Header

För ganska länge sedan när jag bad om idéer till bloggen sa någon att det vore roligt om jag skrev om hur mina katter är. Jag tror det var @DYLAN7931 ?

Mina katter betyder så otroligt mycket. Håller sig nära och kryper upp i famnen när man mår som värst eller när dom behöver tröst själva. Min katt Sniff har förlorat sin bror sen åtta år, och sex månader senare en till kattvän. Bilder på dom här nedan, Skurk och Nafs.

Det finns inlägg om vad som hände dom under kategorin husdjur. Nafs var en Maine Coon och var stenlugn, hon lekte som en vanlig kattunge men annars var hon väldigt självständig. Inga problem med att vara ensam hemma eller sitta i bur. Vi hade henne bara några månader innan vi var tvugna att släppa henne. Sniff behövde otroligt mycket närhet då han förlorat två vänner på ett år och var så deprimerad att jag trodde han skulle behöva medicineras. Nu har han en ny lillebror som får honom och oss att må bra.

Man får så mycket av dom, nyss borrade grannen; Sniff blev alldeles puffig och gick omkring och spöade random möbler och väste för att försöka hitta ljudet och typ döda det. Satt liksom och tassade rakt ut i luften för att försöka slå på ljudet. 😂😂😂 Man har roligt åt dom när dom röjer omkring och myser när dom sover i vår säng på natten.

Annars är Sniff en riktig hussekatt, riktig hussegris. M brukar hålla honom högt i famnen som ni ser här nedan, så kan han ligga hur länge som helst. (Sniff och Skurk till höger) När M går in i ett annat rum följer Sniff med 90% av gångerna. Om han sover så vaknar han nästan alltid och följer med. Ligger alltid på M när vi går och lägger oss. Sniff var helt förälskad i Skurk sen bara några timmar efter vi fick hem honom. Dom sov nästan alltid ihop slingrade. Fast Sniff var äldst blev Skurk dominant och Sniff blev som en kattunge som vill busa med dom vuxna.

Tänkte lägga till hur Sniff och Skurk skilde sig i hantering. Sniff började stresslicka sig på magen och rev upp huden och vi behövde stoppa det på någon vis. Jag klippte av en gammal tröjärm och gjorde hål för frambenen så att den blev som en väst som täckte magen. Han var helt coollugn och accepterade att västen satt där. Skurk var en sån katt som skötte klorna själv trots att han var innekatt men en gång började det klicka om honom när han gick så vi var tvugna att titta på hans tassar. Det vart liksom århundradets fight. Försökte linda in honom i en filt men han fick sådan panik att han högg mig hårt i armen. Det vart besök på vårdcentralen, stelkrampsspruta och bredspektrumantibiotika.

.Kaos är en Ocicat och alltså vad som kallas en oriental bland kattraser. Det gör att han är mer som en hund än katt. Han pratar mycket och följer en från rum till rum. Kräver mycket uppmärksamhet och lektid. Hans favoritleksaker är små skumgummibollar som han till och med apporterar. När vi går och lägger vi läser vi alltid innan vi somnar och då kastar vi bollar till Kaos så han får ut sig lite energi till natten.

Han var inte gosig alls som kattunge men nu när han är över ett år har han ett fåtal gånger somnat i famnen eller knät. Ser fram emot att han ska bli gosigare. Han blir mycket upprörd när någon går hemifrån och skriker verkligen hjärtskärande. Han gillar att gå ute i selen, då vill han jaga insekter i gräset och ibland fåglar.

Här nedan en bild på en sällsynt gång Kaos somnat i mitt knä med huvudet på min arm. Det var i lördags när vi kommit hem efter att vi varit borta hela dagen.

Det var nog allt våra mina pälsbarn! Fråga om det är något mer ni vill veta!

Likes

Comments

Mutant kampanjen tog slut igår :( Tyckte det var tråkigt för vi kom till slutet så snabbt, det fanns liksom så mycket mer att utforska kändes det som. Men någon måste köpa fortsättningen på spelet för att vi ska kunna fortsätta och det är inte aktuellt. Patrik ville i alla fall fortsätta med en kampanj till så vi ska spela Coriolis, ett Sci-Fi spel. Han vill begränsa gruppen den här gången, när vi var som flest i Mutant var vi liksom nio stycken och det blir lite rörigt. Jag var rädd att jag inte skulle få vara med men Patrik sa att han tyckte jag gjort ovanligt bra ifrån mig för att vara nybörjare och han ville gärna ha med mig så jag blev jätteglad! 😃 Lånade Coriolisboken för att skapa en karaktär och läsa om världen, kanske delar med mig av vad det handlar om och vem jag ska spela senare.

