I denne uge har vi skills week. Vi har hjemme fra valgt en linje(kommunikation eller dokumentation), men i denne uge, har vi alle både kommunikation og dokumentation. Grunden til det er at nogle af dem fra sidste hold har efterspurgt det. Jeg kan godt forstå at det er godt at have lidt af begge, men jeg synes ikke det er nødvendigt med en hel uge. I starten af ugen gik undervisningen meget langsom. Jeg følte og føler stadig at jeg kunne have brugt min tid bedre, da vi brugte mere tid end nødvendigt på hver ting, og i nogle af timerne havde om ting, som jeg finder irrelevant. Det er dog blevet lidt bedre, da vi har haft mindre undervisning, hvor vi bare sidder og lytter, men arbejdet mere selv.

I går skulle vi i grupper af 6, lave og filme et interview. I vores gruppe kom Helene med ideen at interviewe Francis, som sælger smykker og souvenirs i nærheden af platformen, og som mange af de andre deltagere har besøgt og handlet hos flere gange. Selv har jeg kun været der én gang, men jeg tænker at jeg vil gå derop igen, på et tidspunkt, og købe noget med hjem. Vi planlagde spørgsmålene sammen i gruppen, så alle kunne byde ind. Til at starte med var det bare spørgsmål til alder, børn og hans forretning, men efter lid tid, kom Helene igen op med en god idé; at vi kunne have temaet klimaforandringer og spørger ind til hvilken betydning de har for ham og hans hverdag. Det virkede til at alle var enige at det var en god idé. Om eftermiddagen mødtes vi så og gik op til Francis. På vejen derop fik jeg mulighed for at snakke lidt med en af de kenyanske deltagere, hvilket jeg ikke har fået gjort så meget før. Det var ikke nogen dyb samtale, men bare smalltalk om hvor vi kommer fra og hvad vi laver når vi ikke er her.

Jeg sakkede lidt bagud undervejs, så da jeg kom frem, havde de vist allerede aftalt det med Francis, og han hentede 3 stole, så dem der skulle interviewe kunne sidde ned. Derefter gik interviewet så i gang. Til at starte med var det på engelsk, men der blev hurtigt slået over i swahili, hvilket gjorde at Helene og jeg ikke kunne følge med eller vidste hvad der blev talt om. Selvom Helene mindede dem om at tale engelsk gik det meget hurtigt over i swahili igen. Til sidst da interviewet næsten var færdig, blev vi spurgt om vi havde nogle ekstra spørgsmål, men jeg havde lidt opgivet at deltage, da jeg jo ikke forstod hvad der blev talt om. .

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments