Presentation picture
Alex2a
Alexandra, 24 år, Trollhättan
Skriver om allt mellan himmel och jord. Delar med mig av allt bra och dåligt! Är inte rädd för att säga vad jag tycker, så ibland är jag riktigt orättvis, men för det mesta får man höra det man förtjänar!

 

Tur man inte somnat

tezz vaknade nyss så tur att jag inte har hunnit somna , så man orkar gå upp med henne och natts om henne.. Tog Max 5 minuter så somna hon igen... Nu är det min tur !

 

Designa din blogg - välj mellan massor av färdiga mallar på Nouw eller gör en egen; "peka o klicka" - klicka här!

Likes

Comments

Livet är inte bara barn!

Tyvärr har jag i min bekantskapskrets , och vet även en hel del andra föräldrar, framförallt mammor som enligt mig tappat sig själva efter att de har fått barn.. "Jag" försvinner och ersätts med "mamma". Jag förstår verkligen inte hur folk kan gå så långt att de bara identifierar sig som förälder, man är så mycket mer trots att man har barn. Att ibland unna sig egen tid. göra saker som man gillar (utan barn) och bara slappna av för en gångs skull är inte farligt.. Känns nästan tragiskt att vissa verkar ha fått uppfattningen om att man inte är god nog om man inte ägnar all sin tid till sitt barn... Barnen skulle nog i många fall må bra av att t ex få sova över hos mormor osv.. Att gå med mamma hela tiden är nog inte så utvecklande och kul som en del mammor antagligen vill tro..

Jag tror dessutom man blir bättre som förälder om man kan få lite distans från det ibland. Man hinner vila upp sig lite, koncentrera sig på sig själv, och lever man i en relation så tror jag nästan detta är ännu viktigare, att hitta tid för dig och din partner, som bara är er!

Jag har som sagt ett eget barn, och lever inte med hennes biologiska pappa. vilket innebär att jag är barnledig varannan helg, och även om det inte är optimalt att leva ifrån sitt barns andra förälder, så kan jag säga att den egentiden jag får varannan helg är guld värd! Jag kan passa på att göra saker som till vardags kan bli svåra då man har en liten att ta hänsyn till. Jag får vila ut och samla energi som jag sedan kan ge till min dotter när hon kommer hem. Vi får längta efter varandra, nästan det bästa, för vem uppskattar inte att få komma hem till nån man längtat efter?

Givetvis förstår jag att alla inte har samma situation för mig, men jag tycker som sagt att man ska försöka få till de här stunderna när man kan släppa rollen som förälder, om så bara för en liten stund! De är viktigare än du tror!

 

Likes

Comments

Efter moget övervägande

Eftersom jag inte börjar skolan förrän efter lunch så tänkte jag vara duktig att gå en promenad efter att ha lämnat Tezz på dagis, vilket jag även gjorde. Blev en timme, första 45 minuterna var jätte trevlig promenad, men märkte när jag gick över övergångsstället vid Granngården att mannen som precis körde förbi kollade konstigt och verkligen följde mig med blicken.. Jag tänkte inte mer på det och fortsatte gå, när jag går förbi första parkeringsplatsen så står hans bil precis vid utfarten där jag går förbi, bilen står på tomgång så trodde han väntade på någon, men sådant var tydligen inte fallet, för när jag kom till nästa utfart så hade han flyttat bilen dit ( alltså kört inne på parkeringen och ställt sig vid andra utfarten).. Började kännas lite småknäppt.. Men jag fortsätter att följa trottoaren , varpå jag ser honom köra i samma riktning som jag går år... Nu känns det faktiskt obehagligt, eftersom han uppenbart sitter och glor på mig medan jag går förbi... Sista sträckan hem så går det en grusväg ut mot en liten skog, funderade seriöst på att gå den vägen för att se om det är en slump att han följer mig, eller om det verkligen är syftet, men efter moget övervägande så beslöt jag att hålla mig till trottoaren, då det antagligen hade slutat väldigt dumt om han verkligen förföljde mig.

Jag fortsätter alltså promenaden , vänder mig om och ser att bilen rullar sakta efter på vägen, varav min väg kom och jag svängde in, sen såg jag inte bilen något mer!

Kan säga att det kändes lite småstressande att gå sista biten, men är äntligen hemma och kan äta lite LCHF-frukost!

Ciao!

 

Likes

Comments

uppdrag granskning

Man blir så frustrerad när man hör hur mycket idioter det bor i samhället... Och att samhället i många fall är sena med att ingripa.

 Idag handlade Uppdrag granskning av en vuxen man som snott en identitet och tvingat unga flickor, så unga att de klassas som barn att posera nakna, även att föra in föremål i underlivet och tvingat de skicka bilder på detta, helt jävla sinnessjukt tycker jag!!!

Trots flera anmälningar så tog det tid innan det hände något och många tjejer har mått psykiskt dåligt p g a detta.. Myndigheter borde ta mycket allvarligare på sådana anmälningar och inte bara släppa det..

Tipsar alla att gå in på SVT play och kolla avsnittet då man får höra hur allvarligt sådant här verkligen är, och hur man ska göra för att stötta sitt barn och få de våga berätta om de själv blivit utsatta, för vissa metoder är faktiskt bättre än andra!

 

Likes

Comments

för din skull

Någon mer som såg Melodifestivalen i helgen ?

Älskar Kalle Johanssons låt - För din skull

Kan vara bland de sötaste låttexterna i årets tävling :

För även om det faller
regn faller tunga moln
Ska jag fånga dig från ordet gå och sen
Ska vi ta det många hundra mil

Bort från grus och betong till ett annat liv
Och vem vet hur allting kommer bli
I en tid där allting känns satir
Men jag gör det så enkelt
För din skull

 

Likes

Comments

Egen domän ?

Bra eller dåligt ?

Jag har kollat på det , svårt att komma på något som inte redan finns + att det ska vara lätt att hitta :/

Får nog se hur det blir med saken helt enkelt!

 

Likes

Comments

Tänka positivt

Torsdag , en bra tv-dag !

Ikväll finns det hela tre program som jag vill se : Farmen , Ninja warrior och Familjen Annorlunda!

Får nog lyxa till det med mysmat också, man behöver pigga upp sig själv när vädret är deprimerande ..

 

Likes

Comments

love me like you do

I really love this song !

 

Likes

Comments

Sportlov

Har sportlov denna veckan , det började bra med födelsedag!

Idag blir det lite plugg, plock hemma o film med Tezz, just nu så ser vi på Snövit, då hon älskar sagan !

Filmen verkar lika populär :)

 

Likes

Comments

Kalas time

Wiiie, idag kommer min Goa familj hit på kalas , eftersom jag fyller 24 på måndag, och Tezz fyller 5 på onsdag ❤️

Tezz fick sitt nya rum igår, vilket hon blev jätte glad över, så inatt är planen att sova där för första gången. Undrar vem som kommer tycka det är mest spännande!!!

Nu blir det frulle så man vaknar till liv .

Ha en bra alla hjärtans dag!


 

Likes

Comments


Better Blogging Nouw