Så. Detta var allt för denna gång. Ni vet vad man säger, 18 dagar är bättre än inga.

Hejdå och tack för oss

/ Hedda & Elin

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Under söndagen var det dags för lite turistande i Hong Kong med Cristina. Många tempel stod på schemat och vilse var vi bara ett par gånger. Sammanfattningsvis mycket bra dag.

/ Hedda

Likes

Comments

Dags för boat trip! Elin skulle ha dragon boat aktivitet universitetet, något jag inte lyckas komma med på. Men jag hade hittat en boat trip att genomföra istället (hittat och hittat, blivit övertalad av Alex och Banafshe att följa med haha)

Dagen startade med spöregn och försenad båt. Inte det man vill när man är påväg ut på en boat trip. Sedan kom båten och vi flydde regnet och åkte till ett område med massa öar. Det var fantastiskt fint om än inte lite ljust för känsliga svenska ögon som just hade badat i saltvatten.

Här ovan är jag med hela gänget. I tron om att det ju inte var någon sol hade jag inte satt på mig extra solskydd efter badet. Stort misstag kan man väl säga. I hong kong kan man tydligen bränna sig även när det är regn, ny upplevelse för mig haha. 

/ Hedda

Likes

Comments

Tyvärr var de dags för lite faktiskt undervisning numera och dagarna blev mindre fyllda av äventyr och mer av plugg. Dock väldigt mycket mindre plugg än normalt på KTH vilket hjärnan bara tackade för, äntligen lite tid att slappna av och utveckla andra delar av en själv än bara kunskapsdelen. Nedan ser ni vårt common room som vi tillbringade en del tid i då det faktiskt fanns ac som fungerade där och en fantastiskt utsikt.

Detta är typiska moon cakes vilket äts under september till typ oktober (tror jag) för att fira en högtid. Historien runt detta har jag glömt men det är väldigt intressant. Kakorna är dock inte att rekommendera även om det är intressant att testa.

​/ Hedda

Likes

Comments

Ett samtal senare och Heddas telefon var tillbaka! Lyckan alltså. Tyvärr befann den sig på en polisstation på slutstationen av tunnelbanans röda linje och krävde lite navigation innan den äntligen kunde lokaliseras. Se nedan en halv bild som beskriver exakt den känslan man får när ens telefon är tillbaka. Som de turister vi var så beslöt vi oss för att utnyttja att vi var i stadens ände för lite sightseeing.

I hong kong är Mcdonalds en riktig prisvärd grej. Mycket billigare än annan mat och jämfört med den generella prisklassen i samhället.

​/ Hedda

Likes

Comments

Efter lektionerna bestämde vi oss för att äta middag i stan. Men först ett litet besök på en lokal polisstation för att göra en anmälan av min mobil, något som uppenbarligen inte kunde göras över telefon. Som tur är fick jag sällskap i form av Alex, Cristina och Elin. Mina favvisar.

Vi avslutade kvällen med en drink i en bar som jag verkligen inte kommer ihåg namnet på. Men den låg på hög höjd och hade priser på samma höjd.

/ Hedda

Likes

Comments

Som rubriken säger var det dags för en arrangerad aktivitet av universitetet. En tour av Hong Kong. Vi åkte runt i en buss och såg en massa saker, bl.a. the peak, vilket var toppen. Pun intended.

På kvällen var det dags för klassisk Hong Kong-style middag. Ni ser ju nedan vilka delikatesser det innebär. Skämt åsido så är jag inte speciellt picky men skulle inte säga att Hong Kong är känt för sin fantastiska mat. Bl.a. fishmaw var intressant, gör en snabb googling på det om ni vill. Det bästa med dagen är att vi träffade våra nya kompisar Banafshe och Cristina under middagen, de blev snabbt våra favoriter och vi bildade ett troget gäng.

En sak värd att nämna är att servicen i Hong Kong skiljer sig väldigt mycket från i Sverige. Att räcka upp en hand och visa att man vill något anses inte ohyfsat och ofta är det bara fokus på att göra saker så snabbt som möjligt och inte personligt. Bra att veta om man någon gång i livet befinner sig i en restaurang i Hong Kong. OBS att detta är en generell tanke och självklart finns det undantag.

Vi avslutade kvällen med att titta på Hong Kong light show i regn. Inte det mest imponerande men bara att beundra skylinen är värt att stå där en stund för. 

/Hedda

Likes

Comments

Ja. Såhär några månader senare kan jag konfirmera att Hong kong var en riktig upplevelse. En upplevelse som inte lämnade många timmar över för lite bloggande. Dock förberedde jag en del inlägg innan bloggkarriären tog ett abrupt slut vilka jag tänkte lägga till lite text på och publicera idag för minnenas skull.

Så var var vi. Den 1a och 2a september. Eftersom jag inte kommer ihåg vad som hände på vilken dag får vi nu låtsas att det är en och samma dag.

