Sitt inte bara där och se på medan dagarna passerar i ett liv du inte trivs med, för vi har faktiskt bara ett och det bör man göra det bästa utav. Jag skulle kunna ligga hemma som i våras och må pyton men inte sjutton vill jag det, så varför ska jag då bara acceptera situationen? Jag tror ni förstår budskapet med det hela, för egentligen så riktar det ju sig till alla berörda och inte alls min tidigare situation. Sen så absolut, det finns personer som olyckligt nog inte kan göra någon större förändring. Men där pratar vi bara ett fåtal.

Får jag kalla det en liten spark i baken eller anser ni det här som irrelevant babbel? Jag hoppas i alla fall på det förstnämnda, och att ni som känner igen er tar till er utav budorden - ta tag i din situation. Det går ju faktiskt och varför ska man då missa den chansen? Att ta tag i en jobbig situation må vara tufft och rent ut sagt frustrerande, särskilt när ekonomi är en sådan relevant del utav livet. Men samtidigt, sedan när blev man rik utav att klaga?

Likes

Comments

It's raining cats and dogs är ett uttryck som cirkulerar runt bland britterna men frågan är ju vad sjutton som egentligen faller ifrån himlen här i Sverige? Elefanter kanske? Där jag bor så har det i alla fall regnat sju dagar i streck nu, det har till och med svämmat över på sina håll och kanter. Givetvis var en utav kanterna där jag bor och jag kan meddela er att klackskorna blivit ett givet val för att jag ska kunna balansera på klacken i vattenpölarna. Ganska uppfinningsrikt och nyskapande ändå?

Jag som hade planerat att fota min outfit idag haha, sådant blev inte riktigt fallet. Men jag har haft en bra dag ändå! Både jag och modern min var lediga idag och därför följde hon med mig på ett ärende som jag faktiskt var lite nervig för. Jag kan ju lite smått genant erkänna att alla sådana där typiska vuxengrejer mest känns skrämmande, vad ska man egentligen säga och vad förväntas man ha koll på? Jag kan ju inte agera lugnt och avslappnat liksom, tänk er ett dvärgväxt skogstroll som dansar in i rummet och bah tjabaaaa mis amigos. Nej, det skulle nog inte riktigt gå hem tror jag.

Ärendet tog i alla fall plats strax efter klockan elva och då behövdes ju givetvis en utelunch direkt efteråt. Det var för övrigt jag som tyckte det men vad är egentligen mysigare än att sitta på café när det regnar ute? Dels för att man slipper bli blöt men mest för att maten är god. Och ja, ni hade ju redan gissat på vart vi begav oss så där behöver vi väl ingen mer ingående beskrivning. Det var minst sagt smockfullt där idag, vilket egentligen inte förvånar mig då dom har så himla god mat och lokalen i sig är himla mysig. Men lite problematiskt blev det ju när kön gick ändå ut i gången och man nästan började leta alternativa bord vid kassadisken.. men expert som man är så haffade man givetvis ett fönsterbord.

Dagens andra ärende begav vi oss därefter på, vilket var att fotografera till mitt nys ID-kort. Jag blev så groteskt ful att jag inte med ord kan beskriva det, precis som varenda gång man fotar till viktiga dokument med andra ord. Värsta var väl att mina fransar gav en skugga så att jag legit ser ut ett dagen efter-trainwreck som somnat på en parkbänk. Ser inte alls fram emot att legitimera mig som Bella the drunk panda i flertalet år framöver.

Likes

Comments

God kväll på er bästa gänget, hoppas att ni har haft en bra tisdag! Min har varit lite smått kaotisk, men det löste sig till något helt okej ändå. Ni förstår, jag var en riktig klant och tog mina sömnmediciner väldigt sent inför föregående natt men tog ändå min fulla dos. Kan ni gissa vem som inte vaknade i tid trots alarm? Ja, det var en retorisk fråga. Jag hade bara en enstaka lektion idag så det var väl egentligen ingen stor grej, men jag blev minst sagt bitter. Inte nog med att skolan är viktig så älskar jag ju också att vara där, därför blommade min oplanerade sovmorgon snabbt upp till att bli dagens största i-landsproblem.

