Header
• CHALLENGES •

Dagarna spinner vidare och vi är redan inne på dag 10 av vår 30 dagars utmaning.
Dagens fråga är ;

Vad är min kropp ?
Hur kopplar jag ihop min kropp med mat?Jaha, vad är alltså min kropp för mig?
Hur ser jag på den? Vad tänker jag om den?

Till att börja med är min kropp det som håller mig uppe, ett vandrande skelett med diverse funktioner som gör att jag kan tralla runt här och leva. Vem tänker egentligen på sådant?

Min kropp är mitt tempel. Eller?

Njae, inte riktigt. Jag ser på min kropp lite som ett halvt välsmort maskineri, typ.
Är ni med då?

Min kropp är allt, den är min motorik, min styrka, mina känslor och mina tankar.

Min kropp, eller alla våra kroppar är ju så himla fantastiska om ni frågar mig!

Hur kopplar jag mat till min kropp?
Ja, till att börja med fungerar vare sig maskineriet i sig eller min fantastiska hjärna något vidare bra utan all den energi och näring jag behöver. Kroppen behöver bränsle att gå på helt enkelt.
Jag kopplar också maten till mitt välmående.
Jag mår inte särskilt bra om jag inte får i mig den energin jag behöver, jag blir heller inte särskilt glad, energisk eller positiv om jag äter dålig mat, eller tråkig mat.

Jag blir däremot mer pigg och lycklig av att äta bra och god mat. Där jag får i mig allt det jag behöver, där jag äter mat som jag tycker tilltalar mig både smak- och utseendemässigt. Mat är en "grej" för mig lika mycket som det är något viktigt.


De som är med på den här resan är

@Patriciab91

@FannyEbergstrom

@Idasvardag

@Pengarellerpyssel

@Icaibloggen


Följ gärna med oss,

tagga oss i era inlägg så vi kan ta del av de.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

• LIVING •

Godmorgon på er.

Här laddar vi batterierna och förbereder oss för att gå iväg på en liten fika om en stund. Sedan ska det springas runt till olika affärer för att handla hem allt Lilleman behöver.

Sedan blir det bara pyssel och fix.

Tvätt till förbannelse som ska ordnas,
försöka få Miranda att städa fint på sitt rum och sedan ska jag nog ta mig tiden att slänga ihop ett par maträtter till åt lillgrisen så vi har en bra laddning i frysen.

Lyckligtvis är han allt annat än kräsen och mumsar i sig allt med ett leende.
Lille knubbisbubbis.

Det har varit en rätt "tung" natt eller vad man nu ska kalla det. Miranda har vaknat stup i kvarten och varit ledsen efter mardröm på mardröm. Önskar man kunde plantera mysiga drömmar i de där små huvudena innan de ska sova istället.

Lilleman har också fått någon knasig rutin där han gärna vaknar mitt i natten och tror att det är busdags deluxe. Nog för att han är glad men det är ändå svårt att ignorera och kunna sova förbi dessa glädjetjut, haha.

Vad ska ni göra idag?

Likes

Comments

Om mitt känslomässiga ätande hade ett budskap till mig, vad skulle det försöka säga mig ?

Ja, gissa det ni. Jag kan tänka mig att det budskapet skulle vara något i stil med att

- jag är rastlös
- jag är uttråkad
- jag försöker fylla ett tomrum som jag aldrig kommer kunna fylla med mat
- jag försöker undvika mina känslor
Jag vet ju att jag många gånger äter för att jag mår dåligt eller för att jag är uttråkad.
När andra går ut och springer eller ringer en vän springer jag maraton mellan soffan och kylen och undrar "vad jag ska äta nu"Jag vet att jag tröstäter många gånger, jag byter hela tiden ut olika saker som jag använder mig av för att på något sätt stilla den smärtan och det tomrum jag bär på.

Jag har supit.
Jag har självmedicinerat.
Jag har shoppat.
Nu äter jag.

Jag frossar inte i godis.
Jag äter inte chips och ostbågar.
Jag äter mat, goda munkar och mer mat.

Mitt känslomässiga ätande skulle komma för att upplysa mig om att jag måste ta tag i mig själv och de problem som finns omkring mig. Ta tag i alla känslor, allt det som ligger djupt där inne och hindrar mig från att vara den jag egentligen är och leva det livet jag egentligen vill leva.Glöm inte bort att kika in hos de andra fina tjejerna som gör den här utmaningen tillsammans med mig.


