Till helgen ( 21-22 januari ) blir det start på hemmaplan, nämligen Götas ungdomsspel i Våxnäshallen här i Karlstad.

Starterna som gäller är 60 m och 200 m. Hade gärna tagit höjd också men är ändå glad att jag stod över den anmälan eftersom de som vanligt lagt höjden 10 minuter innan 200 m starten. Helt otroligt att de inte kan lägga schemat bättre än så. De är inte amatörer när det gäller schemaläggning ( även om jag ibland börjar undrar ).

Men det blir på pappret ett fint startfält i både 60 m och 200 m.

Det var ju ett tag sen jag startade nu så vet inte hur jag ligger till. Jag vet att jag inte riktigt har den uthållighet som jag skulle önska att jag hade. Men däremot har jag fått till startmomentet på ett helt nytt sätt. Så ja. Det ska bli spännande att se. Sen är det roligt när det blir större startfält. Och ännu roligare är det att en född 47 startar i kvinnliga 200 m. Älskar att se äldre starta på sprint ( oavsett om det är män eller kvinnor ), att det verkligen går även i den åldern. Ska även bli roligt att träffa Sandra igen, skulle gärna möta henne igen. Men denna gång tävlar hon på 1500 m. ☺

Tidsprogram för helgen.

Startlistan.

Likes

Comments

Uppvärmning:
Fotboll + basket

Passet:
10 armhävningar
Fällkniven
Ben- och rygglyft
20 sekunder m. 10 sekunder vila * 4

10 armhävningar
Diagonala rygglyft
Planka m. benlyft
20 sekunder m. 10 sekunder vila * 4

10 armhävningar
Plankan
Jägarvila
10 armhävningar
20 sekunder m. 10 sekunder vila * 4

Avslutning:
Fotboll + basket

Likes

Comments

Idag har jag fullt upp. Flera inlägg som behöver bli klart. Sen skulle jag behöva iväg och handla. För att i eftermiddag jobba.

Så egentligen skulle jag behöva sätta igång men har varit ovanligt trött idag så har inte kommit upp ännu som jag annars brukar. Men visst sätter jag bara igång så går allt rätt fort, det är bara ett inlägg som tar lite längre tid då jag behöver surfplattan till det och jag är inte van vid att skriva på surfplattan så därför tar det längre tid med det inlägget. Men det löser sig. ☺

Likes

Comments

Uppvärmning:
Cykel:
Distans: 5,02 km
Tid: 11:__ minuter
Symbicort: 1 dos

Passet:
Löpband:
Distans: 1,73 km
Tid: 9:01 minuter
Hastighet: 11 sista biten 25

Ett kort stopp för att knyta om skon ( tryckte bara in paus för att sen fortsätta ). Men gick riktigt bra. Ville ta 2 km egentligen men blev för orolig då jag ville höja till 25, så ja. Det finns mer att ge, men målet denna gång var inte att prestera utan enbart köra på. Men första gången på mycket länge som jag fixar högre hastighet än 10 och ändå längre distans än 1,3 km och som sagt ändå finns det mer att ge om jag inte hade höjt till 25. ☺

Styrketräning:
Upphopp f. startposition: 11*1, 10*7

Samma sak här. Körde på och hade inga som helst krav på vad jag skulle göra och inte. Jag visste bara innan vad jag ville ha med på träningen när det gäller övningar. 

Uppdatering:
Det känns verkligen i låren idag, men på ett härligt sätt. Skulle inte sitta fel med lite massage nu. 😉

Starter:
Ca. 5 stycken.

Första var väl den som var kass, men samtidigt inte så konstigt då jag precis gjort upphoppen så låren var slut och inte hunnit återhämtat sig. Men de övriga var riktigt bra. ☺

Likes

Comments

Uppvärmning:
Distans: 6,01 km
Tid: 12:49 minuter
Symbicort: 3 doser ( en i omklädningsrummet och de vanliga vid 2 och 4 km )

Passet: 
Distans: 110 m
Hastighet: 25

Sitter bra. Lite surt att jag inte vågar det sista, men samtidigt så är det ändå okej. Bättre att låta bli än att det ska hända något.

Styrketräning:
Passet:
* Knäböj m. skivstång, Vikt: 55 kg, 15*3, 60 kg, 15*1

* Vadpress m. skivstång, Vikt: 55 kg, 15*3, 60 kg, 15*1

* Marklyft m. skivstång, Vikt: 20 kg, 15*2, 10*1

Testade lite nya vikter på både knäböj och vadpress, men nästa gång kommer jag nog att återgå till det jag hade förut eftersom jag inte vet helt vad benen säger efter att jag kört utfallsteg med rotation. Visst har jag haft känslan att jag snart kan höja vikterna, men jag får se.