Nåja, efter att ha varit bitter ett tag så gjorde jag det enda rätta. Nämligen att sluta vara bitter och vara glad istället, stensäker metod emot sura miner som får en utav en toaster. Med lite gladare miner blev det ner på stan för att förnya mitt ID-kort, följt utav en lång väntan på banken tills vi fick veta att dom inte förnyar ID-kort. Men jag hade ju redan slutat vara bitter, så jag fortsatte att vara glad istället. Trots att jag satt där med oborstat hår och kände mig allmänt tappad.

Jag bestämde mig i alla fall för att göra det bästa utav dagen och plugga på egen hand, för sånt kan man ju faktiskt alltid göra. Så vid klockan två slog jag mig ner med dator och böcker på mitt favoritcafé för en plugglunch. Mer specifikt, en pluggfocaccia. Jag förstår att ni är förvånade.
Den där idylliska plugga-och-äta-situationen är väl dock mer att inhalera maten och not give a shit about plugget för min del, prioriteringar ni vet. Först när maten är slut inser jag åter varför jag överhuvudtaget infann mig på caféet och faktiskt tar mig an pluggandet. Är det någon som känner igen sig?

Jag fick i alla fall en del gjort och det känns bra! Betade av en engelskauppgift och påbörjade därefter vårt enorma vetenskapliga arbete i svenska. Ämnet ska beröra vår svenska språkhistoria och förslagen på tema var exempelvis "vilka viktiga faktorer som bidrog till att runsvenskan dog ut" samt "hur politiken har förändrat vårat språk". Jag vet inte hur ni valde att uttala det, men för mig blev det ett nej tack med en stark hybriddialekt. Lite dalmål, lite rikssvenska, lite norska.. lite jag. Kanske borde jag skriva om min egen dialekt, den tycks ju ändå vara något helt revolutionerande? Aldrig har jag hört någon prata så skumt som jag.

Mycket skolprat blev det här, så pass mycket att jag gick och skaffade mig glasögon mitt i allt. Nej men skämt åsido så har jag inga glasögon, men jag anser att det är fruktansvärt snyggt och införskaffade därför dessa snyggingar från H&M. 100% fejkat glas men det gillar plånboken!

Avslutningsvis så har min tisdag kantats utav en riktig guldkant, idag kom jag nämligen upp i 3000 följare på instagram. Kanske ingen ögonbrynshöjande siffra, men jag tycker ändå att det är superkul! Att så pass många människor vill se mina bilder och lämnar en massa fina kommentarer, det gör mig otroligt glad. Vill ni också kika så hittar ni mig under namnet @bellaskoog .

Likes

Comments

Listor är väl alltid roligt, eller vad säger ni? Jag personligen älskar att både skriva och lästa listor på bloggar, och då i synnerhet om listan inkluderar en dos humor. Genom min tid inom bloggandet har jag hunnit dra igenom bra många listor, men idag så slog det mig att jag faktiskt aldrig har gjort en i bildform? Skandal, bilder som är så kul ju! Därför tänker jag göra ändring på detta omedelbart bums och har därför snickrat ihop en liten lista fullproppad med bilder utav alla dess slag. Huvudsloganen lyder...

Med tre bilder, beskriv...

...din personlighet

Jag är inte särskilt seriös utav mig och skämtar gärna om både det ena och det andra, givetvis kantat utav en humor som bara jag finner roande. Jag är fruktansvärt rastlös utav mig och vill ha något för mig mest hela tiden, och jag för det allra mesta leende glad.

...dina mest betydande intressen

Det måste nog vara mode, kosmetika och sociala medier. Ja den sista bilden får alltså symbolisera sociala medier tack vare mobiltelefonen, haha, men hur fångar man ens det på bild annars?

...din barndom

Jag har tillgång till ytterst få bilder från när jag var liten, vem har ens så gamla bilder på sin dator liksom? Mamma lär ha tiotusentals men ja, det är hon det. Några hittade jag i alla fall och dom duger! Den första får symbolisera att jag älskade träning då den faktiskt kommer från en uppvisning med gymnastiken. Den andra visar precis hur normal jag var på en skala ett till tio,och den tredje för att jag hade någon form utav kakberoende. På loppet av en vecka konsumerade jag typ kakor för ett år.. haha kaos.

...dig själv på fyllan

Haha alltså jag har så mycket som jag skulle kunna förgylla eran vardag med på den här, jag tenderar nämligen att bombardera snapchat efter några drinkar. Dock vet jag väl inte riktigt vad som klassas lämpligt då hela ämnet kring alkohol har så delade meningar, men.. jag tycker i alla fall att sånt här är skitkul, men kan för allas trevnad inflika att jag dricker med vett. Nåja, till saken! Här ser ni min favoritdrink, min första och sista whiskeyupplevelse och den sista bilden som jag bara tyckte var allmänt rolig.

...din kosthållning

Inte ens jag som är typ världens mest kräsna människa kan dra igenom min kosthållning i tre ynka bilder, men focaccia, fika och questbars är tre saker som ofta konsumeras. Med betoning på den första eftersom jag gärna fikar på mat också, känns betydligt mer värt då man faktiskt blir mer mätt för typ samma kostnad. Någon mer som gillar att äta mat till fika eller mellis förresten? Känner mig lite som en isbjörn på savannen.

...din klädstil

Just min klädstil är ju något ni minst sagt redan har fått tagit del utav här på bloggis, så det finns inte direkt särskilt mycket att tillägga. Men jag låter bilderna tala för sig själva! Faux furs, axelremsväskor, wedge sneakers.. me gusta.

Om ni hakar på och gör den här listan så länka den mer än gärna i kommentarsfältet! Skulle vara så roligt att se.

Likes

Comments

Att mina wedge sneakers placerar sig i topp bland favoritskorna är ett faktum med klara bevis. Jag använder dom nästan varje dag och har inte tröttnat ens lite grann på dom sedan jag införskaffade dom. Både snygga och sköna, plus att jag faktiskt föredrar klack framför platta skor även om smala klackar tenderar att bli riktigt obekvämt. Men för mig som är kort så uppskattas dom där extra centimeterna mycket.
Med alla outfits jag burit mina wedge sneakers i, så tänkte jag tipsa er om fem outfits med ust wedge sneakers. Såhär stylar jag dom helst!

I chic stil tillsammans med ett par tighta jeans. Feminin och chic stil i all ära, men vi kan nog alla bara hålla med om att sneakers är bra mycket bekvämare än dom pinnsmala klackarna som alltid inbringar en viss skräck angående stukade fotleder. Just sneakers och chic är väl egentligen inte två ord som går hand i hand, men med ett par wedge sneakers så tycker jag faktiskt att det funkar alldeles utmärkt! Skon i sig gör ett riktigt statement samtidigt som outfiten behåller sin uppklädda touch. En enkel kappa tillsammans med tighta jeans och en axelremsväska är tre perfekta grundpelare i den chica stilen!

Stylat med ett par tights. Jag älskar denna underbara sko alla dagar i veckan, men fy sjutton vad bra dom går med tights och kjol eller klänning. Dom passar liksom lite extra bra till just det. Kanske handlar det bara om mitt egna tycke och smak men den här kombinationen är så extra! Personligen stylar jag alltid med neutrala basplagg tillsammans med en passande ton på överkroppen som går tillsammans med skornas färg. Då får verkligen skorna tala för sig och det gör dom med bravur. För er med bra minne så bar jag även en liknande outfit på NA-KDs event där det färgglada plagget gick i senapsgult. En klar favoritoutfit faktiskt, där mina wedge sneakers var ett givet val.

