Har helt och hållet glömt bort att blogga om Göteborg horse show som var förra helgen så gör det nu istället😊
Som de flesta vet så vann jag två biljetter till fredagen så jag och Max åkte tåget ifrån Växjö till Göteborg. Vi åkte vid 4 tiden på morgonen upp för det var snöoväder,eller det skulle bli på torsdag natten till fredagen så vi körde tidigare för att vara i god tid upp sen gick tåget vid 10 över 6 till Göteborg.
Väl framme så tog vi taxi till hotellet,vi bodde på hotel Opalen så vi hade gång av stånd till scandinavium,tog nog bara 3 min
😀
Vi kollade på hoppningen och gick på mässan.
Var så mycket fint på mässan och mycket utbud på sakerna men inget som jag kände att jag behövde.
😂
Det ända som jag handlade var PS of sweden hästgodis(Rose hatar det godiset,hon bara spottar ut det så tummen ner för det
👎🏻),
köpte även ett fleece täcke med hals,ridbyxor ifrån Gina tricot(
👍🏻👍🏻)
sen så var jag hos bästa K9

Fick med mig en liten goodibag med lite gott och blandat i,
hydra schampoo och balsam,hovfett och såklart K9 hovkrats.
Har redan testar hydra schampot och balsamet och WOW säger jag!!
Använde det i svansen och så är hagen så lerig så Rose gick med svansen flätad två dagar sen när jag got ut flätan så behövde jag inte ens borsta ut den var så len och glansig, vilken skillnad så kan verkligen rekommendera det till er,
K9 hydra schampoo och balsam
👍🏻❤👍🏻

Sen på lördagen åt vi lite hotellfrukost och packade och checkade ut, sen drog vi till nordstan och shoppade lite till.
💸
Där hittade jag Victoria's secrest affären så shoppade underkläder där
😘 och åt lite mat. Tåget hem gick vid 2 tiden,så när vi väl var i Växjö så körde vi till hemmakväll och köpte lite godis🍭🍫 sen körde vi hem och jag lämnade av Max hemma sen körde jag hem och då kom jag precis hem till hoppningen ifrån Göteborg så kollade på det sen mello😊

Så det var det hela och jag längtar redan till nästa år, bara för att få vara där och kolla på hoppningen träffa vänner eller några kändisar och mässan
så nästa år så ska pengarna rulla💸👍🏻😘🐴

Puss

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej.
Som nu kanske vet så har jag funderat på att flytta Rose och igår hände det
😊
Nu står hon ute på Ronneby's anläggning och det känns super bra. Både jag och Rose trivs som fisken i vattnet. Hon har redan hittat en ny kompis och det är även hagkompisen jämte henne,Fridas häst
😉 hon skriker och gnäggar efter honom.
Så idag var jag ute och hjälpte till att slätts ut hästarna så efter det så mockade och och fixade maten så det ända som är kvar är att rida henne..
Red henne igår och var helt själv,vilken lyx
😊

En annan sak är att denna vecka som kommer är det äntligen dags för årets störta häst"fest" för alla hästtokiga människor, Göteborg horse show och jag hade inte planerat att åka/köra upp, men som alla vet så har det varit olika tävlingar på fb att man kan vinna biljetter om man gillar,dela och kommentera. Så jag skrev på en sida och i fredags kväll fick jag pm och JAG hade vunnit två biljetter till fredagen den 24/2-17, tänk att lilla jag vann, vann ifrån Evidensia Specialisthästsjukhus i Helsingborg,så vill tacka er så jättemycket och hoppas att ni finns på mässan så jag kan tacka er personligt
😊👍🏻
Är så taggad och hoppas bara att jag får ledigt ifrån jobbet
🤣😱

Puss och kram

Likes

Comments

Hej.
Som ni kanske vet så har jag inte bloggat så bra för att har inte haft något att skiva om.
😔
Men det kanske blir bättre nu,för äntligen så har pappa och mamma förstått med att jag vill flytta Rose.(alltså inte för gått) utan vill kunna hålla igång och rida.!!
Så om jag får som jag vill så ska vi se om vi kan flytta Rose i slutet på veckan eller helg en till Ronneby horse centrum.
😊👍🏻
För där finns det två stora ridhus och bra hagar och alla människor som är där är jättebra,trivs jättebra när jag är där och hälsa på och jag känner att jag saknar detta men att ha kontakt med människor.
Här hemma så är det bara jag,mamma eller pappa hela tiden så vill ha lite omväxling
😀
Hoppas bara på att Rose kommer att trivas men det tror jag
🐴❤

