Det blev ändå en tur ut till Vålberg, Johnny's mors gamla hus som är sålt sedan någon vecka tillbaka och ska röjas ur. Men det blev grillning av karré med klyftpotatis, bearnaisesås och sallad och " cider ". Gud så gott det är med grillat. Grillning och jordgubbar ÄR sommar. 😍

Vi kom inte ifrån Vålberg förrän vid typ 21 tror jag. Så nu är jag grymt trött. Men det har varit en toppen dag även om vädret inte varit det bästa med en del regn. Men det behövs det också. Så nu blir det snart att lägga sig. ☺

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår strax inn lunch åkte jag ner till stan. Behövde komma ut lite och sen vänta in om eventuellt Johnny skulle mäkta med att komma pga ryggen.

Men han dök upp och det blev en lätt lunch på McDonalds för en gång skull. Det är grymt sällan som jag äter där då jag inte längre tycker det är gott. Men en lilla meny fick jag i mig innan jag tänkte överraska Johnny. Tyvärr blev det inte riktigt som jag tänkte mig så vi åkte istället ut till Maxi för att jag skulle få handla mat och frukost. För att sen ta oss vidare till Lidl. Jag skulle egentligen inte ha något men jag råkar tydligen ha en bättre månad ekonomiskt så ja det slutade med lite lätt handling av ett par nya träningstights och en bomullsklänning plus en målarbok- måla efter nummer, kanske lite barnsligt men jag tycker det är rogivande att ta fram en målarbok och bara sätta mig och måla. Och det är numera svårt att få tag i de målarböcker som man målar efter nummer med färgpennor och inte med pensel ( jag fixar i penselfärg eller jag hväl inte gett det en riktig chans då jag tror att det ska bli fel ).

Efter detta fick vi återuppta överraskningen som Johnny nu visste vad det handlade om, jag bjöd på en McFlurry. Så sällan som jag kan bjuda på något så det kändes grymt bra att för en gång skulle kunna göra det. Sen bar det hem till mig för en fika med Cola och kakor innan jag skulle passa upp en tjej för att köpa ägg.

Idag hade jag tänkt träna men tiden har runnit iväg och ännu har jag inte kommit iväg så bara att inse. Det blir inget idag. Men det gör inget. Låret ( nya ställen ) är lite stela så Eva behöver få ta ett tag med detta till veckan, bara att jag skulle även behövt ta ryggen. 😞 Så vet inte exakt hur jag ska göra. Det var även tänkt att jag skulle träffa Johnny idag och grilla lite med plötsligt så lockar inte vädret. Det var grymt fint när jag vaknade men den solen försvann och det ser ut som att det hänger regn i luften. Så är inte så sugen på något. Men jag får se.

Likes

Comments

Idag blir det en ledig dag istället för igår. Jag har massor att göra egentligen men funderar på att skippa det och börja ta det imorgon och istället åka in till stan. Men det verkar inte bli samma toppen väder som de senaste dagarna, men jag har ju haft fel förut så får väl se vad det blir.

Skulle behöva handla men storhandling får bli när Johnny kan hjälpa mig ( typ under helgen ). Men något litet kanske det blir. Har lite små planer på något gott till bara mig. Till helgen funderar jag på att göra en kladdkaka ( har en halvfabrikat som behöver göras ) som extra gott om det är så att jag och Johnny hittar på något. ☺

Ska bli skönt med helg men innan det verkligen blir helg har jag en träning kvar men den blir nog på STC. Behöver få tvinga upp farten lite utan att kroppen stannar eller det blir krävande att få upp farten så blir nog vanligt löpband. Men jag får sen. Det är imorgon det.

Likes

Comments

Självklart gick solen i moln just när jag skulle ta en bild och det var ju lika självklart ett lite tjockare moln och större. 😉

Uppvärmning:
Distans: 400 m
Tid: -
Oxis: 1 dos

Tog ingen tid och det blev en grymt lätt uppvärmning.

Passet:
Mestadels stegringslopo med olika hastigheter och distans.

Quadriceps blev lite sur och ville inte riktigt jobba som den skulle. Fanns inga egentliga anledningar då resten av låret höll sig lugn men nä Quadriceps ville smita undan och sa sitt efteråt på promenaden ner till stora torget så jag fick jobba lite med den under tiden jag väntade på bussen. Lika så kände jag under den korta promenad ut från arenan av en punkt i skenbenet ( vänster insida uppe under knät ). Har känt av den till och från under många år så det är än så länge inte mycket att hänga upp sig på.

Men ja. Men formen finns och lika så den rätta känslan som jag önskar.

Efter det så fick jag av vid Frövägen och tog en vända ner till älven för att känna på vattnet. Det är så otroligt vackert där. Vattnet var kallt men underbart för tränade ben så vadade en stund i vatten upp till knäna.

Likes

Comments

Funderade på om jag skulle vara ledig från träningen ( började veckan med siktet inställt på att köra gymmet 3 gånger denna veckan och två på bana ) men allt flyter på så bra att jag funderade igår på att vara ledig. Men vad hittar man på isåfall? Ingen har nappat på erbjudandet att hitta på något så det lutar åt en pass på Tingvalla sen iallafall. Känner för lite stegringslopp. Hur många och hur lång träning det skulle bli har jag inte en aning om men det är så skönt att vara ute när solen skiner som den gör. ☺

Likes

Comments

Underbart väder att träna i ( om man bortser från allergierna ).