Bekvämt med snyggt i tomboy-stilens anda. Pojkigt och tjejjigt i en och samma outfit kan gå på två sätt tycker jag. Antingen så blir det riktigt snyggt och tufft, eller så blir det fullkomligt katastrofalt. Det här med att slänga in feminina plagg i en outfit som annars skulle kunna vara tagen direkt från herravdelningen tycker jag är riktigt ballt och dessutom så brukar dessa outfits alltid bli bekväma.. haha. Sneakers eller kängor är nästan ett måste för att fullända tomboy-stilen tycker jag, men med en liten kilklack så blir det bara plus i kanten. Stylat med något pösigare kläder i enkla toner gör skorna inget större statement, men dom höjer helt klart outfiten. Ett par ballerinaskor till det här och vi hade landat på fullkomligt katastrofalt.

Enkelt med sweater och jeans. En mysig sweater och ett par boyfriend jeans, svårare än så behöver det ju faktiskt inte vara. Det här är en sådan slags outfit där jag tycker att varken platta sneakers eller klackskor gör sig bra, den förstnämnda blir för urban i mitt tyckte samtidigt som klackar inte alls passar. Wedge sneakers tycker jag däremot gör sig riktigt bra här och rent ut sagt gör hela outfiten. I med ett skärp i mammas gamla nittiotalsbyxor i vi är i hamn;-)

Tillsammans med sommarkläderna för dig som vägrar acceptera vinterns existens. För dig som vägrar acceptera minusgraderna och snöovädren så kan man ju alltid fortsätta att köra på sommarkläderna. Om man sparar sommargarderoben så blir det väl lite mer sommar rent procentuellt eller? På med en jacka i solskenets aura och ett par tights under jumpsuiten för att slippa frysa ihjäl (och för att slippa vaxa benen). Ett par wedge sneakers gör sig perfekt då dom trots allt passar året om och håller fötterna hyggligt varma. Med betoning på hyggligt men vad sjutton, flip flops hade ju faktiskt varit värre. Och nu kanske ni tycker att jag är helt tappad som ens drar upp idén om sommarkläder på vintern, men tro mig vänner. Jag kan inte ens räkna hur många jag har sett dra runt i tunna trenchcoats och jeansjackor trots att termometern pekar på Alaska.

Likes

Comments

Människokroppen består utav 90% bakterier kontra ynka 10% eukaryota celler. Eller ja, mänskliga celler för er som inte förstår vad jag babblar om. Bakterier är något som majoriteten äcklas utav och förknippar med sjukdomar, men faktum är att vi behöver dom för att överleva. Det finns både kroppsegna och kroppsfrämmande bakterier, och faktiskt så kan båda dessa orsaka sjukdomar. Hur som, vi är nittio procent äckliga och tio procent humana. Härligt!

Wi-fi uppfanns utav en kvinnlig skådespelerska. Kanske den mest oväntade utav personer, men samtidigt ett riktigt statement. Under andra världskriget så uppfann skådespelerskan Hedy Lamarr den teknik som vidare la grunden för det wi-fi som vi idag använder oss utav. Tyvärr snodde den amerikanska militären åt sig hennes idé efter att hennes patent löpt ut, men Hedy hann ändå få erkännande för sin uppfinning innan sin död.

Copy paste-funktionen var inte alltid en självklarhet. Bara jag som liksom tog för givet att funktionen kopiera samt klistra in alltid har följt med datorn? Sådant är inte fallet, fick jag veta för ett tag sedan. Det var nämligen en datatekniker vid namn Larry Tesler som uppfann denna funktion. Tack Larry för att du förenklat våra liv. Fuck you Urkund för att vi inte kan använda copy paste i skolarbeten.

Disney har med killen som gör kaffe i sina eftertexter. Vem läser eftertexterna på en film? Svar ingen. Men om du nu råkar vara just denna ingen, så kanske du har märkt att Disney har en del udda namn på listan. I flera utav sina filmer, där bland annat Frozen är inräknad, så står deras "caffeination" med i eftertexterna.

Om du googlar på ordet "askew" så kommer sidan att tiltas. Ja alltså, den kommer luta lite åt höger. Varför vet jag inte men.. varför inte liksom?