Angående vampyrlajvet så tog jag upp på spelmötet att jag skulle kunna tänka mig att vara med om jag slapp göra saker som jag inte är bekväm med, sådant som vissa instinktslekar. Alltså sådant som rör färdigheter och regelsystemet. Jag vill liksom inte skrämmas, slåss eller dominera och sånt. Bara köra på att spela på karaktären. Dom sa att det skulle säkert vara ok, och att det är fler som känner så. Så kanske ska jag vara med...

Jag ville dela med mig av en bild som cirkulerat på instagram. Den beskriver vad som menas med våldtäktskultur och hur till synes mindre allvarliga beteenden spelar större roll än man kan tro.

Likes

Comments

Jag var så sugen på thaimat så jag försökte slänga ihop en kycklingwok ikväll som vi kunde äta till filmen vi skulle se. Det vart jättebra! Enkelt och gott! Strimlad kyckling, snappeas, paprika, cashewnötter, färsk ingefära, citrongräs, sweet chili och japansk soya. Med jasminris. Jag förvånade verkligen mig själv, jag kan ju inte laga mat!

​Sen hade filmen X-Men Apocalypse kommit till filmbutiken som vi har på smartteven och den ville vi gärna se för den hade vi inte hunnit se på bio... Så vi slog oss ner med maten och satte på den och tänkte vänta nu...? Det här har vi ju sett...😝 Vi kom fram till att vi visst sett den på bio men vi kom typ inte ihåg något från den. Men det gick ju bra ändå eftersom vi inte mindes, det var nästan som att se den första gången😂😂😂

Likes

Comments

Jag har funderat på det här med att det finns ett krav från samhället att man ska vara smal. Av anledningen att annars kostar man pengar genom sjukvården (debatterbart), är ohälsosam (lat och omoralisk) och en dålig förebild för barn. Jag tycker det är lika illa som att samhället kräver att jag ska bete mig neurotypiskt. Visst dom flesta kan gå ner i vikt genom att plåga sig själva svårt och stanna på den vikten genom att fortsätta plåga sig. Men vilken rätt har vi att kräva det av människor?

Jag (inte alla med NPF) kan bete mig mer neurotypiskt. Kan överleva utan dyra inläggningar och att ta mediciner som samhället betalar majoriteten av. Men vilken livskvalitet ger det mig? Väldigt låg. Det skulle göra att jag inte kan delta i samhället i någon högre grad. Det skulle göra att jag ville ta livet av mig. Jag kanske inte skulle ta livet av mig men min livskvalitet skulle vara fruktansvärd och livet inte värt att leva. Jag skulle bara hålla mig i liv för mina närstående.

Enligt min erfarenhet så kan dom flesta inte gå ner genom att "bara äta annorlunda och röra på sig" utom dom måste svälta sig själva och/eller slita ut sig på ett sätt som allvarligt sänker livskvaliten. Om det vore så enkelt som alla säger skulle ingen vara tjock. Tjocka får så mycket hat så om det var enkelt att vara smal skulle alla vara smala.

Min poäng är att väldigt få skulle kräva att jag betedde mig mer neurotypiskt. För det skulle vara diskriminerande och funkofobiskt. Men att påpeka min kost och min kropp och skrika BANTA efter mig på stan är ok. Att alla som ser mig har rätt att föreläsa om dom fantastiska kunskaper dom har om att hålla sig smal (som vem som helst kan läsa i vilken kvällstidning som helst) är en självklarhet.

Varför får jag ha NPF och bete mig annorlunda och bekosta samhället men inte vara tjock och (debatterbart) bekosta samhället?

​Jag vet, mörka tjejer är underrepresenterade på den här bilden. Det var tyvärr den bästa jag hittade.

Likes

Comments

Ja vad kan man förvänta sig? Tänk om man kunde förvänta sig att män gav fan i att våldta kvinnor?

Många säger att feminismen var bra när det gäller att ge kvinnor självbestämmande och rösträtt. Men att vi nu lever i ett jämställt samhälle och feminismen behövs inte länge. "Den drivs bara av bittra manshatare." Jag ber er läsa ett utdrag från Aftonbladet här nedan. Det handlar om Donald Trump och hans övergrepp på kvinnor. Han har uttryckt sig om att antasta kvinnor och flera kvinnor har trätt fram och berättat om hur han begått övergrepp mot dom.

Från Aftonbladet: "...Sju av tio uppger att de tror att fastighetsmogulen faktiskt har antastat kvinnor. De dömer också ut Trumps ursäkt av skandalvideon från 2005 som oärlig.

Men detta verkar inte påverka människors inställning till affärsmannen i någon större utsträckning. I den förra mätningen, som gjordes i slutet av september, ledde Hillary Clinton med 46 procent av väljarstödet mot 44 för Donald Trump. Skillnaden efter den mycket turbulenta perioden är alltså försumbar. (1%)

På frågan om videon påverkar vilken kandidat de kommer att rösta svarar en stor del av dem som ingår i undersökningen nej. Bland republikanska väljare säger hela 84 procent att filmen inte har någon inverkan på deras beslut."