Puss och kram

Likes

Comments

Återigen tar en ryttare hem folkets pris – Jerringpriset. Och återigen blir resultatet ifrågasatt och ridsporten, alltså inte bara Peder, får utstå kränkningar, påhopp och mobbing på sociala medier. Det är skamligt. Skamligt att utomstående personer som inte är insatta i ridsporten ska bete sig så osportsligt. Avskaffa Jerringpriset, för det är antagligen inte folkets pris längre. Tydligen ska det priset gå till den med flest medaljen, och jag som trodde att Svenska Dagbladets Bragdmedalj var till för det. Ironiskt, eller hur? Hur definierar man prestation förresten? Antal vinster? Eller svårigheten i sporten i sig?

För mig är alla nominerade värdiga vinnare. De har presterat fantastiskt bra och lyft sin sport. Men priset gick till den som satt störst spår i hjärtat på svenska folket, för ja, vi hästmänniskor är en del av svenska folket. Tänka sig? Att oinsatta människor sedan ska hålla på och jämföra sporter med varandra, för att få det att framstå som den andra nominerade skulle vara mer värd vinsten än den andra, det är så okunnigt så det finns inte! För sporterna GÅR INTE att jämföra med varandra. Ridsport går inte att jämföra med simning, exempelvis. Ridsporten går inte att jämföra med någon OS-gren alls, egentligen. För alla andra atleter behöver ”bara” hålla koll på sig själva och se till så att man själva kan prestera till 100% när det väl gäller. Men för oss ryttare, speciellt Peder, så krävs det att inte bara att du har 100% koll på dig själv, utan du måste också ha 110% koll på din tävlingskompanjon, det vill säga hästen. Ett djur, alltså en individ som inte talar samma språk som du, som har helt andra instinkter än du och som kräver massvis med noggrant jobb kring. Det är en otroligt sårbar kontakt och går något fel – då går det bokstavligt talat åt helvete.

”Hästen borde få priset”
Jag tror att de flesta som rör sig på sociala medier har, efter i går, sett påståendet här ovan. Och ja, det stämmer till viss del. Peder sa det själv, han delar priset med Allan. Men något jag inte förstår, det är att när Zlatan vann Jerringpriset år 2007, då var det ingen som ifrågasatte hans vinst, trots att han spelar i ett lag som innehåller ett tvåsiffrigt antal spelare. Han hade alltså inte bara en kompanjon som Peder har, utan han hade flera stycken… Ändå prisades han, och inte de andra. Och han blev titulerad ”Kung” i sociala medier. Visst är det spännande?

Är man inte insatt i en sport, då ska man inte uttala sig om vem som är värd segern mest. Jag skulle inte ha samvete eller mage till att trycka ner Sara och simningen om hon hade vunnit. Det är för mig helt absurt. Och återigen extremt osportsligt. Men självklart är jag extra glad över att Peder vann, för han representerade min sport och gjorde en fantastiskt insatt i OS då han var den ENDA felfria i alla omgångar. Och det är inte bara en härlig vinst för Peder, utan också ett framsteg för ridsporten. Man kunde se idrottsmänniskor i publiken som himlade med ögonen när vinnaren av Jerringpriset presenterades, och bara det visar hur lång bit vi har kvar att vandra innan vi får nöja oss. Vi vill och bör bli accepterade för de atleter vi är. För ridsporten är en fysisk, men också en psykiskt krävande sport. Ibland också hjärtkrossande eftersom hästen inte bara blir en kompanjon i tävlingssammanhang, utan också en livskamrat.

Jag föreslår att Jerringpriset läggs ner. För om det ska gå ut på vem som vunnit flest medaljer så behövs inget röstning genom svenska folket, då säger det sig självt – klart och tydligt. Men ska det fortsätta, då hoppas jag att de som väljer att kolla på galan accepterar vinnaren – vem det än blir. För att säga att någon ”inte är värdig vinsten”, när hela grejen går ut på att svenska folket ska välja, då är man inte tillräckligt sportslig för att uttrycka sig eller kolla på Jerringpriset överhuvudtaget. Punkt.

Och till er som forfarande inte tycker att ridsport är någon märkvärdig sport i sig. Ni är jättevälkomna till mig! Rose står till förfogande och hon kommer med glädje visa hur det står till min din kondition, dina muskler, din koordinationsförmåga och din känsla för samspel. Hon kommer även testa din balans när ni styr upp mot ett hinder. Ni får komma och testa mot att jag får filma in allt och lägga ut det på bloggen.

