Jag ligger lite efter med bloggen pga att jag haft annat att göra här hemma. Sen har jag inte mått helt bra ( och stundvis så gör jag fortfarande inte det ).

Men ska försöka komma ikapp så snart som möjligt. ☺

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Sen i tisdags har jag haft fullt upp här hemma. Jag har tagit rummet från golv till tak typ och fortfarande har jag lite kvar att göra till ikväll. Har efter en händelse i måndags kväll beslutat mig för att jag ska få klar allt plocka och städ till ikväll. Så det har gått i ett typ a en just tisdag förmiddag ( förutom de små pauser för att dividera med komvux att jag ska ha ut mina slutbetyg, något jag började med för över ett år sen men fick dem aldrig då ).

Men nu är det inte allt för mycket kvar. Lite tvätt som ska tvättas under eftermiddagen och lite disk och en lätt dammsugning så kan jag torka golvet sen. Efter det är det klart.

Ska köra iväg lite flyttkartonger till magasinet men det blir inte nu. Riktigt skönt att få undan allt. 🙌😧

Likes

Comments

Tog och klippte mig igår kväll. Riktigt skönt att inte längre ha håret mer än till axlarna.

Nu ligger det precis på axlarna än tidigare hängde ner över dem. Men jag kan fortfarande sätta upp det vid träning. Vilket jag trivs väldigt bra med att få göra.
Är även glad för att jag en gång i tiden ( som 16- åring ) lärde mig hur jag skulle kunna göra det själv. Det har besparat mig många tusenlappar och tid hos folk som utge sig kunna saker och ting som i själva verket inte kan något alls ( till och med jag utan utbildning kan göra saker bättre än vad vissa frisörer kan och då kallar jag mig ändå inte frisör, tragiskt ). Det har hänt flera gånger hos olika friisörer. Jag kan även göra det när som bäst andan faller på. Även om jag var tveksam till om jag skulle fixa detta då det är kortare än vad jag tidigare gjort själv, tror jag. Men igår fick det bära eller brista, typ, och jag är nöjd.

Skulle gärna haft lite slingor i också men ändå är jag grymt nöjd med min naturliga hårfärg så vill inte göra något med den. Så det är lite dubbelt. 😉

Likes

Comments

Igår eftermiddag / kväll så bäställde jag två av dessa. Hoppas att dessa kan hjälpa mig med problemet jag får på tårna nu när jag " leker " på löpbandet. Men fungerar de bra så kan jag mycket väl ha de även sen.

Längrtar efter att få hem och testa dem. ☺

Likes

Comments

Distans: 10:00 km
Tid: 70:15 minuter
Symbicort: 2 doser ( 1 på bussen ner och 1 i omklädningsrummet )

Även idag med krafter kvar. Hade lyckats komma under 70 minuter om det inte vore för att mobilen la av med 500-400 m kvar och jag ville ha den. Så fick krångla med att ta ur batteriet och starta om mobilen. Därmed fick jag gå längre än jag tänkte mig det sista. Tråkigt men ja. Jag vet iallafall att jag skulle kunna. ☺

Däremot får jag lite problem med tårna på vänster fot, precis framför tånaglarna. De trycker emot skon. Men har beställt ett par tåhättor som kommer till veckan. ☺

Men nu känner jag att det är färdigt med " lekt " med 10 km. Som det känns nu efter detta pass ( bättre i kroppen och inte stel och " ont " som förra gången ) så skulle jag gärna ge mig på längre distanser ändå. Gärna något i form av 10-15 km på löpband. Det kvittar ju vilken tid det kommer att ta, men som det har sett ut under dessa två pass med 10 km så tror jag inte att det kommer ta så mycket längre tid. Skulle jag ta 15 km så skulle jag gissa på runt 100 minuter ( 1:40 tim ). Att jag gärna skriver i minuter beror på att löpbandet räknar minuter.

Men ni behöver inte oroa er. Jag har inte övergett friidrotten och sprintern. Utan jag behöver enbart göra något annat ett tag och mina planer är att jag ska vara tillbaka när inomhus säsongen börjar någon gång i november. Men utifrån att jag varit övertränad och varit på väg till utmattning så är detta perfekt för mig att komma till rätta med allt. Jag mår redan mycket bättre utan att egentligen tappat något alls. Visst finns det andra vägar att gå men då hade jag också tappat träningen med allt vad det skulle innebära. Så jag är glad att detta har fungerat.

Likes

Comments

Idag blir det att rensa frysen och efter det handling. Resten av dagen vill jag bara ta det lugnt.

Är fortfarande öm i kroppen efter tisdagens pass, men det gör inget. Skulle gärna åka ner till gymmet igen men det blir tidigast som imorgon. Vill ta det lugnt med upptrappningen av träningen så min plan var att ha max 1-2 pass denna veckan. Nästa vecka kommer bli något liknande, men då blir det nog ett pass ute då jag planerar att åka till Kil igen. Men mer om detta senare. ☺

Likes

Comments

Distans: 10,02 km
Tid:  73:46 minuter
Symbicort: 2 doser

Hade tänkt låta bli Symbicort men det slutade med att jag ville köra ett längre pass än vad jag skulle kunna gjort utan den. Så en dos i omklädningsrummet och sen en efter start.

Ville ha ett spontanpass för att komma i gång igen efter överträningen och att jag varit på väg in i väggen. Så det fick bli ett pass på löpbandet som inte skulle kunna göra om. Så det blev intervaller utan exakta tider eller distanser bara rent på känsla och när jag ville promenera så promenerade jag och när jag ville springa så sprang jag.

Men det gick ändå väldigt bra. Tidigare hade jag ett rekord från Actic och sprungit 10 km på 1:17,__ timmar ( 77:__ minuter ). Nu 73:46 minuter ( 1:13,46 timmar ) och jag satte in den tänkta spurten alldeles för sent. Så jag hade krafter kvar. Och detta är första riktiga långdistanspasset på gymmet på säkert år och dar. Har ju kört 5 km men inte 10 km på riktigt länge och jag hade kunnat köra antingen en tidigare spurt eller ett längre pass.

Vad grymt härligt att få lägga in ett sånt här pass igen. Visst svettigt till max men än sen, det är som det ska vara. ☺

Tyvärr fick jag inte den bästa bilden som visade sanningen på färgen och svetten i ansiktet. 😉

Likes

Comments

Det gick inte riktigt som jag tänkte mig under gårdagens 800m. Men jag är grymt nöjd. Jag har haft väldigt lite träning inför detta lopp, något jag egentligen inte trivs med.

Men passerade 200m på ca 43 sekunder ( tänkt 44 sekunder ). Såg inte vad jag passerade 400m ( tänkt 1:29,0 ) och hade planerat 600m 2:13 men fick bryta med 300m kvar pga astma ( det var kvavt / motvind och inget till syre att andas in ) sen sitter det även mentalt efter att jag fick bryta vid 400m i Arvika. Jag hade tänkt få " varv " tider och trycka av klockan vid varje passering men glömde bort detta, tyvärr.

Men jag åkte ner med känslan- jag ska träna och kommer hem med känslan- jag tränade och jag lyckades med det jag var ute efter. Att få testa att springa med klocka och må passeringar vid vissa tider. Jag visste någonstans att det jag var ute efter ( en tid under 3 minuter ) kunde bli grymt svårt eftersom jag inte tränat så mycket. 😍

Så förra gången ( i Arvika ) var ett brutet lopp ett nederlag. Men denna gång vågade jag mig på något jag ALDRIG tidigare gjort och känner en grym seger. Jag kommer helt klart att vilja testa detta igen. Jag brukar inte tycka att 800m är direkt roligt men vill ändå vara med, men denna gång var det verkligen grymt roligt. Så eventuellt blir det några 400m och 800m inne i vinter. Då kan jag slipa på detaljerna när det gäller klockan och huvudet. Men detta upplägg är jag inte heller " rädd " för att starta längre distanser ute nästa år. Men vi får se vad som händer. Min favorit distans är trots allt fortfarande 200m. ☺


Vi sprang 800m ihop med F15. Roligt när vi slås ihop så vi blir lite fler. 


Hade för en gång skull inte kommit sist i höjden om jag ställt upp. Men ja.

Likes

Comments

Idag blir det en lugn dag hemma, allt annat än vad det blev igår.

Har en del att pyssla med när det gäller bloggen nu som inte har blivit gjort, eller jag har påbörjat så det är enbart bilder som ska fixas.

Men nä nu blir det frukost. Jag har fortfarande blåbär kvar. ☺

Likes

Comments

Nä blir kanske att försöka börja dagen lite försiktigt.

Dagens frukost kommer att bestå av blåbär med socker och mjölk. Blåbär som jag och Johnny var ute och plockade igår.  ☺

Sen under dagen ska jag försöka ta tag i inlägget från i lördags. Det kommer i övrigt bli en lugn dag. Ska nog försöka njuta av det nu vackra vädret. Äntligen är det tillbaka. 😀

Blev mer än vad jag har kvar i denna burk då självklart Johnny fått det han ville ha. Så blev kanske 1,5-2 liter. Det såg svårt ut i början men den plötsligt släppte det och vi hittade ställen som inte var urplockat.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw