Header

Innan jag begav mig hemåt till Sverige så försökte vi oss på att få lite julkänsla i London. Emma och Lino kommer över till UK för att hälsa på och det blev en heldag av gående i den stora staden, fötterna värkte men 30.000 steg senare så har man nog trots allt gått upp en del kilon för man åt ju faktiskt en hel del också... synd att inte magsäcken är större när man är omgiven fantastisk mat! BEAUTIFUL WEATHER but very cold! Har ni varit i London? Är det inte typ den bästa staden som finns?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I lördags landade man i Sverige och möttes av ett land som var väldigt mycket juligare än det dystra land jag lämnade. Nu är hemmet fyllt av julbak och doft av apelsin och nejlikor. Detta gillar vi. Det ska verkligen bli skönt att få vara hemma ett tag, tills man tröttnar på detta också.. känner jag mig själv så kommer det hända, inte allt för långt i tiden. Tror tvåhemslivet passar mig utmärkt då jag konstant måste byta omgivning. Nu är det rast men ingen ro för mig ett tag.

Likes

Comments

Nu tillbaka i Bedford efter en helg i Oxfordshire! Blev lunch på en restaurang inte alls långt ifrån där jag bor. Beställde en morot och coriander soppa och så klart ville jag ha lite bröd på sidan. Beställde extra men det ingick naturligtvis och blev en hel del bröd idag. Man kan ju tycka att man säger till att det redan ingår haha. Imorgon blir det skola och sedan är det bara två dagar kvar tills jag får träffa Emma som har tagit sig hela vägen till London!

Likes

Comments

Richard kom över till Bedford för att hälsa på så vi bestämde oss för att åka till Cambridge över dagen för att se något annat. Det tog lite under en timme att ta sig dit och vi parkerade på en Park and Ride, vilket tillåter än att parkera bilen utanför staden och sedan ta bussen in till centrum. Det kostar oftast mycket mer att hitta en central parkering så därför är detta smidigare. Målet med vår lilla trip var främst att hitta bra ät och drick-ställen och det gjorde vi! Hit ska vi tillbaka!

Likes

Comments

Travel
Trots ett år utav resande samt att jag nu har flyttat till ett nytt land så kan jag inte hjälpa att jag börjar få lite resfeber. Om ett par dagar är det ett helt år sedan jag tog mitt pick och pack för att flyga över atlanten på äventyr! Jag hade en fantastisk resa på egenhand som resulterade i en resa genom USA med otroliga möten och vänner för livet. Jag kommer att göra ett senare inlägg med bilder från mina bravader från denna resa men så länge får ni videon som jag filmade under tiden i staterna.

California - Nevada - South Dakota - Montana - North Dakota - Wyoming - Idaho - Utah


Likes

Comments

Mix, School

6000 ord att bli färdigskrivna tills på fredag... hur många har jag lyckats samla ihop? 546 ord för att vara exakt.. Det är ju någonting med att bli så stressad över något att man helt enkelt sitter där, skriver och raderar om vartannat. Det är jag i ett nötskal. Dock vet jag att jag kommer hinna skriva klart, det är den här tidspressen som jag kräver för att kunna leverera något ordentligt. Det låter säkert konstigt och som att jag inte har någon som helst rutin och självdisciplin men det är inte där problemet ligger. Det ligger nog helt enkelt i hur jag bäst lär mig. Självklart skulle jag vilja vara den som har det gjort redan första kvällen efter att ha fått en uppgift, men icke. Jag letar mycket inspiration innan jag faktiskt sätter mig ner och skriver, tror jag är lite väl självkritisk på det sättet, jag har ju all information men det måste bli rätt. Idag tar jag min inspiration med mig i form av en tröja. Jag har länge burit denna tröja sedan jag fick den av min pappa vid tidig ålder, den fungerar som min "pusher" och motivation. Harvard har varit ett mål, trots att jag inte hamnade där nu utan helt bytt håll och hamnade i England (?) så har jag ändå idéen om att en dag få studera vid just Harvard. Jag bär tröjan med stolthet och hopp. Litet tips, när ni har problem att hitta motivation till något, kom ihåg varför ni ens började er resa.