Ser ni vad jag pratar om? Alla förutom kanske 1% som stödde Trump innan videon där han uttryckte att han antastar kvinnor och kvinnorna som anklagar honom trädde fram stöder FORTFARANDE Trump. Dom TROR på det faktum att han antastat kvinnor och dom tänker rösta på honom ändå! Det är inte ens män jag talar om det är Trumps KVINNLIGA väljare också! Dom ser inte övergrepp på kvinnor som något som ska hindra någon att bli president för världens största stormakt. Kvinnor är så indoktrinerade av patriarkatet att dom inte gör någon stor sak av det. "Män är sådana" "Boys will be boys"

Det faktum att ingen bryr sig om det här bevisar det faktum att det finns en våldtäktskultur. Övergrepp på kvinnor normaliseras och det gör att vissa män kommer fram till insikten att man kan hålla fast en kvinna och göra vad man vill med henne, att det är nog rätt ok.

Vad säger ni, behövs feminismen fortfarande?

Likes

Comments

Igår var jag med på vampyrlajvet för första gången. Jag har ju filat på en egen karaktär som jag har döpt till Madam Sonya men jag känner att jag inte kan tillräckligt mycket för att vara med med en egen karaktär. Så jag spelade ghoul som är en slags slav. (Vampyrer förslavar människor som sedan kallas ghouls genom att tvinga dom att dricka vampyrblod. Ghoulen är sedan bunden till den vampyren.) Så jag skulle vara undergiven och rädd för alla vampyrer samt utföra sysslor vilket i princip var att stå vid ett bord och servera vampyrerna förfriskningar vilket naturligtvis var röd saft. 😉

Det var meningen att jag på det viset skulle kunna se hur folk betedde sig och tillämpade reglerna. Tyvärr vart det inte riktigt så, det var musik i bakgrunden och folk interagerade i olika grupper så jag hörde inte så mycket av vad som hände för att alla pratade samtidigt. Så jag försökte gå omkring så mycket som möjligt och plockade glas och fyllde på vatten för att uppfatta vad som hände.

Det var några slagsmål, slagsmålen görs upp i förväg genom att dom som ska slåss går ut och gör upp genom att jämföra grundegenskaper och färdigheter och spela sten, sax och påse när det är oavgjort. Sen går dom in och uppför ett scenslagsmål. Slagsmålen var roliga att titta på samt att jag fick spela på min rädsla genom att gömma mig när folk blev upprörda och arga.

Jag funderar på att vara med nästa gång med en riktig karaktär men jag vet inte. Det gjorde liksom inte så mycket nytta att vara ghoul eftersom jag ändå inte uppfattade vad som hände. Jag ska plugga på lite om reglerna så får jag se hur jag känner mig. Det var kul i alla fall!

Likes

Comments

Kikar in här och säger hej. Jag har haft två lite skakiga dagar ångestmässigt men det är hanterbart. I kväll gör vi ett nytt försök att gå på bio. Vi failade ganska hårt på det förra veckan. 😝 Vi har nu missat att kunna se Suicide Squad på bio här i Uppsala, den går inte längre. Tycker det var snålt att inte visa den mer än två månader. Funderar allvarligt på att ta pendeln till Stocholm och se den där. Ikväll blir det istället The girl with all the Gifts! Hoppas den är minst lika bra som 28 Dagar senare!

Hoppas ni läst det senaste på bloggen då jag publicerade mitt första inlägg i dom nya kategorierna Feminism och Fettförakt / Tjockhat! Blir glad för kommentarer om huruvida jag ska köra på med att inkludera dom kategorierna eller fortsätta bara fokusera på psykisk ohälsa!

Likes

Comments

Har läst så mycket om kvinnor vars män har uttryckt att dom är rädda att dom ska bli tjocka. Särskilt en kommentar rörde mig djupt. I kommentarsfältet hos Lady Dahmer ( I inlägget: "Vad tycker din man om din vikt och din kropp?") skriver en kvinna:

"I början när jag och min man pratade om att skaffa barn och hans motvilja till att skaffa barn, kom det fram att han var rädd att jag skulle bli tjock. Inte att vi inte skulle få ett friskt barn eller att vi skulle överleva en ev förlossning osv utan skräcken var att jag skulle bli en tjockis."

En annan man säger till sin kvinna: "Du blir väl inte en sån kvinna som blir tjock överallt när du blir gravid? Du blir väl en sån som bara får en rund mage?"

Ännu en man planerar att när han gifter sig ska han innan han bestämmer sig studera foton på kvinnans mor och mormor/farmor för att se om dom klarade att bli smala igen efter graviditeter.

