Idag vankas det färskt bröd med bregott och Basturökt Emilskinka och två kokta ägg. Men äggen är inte klara ännu. Och ananas- och apelsinjuice. 😘

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ja kalla det vad man vill men jag har tidigare testat Njie Chokladglass som den är. Och absolut inget fel på den utan kan lätt köpa den igen men vill nu testa med lite bär och frukt.

Behöver bara vänta på att både bär och glass ska tina lite. ☺

Likes

Comments

Uppvärmning:
Lätt jogg ner till älven. Tyckte det var bra kallt inne innan jag gav mig iväg men det fick jag snabbt äta upp. 😉 Det var verkligen varmt nere vid älven.

Passet:
Har inget direkt schema så är svårt att säga exakt vad jag gjorde. Men övningar som snabba fötter på olika vis. Sen lite stående starter utan att ge max utan mer få in stegen och rörelsen.

Så det blev ett pass med lite styrka ( i den mån att jag kan utan vikter. För mig blir det verkligen inte densamma ) och kondition men också lite koordination.

Passet blev inte långt men ändå fick jag med det jag kände att jag behövde. Men även här skiljer det ju sig från att vara ensam och på ett gym. Ensam så blir inte passen så långa då jag gör det jag ska. På ett gym gör jag fortfarande det jag ska men sen har man ju sina gymvänner som jag gärna pratar med en stund.

Men har lite små grejer med kroppen men inget som en lätt behandling hos Eva inte kan fixa och visst jag tror att jag tappat lite snabbhet pga att jag inte tränat " riktig " styrka på så länge. Men jag känner ändå att kroppen börjar kännas fin. Den är med mig och det ska bli roligt att testa vad den kan igen även om jag inte tror att jag ligger på pers. Men jag känner att det kan komma. Frågan är egentligen bara när, inte om.

Så ut på banan igen. Skit i alla idioter som bara vill förstöra. Jag får köra mitt eget race som jag alltid har gjort. Jag kommer aldrig att få den hjälp som folk sa att jag skulle få. Tyvärr gick det flera månader innan jag insåg detta. Men ja. Det är som det är. Det är jag mot resten. Pappa sa så många gånger " En bra karl reder sig själv, en dålig än får ingen hjälp ". Och det ligger mycket i det. Vill man lyckas med något får man göra det själv och inte förlita sig på andra. ☺

Likes

Comments

Har fått kopian från Friskvården för några dagar sen. Och även hon Carine Frykäng har lurat mig totalt. Det var då inte värt att betala det besöket när hon inte skriver det vi faktiskt pratade om- att jag skulle få komma till en dietist som kan träningsnutrition och inte enbart det allmänna som man lätt kan läsa sig till att hon menar när man läser vad hon skrivit till vårdcentralen.

Jag har skickat minst ett irriterande mail till Carine och sen har jag även ringt henne men utan svar. Så då fick jag helt enkelt ringa hennes mobil. Det är trots allt vanlig arbetsdag idag. Hon blev inte jätteglad men inget jag bryr mig om. Hon sa att hon skulle ringa mig på måndag igen. Gör hon inte det så är det jag som tar bussen till Idrottens hus, där Friskvården håller till.

Blir bara så trött på hur vården kan leka med andra människors hälsa som de gör och se ta betalt för det. Helt otroligt!

Likes

Comments

Så skönt en del av det jag behövde ta tag i under dagen gjorde jag redan igår. Men idag väntar tvätten på mig och sen skulle jqg behövt ner till stan. Men prio ett blir tvätten eftersom jag inte kommer åt tvättmaskin när de åker bort ( har inte varit några problem under det år jag bott här då vi lärt oss att säga till / fråga / planera ☺ ).

Men först ut blir det lite träning, även om jag inte alls känner för det. Men idag blir det heller inget tungt utan jag spinner vidare på det jag gjorde i måndags. Får se vad det blir. Men det blir väl en stund vid älven. Men ack vad jag fryser fast att det egentligen inte är så kallt.

Likes

Comments

Uppvärmning:
Distans: 800 m

Enligt min klocka:
Distans: 0,76 km
Tid: 3:51 min
Pace min/ km:
Max: 3:23
Avg: 5:22
Oxis: 3 doser

Det gick inte riktigt som jag tänkte mig. 😉 Men vad hade jag förväntat mig egentligen. Att lyckas med samma sak 800 m som jag gjorde på Vårruset när man är fler och på Sannerudsvallen ensam och blåser mer. Man kan ju fundera på vad jag ibland tänker med- om jag ens tänker? 😄 Men men. Vad gör det att jag inte lyckades? Det blev en bra uppvärmning och roligt att testa. ☺

Efter jag fått ta igen mig lite efter denna uppvärmning så blev det starter och löpskolning. ☺

Starter:
X antal 10 m och 20 m starter

Både stående starter och starter utan startblock

Efter det lite snabba fötter på olika sätt.

