Header

Det blev sushi till frukost för mig idag, haha! Eller brunch kanske man ska säga efter att jag går upp så sent. Jag gick upp klockan tolv och då sa M: "Jag åker med mamma till Boländerna nu!" Jag trodde det var mycket senare som vi skulle åka och M visste att jag legat vaken till fyra på morgonen så han hade inte väckt mig. Men jag bestämde mig trots den här extrema värmen och kvalmigheten att följa med. Jag klarar ju hettan mycket bättre nu för tiden och svettas inte lika mycket då jag gått ner i vikt och gjort lite konditionsträning och inte blir helt slut när jag gått 20 meter.

Vi ville i alla fall följa med mamma Inger till Boländerna (som är ett område i Uppsala där dom större varuhusen finns som IKEA, Jula, Bauhaus och Coop Forum och såna ställen. Vi behövde köpa lite saker till badrummen. Så vi gick på Ö.B. och köpte en ny duschslang och duschmunstycke och lite småsaker medans vi ändå var där. Det har blivit så dåligt vattentryck i våran dusch. Det var det när vi flyttade in och när jag då bytte duschmunstycke blev det mycket bättre. Nu har det blivit dåligt igen så jag hoppas det blir bättre tryck nu igen med nytt munstycke. Vi köpte ett duschmunstycke med tre olika variationer av strålar, det var billigt men jag hoppas det funkar. Martin behövde också en ny hårklippningsmaskin för våran gick sönder. Det fanns en jättebillig av något okänt märke men jag tror starkt på att man får vad man betalar för så jag valde den dyrare Phillips. Jag hoppas det kommer löna sig och att den håller bättre än den förra.

Sen gick vi över till Bauhaus och jag kan ju säga att det verkar som det är dit man ska gå när man ska köpa fläktar! Dom hade golvmodeller med rejält blås i, inte som dom där standard fläktarna man kan köpa på typ Maxi som känns som någon flåsar på en. Jag har fläktar här hemma som klassas som vindmaskiner och dom är verkligen bra. Apropå det, nu så här i värmen vill jag tipsa om en sak! Köp en portabel AC! (Alltså en luftkonditioneringsapparat) Den har räddat mig alla somrar jag haft den! Den måste stå nära ett fönster så man kan rikta utblåsslangen med den varma luften den gör sig av med ut genom ett fönster men annars kan man flytta på den och rikta den åt olika håll. Det är en liten investering, man får räkna med 4000-6000 kronor men man behöver inte köpa den dyraste. Vi har en Zibro och den har fungerat utmärkt, är inne på femte sommaren med den nu. Tidigare kunde jag få ångest och börja gråta när jag tänkte på hur jobbig värmen var för mig när sommaren närmade sig. Nu vet jag att jag alltid kan svalka mig med iskall luft om det behövs!

I alla fall, vi gick på Bauhaus för att köpa en toalettsits. Våran har gått sönder och ligger löst på toasitsen. Dessutom tycker Kaos det är jätteroligt att leka med den. Han tassar på den så den åker upp och ner och skramlar (det är en sån där billig i plast) helst på nätterna. Ibland slår han så hårt på den att den glider av helt och då landar den lätt i kattlådan vilket har lett till att dom gått på toaletten utanför lådan för att dom inte kan kliva i. Så vi tänkte köpa en som vi kan sätta fast och vara en sån tung i något material som han inte orkar tassa upp så den låter. Men jäklar vad dyrt det ska vara med en toalettsits! Vi valde en i trä som var tillräckligt tung och den billigaste som funkade för våra behov kostade 550 kronor! Men jaja vi har råd. Martin har investerat sin livränta så bra att vi har mer pengar varje månad det här året.

