vardag

I våras, när jag som vanligt gick lite för hårt ut i en kickboxnings träning, lyckades jag få en inflammation i övre revbenet. En inflammation som gjorde så ont i flera månader att jag knappt kunde sova om nätterna & som gjorde det helt omöjligt att ens tänka tanken på att träna igen.

I somras jobbade jag så mycket, att det inte riktigt fanns någon tid över att träna. Även om det är det bästa jag vet. Men som tur fick jag springa & bära riktigt tillräckligt på jobbet, så jag fick den motion jag behövde för att må bra ändå.

Sedan jag kommit tillbaka till USA, har jag hunnit med några yoga pass lite här och där, vilket definitivt varit det bästa sättet att väcka min kropp till liv igen. Men nu känner jag ändå att jag äntligen är redo att ta nästa steg.

Inte helt redo att dra på de rosa boxningshandskarna igen. Eftersom att jag vet bättre den här gången. Men definitivt redo att lyfta lite skrot igen. Lätt skrot, that is.

Redo att känna lyckoruset precis efter att ha avklarat gym passet. Så mycket endorfiner i kroppen. Och den härliga känslan av att vara i liv. Att äntligen leva på riktigt igen <3

Då är det ju tur att det finns ett gym på andra sidan av vägen från oss. Och även bil-lösa jag kan få något gjort i detta land som för övrigt är helt planerat utifrån att äga en bil. Och lathet haha.

The best project you will ever work on is ​you​.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Under 6 veckors tid, har jag suttit och beundrat palmerna utanför vår balkong. Jag har suttit och beundrat dessa träd som jag älskar så mycket i timtal, lärt mig att bara utanför vårt fönster finns det 4 olika palm arter och även gett dem tuffa namn. Vad jag dock inte har sett tills några dagar sedan, är att Marshmallow, Cannonball och Wanderlust III, tillsammans bildar ett hjärta. Hur tufft är inte det? Och hur blind har inte jag varit.

Jag skyller cold-hearted på jetlaggen som helt klart har gjort mig dummare haha & på att mitt huvud har varit fyllt med så mycket annat de senaste veckorna. Även om det inte är en tillräckligt bra ursäkt.


Men jag är bara glad att jag äntligen har vaknat ur min haze, att allting här äntligen ser lite färggrannare ut igen i mina ögon och att jag nu i fortsättningen får beundra dessa palmer på ett helt nytt sätt.


Ibland ser vi väl inte vissa saker som det är, förrän vi är redo att se dem på ett visst sätt. Om det sen handlar om palmer, eller så där allmänt i livet. Du vet. Men det finns verkligen beauty överallt, så fort du öppnar upp dina ögon & hjärta för att se det.

Något annat jag också har lagt märke till, är den coola skylten utanför en av mina favorit snabbmatsställen, Plant Power i Ocean Beach. Legs this way pleeease.

Likes

Comments

vardag

Så mycket har hänt den senaste veckan. Så mycket att jag inte ännu riktigt har hunnit greppa alltihopa, och det får helt enkelt vänta till ett annat inlägg. But what I do know sen vi senast hördes av, är att:


La Jolla är ett av de finaste ställen jag vet och där bor världens sötaste små sälar (tyvärr luktar det dock inte lika gott där som det ser ut, så var glad att du den här gången får betrakta dem från andra sidan av datorskärmen)

Om du gillar margaritas och mexikansk mat (men som jag, inte får lämna landet) så skall du besöka Old Town i San Diego. They could have fooled me there for a while. För jag trodde helt klart att vi befann oss i Mexico för en sekund eller två (precis efter att ha druckit klart min persika margarita)

Balboa Park är absolut värt ett besök om man gillar kultur, fina byggnader, trädgårdar och musik. Jag bodde nästan ett helt år mer eller mindre i Balboa Park, men först nu många år senare har jag lärt mig att se hur mycket beauty det verkligen finns där. Kanske det krävs en viss ålder och mogenhet till det. Vem vet

Hemlängtan is a real thing. Och ibland slår den dig even in the most beautiful paradise on earth

Likes

Comments

vardag

Det bästa med att få besök (förutom att precis det, få besök), är att få turista i sin egen stad. Så som detta veckoslut. När vi fick finbesök & vi tillsammans fick besöka några av de finaste ställena här i San Diego.

San Diego är verkligen en av de finaste städer jag vet & här finns så mycket olika saker att se & göra. Staden är uppdelad i många olika områden, allt från Downtown, strand städer, lyxiga bostadsområden, Little Italy, Old Town, paradisöar, med mera. Och det är helt omöjligt att hinna se allt på en och samma dag (om ens på en hel vecka), så det lönar sig verkligen att googla & göra some research innan man kommer hit. Så att man säkert hinner se det man allra helst vill se. Eller så räcker det att bara känna någon som älskar att googla & fungera som tourguide (jag). Jag visar dig gärna runt här.

Så på lördag när vi fick besök, åkte vi ner till Point Loma (ett av mina favorit ställen här), för att se the Cabrillo monument, Point Loma Lighthouse & tide pools. Tyvärr var vattnet alltför högt när vi kom ner till tide poolsen för att se varken sjöstjärnor eller coola snäckor, men utsikten över klipporna & havet var ändå jätte vackert och absolut värt att se.

Efteråt tog vid en sväng över bron till Coronado & Hotel del Coronado. Alltid lika vackert där & massor med fina hus man gärna hade bott i. Så får man inte heller missa Unconditional Surrender statyn & Seaport Village, så de två besöktes också, innan våra turistande fötter började värka lite (och lukta svett haha), så det var dags att avsluta turistandet på vår favorit restaurang, Plumeria, som som tur också blev omtyckt av vår gäst. Sedan en snabb sväng via affären för vin & vegan marshmallow inköp, innan vi avslutade den långa, härliga dagen runt köksbordet med många samtalsämnen & några sista skratt.

Tack för att du kom & välkommen åter <3 Väntar redan på vår nästa gäst. Vem det sen än blir.

Some day we will find what we are looking for

Or maybe not

Maybe we will find something much greater than that

Likes

Comments

vardag

Veckoslutet kom och gick lika fort ser det ut som. Det är redan min fjärde vecka här i USA & dessa veckor har bara flugit iväg. Eller egentligen smugit iväg utan att jag la märke.

Termometaren visade miljoner grader detta veckoslut, så vi har haft det varmt & skönt. Jag är en soldyrkare av högsta grad & jag har frivilligt valt att flytta till värmen. Så jag är den sista som klagar. Men närmare 40 grader och det är nästan oktober. Wow!

Idag fortsätter vi med en lika varm dag, om inte till och med den varmaste hittills. Så säkrast att hänga i poolen, eller inomhus. Och äta glass förstås. (Mängden vegansk glass i detta land är helt löjlig. Löjligt bra that is. Brukar finnas allt för många alternativ när jag står där vid frys disken med min beslutsångest haha).

Både lördag- & söndagmorgon spenderades med att göra downward facing dogs & warriors. Det hålls en gratis yoga (tanken är väl att man får slänga in en slant eller två om man så vill) varje lördag & söndag vid en gräsplatt ovanför stranden, med utsikt över alla ivriga surfaren & badgäster. Dit massor med folk brukar flocka sig för att yoga (och svettas). Själv har jag inte kunnat röra på mig på vad som nästan känns som flera år nu, så att äntligen kunna yoga igen kändes jätte härligt & uppskattat.

Förutom att yoga har vi också ätit god mat. Druckit vin. Cyklat till stranden. Kollat filmerna Sisters & Straight outta Compton (två helt olika filmer, med båda värda att se). Och hängt med våra kompisar.

Och därmed börjar en ny vecka igen här i Kalifornien. Namaste.

One day you'll make peace with your demons, and the chaos in your heart will settle flat. And maybe for the first time in your life, life will smile right back at you and welcome you home - r.m drake

Likes

Comments

vardag

Mitt födelsedagsfirande börja på fredagkväll (eftersom det redan var min födelsedag hemma i Finland då) med att vi åt jätte god middag på en ny vegetarisk restaurang här i San Diego. Det var verkligen det godaste jag ätit på länge och även om efterrätt lät som en jätte bra idé innan maten, så kom det inte på frågan heller, utan vi rulla sakta skamsna hemåt istället med våra alldeles för fulla magar.

På lördag (när det var min födelsedag även här i USA) vakna jag till den finaste födelsedagsfrukosten av dem alla. Troy hade lagat vegan scramble eggs med chorizo. Åkt tidigt iväg för att köpa mina favorit donuts & nya fina blommor. Men bäst av allt, var nog min födelsedagspresent som väntade ute på gården: En ljusblå beach cruiser. Det vill säga, den amerikanska cykeln jag alltid har drömt om att få ha en dag. Och nu är den äntligen min alldeles egen.

Kvällens firande börja på min favorit thai restaurang. Sedan fortsatte vi till våra vänners nya hem, där det bjöds på strawberry mojitos & mango tårta. Efteråt begav vi oss ut för att festa i University Heights, som för mig ännu är helt okänt område. Men där hitta vi i alla fall världens mysigaste trädgårds bar, var vi spendera största delen av natten, innan vi tog en kvick sväng till baren bredvid, före vi fnittrandes sedan tog oss hem igen.

Ibland kan det kännas lite tufft att fira sin födelsedag så långt hemifrån (det här var redan tredje året). Men världens finaste pojkvän, vänner & familj (både här som hemma), som gör allt för att man skall ha en fin & minnesvärd födelsedag, gör saken definitivt mycket lättare. Så tack för all kärlek ni gett mig <3

På söndag mådde man precis så som en kan tänka sig att en mår som 27 år, efter lite för många starka alkoholdrinkar. Men så skall man må också när man haft så roligt som jag hade det. Det här är de dagar vi lever för. Bokstavligen.

Likes

Comments

resor

Jag hann inte vara många dagar i San Diego, innan jag satt där på flygfältet igen. Men den här gången på San Diegos egna flygfält, med sällskap, på väg mot Seattle för att hälsa på Troys föräldrar & gå på Troys brors bröllop.

Senast jag var i Seattle över julen några år sedan, regnade det en hel vecka i sträck och det kändes nästan som att vara hemma i Norden igen haha. Men den här gången var det verkligen jätte fint väder. Så där tidig höst när deras träd börjar skifta i granna färger, men man kunde ändå gå ute i t-skjorta om man var riktigt modig.

Förutom att gå på ett jätte fint bröllop, hann vi också besöka Pike's Market, åka Seattles pariserhjul, prova en ny vegansk restaurang, umgås med släkt runt omkring från hela USA, gå på rehearsal dinner, åka flotte och fira riktig amerikansk Football Sunday, där ALLA är på plats, klädda i Seahawks kläder och man bara äter och dricker hela dagen (och vinner matchen så klart).

På lördag var själva bröllopet, som hölls på en fin yacht club vid vattnet. Efter lite problem med min klänning, lyckades jag till slut hoppa in i alternativ nummer två & vi var redo att festa loss.

Själva vigsel ceremonin var väldigt vacker med deras egna löften till varandra. Och inte många ögon var torra när talen hölls & sedan dansade vi vilt hela kvällen tills skorna flög av och så dansade vi lite till ännu.

Vi hade en jätte kul resa & plötsligt satt vi där på flygfältet igen på väg hem. Inget illa mot flygfält. De har sin charm de också. Men hade gärna stannat kvar några dagar till i vackra Seattle.

Likes

Comments

vardag

Flygresan till LA gick bättre än bra. När man reser så långt & med så många väskor, så tänker man nästan att i alla fall en av dem skall tappa bort sig. Men nej. Förutom att jag för en minut eller så trodde att jag hade tappat bort mig själv på flygfältet i London (skyller helt klart på sömnbrist & allmän tankspriddhet haha), så gick allting väldigt smärtfritt. Och jag känner verkligen att det blir lite lättare för varje lång resa jag gör & man lär sig definitivt egna knep att överleva den långa flygresan (musik, snacks & The Big Bang Theory är mina favoriter).

Väl framme (efter långt köande & förhöras) möttes jag och alla mina väskor av världens finaste famn, blommor & veganska donuts. Så jag visste direkt att jag hade kommit rätt. Att jag hade kommit hem.

Mina två första dagar här i San Diego spenderades vid poolen (kände att min vita hy behövde lite färg för inkommande bröllop), i Ikea (ja, du hörde helt rätt. Första dagen hemifrån och jag hänger redan på Ikea bland de svenska sakerna), på våra favorit restauranger här i San Diego (San Diego, och Kalifornien överlag, är verkligen veganernas paradis. Så här lider man ingen nöd i alla fall. Hooray! ) och på vår balkong, med ett glas vin eller två (som dracks från mina Iittala glas, som faktiskt klarade sig hela vägen över Atlanten, som de vana resenärer de nu är).

Likes

Comments

vardag

4.9.2016

Känslan när du står där på flygfältet. Med hela ditt liv nedpackat i 3,5 kappsäck. Och stunden då det är dags att säga hej då till allt du känner till & alla du älskar har kommit. För väntan är äntligen över & ditt nästa äventyr väntar på dig. (Troligtvis ditt största hittills) 

Och plötsligt känner du hur din kropp har tagits över av alla tänkbara känslor (och några otänkbara för den delen också). Aldrig någonsin har jag känt lika mycket glädje & sorg på en och samma gång. Ögonen är röda av allt gråtande & magen är knuten i 59 olika knutar. Men samtidigt kunde jag inte vara mer förväntansfull eller redo. Det är ju det här jag har väntat på. ​Det är dags nu. Här kommer jag Kalifornien.

Det här är början på vad jag än vill.


And suddenly you know it's time to start something new & trust the magic of new beginnings

Likes

Comments