Uppvärmning:
Distans: Orkar inte räkna men startade vid 300 m starten och vände tillbaka vid 80 m starten * 3 ( totalt 6 vändor fram och tillbaka )
Tid: 11:25,0 minuter
Oxis: 1 dos

Fick bli en annan typ av distans idag då Göta var där med någon barngrupp. Men detta fungerar ju det också.

Passet:
2 Stående starter med en hand i banan
3 riktiga starter

Blev en riktig start extra än jag tänkte mig då det var en kvinna som gick runt banan och då kunde jag köra på mitt speciella vis ( räkna snabbt ut när jag skulle starta för att få ge allt för att hinna i " mål " före henne. Utan någon att möta är det lätt att slå av på farten innan när det börjar bli tungt ).

Och låret verkar vilja vara med på det jag gör under passet. Men däremot var det inte lika okej efteråt när jag gick mot torget för att ta bussen hem. Men jag ligger ju minst en vecka före i det jag gör än vad jag egentligen ska göra utifrån låret så det är inte konstigt att låret säger ifrån. Men i övrigt och under passet fungerar det riktigt bra. ☺

Likes

Comments

Träningen är gjord och maten står på spisen.

Idag får det bli vårrullar med ris och chilisås. Grymt länge sen jag åt detta så det ska bli riktigt gott. ☺

Efter det lite lugnt med TV eller se något på surfplattan och någon snickers.

Inlägget om träningen ska också fixas så det inte blir som igår, ser att jag missat att fixa det sista och därmed inte publicera det på flera dar.

Helt enkelt en lugn eftermiddag. 😍

Likes

Comments

Vaknade som vanligt vid 6 och jag ska ta mig upp till träning framöver. Men jag väntar gärna ut solen och värmen lite så jag får träna lite i den ( ska ju inte göra något jätte max så då kan jag köra senare trots allergier ).

Känner fortfarande av ryggen i vissa rörelser men med erfarenhet så vet jag att det inte är något att lyssna på utan den bästa medicinen är rörelse. ☺

Likes

Comments

Uppvärmning:
Spinningcykel:
Distans: 4 km
Tid: ~8:__ minuter
Oxis: 1 dos i omklädningsrummet, 1 dos 2 km

Passet:
Woodway:
Oxis: 1 dos

Det stör mig lite när jag skriver att jag inte har vare sig distans eller tid på Woodway. Men de fungerar fortfarande inte och jag har inte orkat säga till.

Men just nu behöver jag egentligen bara få ordning på låret och att det vill vara med på det jag ska göra så behöver vare sig tid eller distan. Och låret verkar vilja vara med. Lite teknikfel med armarna men det kommer att rätta till sig av sig själv väl på bana, så det är inget jag behöver hänga upp mig på huvudsaken är att låret inte säger ifrån.

Men det är lite irriterande att ge få som är på gymmet stannar upp med det de gör när jag börjar komma upp i hastighet ( har aldrig irriterat mig tidigare, men förvisso har inte de tidigare banden låtit lika mycket som woodway gör vid framförallt sprint ) men förhoppningsvis kommer jag att kunna tänka bort det och fokusera på det jag ska göra bara jag blir lite mer hemma på gymmet.

Däremot sa ryggen ifrån efter att jag hade småhandlat och väntade på köpa jordgubbar. Skulle lyfta upp väskan och rätta till den på axeln så högg det till. Men inte i bröstryggen som det brukar utan mellan bröstryggen och ländryggen. Det var till och med så att en kvinna som skulle av vid samma hållplats reagerade när jag grimaserade när jag lyfte upp väskan. Jag brukar annars gå från ICA och hem men denna gången var det ju kört.

Men som vanligt med detta problem så är det bara att försöka ta det lugnt ( inte lugnt så att jag ligger på soffan och rulla tummarna ) och försöka göra saker så att ryggen får jobba lite i den mån att det går så mjukas den upp. Och nu under eftermiddagen / kvällen har den blivit mycket bättre. Inte helt bra så den små låser sig fortfarande och i dessa läsningar så hugger det som knivar men det är stor skillnad mot när det kom. Jag vet vad jag i grunden behöver för att få ordning på ryggen- styrketräning och sen Eva. Men just nu finns det inte tid för styrketräning. Jag behöver testa låret gång på gång på olika sätt och sen sätta detaljer i löpningen. Så tyvärr får styrketräningen vänta ( som vanligt inför eventuellt start så vill jag fokusera på det andra ).

Likes

Comments

Uppvärmning:
Distans: 800 m
Tid: 4:44,9 minuter
Oxis: 0 doser

Uppvärmningen gick betydligt bättre, hade som mål att ta den på 5 minuter. Jag behöver verkligen få ner mitt tempo på uppvärmningen.

Passet:
* Löpskolning
* Stående starter
* Stegringslopp raksträcka
* Stegringslopp m. kurva

Stegringslopp med kurva gick inte fullt ut som jag önskade i och med låret. Där sa låret ifrån. Och körde lite för högt tempo generellt i stegringsloppen så låret sa i från även där. Men när jag " backade tillbaka " och körde annat så lugnade även låret ner sig. Jag kunde ta ett 400 m " lopp " ( tog ej tid så vet inte vad jag kunde legat på ) för att det sista jag gjorde kunna köra två stegringslopp på totalt 400 m ( typ 100 m åt gången för att sen gå ner i tempo och börja om med en ny 100 m och då ingick även kurva så det blev ett varv ).

Så kunde avsluta träningen på ett bra sätt. Det blev däremot ingen träning i spikskor utan enbart i Hoka, men det är helt okej. ☺

Likes

Comments


Better Blogging Nouw