Dom vita prickarna du ser framför ögonen är på riktigt. Ni vet när man exempelvis tittar upp emot himlen eller blir yr? Ofta brukar små vita "prickar" sväva runt i synfältet, nästan som små blixtar som plötsligt poppar fram. Alla har nog varit med om det, men visste ni att det faktiskt är något riktigt vi ser? Det är nämligen vita blodkroppar.

Likes

Comments

Är du namngiven efter någon speciell?
Nej, inte vad jag vet i alla fall. Min mamma hade sedan barnsben bestämt att om hon fick en dotter så skulle hon heta Isabelle, och precis så blev det också. Varför hon fastnade för just det namnet vet jag däremot inte.

När var den senaste gången du grät?
Oj, jag har ingen aning faktiskt? Det var länge sedan i alla fall. Just nu och under hela hösten egentligen så har jag bara varit allmänt nöjd och glad, till och med när allt har tycks skita sig. Till exempel idag när jag fortfarande inte hade fått min engelskabok och hanterade det över en lunch med mamma fullproppad med skratt. Varför gråta när man kan skratta menar jag :-)

Om du var en annan person, skulle du då vara vän med dig själv?
Absolut inte. Alltså på fullaste allvar, jag tror inte att jag skulle stå ut med mig själv. Torr humor, åker alltid på värsta fjortisfyllan, är fruktansvärt envis och löjligt glad för det mesta. Jag hade fått rabies på mig själv.

Har du några barn?
Öh nej, om inte mobilen gills då. Däremot så kan jag ju inte förneka att en oplanerad följd på ett one night stand inte känns som en alltför dum idé när man ser alla urgulliga barnkläder på Kappahl. Om du var en annan person, skulle du då vara vän med dig själv?

Använder du dig utav sarkasm ofta?
Läs det övre svaret och tolka utifrån det.

Vad är det första du märker av hos andra människor?
Här vill jag verkligen säga något betydande så som personligheten eller vänligheten i en persons ögon. Men nej, det absolut första jag märker av är faktiskt om personen är sådär riktigt snygg. Det låter så fruktansvärt ytligt och töntigt, men utseendet är ju trots allt det första man ser. Dock värderar jag inte folk utifrån utseende, det måste jag poängtera.

Vad har du för ögonfärg?
Jag har någon konstig blandning mellan ljusbrun, grön och små toner i guld. Helt ologiskt sett till att föräldrarna mina har ljusblå och mörkbruna ögon. Om inte mamma har glömt att berätta något då..

Läskiga filmer eller komedier?
Komedier är mina absoluta favoritfilmer, det är mer eller mindre allt jag ser faktiskt.

Vilket är ditt drömyrke?
Den här är solklar, dermatolog! Tänk er att få klämma finnar och bölder dagarna i ändå och få dryga 60 000 kr för nöjet. Fantastiskt.

Vem var din första bästa vän?
Min allra första bästa vän var min Baby born-docka, ingen tvekan om den saken. Dom allra flesta hade nog en leksak under barndomen som dom var extra fästa vid, men jag och min docka var något utöver det vanliga. Hon hade en egen cykelhjälm och fick givetvis hänga med på cykelturerna, när jag badade i sjön hos mormor så badade dockan också, jag tror på riktigt att hon följde med överallt. Har till och med minnen utav gånger då vi bråkade. Nej, nu skäms jag faktiskt.. kan inflika att jag har livs levande vänner idag.

Har du någon speciell talang?
Jag kan ta upp benet bakom huvudet. En talang som alltid tycks leta sig fram på fyllan, pinsamt nog. Det blir bara.. fel.

Hur lång är du?
Jag är inte lång.

Hur många länder har du besökt?
Elva tror jag att det blir.

Vad kommer du att döpa dina barn till?
Jag älskar namnen Chanelle och Collin, men sen hur många barn man får är ju en annan femma.

Avslöja en utav dina dåliga vanor!
Att jag är en tidsoptimist som aldrig lär mig. Det här med att hålla tider är verkligen inte min grej, fruktansvärt komiskt egentligen då punktlighet brukar vara en framstående egenskap hos oss med Asperger.

Likes

Comments

Instagram :@bellaskoog