Header
View tracker

Tappade min telefon i golvet för sista gången hos tandläkaren igår :( (Ja jag vet att jag är hos tandläkaren hela tiden, men nu är det bara en lagning kvar!) Skärmen blev helt svart och att laga den kostar nästan lika mycket som att köpa en ny begagnad så jag har beställt en ny. Den gamla är fortfarande igång fast svart och nu gäller bara att inte låta den ladda ur så jag kan föra över all information. Men jag hade ändå massa saker på den som är borta nu. Anteckningar, foton och saker jag sparat för att instagramma och blogga om. :( Nu har jag i alla fall en gammal mobil som vi har i reserv. Den funkar förutom att anledningen till att vi slutade använda den var för att ibland gick inte samtal fram till den. Så om någon vill nå mig ring M om ni inte kommer fram till mig. Telefonen som gick sönder är en Samsung Galaxy S5 och jag älskar den, därför köpte jag en ny likadan, kostade bara 3000:- så det var inte så farligt men ändå pengar vi hellre lagt på M's körkort.

Ångesten som förmodligen kom av att jag gett mig i kast med att diskutera feminism, kroppspositivism och protestera mot tjockhat / fettförakt har mestadels lagt sig. Eftersom det nu kommit ut till M's familj att vi gifte oss lite hemligt för ett tag sen har vi fått lite symboliska presenter från M's pappa och farmor och farfar. Jag tänkte visa upp dom i ett inlägg senare. Det är väldigt rörande presenter, M's pappa gav oss något betydelsefullt på grund av min bakgrund i antropologi och min tid i USA och farmor och farfar gav oss något som alltid funnits i deras hem sedan M var liten. Det kommer i ett inlägg när jag fått den nya mobilen så jag kan ta lite bättre bilder.

Forts. nedan

Jag mår mycket bättre nu. Igår var vi nere på stan och mötte upp mamma Inger och syster Linnéa. Vi åt middag på sushirestaurang, bästa sushin i Uppsala hos Sushi Yama på järnvägsstationen (jag vet, udda ställe att ha stans bästa sushi på!). Jag åt salmon and rolls som som vanligt serverades med förutom ingefära och wasabi, rödkål, inlagd tång och en dressing som jag tror är Rhode island med chili eller något liknande. Så gott!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Efter att mått bra många månader har jag haft några svåra dagar. Jag vet inte vad det beror på men jag misstänker en sak. Jag har börjat posta och diskutera kvinnohat och kroppspositivism på min instagram @anntjernstrom och på vissa bloggar. Det är vidrigt hur många människor det finns där ute som motsätter sig kvinnors rätt till sina egna kroppar. Kvinnors rätt att existera utan att främst ses som en kropp vars främsta om inte enda syfte är att kåta upp män. Kvinnor som inte passar i skönhetsnormen som vågar visa hud får så jävla mycket hat. Det är som om dessa människor ser det som en svår provokation när en kvinna vågar äga sin egen kropp. Reaktionerna blir våldsamma.

Så jag har spenderat dagarna med att diskutera med tyvärr främst män som motsätter sig kroppspositivism, kvinnokamp och hävdar att patriarkatet inte existerar. Många av diskussionerna handlade om att Stina Wollter fick sitt konto nedstängt för att hon när hon fick kukbilder skickade kukbilder tillbaka. Ni kan läsa om det i mitt förra inlägg HÄR. Vi kämpade och tog diskussionen och fick det öppnat igen!

Karin "Kajjan" Andersson fick reda på lite om mannen som fick det stängt, ni kan läsa om det HÄR . Det var alltså en man som hävdade att han och flera har som syfte att stänga ner feministers konton och få deras poster raderade. Ett starkt bevis på att patriarkatet och kvinnohatet existerar.

Det här har alltså troligen påverkat min hälsa och gett mig ångesten jag upplevt dom senaste dagarna. Jag måste ta en paus från kampen. Men var det värt det att lägga min röst till andras i kampen? Lätt. Jag kommer göra det igen.

Karin Kajjan Andersson

Likes

Comments

View tracker

Kroppsaktivisten, konstnären, mediaprofilen och feministen Stina Wollter har fått sitt konto avstängt av instagram. Ni kommer inte tro på anledningen till det.

Män har konspirerat mot att få hennes konto avstängt av anledningarna som följer nedan. Hon fick regelbundet inlägg raderade efter att folk anmälde dom trots att hon följde instagrams regler. Bara för att främst män hatar det hon står för. Hatar att kvinnor lever och verkar för sin egen skull och inte för att män ska vara nöjda med dom. Stina fick ta emot en drös av oombedda kukbilder. Ni vet såna som man ska bli "smickrad" av men som egentligen bara är ett uttryck av makt och ett sätt att trakassera kvinnor. Hon reagerade nyligen på detta genom att skicka tillbaka kukbilden till avsändaren tillsammans med kukbilder andra män som han skickat. Till en man som skulle vara någon random amerikan. Han blev då så provocerad att han hotade med att anmäla hennes konto för detta och få det nedlagt. Han lyckades uppenbarligen. Hon blev utsatt för sexuella trakasserier och HON fick sitt konto nedlagt.

Karin Kajjan Andersson luskade då lite kring mannen vars kontouppgifter hon fått av Stina. Det visade sig då att det inte alls var frågan om en kränkt man som blev sur för att hon inte uppskattade att få bilder på hans kuk. Det handlar om en helt vanlig kvinnohatande svensk som enligt egen utsago inte är ensam. Läs mer HÄR på Kajjans blogg om mannen.

Tvivlar någon efter det här på att det finns ett aktivt medvetet förtryck som jobbar mot att begränsa kvinnor och straffa dom för att dom inte passar in i den mall män har skapat? Västvärlden har inte sett ett sådant här aktivt motstånd mot kvinnor i framstående positioner som inte lever för att uppskattas av män sedan boken Malus Maleficarum publicerades.

Läs mer i dom stora dagstidningarna HÄR, HÄR, HÄR, HÄR.

Även under hashtaggarna #openstinasaccount #öppnastinaskonto #backastina på Instagram. Stina finns nu på instagram på kontot @p4stina

Mig finner ni på Instagram med kontot @anntjernstrom

Likes

Comments

Hej, nu var det länge sen! Jag mår fortfarande bra, ingen mental svacka har återkommit!

Igår var vi och såg Dr. Strange, den var jättebra! När vi kom hem fick vi dock lite dåliga nyheter. En granne som bor några våningar ner var ute med sina hundar kom och frågade om vi sett hennes närmsta granne. Polisen hade varit där och slagit in hennes dörr för ingen visste var hon var och hon öppnade inte men hon var inte där. Hennes dotter var i alla fall säker hemma hos sin pappa. Otäckt.

Typ en halvtimme senare började det lukta jättemycket bränt, typ som om någon tänt flera tändstickor precis bredvid mig. När jag tittade ut så såg jag inte grannhuset tio meter bort för rök. Det var en bil, och sedan två, i ett öppet garage här bredvid som börjat brinna. Så det blev grannmöte i trappen igen och katterna fick sitta i sina transportburar en halvtimme tills det var under kontroll. Dom fick ha en liten brandövning ;)

I dag hade jag i alla fall tid hos tandläkaren för min tand som behöver rotfyllas. Hon hann göra själva rotfyllningen på en gång för det var lätt att borra men själva kronan ska hon göra imorgon. Det var svårt att bedöva så jag fick 4-5 sprutor och när jag gick därifrån så var jag bedövad ända upp till ögonbrynet. Men betalningen var den bästa nyheten, tack vare att jag blivit beviljad tandvårdskort (F-kort) så går hela kalaset på 340:-! 😃

Likes

Comments

Jag har haft en riktigt trevlig helg, just nu tittar jag på Filip och Fredrik i Trumpland och blir helt vansinnig på folk som röstar på Trump. Jag förstår inte hur Clinton och Trump kan ligga så jämt. Tack och lov leder ju Clinton men ändå... Jag var i och för sig väldigt ung när jag bodde i USA men tyckte ändå inte folk var dummare än vanligt så jag förstår inte varför så många säger att dom tänker rösta på honom.