För att avsluta barnens träning ihop med en av barnen som ville träna startblock med några starter med startblock. Har problem att komma upp rätt från startblocken. Skulle verkligen behöva komma igång med styrketräning igen så jag kan få börja bygga lår och ben igen. Jag är säker på att jag tyvärr tappat en hel del på dessa två månaderna och med så mycket mediciner jag varit tvungen att ta. Men får jag bara tillgång till styrketräning igen är jag säker på att jag snabbt ( utan fara ) kan ta mig tillbaka till den nivå jag var på innan i vikterna. ☺

Så en helt okej träning. Det är bara att köra på med detta nu en gång i veckan när jag har tillgång till bana. ☺

Likes

Comments

Idag är jag så där härligt trött som jag kan bli efter en eftermiddags träning. Jag är inte den som tycker om att träna på eftermiddagen. Har lättare att fokusera och verkligen få träningen gjort om jag gör den på morgonen. Men ja.

Idag har jag planerat att vara ledig. Strålande sol är det också. Jag har saker att ta tag ( exempelvis räkningar ) i men eftersom jag inte planerar att åka någonstans idag så kan jag ta det imorgon. En dag mer eller mindre gör ingen skillnad. ☺

Har sovit ovanligt länge idag, till strax innan 9 även om jag vaknade flera gånger under morgonen.

Likes

Comments

Det var inget att se på tv så tog en sen promenad efter älven. Det är så underbart där på kvällen. Så vackert.


Dag blir det Kil igen. Tyvärr kommer jag att få dra ner på resorna så kan inte längre åka två dagar i veckan. Och det passade bättre att åka idag än på onsdag.
Behöver träna lite starter och acceleration vid start. Har tappat lite vid starten om jag räknar rätt efter provtävlingen vi hade. Så måste försöka få tillbaka detta igen. Och med träning så är det ju klart att jag får tillbaka det. ☺

Likes

Comments

4 tävlingar = Värmlands Mästerskapen, Karlstad, Götas Ungdomspel, Karlstad, Kils inomhusspel, Karlstad, Marsspelen, Örebro

1 nya personbästa = 60 m, Kils inomhusspel, Karlstad

1 nya personbästa = 200 m, Kils inomhusspel, Karlstad

1 fin resultat = 60 m, Marsspelen, Örebro 2: a bästa tid

1 fint resultat = 200 m, Marsspelen, Örebro
3: de bästa tid

Säsongen började så där. Och det har väl inte varit den bästa säsongen jag haft.

Hade länge problem med utsidan av knät efter att jag föll på gymmet. Har varit flera turer till sjukgymnasten ( Marica ).

Men plötsligt händer det något på Kils inomhusspel. Jag slår till med kraftiga pers i både 60 m och 200 m. Så är nu under 9 sekunder på 60 m och under 30 sekunder på 200 m. 😀

Men sen började problemen igen. Friskis vill inte ha mig kvar på gymmet så står plötsligt utan gym.

Men trots det slår jag till med fina resultat på Marsspelen. Visst jag är fortfarande inte helt nöjd med tiden på 200 m, men det var trots allt min 3: de bästa tid och 60 m överraskande mig med 2: a bästa tid.

Säsongens bästa tävling blir ju helt klart Kils inomhusspel då jag fick de fina pb. Men jag var ändå inte helt slut i mål så det ska kunna gå att få mer. Men får se när det händer. Jag njuter ännu av att äntligen få komma under 9 och 30 sekunder. 😍

Så trots en del svårigheter så har säsongen varit bra. ☺

Personbästa:
60 m - 8:73s 
200 m - 29:57s

Likes

Comments

Idag blir det en lugn dag hemma med små fix. Klockan är redan 11. Denna förmiddagen har verkligen gått fort. Men det gör inget.

Ska ta mig ut en sväng under eftermiddagen och läsa lite, tyvärr kommer jag inte hinna klart med boken jag läser innan jag måste lämna tillbaka den. 😔 Men det löser sig. Jag hoppas att ingen lånar den för då kan jag sätta mig en stund när det passar på biblioteket och fortsätta där. ☺ Oftast får jag mer gjort när jag inte sitter hemma.

Likes

Comments