Sen frågade Inger om hon fick bjuda på Sushi of Sweden till lunch (brunch för mig då) och varken jag eller M hade provat det stället så det ville vi gärna. "Som gäst hos Sushi of Sweden möts du utav makirullar med lite annorlunda fyllningar än vad du kanske är van vid, så som sirapsstekt vitkål och lingonkräm. Kräftskagen, renstek med pepparrotskräm och varmrökt lax med dillmajonnäs." Källa  Det var verkligen jättegod sushi där! Jag provade dom svenska smakerna med skagenröra, ren med pepparrot och rökt lax. Jag vart så överraskad, jag trodde inte alls att dom svenska smakerna skulle passa så bra som sushi. Särskilt renen var supergod men både jag och M älskar ju ren! Det var varmt inne på resturangen också men som tur är fanns det ett bord i skuggan utomhus där det blåste. Så vi hade det riktigt mysigt när vi åt sushi och jag förklarade Pokemon Go spelet för Inger. Efter vi kommit hem har jag spelat Pokemon Go och gjort massa Ratata till en Raticate som är min favorit nu, jag har döp den till Gargamel! :) Ska gå ut en vända till några pokestops ikväll när det blir svalare för jag behöver lite pokebollar och fler ägg skulle vara kul. Trodde verkligen inte jag skulle tycka Pokemon Go var så kul!

Likes

Comments

Var med och rollspelade Shadowrun på riktigt för första gången igår! Alltså jag var med i alla spelmoment och hade en egen karaktär och allt. Min karaktär var Swift som jag berättat om tidigare. Swift är en föräldralös småkriminell alv som gör allt för sin mormor som tog hand om henne när hennes föräldrar dog. Swift är vad som kallas en Streetsamurai, alltså en urban krigare av ett slag och jag spelade henne som en "rouge" personlighet. (Kommer inte på något bra svenskt ord för rouge. Några förslag?) Hon är bra på "Blades" (ett svärd i varje hand, ett långt och ett kort), Kastvapen (Kaststjärnor, Kastknivar och hennes specialitet: ett blåsrör med pilar doppade i gifter med olika effekter) Extra bra på "Sneak" (att röra sig obemärkt på olika sätt) och "Gymnastics" (att typ hoppa långt och högt, klättra, vara smidig osv) Hennes dåliga egenskaper är Socialt inkompetent och Självisk. Vill ni läsa mer om Swift så har jag skrivit en bakgrundshistoria och lite om hennes personlighet här.

Vi var fyra som spelade och Roger var spelledare som vanligt, han är verkligen jättebra på det! Vi var i ett ganska desperat läge och det var typ, hitta något, vad som helst, som vi kan tjäna pengar på eller svälta. Så precis i rättan tid när Swift och hennes kompanjoner (Swift har inga vänner.) satt på den lokala baren fick Swift ett samtal från sin "fixer"(En kontakt i den undre världen som förmedlar olika "jobb") Vi fick instruktioner om att en person betalade bra för att få en viss fabrik i vårt område demolerad och slagen ur funktion. Vi tog jobbet och började planera. Swifts tre kompanjoner är förresten "Cutter" som är en orc och "Adept" (en slags magiker), "Tinga" som är en dvärg och bland annat sjukvårdskunnig "Decker" (en slags hacker och datorspecialist) och "Drone" som är en "Rigger" (en slags tekniker/mekaniker/hobbyingenjör)

Vi fick reda på (genom Tingas förmågor) att fabriken var helautomatiserad och inte hade några arbetare. Däremot fanns det en försvarlig vaktstyrka. Dom patrullerade både inne i fabriken och utanför. I början var vårat mål att inte försöka döda någon. Vi skulle försöka få vakterna medvetslösa och flytta dom i säkerhet och sedan skulle det vara Drones uppgift att spränga fabriken. Vi fick reda på att fabriken tillverkade läkemedel och sjukhusmaterial och hade planer på att plundra så mycket vi kunde bära. Utanför fabriken fanns en vaktstuga där en vakt hela tiden satt och övervakade säkerhetskamerorna. Han blev vårt första mål. Där skulle vi placera Tinga så hon kunde övervaka var resten av vakterna var och meddela resten av oss.