Likes

Comments

Travel, Mix
Här kommer en liten återblick till början utav september. Jag och underbara vän Sofia bestämde oss för att ta vårt bagage och bege oss till Paris! Paris var nytt för oss båda och vi visste inte riktigt vad vi kunde förvänta oss, som tur var fick vi hjälp av Sofias alldeles fantastiskt hjälpsamma faster med familj. Vi är båda två väldigt stora fan Disney så Disney Land Paris blev ju såklart av. Vi bokade enbart en enkelresa till Paris med en hemresa från Barcelona, så det blev en roadtrip utav dess like. 11 timmar till Mont Pellier där vi tillbringade natten och upptäckte den underbara sydfranska staden, sedan var det "off to" Barcelona! Bussen skulle ta nästan exakt 3 timmar, vi packade in våra väskor i förvaringsutrymmet för att sedan ta det lugnt inuti bussen. Vid midnatt var vi framme i Barcelona och vi bestämde oss för att sova på flygposten då vårt plan skulle gå på morgonen dagen efter. När jag väl ska gå och hämta min väska så visar det sig att mitt bagage är helt försvunnet! Förvirrat irrar jag runt för att hitta min väska "Någon måste ju ha tagit fel!" tänker jag trots att jag förväntar mig det värsta. Mitt bagage var helt försvunnet. En bit längre bort ser jag en polis stå med en hund varpå jag går fram och frågar om han har sett min ill-blå väska. Hans engelska är lite knackig och likaså är min spanska så han hänvisar till polisstationen runt hörnet, poliserna där hänvisar sedan till en annan polisstation andra sidan staden. Jag och Sofia springer svettiga med mig svärandes genom natten. Väl framme får jag göra en polisanmälan, polisen tänker inte göra någonting, det är för vanligt att detta händer tycker dem och jag bestämmer mig för att aldrig mer återvända till Barcelona.


Likes

Comments

Helgens bravader slutade med en helnatt på nattklubben 'Empire' i Bedford. Jag måste vara ärlig och säga att jag inte har kommit med stora förhoppningar på att nattlivet i england skulle vara speciellt bra, men i jämförelse med de alternativ vi har i Sverige så var jag faktiskt imponerad. Jag och Lise-Lott hade en bra kväll, jag menar det kan inte gå fel med en tjejkväll med vin! Ellerhur?

Likes

Comments

Nu blir det en helnatt utav plugg.. Vad är det här med att man bäst pluggar på natten? Helst när alla andra sover och man är helt ensam. Det är först då jag lyckas koncentrera mig som allra bäst. Det gör mig i och för sig allt mer produktiv. Vakna runt 10, gör diverse sysslor, plugga och gå till sängs runt 3-4.. perfekt för mig! 

Likes

Comments

School
Jag började min universitets karriär på ett campus i Milton Keynes, dock så fungerade inte pendlingen för mig speciellt väl och dessutom var jag den ända i klassen(du läste rätt!). Så lilla jag, ensam med läraren bestämde mig för att flytta till ett campus som ligger cirka 1 minut ifrån min säng, i Bedford. Förflyttningen var väldigt smidig då all undervisning har skett parallellt under tiden och jag har då inte hamnat efter (eller före) i undervisningen. Så nu slipper jag pendla fram och tillbaka en timme om dagen utan kan sova ut på morgonen!! Dessutom har jag nu 60 klasskamrater, kontrasten är stor! 


Första veckan är avklarad nu och vi har fått en för mig nervräkande uppgift! Vi ska framställa och presentera en företagsanalys för ett företag, jag vet inte hur ni känner men jag och presentationer går inte hand i hand... Är ju extremt nervös inför detta, framförallt då en representat från företaget kommer finnas med för att lyssna! Detta kommer alltså hände på fredag så jag har fortfarande tid att förbereda mig. 

Likes

Comments

"Collect moments, not things"