Travels

Moro moro bloggen (såg du vad jag gjorde där Cecilia ha ha) Long time, no blog. Jag vet. Sen vi senast hördes av, så har jag spenderat 3 veckor i mitt älskade Finland och så​ har det gått ​nästan lika många veckor ​efter det för att återhämta mig från resan haha. 


Jag hade liksom tänkt åka hem och bara ta det lugnt. Studera. Äta gott. Kolla på TV. Krafsa Ludde.

Vet dock inte riktigt hur jag hade tänkt där eller hur det nu inte sen blev ens nära på vad som egentligen hände, för när jag väl kom fram till Finland så hade jag MASSOR med energi och ingen jetlag whatsoever (måste vara mina magiska bönor) så jag spendera mina 3 veckor görandes allt annat än att ta det lugnt. Men bra så. För jag hade verkligen de BÄSTA 3 veckorna på länge. Så mycket kärlek! Både från mina tvåbenta vänner & mina fyrbenta lurvkompisar. Jag har skrattat och ätit gott och kramats och vandrat i skogen och festat och myst och gått på besök och fått besök och firat påsk och catchat upp på finska TV serier och provat bröllopsklänningar och shoppat finska prylar att dekorera hemmet med här och bakat och besökt storstan och bara gång på gång blivit påmind om hur många fina människor jag verkligen har i mitt liv + att jag tror att jag även lyckades skapa några nya fina vänskaper under min vistelse hemma. Så vad är bättre än det? Nej inget är bättre än det. Inget är bättre än min fina resa hem. Den var allt jag någonsin hade kunnat önska mig + så så mycket mer! Det här lever jag länge på! Så tack alla som tog hand om mig, tack att ni finns ❤️

Här kommer le pics

I love you Finland. Kom alltid ihåg det.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Everyday

Hej! Massor på gångs nu med läsande & med min online health coaching program och nästa veckas onsdag åker jag hem till Finland. Fast jag tror att halva jag redan har åkt iväg för länge sen, för det känns som om jag mest bara yrar på och fäller & söndrar saker och är allmänt väldigt tankspridd & frånvarande, så det är lite svårt att koncentrera sig just nu och få någonting vettigt gjort. (Och komma ihåg att blogga haha). Längtar så och väntar på att få åka hem ❤

Fast vet ni, ibland undrar jag faktiskt om jag hade så bråttom att packa ner alla mina saker & kläder som jag ville ha med mig hit då jag flytta i september, att jag liksom helt glömde bort att packa ner mig själv.

Dagarna har en tendens att rulla på här, men jag känner efteråt att jag inte riktigt var hundra där. Så det hade liksom förklarat allt om jag nu åker hem och så sitter andra halvan av mig där på trappan och säger "took you long enough att komma och hämta mig" haha.

Jag tänker att sånt kan hända även dem bästa.

Och ni vet. Många åker ju på semester och hittar sig själva där, för att sen komma hem fyllda med ny energi och glädje. Så jag tänker att jag kanske måste åka hem för att hitta mig själv & bli more human again.

Likes

Comments

Travels

Vi planerar alltid en massa äventyr med våra kompisar här (speciellt efter en eller två cider för många haha). Oftast så blir dessa äventyr dock aldrig ändå av (för oftast är de spännande planerna bortglömda så fort vi slår upp ögonen nästa morgon). Men så var det en lördagkväll inte så länge sen, då vi börja prata om hur kul det hade varit att åka till Temecula på wine tasting. Och inte bara så där som vi vanligtvis gör att vi åker dit över dagen och så måste någon köra hem sen. Nej utan nu ville vi åka limousine like the cool kids och övernatta en natt där. Och vem hade trott, men redan dagen efter denna planering hade vi köpt biljetter dit och en månad senare var vi på väg.

