För några veckr sen efter jag kom ifrån Kil så väntade detta paket på mig som jag fick efter att plötsligt fått ett mail av en tjej. 😍

Var inte alls förberedd på detta men självklart jätteroligt när det plötsligt dimper ner saker som man inte tänkt sig.

Det visar sig komma från cykelkraft.se och är ett par armvärmare och ett par benvärmare.

Armvärmare är ju toppen till kallare tävlingsdagar ute men också till höjdhopp, så kan jag slippa de vätskande brännsåren jag får av höjdhoppsmadrassen.

De sitter som de ska och de lyser verkligen i skymningsljuset som är när jag ska till och från träningen ( även om man inte ska låta bli reflexer ).

Även dessa sitter hur bra som helst. Benvärmare med denna längd känns sällan fel, vid kallare väder under när jag går på stan / till träningen eller bara när jag vill ha lite värme om benen hemma. Dessutom är det en strimma av reflex på dem. Dessa har en silikonrand högst upp för att få dem att sitta kvar.

Jag verkligen älskar dessa produkter från första stund. Detta är något jag har letat efter och nu lever nästan i dem. 😄 Jag har dem under när jag är på stan. När jag ska till Kil och till / under träningen på gymmet. Är så glad över dessa. Kan varmt rekommendera dessa vare sig man tränar eller inte.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag ska det tvättas, helt perfekt dag att göra det på eftersom jag inte känner för något annat än vara hemma.

Har bloggen som jag ska ta hand om och sen kanske jag skulle försöka komma igång med ett korsstygnsbroderi som jag köpt för någon vecka sen på Netto.

Helt enkelt en skön hemma dag. ☺

Likes

Comments

Skulle ha varit till Friskis idag eftersom de firade 30 år i Karlstad och hade föreläsningar och workshop. Men jag har i mått lite sämre under några dar. Och det har bland annat yttrat sig i luftvägarna. Men har nu tagit en extra dos Symbicort och efter gjort en pef. Men den visar grymt bra ( har kunnat komma upp i 500- 550 men det går ju ner med ålder så numera skulle jag väl ligga på runt 500 ). Tre försök: 460 ---> 480 ---> 470.

Men får se hur det utveckla sig.

Likes

Comments

Uppvärmning:
Cykel:
Distans: 6,02 km
Tid: 12:40 minuter
Symbicort: 0 doser

Passet:
Styrketräning:
Övningar:
( anmärkning: jag räknar aldrig in själva stångens vikt utan enbart vikter jag lägger på )

Utfall m. rotation, Vikt: 12 kg, 5*4

Testade med 15 kg ( av samma modell på vikter som jag haft tidigare för 10 kg ) men blev för klumpigt så fick bli kettlebells 12 kg då 15 kg inte fanns.

Knäböj, Skivstång: 30 kg, 15*1, 35 kg 15*3

Vadpress, Skivstång: 40 kg, 15*1, 16*3

Nu har jag fått vana i kroppen och kan börja ta vikten på skivstång. Men jag kommer att få lägga in vikt på sidan av senare igen.

Marklyft, Skivstång: 15 kg, 10*1, 8*2, 7*1

Får problem med greppet. Jag skulle orka fler reps men jag får inte greppet så jag kan hålla skivstången utan den glider ur händerna på mig trots att jag har handskar på mig.

Upphopp från startposition: 10*5

Borde fixat fler än 10 i sista set men ja. Hade inte ens i närheten av samma mjölksyra som tidigare, det känns och början till att göra ont ( på rätt sätt ) men långt ifrån som tidigare.

De två sista övningarna för armar och skulderblad stod jag över denna gång.

Likes

Comments

Uppvärmning:
Fotboll och basket

Passet:
* Höga knälyft på tjockmatta
* Diagonala rygglyft
* Splithopp på stället ( sitt på huk m. händerna i golvet och hoppa ut i splitt )
* Ben- och rumplyft ( ligg på rygg intill en ribbstol, så man kan hålla i ribbstolen, och lyft ben och rumpa så högt det går )
* Armhävningar
* Utfallsteg hopp ( hoppa ut i utfallsteg m. varannat ben )
* Diagonala situps
* Knäböj m. boll ( boll mot väggen och rulla med hjälp av bollen i knäböj )

30 sekunder m. 20 sekunder vila * 2

Avslutning:
Fotboll och stafett

Likes

Comments

Åhh vad skönt det är när jag tagit tag i bloggen och inte ligger efter med ett antal inlägg.

Ikväll blir det Kil igen och ett nytt fyspass med barnen, Patrik ( en annan ledare för gruppen ) vill att jag ska vara med på passet. Och ja varför inte. Men visst känner jag mig grymt mycket tröttare i kroppen och huvudet när jag lagt in detta pass och inte får en hel helg. Och även denna helg blir bara en dag då jag har annat jag planerar på söndag ( ev även på lördag ). Så nästa vecka kommer att bli grymt tuff. Men ja.

Nu blir det frukost, smörgås ( Barkis ) med smör och skinka och juice. 😍 

Likes

Comments

Uppvärmning:
Cykel:
Distans: 6,02 km
Tid: 12:21 minuter
Symbicort: 2 doser

Passet:
Distans: 150 m
Hastighet: 24
Lutning: 1%

Kändes grymt härligt, hade krafter kvar men huvudet började säga att det började bli " långt ". Men ingenting med andningen. Så det var grymt skönt.

Starter: 5 ( hela mattan )

Bra tryck och teknik.

vila

5 till ( halva matten )

Inte alls samma tryck eller teknik men började säkert bli lite trött efter lite löpskolning in emellan på tillbaka vägen.

Så trots det så var det ändå ett bra pass. ☺

Likes

Comments

Uppvärmning:
Cykel:
Distans: 6,01 km
Tid: 11:39 minuter
Symbicort: 2 doser

Passet:
Distans: 2,5 km
Tid: 15:05 minuter
Hastighet: 10

Blev inspirerad av en annan kvinna ( som jag brukar prata med ) att ta det lite lugnt och köra lite längre än vanligt. Hade tänkt köra på 9: an, men beslutade mig snabbt att 10: an " måste " fungera. Och oj vilket härligt pass det blev. Kände av bröstet ( som kramp ) men kunde andas utan hinder och hade kunnat kört längre men kände ändå att det räckte med 2,5 km.

Starter: 5 stycken

Lite slö i kroppen efter distansen på 10: an ( kroppen hade inte vaknat till liv igen. Den är van vid hårdare och snabbare pass så den blev slö av passet ) så inte det riktiga trycket i steget eller farten.Men som teknik träning ( utan tryck och fart ) enbart få in rörelsen så var det grymt bra.
+ 5 starter m löpskolning.

Likes

Comments

Idag ska jag nog inte göra många knop. Ta tag i bloggen så att jag inte kommer så efter som jag tyvärr brukar.

Sen blir det väl räkningarna ( de jag har fått, alla har inte kommit ännu ).

Däremellan vill jag inte göra mycket alls. Känner mig trött och lite slut i kroppen, på ändå ett bra sätt. ☺

Likes

Comments

I torsdags eftermiddag fick jag tag på Eva Henriksson och fått en tid till henne. Tyvärr inte förrän den 1/11, men ja så akut är det inte heller. Dessutom av någon anledning har låret blivit bättre. Om det beror på torsdagens- och fredagens träning vet jag inte. Jag stretchade en hel del i torsdags när jag var i Kil och det fanns tid till det ( även om jag inte vågar göra allt för mycket eftersom jag faktiskt inte vet vad som är fel. Men har hittat en övning som tydligen inte gör det sämre. Sitter på rumpan med underbenen längs med golvet utmed låren och sen lägga mig ner så ryggen och huvudet är i golvet ).

Kanske har detta hjälpt. Men har fortfarande ett par punkter som är något ömma ( där jag hade bristningen och där detta var utgångspunkten ). Men jag får trycka en del för " smärta ".

Men som det är nu avbokar jag inte Eva. Saknar henne. Har inte träffat henne på så länge. ☺

Likes

Comments