Denna dag var det Welcome dinner för alla nya studenter på universitetet. Detta skulle ske utomhus på en stor gräsmatta. Oklart varför jag inte tog några bilder men det gjorde jag inte. Vi fick en färg och sen skulle man hitta en ledig plats vid de bord som representerade din färg. Rekommenderar mycket mer än mingelmiddag eftersom man i detta fall fick en egen stol. Eller iaf en plastpall, men man ska inte vara kräsen. Träffade lite nya vänner och en av dessa nyfunna vänner föreslog att vi skulle åka till Mr Wong efter middagen, som tydligen var utbytesstudenternas place. Mr Wong har mat och obegränsat med öl för 60 Hkd vilket vi inte alls visste innan vi åkte dit men var en trevlig överrasking. Efter Mr Wong var det dags för LKF, Elin och jag var taggade kan man säga. Speciellt Elin som precis lärt sig dricka öl då utbudet är en del begränsat på Mr Wongs. Vi hade en rolig kväll och på kvällen tog vi en taxi tillbaka (Underbara land där man inte blir ruinerad av taxiåkning). Väl tillbaka på campus hände mardrömmen för en nybliven student i ett annat land. Min telefon hade åkt ut från min väska när jag hade tagit upp plånboken för att betala. Herregud. Kul natt kan man säga. Min trogna vapendragare Elin och jag stötte nu på lite hong kong byråkrati och ett antal gånger önskade jag att jag kunde kantonesiska eller att jag hade tagit kort på taxiförarens taxi-id (vilket jag alltid gjorde efter denna händelse). Iaf, efter antal samtal, besök hos vakterna m.m. gick vi och la oss. Följande dagar var såhär i efterhand väldigt nyttiga men inte speciellt roliga. Kaos och stress då jag hade haft alla mina kort med mobilen också och därför hade problem att ens ta mig in i vår byggnad där vi sov eller in i biblioteket då man inte kunde få ett nytt Hkust-id under helgen.... Som tur var hade jag med mig två bankkort och ett lämnades alltid hemma så att jag kunde överleva om något hände. Tur att man tog med sig en svensk flicka med namn Elin också, annars hade livet blivit riktigt tufft.

Sammanfattningsvis var denna dag riktigt rolig tills den tog en oväntad vändning och blev riktigt dålig.

Det var allt för denna gång

/ Hedda

Likes

Comments

Onsdagen började med en orientation session för alla och sedan träffades vi alla som går Engineering för en snabb genomgång av lite information om kursregistrering och liknande. Efter detta var det dags att ta sig till Hang Hau vilket är den närmaste tunnelbanestationen från campus där det också finns ett köpcentrum. Där köpte vi sim-kort och livet kändes nu äntligen komplett (hur överlever man bussfärder om man inte kan scrolla instagram samtidigt?). Många köpte även täcken och kuddar. Elin och jag tittade misstänksamt på de som köpte täcken- svettades inte alla på natten? Här börjar projekt air-conditioning. Svenskar som vi är vet vi inte riktigt hur kallt man kan förvänta sig att det ska bli, efter lite forskande i korridoren (bokstavligen talat knackningar på grannarna för att se hur varmt de hade) konstaterades det att vår AC troligtvis var trasig och att vi betalat för att fisljummen luft skulle cirkulera runt i rummet. Med en temperatur som aldrig går under 25 grader blir livet svårt att leva (ingen behöver oroa sig, livet med AC såhär några dagar in i framtiden känns väldigt lätt)

På kvällen var det dags för "Welcome Reception" som var en mycket spännande upplevelse. Inte så mycket hände där, det var mest mycket folk som stod upp och såg förvirrade ut då det inte fanns några bord att sitta vid. Konceptet mingelmiddag kan inte läggas till på favoritlistan.

Nedan kan ni se en annan mycket spännande aktivitet. Nämligen när vi lyckades låna en dammsugare för att städa vårt rum. Ni kanske tror att detta var enkelt, men nej. Det var en bedrift att fråga personalen som jobbar i vår hall något alls (observera att de pratar bara kantonesiska)

​Med detta lämnar jag dag 7. Ni kanske tycker att detta var lite tråkigt att läsa, hände det inget mer spännande i deras liv? Men den som väntar på något gott väntar aldrig länge i Hong Kong, next up; DRAMA.

/Hedda

Likes

Comments

Andra dagen på campus. Ännu hade inte skolan börjat och vi hade därför ytterligare en dag till att utforska Hong Kong. Elin, jag och några nyfunna vänner begav oss ut på stan för att göra det vi gör bäst, gå vilse. Mina minnen av dagen var att det var väldigt varmt och att bästa på stunden var när vi hittade en mysig liten marknad eller möjligtvis när vi tog en paus på starbucks.

Se smygfotad bild nedan.

En inte lika smygfotad bild. Observera att jag var tvungen att springa ner i trappan för att kunna ta denna bild. Vad gör man inte för sina bloggläsare...(host host familj)

Elin trivs bra i Kina.


Sedan var det dags att ta sig hem från stan. Dock tog vi en liten detour förbi en supermarket för att inhandla städsaker och snabbkaffe (båda två mycket nödvändiga saker).

På kvällen var det välkomstfest för ett Buddy-program vi är med i och vi hade en riktigt trevlig kväll om än lite stressig när man var tvungen att själv välja en mentor att para ihop sig med. 

Nedan, Hedda, Alex, Elin och vår kära mentor Candy.

Sedan var dag 6 i Hong Kong slut. Tur för er så har dag 7 redan hänt och kommer snart att uppdateras.

/Hedda

Likes

Comments