Så på lördag körde vi upp till Temecula som ligger ungefär 1,5h från San Diego. Vi checkade in i poolhuset var vi skulle bo och fick direkt träffa hunden Sasha som skulle bli vår nya roommate under helgen. Så drog jag på de högklackade skorna och så drog vi iväg till stället där partybussen skulle plocka upp oss. Klockan 11 rullade bussen iväg och där bjöds det både på mimosas och roliga typer. Vi besökte 3 olika wineries, var alla var väldigt olika, men alla fina på sitt sätt. Klockan 15 var vi tillbaka var vi startade, lite gladare och rödare om kinderna än när vi åkte iväg och sen pös vi tillbaka till vårt poolhus och pool för att chilla och umgås med varandra. Några timmar senare tog hungern över, så vi traskade iväg för att äta pizza. Klockan 21 låg vi redan i sängen redo att säga nati nati (eller Troy låg på golvet och jag på soffan, medan de andra två fick ta sängen som fanns).

Vi sov ändå hur gott som helst och vaknade upp konstigt pigga för att ta emot flera hundpussar och sedan tog vi en sväng till Old Town Temecula, där vi åt jätte god brunch med vegan scramble eggs & donuts och sedan tog vi en promenad i den mysiga staden innan vi puttra vidare till en mysig park vi googlat fram. Shit, när vi kom fram dit var det helt som om vi anlänt till en Sims värld, där alla hus var perfekt planerade och bara lyckliga, perfekta människor får bo haha (så kändes det alltså). Vi mös lite åt de fina vyerna och alla sköldpaddor som simmade runt i vattnet, innan vi drog hem igen.

Jag satt bara och smålog hela vägen hem, för jag kände mig genuint bara så överlycklig efter denna lyckade helg och kunde inte annat än att känna mig så otroligt tacksam för fina vänner & fina äventyr tillsammans med dem. Äventyr som för evigt kommer att värma mitt hjärta ❤

Likes

Comments

Everyday

Innan jag börja äta helt veganskt, så var jag sjuk hela tiden. Och med hela tiden, så menar jag verkligen hela tiden. Om jag inte hade så ont i magen att jag låg på badrumsgolvet i smärtor flera timmar, så kunde jag få migrän-anfall där halva ansiktet plötsligt tappade känseln och jag fick sitta hukad över toaletten och bara vänta in spyorna. För att inte tala om alla "vanliga förkylningar" som också besökte mina nåsgångar och halsen minst en gång i månaden. Ja, det var verkligen jätte jobbigt och begränsade min vardag nästan varje dag under närmare 10 år och hade säkert fått vilken stark person som helst att tappa humöret lite. Men, jag fortsatte ändå att leva på som jag brukade och tänkte väl att jag magiskt skulle bli okej en dag igen (utan att liksom behöva göra någonting åt saken).

Tre månader efter mitt värsta migrän-anfall och alltför många magkrampper senare, blev jag vegan. Inte alls av hälso skäl. Det tänkte jag inte ens på då (för i min värld levde jag redan jätte hälsosamt). Utan helt av etiska skäl. För att det liksom inte längre resonerade med mig att äta vissa djur och kalla andra för mina bästa vänner (men tro det eller ej, det är inte pointen jag försöker komma till. Inte den här gången haha). Och hör och häpna. Jag har inte haft ett enda migrän-anfall sen dess och tiderna med dagliga magkrampper är nu helt bortglömda (och allt detta var bara ett stort plus jag inte hade räknat med). Även förkylningarna kommer allt mer sällan. Ja nästan inte alls jämfört med förr. Bara vid extrema fall. Som när jag blir exponerad för grym luftkonditionering, som man tyvärr blir ganska ofta här i Kalifornien, believe you me.

Så efter min senaste förkylning, som jag fick efter att ha suttit några meter ifrån en fläkt i x-antal timmar, kände jag att det kanske igen var dags att göra någonting åt saken (som inte inkluderar att dra ut tonsillerna haha), för ingen skillnad hur hälsosamt jag än äter, så är det helt enkelt inte alltid ändå tillräckligt (vilket kan vara svårt att erkänna, men tyvärr är det oftast så hos de flesta). Så jag bestämde mig för att på riktigt ta tag i min hälsa igen och klicka hem dessa magiska "bönor" (ja, jag kallar dem för magic beans) som min kompis svär att har hållit henne helt frisk från allting i över ett år nu and I believe her.

Jag har alltid haft lite blandade känslor över att äta någonting som inte är "riktig" mat. Det vill säga allt från olika ersättningar, protein-pulver, barer, ja även vanliga vitaminer. Och jag har liksom tänkt att allt jag borde få i mig, vill jag få i mig ifrån riktig mat och riktiga frukter & grönsaker. Att allt det där nog innehåller mycket saker som är bra för dig, men tyvärr också mycket extra (skit) som jag inte vill ha i mig. Men, jag har fått tänka om. Och jag är glad att jag gjorde det. För det som är så coolt med dessa produkter (finns allt från kapslar, chewables, shakes, barer & soppor) och varför jag faktiskt tror på dem och rekommenderar, är att det bara är gjorda på frukt och grönsaker och inga konstigheter. Så de resonerar fortfarande med allt det jag tror på. Allting är organiskt, fritt från gluten, konserveringsmedel och artificiella sötningsmedel, färgämnen och smakämnen. Du behöver inte vara vegan för att ha nytta av dessa (tvärtom), men allting är också vegan-anpassat. De innehåller nyttiga fytonäringsämnen, vitaminer och mineraler som du behöver för att orka lite mera varje dag och för att trivas bättre med dig själv. Du kommer också att vara optimalt försedd med kraftfulla antioxidanter som är viktiga för ditt välbefinnande. Good health & good vibes startar inifrån kroppen ❤

Så om du som mig är jätte trött på att vara sjuk hela tiden

Eller om du känner dig lite livlös ibland och helt enkelt bara vill fylla på med mera energi, så du orkar bättre hela dagen och vill få ut mera av ditt liv (de hjälper dig tex att sova bättre)

Eller om du älskar livet. Och dig själv. Och därför vill du bara ha det bästa. För ditt liv. För dig. Och för din kropp. Du vill må fantastiskt. Varje dag

Eller om du gillar att träna och vill förse din kropp med alla de nödvändiga näringsämnen, som påskyndar cellernas återbildande och ökar prestationsförmågan som helhet

Eller du vill gå ner i vikt

Eller du vill göra dig av med din acne, eller migrän, eller få friskare tänder och tandkött (det vill jag i alla fall)

Eller du har barn som borde få i sig lite mera frukt och grönt (men det kanske inte alltid är så lätt)

Eller du vill att dina naglar & ditt hår skall växa (det vill jag defintivt inför bröllopet)

Eller du helt enkelt är på jakt efter bättre protein pulver eller barer som inte innehåller några konstigheter

Ja, vad som helst

Hör i så fall av dig till mig så kan jag ge dig mer nyttig information. Allt detta är möjligt även hemma i Finland och Sverige. Du kan kommentera här. Eller skriva på Facebook. Eller skicka meddelande på Instagram (båda kontona fungerar). Eller sen dra mig i jackärmen när du ser mig i Finland om två veckor. Det mesta fungerar. Let's get healthy & happy together ❤

Likes

Comments

Everyday

Igår blev det Beer fest här i San Diego tillsammans med våra vänner. Både några gamla och några nyfunna sådana. Solen sken och folk var glada. Alla som känner mig väl vet att jag inte dricker öl, ja inte ens om livet så hängde på det. Önskar att jag gjorde det. Och har provat många gånger. Men för någon orsak smakar det bara sämre och sämre varje gång jag ger det ett försök. Men som tur bjuds det oftast också på cider på öl fester, precis som igår. Så all good. Och god mat fick vi också i oss både där och på en Mexikansk restaurang vi besökte efteråt. Så åkte vi Uber hem med världens skönaste chaufför och var hemma redan vid typ 7 på kvällen (ni förstår snart varför).

Idag gick vi på en open house visning på skoj. Planen är att flytta till något eget & något som ligger lite närmare till Troys nya jobb inom kort, så vi håller utsikt efter nya lägenheter. Efter det blev det Wedding Expo på stället som vi redan hyrt för vårt bröllop, där fick vi dricka champagne och få lite olika idéer för hur vi vill ha det när det väl är dags för oss att festa till det. Yep. Vi är officiellt jätte gamla och ansvarsfulla haha. But I like it.

Likes

Comments

Text

Eftersom att jag bara har legat i sängen sjuk sen vi senast hördes av och jag tänker att ingen av er är intresserad av mina snor memoarer, men ändå vill hålla mitt löfte om 2 inlägg i veckan, så grävde jag fram ett gammalt klipp från min gamla telefon, som jag måste ha skrivit någon gång under förra året och kände att jag väl nu kunde publicera för att påminna er och mig själv om att jag också bara är en människa (ibland i alla fall haha). Men inget skäl till upprop eller att överanalysera något. Ibland gillar jag bara att skriva lite djupare än vanligt. Behöver inte betyda något. Kan betyda hela världen. Du väljer själv (men påstå att detta är flumm och jag skickar virtual smisk igenom datorskärmen he he). Så allt som följer här efter är ord skrivna en dag, som inte alltså var idag. Okej, ett, två, tre, här kommer de...

98,9/100 dagar glider jag runt med ett leende på läpparna och med ett dåligt skämt i bakfickan. Livet är så mycket roligare när man blandar in a good sense of humor & inte alltid tar sig själv och livet så där allmänt på så stort allvar. Men ibland fylls även mina tankar av mindre roliga saker. Och ibland känns även mitt hjärta väldigt tungt. Jag är långt ifrån perfekt. Och jag har haft my fair and square amount of mistakes and regrets (kanske därför den stora mängden sarkasm haha, för att jämna ut det hela liksom). Jag vet att regrets är dumma att ha. Det hjälps ju inte nu mera. Men ibland knackar de ändå på min dörr och smyger sig in. Inbjudna eller inte. Välkomna eller inte. De stiger ändå på ibland.

Om vänner och vänskap som inte finns längre

Och ett krassligt hjärta

Det är mitt i natten, i en kall säng i Kalifornien

Huvudet känns tungt och hjärtat krassligt

Och sömnen känns långt borta.

Hjärtat är fyllt av regrets

Regrets av ord som sades

Och regrets av alla de ord som inte vågades säga.

Ibland undrar jag vad som sårar mest

Påhittade halv sanningar för att inte såra

Eller sanningen. Som är för tung för att uttalas.

Du hade sagt påhittade orsaker, utan att veta att de var påhittade

För det var det du fick

Och de sårade.

Men kanske sanningen hade sårat även mer, om jag bara vågat säga den

Vem vet.

Jag trodde att jag gjorde dig en tjänst

Att jag besparade dig från tunga känslor

Besparade dig från att känna skyldighet.

Men kanske det aldrig var min rätt att göra det

Kanske jag borde ha sagt hur jag egentligen kände. Och så hade du fått känna efter själv.

Men det är så svårt att säga hur man på riktigt känner, när allt man gjort hela sitt liv är att gömma undan sina känslor.

Man sopar undan och sopar undan. Tills man en dag spricker

Och så hittar man på orsaker. För att inte såra

Men som sårar ändå.

Och så lever man med regrets

Och ett krassligt hjärta.

Likes

Comments

Holidays

Jag är inte helt säker vart den här veckan gick, men fort har det gått och roligt har det varit ❤️

Imorgon åker Sarah hem och jag skall försöka hitta tillbaka till mina egna rutiner igen. Men som tur kommer hon tillbaka om bara några månader & som tur har jag en massa på gångs nu de närmaste veckorna + att de äntligen har lovat varmare väder här, så jag skall väl klara mig på ett eller annat sätt.

På torsdag åkte vi för att plocka upp mitt arbets- och reselov, så nu är det officiellt: Jag kan äntligen börja kolla efter jobb här & på flygbiljetter hem till Finland (tur det, because we are seriously running out of rågbröd haha).