Alla var värdiga vinnare – grymma prestationer. Men grattis Peder, du och Allan vann folkets hjärta!

  • 278 readers

Likes

Comments

Fy fan säger jag bara!!!😡😡
En sak som jag verkligen hatar är mobbning,är så jäkla i mot det..
Spelar ingen roll om det är angående ens klädsel eller hur man ser ut,
man mobbas inte!!!
Ännu argare och ledsen blir jag när jag ser detta på instagram,
angående Rebecka Karlssons inlägg(idol 2.an) hur hon hade fått detta Flashback format....
Vad är det för sjuk människa som skriver sånt här,HALLO!!
Hur gammal är du?
Och vem tror du att du är?
Hur kan man detta om en 16åring?

Tänk på att alla människor har känslor och kan må dåligt av sånt här skriveri.
Hade velat säga till personen som skrev detta, han,hon, hen tänk lite va innan du gå på en 16 åring..

Tycker detta är så hemskt och skrämmande att vi lever i ett sånt här samhälle att detta ens få förekomma.

Kan säga en sak och det är att du är grym Rebecka, go girl
👍🏻😉
Bara kör på för att du är bäst och de personer som skriver så här till dig är bara avundsjuka
😊

Puss och kram

  • 325 readers

Likes

Comments

Smsade– mamma

Vad stod det i smset– mat!

Senaste filmen du kollade på– Jurassic World

Senaste inkommet samtal– Daniel

Senast du gjorde – skrev i min nya almanacka

Senaste låten du lyssnade på– Danny snacket på stan.😊

Senaste snapen du fick– Daniel

Senaste övning med hästarna– skrittade hela köperundan med Rose.

Senaste pm på Facebook– mamma

Senaste outfit– svarta jeans och en svart tröja(funkar alltid
👍🏻)

Senaste inköp-julklappar🎁😊

Likes

Comments

Känslan när du vill hänga dig,begrava dig och aldrig mer gå upp efter en tävling:
Alla har varit där och kommer även att hamna igen.
Vad "alla andra" ser det som kan du strunta i,
för Du vet vad du kan och vad Du ska.
Det handlar inte om själva uteslutningen eller om de där tre nedslagen du just drog på dig.
Det handlar om hur du handskars och möts med dem.
Se det inte som ett misslyckande eller att det inte är bra nog.
Låt det istället göra dig ännu mer fokuserad och taggad.

Hur?
Låt de där bommarna som just föll till marken göra dig till den vinnarskalle du faktiskt är.
Res dig,korrigera och kom igen,vad som än händer.
Det är få förunnat men det ät Det som är styrka och det är som skiljer dig från alla andra
-det är det som kallas vinnarskalle‼️

Likes

Comments

Hallo.
Kollade just in ps hemsida och hittade lite nya godbitar
👍🏻❤️
HUR SNYGGT ÄR INTE DETTA

Hade lätt haft allt detta till mina hästar.
Älskar färg och stilrent,så detta känns som detta är det ell?(har jag fel?)
Har tre av ps schabraken och Gud vad jag älskar de,passar perfekt och ligger så bra på hästen.
Så ett stort schabrak tips ifrån lilla mig
😊
Skulle så gärna ha det rosa till Rose,för hon passar i stärka färger och speciellt i rosa💖(även om inte matte är så förtjust i rosa)
Så tummen upp till världens bästa PS of sweden
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Likes

Comments

Vi har alla dåliga dagar och stunder av självtvivel. Ibland är vi rent ut sagt oförskämda mot oss själva.
Vi gör ett misstag, eller understiger våra egna förväntningar, och i stället för att behandla det som en möjlighet till lärande, så slås vi ner av det.

Och även om vi vet detta, så faller vi ibland offer för vårt eget negativa tänkande.

Ibland kommer ”trycket” från vänner, familj, arbete eller samhället i allmänhet och det är tillräckligt för att få oss att känna oss trasiga inuti. Ibland kan vi känna hopplöshet av att inte ha ”rätt” jobb, , ”rätt” häst, relationer, livsstil. Att vi inte är ”bra nog.”