Så vi beger oss iväg, på vägen dit har Tinga kontakt med fabrikens säkerhetssystem. Hon ser då någon komma upp från källaren, i källaren finns inga säkerhetskameror så vi vet inte vad som finns där. Personen som kommer upp är ett troll. Troll är den starkaste och mest motståndskraftiga av alla raser i Shadowrun-världen. Vi bestämmer oss för att gå in i fabriken nära trappan till källaren för att ta ut trollet först och kolla om det finns något vi måste demolera i källaren och om det fanns något värdefullt att plundra. Vi kommer fram och tar oss upp på en byggnad bredvid. Tinga kollar säkerhetskamerorna en sista gång och ser en spensligt byggd man i trenchcoat komma upp från källaren och sedan gå tillbaka ner. Hon ser hans namnbricka och kollar upp hans anställningsstatus. Han står listad som magiker. Här ändrar vi planen enligt en klassisk rollspelsrekommendation. "Ta ut magikern först" Planen var att Drone skulle rigga en vinsch så jag och Tinga kunde ta oss över stängslet och ner och smyga till vaktstugan där jag skulle söva vakten som satt där och lämna Tinga där för att bevaka skärmarna och kunna låsa upp fabrikens dörrar genom att ta sig in i säkerhetssystemet.

Det gick bra, vi blir inte upptäckta och jag söver vakten med en blåsrörspil och lämnar Tinga där. (Här gör vi ett stort misstag som ni som vart uppmärksamma kanske upptäckt?) Jag smyger tillbaka medans Drone och Cutter tar sig ner till fabriken och jag möter dom vid ingången närmast källartrappan. Vi kommer in och jag och Cutter går ner till källaren. Drone bär dom känsliga sprängmedlen och han är ingen slagskämpe så han stannar vid ingången men skickar en vapendrönare med oss som stöd som han styr. Jag och Cutter tar oss igenom källaren och hittar till slut trollet som står och vevar på ett stort hjul vilket som tur är verkar göra honom lite andfådd. Det finns inget spår av magikern. I brist på andra val attackerar Cutter trollet bakifrån. Cutter förtrollar sig själv till ett trolls styrka och hugger trollet i ryggen med sitt vapen, en utfällbar stav med ett svärdsblad i änden.

Här börjar den extrema oturen. Trots att Cutter har maxantalet tärningar för sin slagsmålstalang slår han otroligt dåliga resultat. Jag attackerar med mina svärd och slår också dåliga resultat. Likadant slår Drone dåligt när han attackerar med sin vapendrönare. Trollet attackerar tillbaka men vi slår bättre resultat på försvar. Här inser jag misstaget. Vi har lämnat den enda medlemmen med sjukvårdskunskaper, Tinga, i vaktskjulet... Under tiden får Tinga slå tärningar för att bestämma hur mycket hon ser från sin plats. Hon slår katastrofalt och ser ingenting. Under sammandrabbningen med trollet öppnas en dörr till källaren och magikern kommer ut. Han fumlar snabbt fram sitt sidovapen vilket leder oss att tro att han inte är så väl bevandrad i magi eftersom han i så fall använt sig av en besvärjelse i stället. Det är goda nyheter och vi alternerar mellan att attackera honom och trollet. Magikern flyr snabbt och gömmer sig i rummet han kom från, vi följer inte efter.

Nu kommer ett förtvivlat meddelande från Tinga, hon har blivit upptäckt av två vakter eftersom hon inte sett någonting på flera omgångar. Vakterna har skjutvapen och hon har ingenstans att gömma sig. Hon har ett eget skjutvapen att försvara sig med. Drone överger sin plats och börjar springa mot vaktstugan. Tinga har enorm tur och dör inte av vakternas attacker. Jag och Cutter börjar äntligen göra skada på trollet och till slut får jag in en fullträff som slår ut trollet. Här överger vi vår plan att inte döda någon, allt håller på att gå åt helvete så jag dödar trollfan. Drone, som ni minns inte är någon slagskämpe, har nu kommit fram till vaktstugan för att hjälpa Tinga. Han har på vägen i alla fall lyckas få på sig ett knogjärn. Han slår tärningar för att attackera en av vakterna och får in en helt osannolik fullträff! Vaktens hjälm flyger av honom efter en träff rakt på hakan och vakten lättar från marken, flyger i en båge och landar medvetslös i en hög på golvet. Detta gör att vi tycker Drone förtjänar äran av ett nytt nickname intjänat i fält och vi döper om honom till "One punch". Tinga får också in en fullträff och skjuter den andra vakten i skrevet, effektivt tar det honom ur spel också. Dom tar vakternas vapen och kontaktar mig och Cutter.

Jag och Cutter lämnar magikern till sitt öde eftersom vi inte tror han är ett hot. Vi kommer överens med dom andra att möta dom på fabriksgolvet för att placera ut sprängladdningarna. Tinga har misslyckats kapitalt med att dölja vår framfart och vi misstänker att en styrka utifrån snart kommer anlända på platsen. När vi kommer ut på fabriksgolvet blir vi beskjutna från vakternas fikarum. Enligt Tingas efterforskningar har dom order om att hålla positionerna där och invänta förstärkningar. Dörren är bara öppen en glipa och i rummet finns kraftfulla vapen vi skulle ha liten chans mot. Alla tankar på att kunna plundra något värdefullt från fabriken är nu ute ur bilden. Vi måste spränga och dra. Vi bestämmer oss för att täcka Drone med motvärnseld genom dörren med skjutvapnen vi tagit från vakterna och trollet medans han placerar ut sprängladdningarna. Det går bra och vi sticker därifrån med andan i halsen och spränger fabriken, alla tankar om att inte döda vakterna har övergetts.

Vi lyckas komma därifrån oupptäckta! Vi får full betalning och ser på nyheterna att inga misstänkta har kunnat identifieras. Några av vakterna dog i explosionen men inte alla. Vi delar på betalningen och säljer vapnen vi stulit för en bra summa! Vi får ökad "karma" av spelledaren som här motsvarar experiencepoints (XP). Karma kan man använda för att köpa bättre förmågor, egenskaper och utrustning.

Det här var SÅ roligt! Jag var jättenervös i början och trodde jag skulle få en panikångest attack men jag bet ihop och det avtog snabbt. Vi som spelade var jag Ylva, M och Ylvas bror David. David hade jag aldrig träffat förut men jag tyckte om honom på en gång och kände mig snabbt bekväm med honom. Han var väldigt trevlig, inkluderande och rolig. Jag tror han tog sig an mig lite extra eftersom han visste att jag aldrig varit med och spelat med egen karaktär innan. Jag fick beröm av både Roger som var spelledare och dom andra som spelade att jag gjort väldigt bra ifrån mig. Roger sa att han hade förberett sig på att hålla särskild koll på mig så jag kom in i spelet men att han märkte snabbt att det inte behövdes. Jag klarade mig för det mesta helt själv förutom att jag behövde påminnas om hur många tärningar som jag skulle slå. Jag glömde ibland informationen som gavs men det var inget problem att be att få bli påmind.

Vi spelade i typ tio timmar men tiden gick så fort! Jag längtar verkligen tills det finns tillfälle att vara med igen! Hurra jag har en hobby jag tycker är rolig igen! Äntligen! ❤❤❤

Likes

Comments

Jag hade verkligen superkul när vi grillade med våra vänner igår kväll! Vi satt ute mellan åtta och ungefär 02 tror jag. Vi pratade om allt möjligt och spelade Pokemon Go, ja jag har också fallit för trenden! Vi hade så roligt och skrattade så vi grät i fler omgångar om saker jag inte kan ta upp här. Jag kan avslöja lite om en sak vi skrattade åt och det handlade om vilka killar Ylva spanade på innan hon blev tillsammans med Roger. Vi hade INTE tänkt oss en av personerna hon nämnde och det ledde till hysteriskt skratt tills jag trodde störningsjouren skulle komma. Maten var jättegod, det hängmörade Highland ryggbitarna vi köpte var hur smaskiga som helst med småbladssallad och smoked Hickory BBQ sås till! Vi drack mer än vi tänkt oss men ingen blev odräglig, jag känner mig väl lite bakis idag men inte så mycket. Lyckades faktiskt somna ifrån det, vilket jag Aldrig gör, och har sovit några timmar på dagen i blåsten från sovrumsfläkten. Så skönt! Imorgon ska vi umgås med dom igen och spela ett konventscenario från Shadowrun.