Skälet män ger för att dom är rädda för att ha en tjock partner är ju att attraktionen skulle försvinna. Jag tror det är i dom flesta fall total bullshit. Försvinner attraktionen om hon skulle bli tjock har han inte tillräckligt djupa känslor av kärlek till henne.

En annan kommentar som jag sett lydde: "Jag älskar sex med mulliga tjejer men jag skulle aldrig bli ihop med en,"

Jag tror det är såhär: Anledningen till att män inte vill ha en tjock partner är samhällets syn på övervikt. Dom är rädda för vad andra skulle tycka om dom var ihop med en tjock kvinna. "Kan han inte få någon bättre". "Hur kan han vara med en så lat, karaktärslös och omoralisk person" "Fy fan för att gå i säng med en sån där!" Dom är rädda för att dom skulle tappa respekten från andra (män) och tappa social status.

Skräcken för att få såna reaktioner från samhället gör att många mäns största skräck är att deras partner ska bli tjock. Den skräcken kan vara så internaliserad att dom faktiskt ytligt tappar attraktionen till sin partner om hon blir tjock. Men finns kärleken där så finns attraktionen kvar, kanske får man ta sig en djup funderare eller i värsta fall gå i terapi. Om det skulle vara utseendet som skapade attraktionen och bara samhällets norm om skönhet duger skulle ju majoriteten av alla som råkar ut för olyckor som skapar ett utseende som inte stämmer överens med skönhetsnormen bli lämnade av sina partners. Och så är inte fallet. Det är alltså samhällets syn på tjocka som lata, odugliga, ointelligenta och sämre människor som skapar den här skräcken för en partners eventuella övervikt. Inte själva utseendet.

Jag vet att det finns personer som faktiskt känner mindre attraktion för något som händer med partnerns utseende. Men det jag menar är att det är samhället som har indoktrinerat den personen med skönhetsidealet. Det är inte något som liksom är medfött. Man föds inte med tendensen att bara bli attraherad av smala personer. Det enda man föds med är att man föredrar symmetri i ansiktet.

Det var mitt första inlägg på temat fettförakt (och delvis feminism), vad tyckte ni?

(Nu pratar jag om mäns syn på att kvinnans första syfte är att se bra ut. Hon är till för att attrahera honom. Jag vet att jag kommer få kommentaren som #inteallamän. Och "det omvända kan också vara sant att kvinnor vill att män ska se bra ut!" Svar: Jag vet. Men nu pratar vi om det här.)

Likes

Comments

Tänkte slänga in ett snabbt inlägg i bloggpausen Jag återhämtar mig bra fortfarande, den svåra ångesten och katastroftankarna har inte dykt upp igen. Inga tecken på psykos heller.

Igår skulle jag och M gå ut och äta och gå på bio för att se Suicide Squad. Men när vi kom till bion visade det sig att jag köpt biljetter till en föreställning i Stockholm!😂😂😂 Suicide Squad gick inte ens och det gick inget annat vi ville se. Men vi gick över ån till favorithänget Magnussons och tog några drinkar istället vilket var minst lika trevligt!

Nu ska jag strax gå på apoteket och hämta upp ett paket med böcker som jag beställt! ÄNTLIGEN får jag hem The Lost Child manuskriptet!

Likes

Comments

(Jag vet, jag skulle ha en bloggpaus men idag och igår är undantaget... tror jag :)  

​Hej! Vill bara berätta hur kul det är att så många tittar in i dag! Jag förstår att det beror på att Lady Dahmer publicerat en av mina kommentarer i ett inlägg med länk. Ni är så välkomna hit! Senaste månaderna har det inte blivit så mycket bra bloggande gjort så kollar ni dom senaste inläggen är det inte så givande läsning. Vill ni läsa något jag tycker är bra så gå in under kategorier här till höger och klicka på Tabu/Stigma. Där handlar det mycket om samhällets syn på psykisk ohälsa, skammen som finns och hur vi som drabbade blir behandlade av allt från utbildad vårdpersonal, media och även våra närstående som ska älska oss mest. Rekommenderar också inläggen från februari-mars i år då jag var inlagd på psykiatrisk avdelning i sex veckor, det blev ganska bra inlägg.

(Om någon annan går in och läser kommentaren som publicerades på Lady Dahmers blogg (http://ladydahmer.nu/skams-ni/) så undanber jag mig kommentarer som: "Du ska se att du blir smal igen nu när du mår bättre", "Du KAN gå ner i vikt bara du försöker" eller liknande. Nämligen helt ok att väga så mycket som jag gör. Jag mår bra och min sambo har inget problem med huruvida jag är tjock eller smal. Problemet ligger i samhällets syn på tjocka som sämre människor)

Likes

Comments