Här har jag skrivit ihop 15 bra påminnelser som kan läsas när du känner att du inte är ” tillräckligt bra”:

1. Gå din egen väg. Ibland jämför vi våra omständigheterna med alla andras offentliga höjdpunkt. Glöm vad alla andra gör och uppnår. Ditt liv handlar om att bryta dina egna gränser och att utveckla dig själv att leva ditt bästa liv.

2. Där du är just nu är ett nödvändigt steg. – Ibland undviker vi vårt utvecklande därför att vi har utvecklat en tro, baserat på våra ideal, att det inte är där vi bör vara eller vill vara.
Men sanningen är, var du är just nu är precis där du behöver vara för att komma dit du vill åka i morgon.

3. Resultatet kommer, kanske inte omedelbart, men så småningom. När tiderna är tuffa, påminn dig själv om att ingen smärta kommer utan ett syfte. Gå vidare från det som skadar dig, men glöm aldrig vad det lärde dig. Smärta är en del av att växa. Kom ihåg att det finns två typer av smärta: smärta som gör ont och smärta som förändrar dig. Stå inte emot, låt båda sorterna hjälpa dig.

4. Du kan inte styra allt som händer till dig; du kan bara kontrollera hur du svarar på vad som händer. I ditt svar är din makt.

5. Du är alltid bra nog att prova, och det är vad som är viktigt i slutändan. -Allt du uppnår kommer från något du försöker. Gör försöket. Bara gör det! Tjugo år från nu kommer du att vara mer besviken över de saker du inte gjorde än över de saker som du gjorde. Ge dig själv en chans.

6. Det finns alltid något litet att du kan göra. Det finns absolut ingenting i din nuvarande situation som hindrar dig från att gå framåt, ett litet steg i taget. Det räcker inte att stirra på trappan, du måste kliva upp för trapporna. Och allt du behöver göra är att ta ett steg i taget. Ibland slutar det med att det minsta steget i rätt riktning visar sig vara det största steget i ditt liv. Tveka om du måste, men ta det steget.

7. Misslyckanden är egentligen bara lektioner som måste läras.

8. Gårdagens omöjligheter kan idag vara möjligheter. Erfarenhet är den svåraste typen av lärare; det ger dig testet först och lektionen efteråt. Våga inte ge upp idag på grund av hur saker och ting såg ut igår. Tänk inte ens på det!

9. Du behöver inte få allas godkännande först. Sluta lyssna på vad världen säger att du bör ha. Börja lyssna på vem du är. Sanningen skall fram, det finns bara ett fåtal människor i världen som kommer att stanna hos dig till 100%, och du bör vara en av dem.

10. Du måste arbeta hårt på dig själv också. – Själv respekt, egenkärlek, självkänsla … Tjäna respekt från andra genom att ha fräckheten att respektera dig själv. Våga älska dig själv, det är ditt ansvar, framför allt för att se ditt eget värde.

11. Du är starkare än det som bekymrar dig. Använd varje bakslag, varje besvikelse som en kö för att driva på framåt med större beslutsamhet än någonsin tidigare. När något dåligt händer, kan du antingen låta det definiera dig, låta det förstöra dig eller låta det stärka dig. Valet är ditt. Så pumpa upp dig själv! Du är mycket starkare än du tror att du är. Du kanske inte är där du vill vara ännu, men se hur långt du har kommit.

12. För allt du har förlorat, har du fått något annat – uppskatta det du har idag. Livet behöver inte vara perfekt för att vara underbart. Ingen ånger, bara lektioner. Inga bekymmer, bara acceptans. Inga förväntningar, bara tacksamhet. Livet är för kort. Berättelsen om ditt liv har många kapitel. Ett dålig kapitel betyder inte att det är slutet.

13. Du har gjort det bästa av några tuffa situationer. Att le betyder inte alltid att du är nöjd med allt. Ibland betyder det att du är stark och smart nog att acceptera det och göra det bästa av det.

14. Dina ärr är symboler för din styrka. Skäms aldrig för ärren som livet har lämnat dig. Det betyder att du erövrat smärtan, lärt dig en läxa, växt dig starkare och gått framåt. Du kan inte göra så att ärren i ditt liv försvinner, men du kan ändra hur du ser dem. Du kan börja se dina ärr som ett tecken på styrka och inte smärta.
Sist av allt:

15. Var positiv, tålmodig och ihärdig. Ju mer du känner för att sluta, desto mer finns det att vinna genom att fortsätta att göra alla tre. Kom ihåg att de starkaste människorna är inte de människor som alltid vinner, det är de människor som inte ger upp när de förlorar.

Likes

Comments