Det blev också pool-häng på torsdag och fredag, då solen äntligen bestämde sig för att joina vår semester. Och så har vi besökt alla veganska/vegetariska restauranger här i San Diego och hängt med resten av våra kompisar.

På lördag spendera vi hela dagen hos vår favorit tatuerare och Sarah blev en jätte fin (inte alls avundsjuk) tatuering rikare igen. Jag älskar hur min kärlek för tatueringar har lyckats inspirera andra att också uttrycka sig via dem (vare sig de visste att det var mitt fel eller inte, vare sig de ever kommer att erkänna att det är mitt fel eller inte haha). Så blev det en sista utgång till våra favorit barer här i PB och idag besökte vi Farmer's Market och åt gott uppe på ett tak i La Jolla, innan jag slogs av en mega förkylning out of nowhere och fick gömma mig hemma resten av dagen. Men det är ett värdigt pris att betala efter denna fartfyllda & fina vecka. Nu får jag helt enkelt bara ta semester efter min semester, för att bli human again.

Tack för att du kom ❤ Vi ses snart igen min vän 😘

Likes

Comments

Holidays

På fredag kom som sagt min kompis Sarah på besök hit till San Diego och efter det har det varit semester för min del också. Eller ja, en sån där semester då man får ett långt schema för varje dag när man vaknar upp & verkligen flänger på hit och dit. Ja det har verkligen varit full fart varje dag, ja så full fart att istället för att bara dricka en kopp kaffe om dagen, så har jag fått dricka två koppar för att hänga med. Men vi har haft det jätte roligt. Så kul med besök & att få leva lite så som vi brukade leva här på gamla goda Au-pair tiden. Det tar bara lite tid att vänja sig vid att vara igång igen (ni vet, bara att klä på sig & lämna lägenheten är redan sånt som inte händer så ofta här nuförtiden och bara det i sig själv kräver energi, men bra att jag börjar öva nu).

Lördagen började med ett yoga pass vid stranden. Sen åt vi kanelbullar & drack smoothies ute på balkongen, innan vi gick för att få våra naglar fint målade. På kvällen kom resten av våra kompisar hit och så spelade vi beer pong, stack the cups & kortspel, innan vi drog vidare till barerna. Roligt var det och vi avslutade kvällen med att ligga på vardagsrumsgolvet och garva till vår dåliga humor. Vi har våra stunder.

På söndag åkte vi och hälsa på Sarahs gamla värdfamilj, där vi fick krama både hundar och katter och barn & äta god lunch vid deras Country Club (ja, vi pratar USA lyxliv här haha). Så kollade vi lite på The Oscars, innan vi somna gott igen.

Måndag, tisdag och idag har spenderats shoppandes (och ätandes en massa gott) & så gick vi också och kollade på filmen La La Land på måndag. Åh, den var så bra & vi grät och skratta och mös i våra justerbara biofåtöljer (också jätte USA lyx).

För övrigt så har vi (eller jag) nästan redan ätit upp 2/4 rågbrödspaket, så när någon fråga på den förra bilden om det kommer att räcka, så skulle jag vilja ändra mitt svar till: "Det ser lite dåligt ut, skicka mera tack" haha.

Likes

Comments

Everyday

Under vårt 4 timmars långa Skype samtal med min bästa kompis Hanni på fredag (ja, vi har inte pratat på månader, so we had some serious catching up to do), hann vi faktiskt komma under fund med ett och annat.