I lördags kom min syster och mamma och hälsade på över en lunch, vi gick på ett par second hand butiker. Särskilt min syster tycker om att äta ekologiskt och/eller vegetariskt så jag hittade ett ekoställe som heter PriMaten här i Uppsala som det skrivits mycket bra om. Vi hade roligt som vanligt och skrattade tillsammans.❤ Jag åt en sallad med handskalade räkor, främst grönkål och yougurtdressing, mamma en vegansallad och syrran pulled pork och cole slaw, allt var jättegott! Vi provade dricka Kombucha för första gången, personalen sa att det hjälper vissa med IBS så jag köpte en flaska till Emil, kanske hjälper det hans stackars mage.

Forts. nedan.

Igår var det första mötet i Corioliskampanjen (rollspel), dom som inte haft tillgång till boken gjorde sina karaktärer och vi hann spela lite. Våran grupp hade aldrig träffats tidigare men vi fann oss anställda av en uppdragsgivare på ett rymdskepp. Han anställde oss och legionen (armén) för att hämta forskning han ärvt av sin far. Det visade sig att forskningen var naniter, nanorobotar, som gjorde människor till aggressionsmonster passande till supersoldater. Vi blev infekterade av Naniterna och var tvungna att hitta ett sätt att bota oss själva. Sen ville vi inte att forskningen skulle fortsätta så vi bestämde oss att försöka förhindra det. Då förrådde legionens kapten vår uppdragsgivare för att hon ville ha forskningen till legionen. Det vart strider så jag med min soldatkaraktär hade att göra. Det var jättekul!😃

Likes

Comments

Hurra nu kan jag fixa tanden!

Jag har ju haft problem med en tand, alltså ett stort hål i tanden. När jag gick till tandläkaren fick jag bekräftat att jag behövde en rotfyllning. Men eftersom jag inte precis har flera tusen att lägga på tandvård utan att det svider på sparkontot beslutade jag mig för att vänta med rotfyllningen tills jag ansökt om tandvårdsstöd från landstinget. Så det blev en temporär lagning som skulle hålla fram till jul. Så idag fick jag beslutet i brevlådan att jag blivit beviljad Tandvårdskort (F-kort) på grund av mina sjukdomar och diagnoser. Nu kommer tandvård för mig kosta som vanlig sjukvård och läggas till högkostnadsskyddet. Alltså betalar jag max 1100:- för all sjukvård och tandvård tillsammans! Det gjorde nog hela min höst!

Likes

Comments

Den här veckan har jag haft ett par tre skakiga dagar men inget extremt, torsdagen var värst då hade jag ångest som gav orolig mage och extra värk. Frös och svettades om vart annat, till slut tog jag extra Olanzapine och somnade i soffan. Skönt att kunna göra det och skönt att ha en medicin som gör att man kan somna ifrån det utan att vara beroendeframkallande eller ger något konstigt rus.

Igår var det mycket bättre, då skrev jag ett av mina nya inlägg i dom nya kategorierna feminism och fettförakt så läs gärna det, det heter: "Att förakta 'bimbos' är victimshaming"! Jag satt också i flera timmar och jobbade på min karaktär till Coriolis rollspelet. Jag är nästan klar nu, jag ska bara köpa vapen och utrustning vilket verkar ganska komplicerat så det behöver jag nog M's råd för att göra. Egentligen är det nog inte så svårt men jag är ju totalt optningsfreak så jag måste liksom hitta den bästa möjliga kombinationen annars blir jag irriterad haha😁 Vår Coriolis kampanj kommer börja på så sätt att vi träffas på en rymdfarkost i omloppsbana där vi väntar på att få åka ner till en planet efter att en isstorm bedarrat. Så man ska komma på vad ens karaktär har för bakgrund och varför hen befinner sig på skeppet. Jag har skrivit lite på det, det kommer i slutet av inlägget om ni vill läsa.

Idag var vi med mamma I, Linnéa och Emil på antikmässa på Fyrishov några timmar och kollade runt lite och fikade, det var jättetrevligt! Vi hittade inte så mycket att köpa men jag hittade ett halsband med halvädelstenar. Jag ska ju eventuellt spela en karaktär i lajvet som skriver horoskop och lägger tarot. Jag hade tänkt att hon skulle syssla med healing med kristaller och stenar. Så jag har försökt hitta billiga stenar eller typ konstgjorda stenar eftersom dom bara ska användas som rekvisita. Men när jag har letat så har jag tyckt att dom jag hittar kostar för mycket för det. Men nu hittade jag ett halsband med 21 olika stenar för 125:-. Prutade ner det till 100:- så det var väl värt det, jag tänker alltså ta isär halsbandet och ha stenarna separat.

Forts. nedan.

Här kommer bakgrunden till min karaktär för Coriolis:

Beskrivning Aldo Lasurat:

Aldo har arbetatför en högt uppsatt kvinna, Haryssa, som husvakt och livvakt tillhennes döttrar. En kväll hörde han skrik från barnkammaren. Närhan kom dit såg han kvinnan hålla upp sin yngsta dotter och kastahenne mot marmorgolvet. Barnet avled omedelbart. Haryssa förklaradesnabbt för Aldo hon skulle bekosta hans sons högre utbildning omAldo ljög under ed att han sett Haryssas man kasta barnet i golvet.Aldo förstod att det skulle skada honom och hans familj att vägramen Haryssas man är en god och hederlig person som Aldo inte skullekunna bringa sig att förråda. Framförallt skulle Ikonerna straffahonom om han gjorde det. Han försäkrade att han skulle säga dethan blev beordrad och gick för att kontakta myndigheterna. Iställetringde han sin fru och sa åt henne att omedelbart fly med deras son.Haryssa hade många gånger tidigare visat sin oberäkneliga ochaggressiva natur och att något sådant här skulle kunna hända hadehan misstänkt. Därför hade dom besparingar i hemmet och ett uppgjortmål för hennes och sonens flykt. Aldo själv lämnade sinarbetsplats, tog sig till ett närliggande avskilt område där hangömt förnödenheter och birr och begav sig till rymdhamnen för attborda första bästa farkost så långt bort som möjligt.

Likes

Comments

Jag har rannsakat mig lite på senaste tiden angående hur jag ser på andra människor. Jag har bland annat tittat snett på kvinnor som skönhetsopererat sig för att passa in i den mall män tycker dom ska passa in i. Samt dom som har tonvis med smink alla dygnets vakna timmar av samma anledning och särskilt dom som spelar lite charmigt blåsta så att män ska få känna sig överlägsna. Dom som svälter och späker sig själva för det där halvkilot för "vad ska hindra honom från att hitta någon smalare och fastare än mig?". Det har fått mig att tänka på om det verkligen är rätt att se ner på någon. Man ska ju inte se ner på någon och det gör jag inte heller längre när det gäller dessa kvinnor. (Jag brottas dock fortfarande med att inte se ner på rasister och sexister till exempel.) Nu tycker jag egentligen bara outsägligt synd om dessa kvinnor.

Jag ser det såhär nu: Det existerar ett patriarkat och enligt patriarkatet så bestäms det att kvinnor ska se ut på ett visst sätt och vara på ett visst sätt. Vårat främsta om inte enda syfte är att vara knullbara och inte långt efter att vara underlägsna och inte ifrågasättande. Det är där vårt värde ligger och det är därför som när kvinnor förolämpas så förolämpar man först och främst deras utseende. Till och med kvinnor förolämpar främst varandra genom att påpeka utseende. Så indoktrinerade är vi att vi när vi försöker dra ner varandra så gör vi det genom att attackera det män ser som värdefullast hos oss, vi ser varandra genom patriarkatets glasögon.

Forts. nedan

Jag ser nu det dessa kvinnor gör mot sina kroppar som en överlevnadsstrategi. Dom måste redan slita för att till exempel få dom högst uppsatta arbetena enligt samma villkor som män och bli behandlade lika av sjukvården, Dom kallas irrationella och deras tankar och åsikter tas inte på allvar för att "kvinnor är så känslostyrda och ologiska". Allt det här gör att dom inte värderas lika högt som män i patriarkatets ögon. Har jag då rätt att se ner på dom när dom faller för frestelsen att öka detta värde? Givetvis har dom rätt att ses som lika mycket värda oavsett hur dom ser ut men så är det inte. Det är en överlevnadsstrategi som dom är tvungna att ta till för att dom lever på männens spelplan. Jag jämför det numera med hur rasifierade använder sig av blekmedel för hyn för att förändra nyansen på huden och vad som kallats "The bleaching of the line". Det skulle aldrig falla mig in att se ner på rasifierade för detta beteende.