@Icaibloggen

@Patriciab91

@FannyEbergstrom

@Pengarellerpyssel

@Idasvardag


Haka gärna på tåget, men glöm inte bort att tagga oss i era inlägg om ni gör det.


Kärlek !

Likes

Comments

Tanken med den här utmaningen är att verkligen utmana sig själv, våga gå in på djupet och göra alla våra tankar om oss själva verkliga. För många är det lätt att tänka på allt och ingenting, men det stannar även där i tankarna. Genom att sätta allting i ord och våga dela med sig av sitt innersta för omvärlden, blir det helt plötsligt på riktigt. Den självinsikt och förståelse vi förhoppningsvis tar med oss ifrån den här utmaningen hoppas jag kommer göra oss lite mer starkare i oss själva och lite mer medvetna. Ge oss de verktygen vi behöver för att ta oss dit vi vill.


Vi som gör den här utmaningen är ;


@Patriciab91

@Icaibloggen

@Pengarellerpyssel

@FannyEbergstrom

@Idasvardag

och jag själv @AntoniaKVarför äter jag? Vilka 3 ord beskriver min relation just nu? Vilka 3 ord önskar jag gjorde det istället?

Ja, varför äter jag?
Till att börja med för att jag måste. Jag vet inte om livet hade varit så fantastiskt eller långvarigt om jag aldrig åt, det är ju en självklarhet. Men i övrigt så äter jag för att det är gott, för att jag älskar mat och för att jag älskar god mat. Som jag sa i tidigare inlägg så kan jag spendera större delen av vissa dagar med att bara sitta och tänka och titta på olika maträtter och recept.
Söker hela tiden ny inspiration och nya goda smaker att prova på. Mat är ju något fantastiskt. Det är underbart. Livet!

Men, jag äter också för att jag mår dåligt. Jag stress - och tröstäter. Framförallt om kvällarna, ju senare det blir desto mer panik kan jag få inombords för att jag tror att jag är hungrig, vilket jag egentligen inte alls är.
Jag är uttråkad, rastlös och vill dränka alla mina både tankar och känslor med något annat, och jag gör det med mat.

Jag vet inte hur många gånger jag ställt mig sent om kvällarna och dukat upp en buffé för mig själv här, ringt hem en pizza eller ställt mig och bakat både det ena och det tredje just för att stilla den där "hungern".
Jag försöker fylla ett tomrum, tror jag.

Igår kväll blev det till exempel en plåt muffins, som jag nu endast har 3 st kvar av.De ord som beskriver min relation till mat bäst just nu är nog
okontrollerat, ohälsosamt och oregelbundet.

De ord jag hellre skulle vilja ha som beskrivning till min matrelation är

Regelbundet, hälsosamt och glädjande

Jag vill må bra av det jag äter.
Jag vill äta rätt mat och på rätt sätt. Jag vill äta regelbundet och känna den där värmen och tryggheten i maten som man ska göra.
Se fram emot att äta istället för att se allt som ännu en portion ångest eller något oviktigt. Jag kan gå en hel dag och bara dricka kaffe för att sedan få panik på kvällen och äta fyra olika måltider under en väldigt kort tid. Hur bra är det?

Jag vill och måste ändra allt som har med mina matrutiner att göra. Den enda gången jag äter mer ordentligt är när jag har Miranda hemma, för då måste jag.

Likes

Comments

• FOOD •

Chokladmuffins,
bara en av alla varianter som är gudomligt goda. Jag älskar bakverk i alla former, och när suget slår till sent på kvällarna (som igår) är det alltid bra att ha ett skafferi fullt av diverse ingredienser för att kunna slänga ihop något snabbt och smidigt.

Är man sugen så är man, haha!

Igår blev det mejerifria muffins då jag saknade både margarin och ägg - men lika goda för det blev dem !• 4 dl vetemjöl
• 1 dl kako
• 3 dl socker
• 2 tsk bakpulver
• 2-4 tsk vaniljsocker (smaksak)
2,5 dl vatten
• 3/4 dl rapsolja

Sätt ugnen på 225°

Blanda först alla torra ingredienser.
Blanda sedan i vatten och olja och rör ihop till en smidig smet. Den blir lite tjockare än vanligt. Fyll formarna och grädda i 10 min.

Använder du annat än pappersformar, som t ex en muffinspanna får du grädda dem lite längre. Ca 15-20 minuter.

Som den lilla mumsgrisen jag är fyllde jag hälften av mina muffins med jordnötssmör, så sjukt gott och en fin brytning till chokladsmaken.