Marklyft ville jag också testa något nytt. Det är inte helt främmande, men jag får se om ländryggen mäktar med detta efter ett helt schema.

Uppdatering:
Inga skador i vänster sida av ländryggen, men blivit bra stel och ömmar i vissa rörelser och lättare för att stelna till nu efter det upplägget. Men som sagt inga skador men ett vakande öga ska finnas med om jag lägger upp det på detta vis.

Starter:
5 stycken

Sitter grymt bra. 4: de var något sämre ( kändes som att jag fick ett  " hoppsteg " direkt vid start ).

5: te bra klipp i steget. 😀

Likes

Comments

View tracker

Jag vet att jag med all säkerhet inte får svar idag, men jag kan ändå inte låta bli att vänta på att Marica ringer.

Får se om bilderna går att utläsa. Röntgenmaskinen fungerade inte som den skulle. Gick inte att ta förstoringar och istället för att byta maskin så skulle det ändå tas med den. Så får se hur det blev med allt.

Men förhoppningsvis så kan Marica läsa av bilderna rätt ändå och det verkade som att det även togs bilder på knät. Tro i och för sig inte att det är någon skelettskada i knät, men det är iallafall en början isåfall. Men det enda jag kan göra just nu är att vänta.

Likes

Comments

Imorgonbitti väntar ju röngen på mig. Måste ta bussen som går typ 6:50 hemifrån för att hinna ner till 7:40.

Jag är sedan länge inte lika rädd för skenbenet, men det är ändå bra att utesluta ev stressfraktur då jag fortfarande har en viss ömhet. Efter detta får jag se vad som händer. Jag skulle som sagt däremot vilja få en ny och större utredning av knät.

Sen har även vänster lår ( området jag hade hade lindat i sommras efter bristningen blivit något sämre ). Den har alltid gjort sig påmind men inte så här. Detta är något jag aldrig kollade upp med Marica utan lät tiden gå, bra eller dåligt vet jag inte. Eller bra har det väl inte varit då det aldrig blivit riktigt bra men jag kunde hålla det i schack med hjälp av Eva och stretching, men pga knäskadan så har jag inte kunnat strescha låret på det enda sätt som fungerar för mig som är överrörlig.

Men tar en sak i taget, än så länge kan jag träna på. Men det är heller inte bra att vänta för länge ( om det skulle vara början på något ) så det blir allt för illa.

Ömmar ungefär där spännet sitter. Detta är en bild från i sommras. 

Likes

Comments

Uppvärmning:
Distans: 1000 m

Inte alls som tidigare, mycket tuffare. Har inte samma ork som för en vecka sen. Så kroppen är ännu inte där den var då.

Passet:
Starter på 200 m, bana 3. Hade problem att få till dem i joggingskorna, men direkt jag bytte till spikskorna satt det betydligt mycket bättre. Var något helt annat. Vilket flyt. Det kändes så lätt, visst jag har nog ännu inte riktigt den uthållighet som jag en gång haft men starten sitter så mycket bättre och det är viktigt, uthållighet är lättare att träna upp det behöver jag inte Våxnäshallen för. ☺

Likes

Comments

Uppvärmning:
Distans: 6,01 km
Tid: 13:19 minuter
Symbicort: 3 doser ( en i omklädningsrummet och de vanliga vid 2 och 4 km )

Passet:
1.
Distans: 140 m
Hastighet: 24

Återhämtning

2.
Distans: 70 m
Hastighet: 24,5

Inte helt nöjd, kanske. Men samtidigt gav jag inte max heller. Och det är betydligt mycket bättre än i måndags. Då fixade jag ju inte ens 9-10 i hastighet pga sjukdom.

Likes

Comments

Uppvärmning:
Fotboll + basket ( basket går plötsligt bättre, till Patriks förvåning så sätter jag denna gången de flesta av mina bollar. Hade än 4 bollar i sträck som satt ). 😉

Passet:
Tabata:
10 Burpees
* Cykel
* Ben- + rygglyft
20 sekunder m. 10 sekunder vila * 4

* Sidoutfallsteg
* Smala knäböj
20 sekunder m. 10 sekunder vila * 4

* Superman
* Hitlers hund
20 sekunder m. 10 sekunder vila * 4

10 Burbees

Avslutning:
Fotboll + basket ( men vågade inte vara med på hela fotbollen efter att kört vänster knä i golvet så det blev blå och värkte och basketen var jag inte med på alls ).

Likes

Comments