Presenten jag vann i den Giveaway som @ToBeMe hade har kommit! Jag blev så himla glad! Ett jättefint "Aldrig Ensam" smycke som ni kan se på bilden! Jag tror hon gjort det själv och det är så snyggt och välgjort! Tack SÅ mycket! ❤❤❤❤

"Aldrigensam är ett informationsprojekt som sprider kunskap och bryter tystnaden kring det tabubelagda ämnet psykisk ohälsa bland unga vuxna.

Projektet startades av Charlie Eriksson för att bidra till en mer öppen dialog kring det tabubelagda ämnet psykisk ohälsa.

Alla drabbas, men ingen vågar prata om det. Ingen ska behöva leva med psykisk ohälsa i hemlighet, nu bryter vi isen och bidrar till att fler vågar söka hjälp för sin psykiska ohälsa.

Den ökade trenden att ungdomar väljer att begå självmord istället för att söka hjälp hos psykiatrin måste brytas.

I väntan på hjälp vill vi att du ska veta att du är aldrig ensam!" Källa


Likes

Comments

Våra planer att grilla idag höll! Det är jättefint väder och jag hoppas Roger och Ylva går med på att grilla här på gården. Roger är lite selfconcious så tidigare har vi grillat på en avskild grillplats bortåt dalen. Men dom verkade försiktigt positiva till att grilla här ute. Vi har fina tegelgrillar på uteplatsen på gården.

Jag var rädd att jag inte skulle kunna umgås och grilla idag för jag kunde inte somna igår. Mådde dåligt, hade ont och ångest så jag låg och läste hela natten. Somnade åtta på morgonen och sov till 14.30 men nu mår jag bra och känner mig faktiskt pigg och utvilad. Martin åkte till systemet och köpte öl till sig och vin till mig. Vi ska inte dricka så mycket, det är inte planen att festa till ordentligt bara äta och dricka gott och umgås. Vi har planerat att börja grilla vid åtta, det är lite sent så jag ska äta ett par smörgåsar så jag håller mig.

Såg idag att min före detta syster har skrivit om näthat hon råkat ut för på sin blogg och insinuerar att det är jag som trollar henne anonymt. Hon har något svårt fall av paranoia. Hon har till och med anklagat mig och vår bror att konspirera emot henne. Hon har efter att jag stämde henne för återbetalning av en skuld och vann fått för sig att jag vill förstöra hennes liv. Hon tyckte väl att om man stämmer någon hatar man dom och bara vill förstöra. Jag tycker ju inte om henne men jag hatar henne inte heller. Jag tycker ingenting om henne. I'm just done.

Men nog om henne. Jag är verkligen jätteglad att vi ska grilla idag! Jag vaknade av att min handläggare för boendestödet ringde. Jag har ju avsagt mig det stödet och hon ville ha lite information om varför. Jag uppskattar hennes noggrannhet hon frågade om alla sidor av min ohälsa, allt från min inaktivitet till den sociala isoleringen jag led av förut. Hon frågade hur jag skulle klara mig om jag blev sämre igen, om jag inte skulle behöva stödet då? Det hade jag faktiskt inte tänkt på, när man mår bra tror man ju att det ska vara för evigt. Men jag kan inte tänka mig att jag vill ha boendestöd då heller. Jag vet inte hur det blir om jag blir sämre men vi får väl göra som sist om jag tappar förmågan att hålla efter hemmet och ta hem städfirman. Hon sa i alla fall att även om mitt stöd är officiellt avslutat så var jag alltid välkommen att höra av mig om det skulle vara någonting. Känns bra!