Givetvis är det bäst om man orkar stå emot utseendefascismen om man är kapabel men jag ser inte längre ner på så kallade "bimbos". Jag har nu uppfattningen att det är victimshaming. Vad tycker ni?

Likes

Comments

För ganska länge sedan när jag bad om idéer till bloggen sa någon att det vore roligt om jag skrev om hur mina katter är. Jag tror det var @DYLAN7931 ?

Mina katter betyder så otroligt mycket. Håller sig nära och kryper upp i famnen när man mår som värst eller när dom behöver tröst själva. Min katt Sniff har förlorat sin bror sen åtta år, och sex månader senare en till kattvän. Bilder på dom här nedan, Skurk och Nafs.

Det finns inlägg om vad som hände dom under kategorin husdjur. Nafs var en Maine Coon och var stenlugn, hon lekte som en vanlig kattunge men annars var hon väldigt självständig. Inga problem med att vara ensam hemma eller sitta i bur. Vi hade henne bara några månader innan vi var tvugna att släppa henne. Sniff behövde otroligt mycket närhet då han förlorat två vänner på ett år och var så deprimerad att jag trodde han skulle behöva medicineras. Nu har han en ny lillebror som får honom och oss att må bra.

Man får så mycket av dom, nyss borrade grannen; Sniff blev alldeles puffig och gick omkring och spöade random möbler och väste för att försöka hitta ljudet och typ döda det. Satt liksom och tassade rakt ut i luften för att försöka slå på ljudet. 😂😂😂 Man har roligt åt dom när dom röjer omkring och myser när dom sover i vår säng på natten.

Annars är Sniff en riktig hussekatt, riktig hussegris. M brukar hålla honom högt i famnen som ni ser här nedan, så kan han ligga hur länge som helst. (Sniff och Skurk till höger) När M går in i ett annat rum följer Sniff med 90% av gångerna. Om han sover så vaknar han nästan alltid och följer med. Ligger alltid på M när vi går och lägger oss. Sniff var helt förälskad i Skurk sen bara några timmar efter vi fick hem honom. Dom sov nästan alltid ihop slingrade. Fast Sniff var äldst blev Skurk dominant och Sniff blev som en kattunge som vill busa med dom vuxna.

Tänkte lägga till hur Sniff och Skurk skilde sig i hantering. Sniff började stresslicka sig på magen och rev upp huden och vi behövde stoppa det på någon vis. Jag klippte av en gammal tröjärm och gjorde hål för frambenen så att den blev som en väst som täckte magen. Han var helt coollugn och accepterade att västen satt där. Skurk var en sån katt som skötte klorna själv trots att han var innekatt men en gång började det klicka om honom när han gick så vi var tvugna att titta på hans tassar. Det vart liksom århundradets fight. Försökte linda in honom i en filt men han fick sådan panik att han högg mig hårt i armen. Det vart besök på vårdcentralen, stelkrampsspruta och bredspektrumantibiotika.

.Kaos är en Ocicat och alltså vad som kallas en oriental bland kattraser. Det gör att han är mer som en hund än katt. Han pratar mycket och följer en från rum till rum. Kräver mycket uppmärksamhet och lektid. Hans favoritleksaker är små skumgummibollar som han till och med apporterar. När vi går och lägger vi läser vi alltid innan vi somnar och då kastar vi bollar till Kaos så han får ut sig lite energi till natten.

Han var inte gosig alls som kattunge men nu när han är över ett år har han ett fåtal gånger somnat i famnen eller knät. Ser fram emot att han ska bli gosigare. Han blir mycket upprörd när någon går hemifrån och skriker verkligen hjärtskärande. Han gillar att gå ute i selen, då vill han jaga insekter i gräset och ibland fåglar.

Här nedan en bild på en sällsynt gång Kaos somnat i mitt knä med huvudet på min arm. Det var i lördags när vi kommit hem efter att vi varit borta hela dagen.

Det var nog allt våra mina pälsbarn! Fråga om det är något mer ni vill veta!

Likes

Comments