*For English please use translate*

Likes

Comments

• CHALLENGES •

Nu är vi inne på dag 7 i vår utmaning som tar en annan riktigt i vårt känslospel och det gäller frågor om våra matvanor nu.


Följ med alla andra fina tjejer också ;

@icaibloggen

@patriciab91


@pengarellerpyssel

@Idasvardag

@FannyEbergstrom


Hur får mat mig att känna ?

Vilken bra fråga. Mat får mig att känna precis allt som går att känna, eller ja nästan i alla fall. Det är sällan jag känner någon ilska kring den om det inte gäller någonting som gått oerhört fel.

Mestadels blir jag liksom glad av mat, jag älskar att äta och jag älskar att äta god mat. Jag äter gärna ofta och ibland gärna mycket. Eller nej, nu ljög jag! Jag vill gärna äta ofta och mycket, men jag gör det inte. Jag är en sådan där person som verkligen kan sitta och dagdrömma om mat en hel dag, leta nya spännande recept och försöka mig på nya goda saker. Älskar att laga mat lika mycket som jag älskar att äta den.

Men glädjen försvinner snabbt och ångest tar oftast över. Jag får ångest för att jag ätit för mycket, för lite eller för onyttigt. Mat för mig kan vara fyra vaniljmunkar till frukost lika väl som det kan vara fem dagar av soppa. Då är det bara tråkigt, omotiverande och trist helt enkelt. God mat gör mig lycklig. Jag är ordagrant en sådan som föredrar att folk kommer med mat eller bullar istället för blommor och fina presenter. Jag blir inte glad av blommor, men jag blir glad över en god middag eller en smaskig tårta haha.Hur önskar jag att jag kände inför mat?

Jag önskar så klart att jag bara kände glädje och förnöjsamhet över det jag äter. Jag har en fix idé av att man ska få den känslan av värme, trygghet och Comfort liksom när man äter. Det ska inte finnas några negativa känslor kopplade till mat. Ingen ledsamhet, ingen ångest och ingen ilska. Jag önskar att maten jag stoppar i mig fick mig att känna mig nöjd och välmående.

Likes

Comments

• PERSONAL •, • CHALLENGES •

Nu har vi avklarat "del 1 " i vår 30 dagars utmaning. Det är dags att begrunda det vi redan har skrivit för att se vilken förståelse vi har fått med oss om oss själva dessa dagar än så länge. För mig har det redan varit fruktansvärt givande, inte på det sättet att jag fått en wow-upplevelse och insett något jag inte redan visste. Men lite mer att jag verkligen har fått allt jag tänkt bekräftat.

Om ni förstår vad jag menar ?


De fina tjejerna jag har med mig i den här utmaningen är ;


@pengarellerpyssel

@fannyebergstrom

@patriciab91

@idasvardag

@icaibloggen

och jag själv @AntoniaK


Om du tittar tillbaka på det du skrivit de senaste dagarna, vilka mönster eller förståelser kan du se om dig själv och var du är på väg?


Det kan ju inte bli tydligare egentligen, jag har väl egentligen alltid vetat exakt vad det är för ond spiral jag hamnat i och vad det är jag behöver göra för att ta mig ur den.
Men nu är det verkligen mer tydligt än någonsin med tanke på att det varit den stora röda tråden igenom alla mina inlägg hittils.

De mönster jag ser i allting är att jag har låtit allt för mycket negativt ta för stor plats och spelat för stor roll i mitt liv.
I och med det förstår jag ju också varför allting både har varit och är som det är.
Hur ska jag kunna gå vidare när jag har både så mycket gammalt som ligger i vägen för mig känslomässigt och fortfarande låter det komma in nya dåliga influenser som styr min vardag och mina känslor?

Jag har ju helt klart valt att fokusera på fel saker, jag har valt att lägga fokus på allt annat än mig och det jag behöver.

Det måste ta stopp här.
Jag förstår att jag är på väg mot något större, att det ligger så mycket mer framför mig som bara väntar på att jag ska vakna.
Det är dags för mig att prioritera mig själv nu,
min hälsa, min lycka och mitt välmående.
Det är dags för mig nu att en gång för alla se mitt förflutna i vitögat och ta tag i det,
så att jag kan släppa det och gå vidare på riktigt. Jag trodde att jag redan hade gjort det, men allt det här har både format mig och haft mer makt över mig än jag trott.