Likes

Comments

Engelskspråkiga program på Netflix textas inte längre på min tjänst. Jag har Netflix på min smart-teve. Det är inget jätteproblem, eftersom jag bott i USA så talar och förstår jag engelska närmast flytande. Men vissa dialekter blir svåra om dom inte talar tydligt, och i tex OITNB är det mycket spanska som inte heller textas och vilket jag inte förstår så mycket av. Någon annan som har samma problem eller vet hur man löser det?

Likes

Comments

Har mått riktigt bra idag. Vi tog en promenad med Roger och Ylva i skogen som ligger här intill. Vi pratade om att vi kanske skulle ta och grilla när det är så fint väder. Men vi bestämde emot det för Roger hade studier att ta itu med. Så vi bestämde att vi skulle grilla imorgon istället så jag gick och handlade nyss till det. Hittade fina Highland, hängmörade ryggbitar det ska bli jättegott. Med Smoked Hickory barbequesås och en småbladssallad till, mums! Tänkte göra basilikamarinerade jordgubbar att bjuda våra vänner på, med grädde till. Provade att citronmarinera några jordgubbar som jag köpte idag men det blev inte lika gott som basilikamarinerade. Ska i alla fall överraska M med dom jordgubbarna till chokladpudding lite senare.

Har mått riktigt bra i säkert en vecka nu men jag hade en liten dipp igår. Jag tror det beror på att jag slarvade lite med maten i helgen. Åt massa onyttigt som ostbågar och glass. Det kan man givetvis göra ibland men jag åt alldeles för mycket och istället för riktig mat. Så nu blir det tillbaka till ordentlig mat flera gånger om dagen med onyttigheter mer sällan.

Likes

Comments

Jag skulle vilja prata lite om olika strategier man kan ha när det gäller att hantera symtom från sina diagnoser eller sin psykiska ohälsa. Man går ju igenom olika faser i livet, ibland har man energi och ork, ibland är man helt nere och saknar energi och ork. Är du i den senare fasen tycker jag du ska vara snäll mot dig själv, jag kan inte säga det nog! Pressar man sig när man mår psykiskt dåligt är det min åsikt att man kan drabbas av psykiskt utmattningssyndrom. Det utmattningssyndromet kan vara många många år och är extremt handikappande.

Är du i den senare fasen tycker jag att du ska vara noga med att begränsa dina påfrestande aktiviteter. Gå inte på stan flera timmar utan bestäm dig i förväg att kanske en timme räcker. Planera i förväg vilka affärer du vill besöka och i vilken ordning. Planera in en paus. Ett tips om du inte orkar gå på stan alls är också att man kan köpa nästan allt på internet. Även matvaror. Kosta på dig att betala för returer om du köper fel, det är det värt!

Tillåt dig själv att ibland stanna hemma istället för att följa med på alla familjesammankomster eller aktiviteter med dina vänner, något som kan vara mycket jobbigt för oss. Kanske brukar din familj träffas på stora sammankomster som du inte klarar av? Träffas dina vänner ofta i en stor grupp? Förklara dig för dom och be att få umgås med dom i mindre grupper. (Jag vet att det är svårt att vara öppen om sina problem, särskilt mot familjen, men om du kan menar jag).Vill du umgås med folk kanske det blir minst påfrestande för dig att träffas hemma hos dig? Folk är oftast mer förstående än man vågar hoppas om man förklarar problemen för dom har jag märkt. Vill dina vänner gå ut på krogen är det vanligt att man "förfestar" någonstans. Kanske du kan vara med och umgås på förfesten bara och inte följa med ut? Det är givetvis viktigt att vara social och aktivera sig men som sagt, var snäll mot dig själv! Det är ok att stanna hemma och ta det lugnt, det behöver din hjärna när den mår dåligt.

Är du på ett bra ställe i livet kanske du har möjlighet att utmana sina svårigheter? Kanske du då vill försöka göra något du inte är säker på att du klarar? Det är beundransvärt och jag rekommenderar att du har en plan för hur du ska bära dig åt om du stöter på patrull från dina svårigheter.