Ja, vissa idéer var helt klart vettigare än andra, men vi bestämde bland annat att jag skall börja skriva två blogginlägg per vecka. Och om jag vet något for sure, så är det att har man lovat Hanni att det skall komma två inlägg i veckan, så är det så det skall bli. (Det här inlägget & alla andra för den delen också, är för dig min älskade vän)

Om jag har lärt mig någonting här under mina 6 månader i USA, eller skall vi säga så här: Jag har nog alltid vetat detta, men det har blivit så mycket tydligare förklarat nu när man bor här borta & man blir gång på gång påmind om:

Hur viktiga ens vänner är för en

Om det sen handlar om fina vänner som alltid gillar ens bilder på Instagram, ingen skillnad vad det än är. Eller vänner som skickar bilder från deras vardag där hemma, så att jag också skall får vara delaktig på ett hörn (på andra sidan jorden). Eller vänner som spenderar sitt Sportlov för att komma och hälsa på mig. Eller vänner som skyppar med en i 4 timmar tills rumppan domnat bort, men när man väl lägger på, så känns det ändå som om det endast var en sekund sen man tryckte på den gröna videokameran och sa hej.

Jag vet att folk ofta säger att det är helt naturligt att man inte ser sina vänner lika ofta när man blir äldre. Att alla liksom har lite för fullt upp med sitt eget (vilket låter helt logiskt, I'm not doubting that) och att man lätt tappar kontakten. Men då skall jag berätta något för dig. Ett liv utan vänner låter inte som ett kul liv alls eller ett liv jag vill leva. Jag vet inte vem jag hade varit utan mina vänner & jag hoppas att jag aldrig heller behöver ta reda på det. (Säkert en ganska så sorglig typ)

Sen spelar det ju ingen roll om du bor 9000 km härifrån. Jag är bara ett 4 timmars Skype samtal away eller en heldags flygresa. Det hade ju faktiskt kunnat vara värre ❤

PS. Mina rågbröd har anlänt från Finland. Och likaså min fina kompis Sarah (fast från Sverige dock), så nästa inlägg blir om alla våra äventyr här under veckan ❤

Likes

Comments

Everyday

22 Februari (eller i Finland är det ju redan den 23).

Jag vaknade idag och kände på mig att någonting extra fint was about to happen och visst var det så, för några timmar senare fick jag ett email var det stod "Your work permit has been approved". Vet ni. Här har jag väntat i 6 månader. Och enligt mina beräkningar (matematik har dock aldrig varit min bästa sida), så skulle det inte komma innan mitten av Mars någon gång. Men så en konstig känsla i magen som säger, jag tror att det kommer idag och så kom det. Jag blev så glad att jag fick sätta mig ner för att gråta lite haha. Ja hela jag skaka av lycka. Så det ni. Nu väntar jag bara att själva kortet skall komma i posten och så hoppas jag att det också skall stå att jag får resa in och ut fritt från landet, så att jag kan börja planera en resa hem och hälsa på.

För övrigt så går studierna väldigt bra. Jag har hållit mig till de timmar jag lagt ut för läsande varje dag, så jag kan klappa mig snällt på axeln. Fint Emilia. Vad bra du är. Men på fredag kommer min kompis Sarah och hälsa på för 1,5 vecka, så då skall jag ta lite ledigt från mitt läsande (och min ensamhet) och hålla riktig semester. Ja vi har redan planerat in en massa kul. Så jag längtar till fredag.

Så har jag också lite andra grejer på gångs. Mest på Instagram. Men kan berätta mera någon annan gång. Det enda ni behöver veta just nu (ni som inte redan vet) är att 1. Mitt Ohhellohaven konto har bytt namn till Emiliaantonina (för att det är så mina föräldrar har döpt mig) 2. Jag har ett nytt konto, som heter Mysunkissedhaven (för ett haven konto måste jag väl ändå få ha) var jag kommer att posta mer hälso och tränings och livsstils och inspirations grejer och kanske en dag, någon dag snart, tjäna in en slant eller två. För det är ju liksom Hälsocoaching som jag vill jobba med och i dagens samhälle finns det så många olika sätt att göra det på, så jag skall prova på dem alla. Men som sagt, mer om det snart.

Om ni inte ännu följer mig på Instagram, så gör det. Jag behöver massa stöd från er alla ❤

Okej, jag tror att det var allt för denna gång. Over and out. Hoppas att vi ses snart. På Instagram. Eller här. Eller i riktiga livet (ja helst i riktiga livet).

Likes

Comments