Jag har nu svart på vitt vad jag egentligen tänker och känner om saker och ting.
Vad jag egentligen faktiskt vill göra med livet och framtiden.
Har tydligt framför mig var jag har varit och var jag nu är på väg och jag är tacksam över att jag valde den här utmaningen, för allt det här vi skriver om nu är någonting jag verkligen kommer ta med mig resan framåt. Jag kommer att mer än en gång gå tillbaka och läsa det jag har skrivit för att påminna mig själv om allt detta och ha det som ett extra stöd med mig. 

Likes

Comments

Vad prioriterar jag förutom barnen?

Ja alltså helt ärligt så vet jag inte om jag har några vidare prioriteringar just nu förutom barnen. Det är alltid dem jag sätter i första hand och som alltid är i fokus.

Men visserligen så prioriterar jag att vila så mycket jag kan när Miranda är hos sin pappa, för veckorna kan ibland vara rätt hektiska , helst under dessa tider då sjukdomarna bara gått i en cirkel här.Jag måste bli lite bättre på att lägga tid både på mig själv och annat som jag tycker om.


Jag har börjat med att laga så mycket mat jag kan de veckorna det bara är jag och Milian, för att dagarna ska flyta på så smidigt som möjligt när det är lite mer "stress" eller när man bara har slöa, mysiga dagar och inte vill stå vid spisen i flera timmar. Vill hinna med så mycket mer än bara dessa vardagliga saker liksom.


Kika in hos @jennysvardag 

  för att se vad hon prioriterar förutom sitt barn.

Likes

Comments

• PERSONAL •, • CHALLENGES •

Tanken med den här utmaningen är att verkligen utmana sig själv, våga gå in på djupet och göra alla våra tankar om oss själva verkliga. För många är det lätt att tänka på allt och ingenting, men det stannar även där i tankarna. Genom att sätta allting i ord och våga dela med sig av sitt innersta för omvärlden, blir det helt plötsligt på riktigt. Den självinsikt och förståelse vi förhoppningsvis tar med oss ifrån den här utmaningen hoppas jag kommer göra oss lite mer starkare i oss själva och lite mer medvetna. Ge oss de verktygen vi behöver för att ta oss dit vi vill.


••••••••••••••••••


Fråga nr 5

Hur kan jag investera i mig själv, min hälsa och glädje det här året?

• Bli mer hälsosam

- Just nu gör jag verkligen alla fel i boken man kan göra. Jag dricker alldeles för mycket kaffe och på tok för lite vatten. Jag rör inte på mig varje dag och har dåliga sömnvanor. Jag äter absolut inte som jag bör göra. Antingen för mycket eller för lite, allt för ofta ingenting alls. Jag tar inte på något sätt hand om min kropp - och det är där jag måste sätta ned foten för mig själv och göra en förändring. Hur ska jag någonsin kunna må bra om inte min kropp gör det?


• Rensa bort allt negativt

- Jag har som jag även nämnt flera gånger tidigare, alldeles för mycket negativitet omkring mig. Både när det kommer till mig själv och mina tankar/känslor men främst när det kommer till min omgivning. Jag måste rensa bort precis allt som inte tillför mig något som helst positivt, jag har inte råd att låta andra människor sänka mig och mitt mående längre. Jag har tillåtit det alldeles för länge, men mitt psyke klarar inte av det. Bort med skiten istället!


• Införa mer positivt

- Jag måste våga tänka mer positivt själv, tro lite bättre om mig själv och mitt liv. Jag måste börja omge mig av positiva människor som ger mig bra energi och glädje, som lyfter mig istället för att sänka mig. Det är dags att se glädjen i livet och all inspiration omkring mig. Dags att växa !Rå om mig själv mer

- Tid för mig själv är något jag måste prioritera. Ta mig tid att göra saker jag tycker om, vare sig det är att baka en god kaka, stå vid spisen och laga god mat en hel dag eller ligga och läsa en bra bok. Jag måste unna mig själv alla dessa små saker, gör jag spenderar hela dagarna i övrigt med att ta hand om alla andra, någon måste ju ta hand om mig också. En del av all min stress kommer nog försvinna den dagen jag bara börjar låta mig själv "bara vara".


Ta tag i alla unfinished business med mitt förflutna.

- Ja, helt enkelt ta tag i det.
Göra upp med det som har varit en gång för alla, och det på riktigt, så att alla dessa känslor och tankemönster som alltid varit och fortfarande är ett hinder för mig i min vardag en gång för alla kan försvinna.
Jag måste utplåna allt det gamla.
Konfrontera.
Hantera.
Gå vidare.

Likes

Comments