Kanske vill du gå ut med dina vänner eller familj på ett ställe du vet kommer innebära vissa utmaningar? Då skulle du kunna kolla in lokalen innan ni går dit. Kolla var du helst vill sitta, kanske det finns ett avskilt bord om du är känslig för stök och ljud? Kanske du vill sitta någonstans där du har utsikt över lokalen och kanske går det att reservera det specifika bordet? Behöver du en paus kan toaletten vara ett ställe där du kan sitta i fem minuter och samla dig. Du skulle kunna kolla in i förväg var toaletten är så du slipper fråga eller leta efter den.

Ska du på en familjesammankomst? Som ni som läst bloggen tidigare vet rekommenderar jag er att vara öppna med era närmaste om era problem (Undantaget finns givetvis om man har helt oförstående familjemedlemmar). Berätta att du har svårigheter att vara med på samma villkor som alla andra. Så dom förstår att du kanske måste åka hem tidigare. Fråga också om det är ok att du går undan i ett tomt rum och kanske kan lägga dig ner ett tag.

Ska du till exempel till ett möte med vården eller någon annan på ett ställe du aldrig varit förut kan du också besöka stället, göra en "dry run". Du kan ta dig dit i lugn och ro så du vet var du ska gå på och av bussar eller parkera bilen. Du kan inspektera lokalen och kolla var toaletten finns av samma orsak som tidigare. Då slipper du på den aktuella dagen, när du kanske är nervös och har ångest vilket är vanligt i vår situation, oroa dig över hur du ska hitta och hur det kommer se ut. Det här kan appliceras på dom flesta ärenden du har. Ska du till ett köpcenter är det också praktiskt att känna till lokalen. Leta upp toaletten. Hitta en bänk där du kan sitta och ta en paus, eller ett fik där du kan ta en paus och kanske äta något för att få extra energi.

Det går att leva med psykiska svårigheter och det blir lättare om du känner dig själv därför är det viktigt med en diagnos. Då kommer du bli utvärderad av experter och du får hjälp att upptäcka vad dina svårigheter faktiskt beror på. Då får du det lättare att parera dom hinder som finns för dig i livet. Misstänker du att du har en oupptäckt diagnos så be psykiatrin om en utredning. Även om man kan läsa sig till mycket så skiljer sig olika personer med samma diagnos åt otroligt mycket. Det är viktigt att ta reda på hur just du fungerar!

Idén till det här inlägget fick jag från ett inlägg på en blogg jag följer, det inlägget kan ni hitta här.

Likes

Comments

Frukosten smakade inte alls idag. Åt fil och musli och en smörgås som vanligt och fick verkligen tvinga i mig det. Vet inte varför det blev så. Kanske för att jag slarvat med maten och ätit massa onyttigt? Jag vet inte hur det blir med maten nu resten av dagen. Jag måste nog tvinga i mig något någotsånär nyttigt för att hamna på banan igen. Jag brukar inte kunna äta om jag har ångest men det har jag inte nu. Jag har haft väldigt lite ångest senaste fem dagarna och det är så jäkla skönt.

Jag ville egentligen skriva om problem med kommentarerna här på Nouw. Om någon nouwbloggare kommenterar är det inga problem men om någon utifrån skriver så hamnar kommentaren under ej godkända. Men jag kan inte godkänna en del av dom. När jag försöker godkänna dom står det "The user property id is required" Någon annan som har problem med det?

Förresten! Jag har vunnit en bloggtävling igen! Jag vart ju nyligen veckans blogg hos en bloggvän och nu vann jag en giveaway hos @ToBeMe Så jag ska få en överraskning hem i brevlådan! Tack så jättemycket!

Nu ska jag jobba lite på ett inlägg jag har på gång om olika inställningar man kan ha till sina psykiatriska handikapp, jag hoppas ni kommer gilla det!

Likes

Comments

Har varit nere på stan en sväng för M behövde ny legitimation så vi åkte till polishuset och fixade det. Hans hade gått ut så jag var tvungen att intyga att han var han därför följde jag med. Första gången det har varit praktiskt att vara gift, våra mammor behöver inte följa med och styrka vår identitet, haha! Annars är vi bara gifta för att det ska bli enklare när vi dör, så där lagom romantiskt ;) Vi har aldrig känt att vi behöver bevisa vår kärlek genom giftermål så det har aldrig varit något vi vill göra, men det gör saker enklare. Om Martin till exempel dör innan pensionen skulle hans syskon eller föräldrar få hans livränta och så ville han inte ha det. Innan vi var gifta hade vi testamenten men det är enklare att vara gifta, då får den ena allt om den andra dör. Det var skönt att komma ut och röra på sig, det blev en del vandrande från och till olika busshållplatser. Jag har kört lite Breaking Bad på min "diet" senaste dagarna. I helgen blev det både glass med kolasås och ostbågar. Och idag blev det en sen lunch på Max. Så den här månadens viktnedgång kan jag väl se mig i månen efter. Men det gör inget, det har ju gått bra så jag är nog snart tillbaka på banan igen. Hoppas jag inte gått upp för mycket bara.

Stalkers-Mia har stulit en text från mig som hon inte publicerat på sin blogg utan hon kommenterar texten i olika bloggars kommentatorsfält. Hon har inte vågat publicera den på sin blogg , vilket jag vet att hon vill, för hon börjar förstå att hon får sin blogg raderad om hon gör det.Texten hon stulit är den här: http://nouw.com/annorlunda/ensamhet-vid-psykisk-ohalsa-26082366 Jag var säker på när jag skrev den att den skulle bli stulen av henne för det är precis sånt hon brukar stjäla, sånt hon kan identifiera sig med. Hon har ju inga vänner. Nu har jag i alla fall kontaktat alla jag hittar som fått texten kommenterad och sagt till dom. Jag vill ju inte att folk ska tro att jag spammar folk med mina texter, inte heller tänker jag låta henne ta åt sig äran för något jag är väldigt nöjd med.

Likes

Comments

Drömde att vi var tvungna att flytta över en natt och inte hade någonstans att ta vägen. Jag är tydligen fortfarande otroligt stressad över att vi kanske måste flytta ut om dom kommer renovera och höja hyrorna. Jag har inte vågat ringa värden och fråga om när det blir och hur det ska gå till. Jag har för mycket oro för det. Men det blir väl då att flytta till ett sämre område längre ifrån stan och det vill jag inte! Vill inte bo någonstans där det brinner bilar varje helg. Dom bygger mycket här i stan men överallt är så dyrt. Jag förstår inte varför dom inte bygger billiga bostäder. Men nej det ska vara äkta parkett och marmorskivor i köket och helkaklade badrum och jag vet inte allt. Jag går gärna på laminatgolv och lagar mat på billiga ytor om det sparar mig tusentals i hyra. Jag menar vad har ni helst, dyra material och helkaklade ytor i lägenheten eller pengar till roliga aktiviteter och semestrar utanför lägenheten?

Flyttar vi till det sämre området får man välja om man ska bo där det är ganska lugnt, långt från centrum med affärer och sånt. Eller närmare centrum där det är stökigare. Jag hoppas våra grannar och bästa vänner flyttar med oss, jag har frågat dom och dom verkar inte avigt inställda. Dom bor i en tvåa precis som vi och deras dotter kommer flytta hem snart, det skulle vara skönt för dom om dom kunde ha en trea med ett rum till henne och i det andra området skulle dom ha råd med en trea.

Usch jag vill inte flytta, vi bor så bra här! Det är lugnt även om det kan bli lite stökigt på helgerna. Nära till stan, vi bor precis vid en busshållplats. Vi bor nästan vid torget med mataffärer, apotek och resturang med mera. Vid torget ligger också våran vårdcentral. Nära till skogen och vackra Hågadalen man kan promenera i. 

Fan.

Likes

Comments