Sjuksköterskeutbildningen, Vardag

Hej! :)

Nu är det ny vecka IGEN. Hur snabbt går inte tiden? Jag är ganska peppad för en ny vecka för det innebär att hela veckan kan fokuseras på PLUGG. Igår var sista hemtjänstpasset (tillsvidare) och det känns skönt att äntligen kunna fokusera till 100 % på skolan och inte ha störmoment så som jobb i bakhuvudet. Veckan ser ut som så att det är hemmaplugg måndag till onsdag, vi har venprovning på torsdag och seminarie på fredag inför tentan.

Förutom plugg håller jag på att få in i rutin att äta bättre och börja träna. Så jag tänkte dra till gymmet nu på morgonen efter jag ätit upp min kvarg med äpple i. För mig är det viktigt att hitta balansen i träning, det är inte helt lätt för mig dock.

Hoppas ni har en bra dag och att vädret är på er sida idag :)

Kram / Emelie


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sjuksköterskeutbildningen, Vardag

Hej på er! Är allt bra? Är det okej, dåligt? Hoppas givetvis att det är bra med er!

Med mig är det mycket bättre... jag har varit sjuk och känner att jag kommit efter i skolan. Om 2 ½ vecka är det ett stort prov, vilket innefattar VÄLDIGT mycket. Så det är plugg nästan varje dag. Det känns som att flera timmars plugg inte leder någonstans, men det är bara att kämpa på! Det är ju coolt att veta vad som händer med kroppen men det är svårt.. och alldeles överrumplande med all information.

Vi slutade tidigare idag och jag känner att jag vill vara produktiv, men jag vill ändå inte ha så mycket att göra. Planerna är i alla fall att ringa ett ärende, plugga, städa lite. Helst vill jag komma igång med träningen nu när jag äntligen är "frisk". Förutom det så har min lillhund gått på semester då vår tik löper för tillfället så här är ganska tyst i lägenheten då våra hundar busar ordentligt - jämt. Och lilltösen har mensvärk (i feel her pain).

Snart ska jag göra något att äta för sen är det bara att sätta igång med dagen!

Ha det så bra :) kram / Emelie

En dag i skolan förra veckan då vi fick öva på subcutana injektioner. Kul!

En icke-skolrelaterad bild. Rosorna fick jag av min sambo. Älskar vasen och ljusstakarna. Vasen fick jag i julklapp av honom också. Underbar! <3

Likes

Comments

Sjuksköterskeutbildningen, Vardag

Hej på er! :) Hur är det med er? Det är ju fredag så hoppas många är glada över det. Med mig är det bra.

För tillfället är det mycket nya ämnen i skolan. Anatomi, kemi, fysiologi, kroppsdelar mm. Celler, skelettet, muskler, vad händer i kroppen... med mera med mera... Idag har vi pratat fortplantningsorgan. Vissa saker är helt nya och det är det jag kommer behöva lägga mer krut på. Känner att jag ligger efter i självstudierna men det får jag ta igen nästa vecka.

Men jag tror jag ska sluta plugga för idag och snart ska vi äta risotto som kom med i Linas matkasse denna vecka. Jättegott! Tyvärr hann jag inte ta en bild på det för det såg för gott ut (haha). Ikväll ska vi åka iväg och träna.

I helgen kommer det innebära hemtjänstjobb för mig både lördag och söndag och jag ska iväg till Malmö för att gå på tjejmiddag. Ska dock inte vara iväg så länge.

Vi hörs snart igen! Kram / Emelie

Likes

Comments

Sjuksköterskeutbildningen

Hej kära ni!

Jag (och sambon) har precis kollat klart på American Horror Story säsong 3. Har ni sett serien? Jag som vanligtvis HATAR skräckfilm osv får kämpa i vissa avseenden speciellt vid mord mm.. men annars är jag faktiskt imponerad av historierna. Snart påbörjar vi säsong 4 :)

På tal om avslut så slutar min nuvarande kurs (introduktion till omvårdnad) på fredag då jag har min sista uppgift att göra, nämligen en redovisning om etik. Sen påbörjas en ny kurs på måndag. Jag är både förväntansfull och lite halvt rädd inför vad komma skall då det är anatomi, fysiologi och läkemedelsberäkning. Jobbiga och tunga ämnen. Men där är också praktiska saker som jag är rädd att inte klara av. Men det kommer givetvis bli spännande och lärorikt. Har även gjort HLR i veckan och haft redovisning om hälsa. Vi har fått våra sjuksköterskekläder och jag har lånat på mig näst intill alla böcker inför den nya kursen.

Imorgon står det stadsrundtur med en klasskompis och sen ska jag jobba ett kvällspass. Sa faktiskt upp mig för att kunna fokusera på studierna i lugn och ro eftersom jag behöver det denna terminen. Glad att jag tog det beslutet, då det inte var ett enkelt val inombords. Bara 8 pass kvar!

Hoppas att ni alla mår bra :)

Kram på er!

Likes

Comments

Sjuksköterskeutbildningen

Hej! Har ni sovit gott? Det har jag i alla fall. Just nu är klockan ca kvart över åtta, en måndag, och jag dricker celsius och äter kanderade jordnötter. Är inte alls sugen på frukost överhuvudtaget.

Jag ska snart till vårdcentralen och sen ska jag bland annat plugga med min grupp i skolan och ha HLR-prov där jag också ska få sjuksköterskekläder. Intensiv dag! Har lämnat in en inlämning igår så det här är det näst sista delprovet i denna kursen. Snart dags för en ny kurs och den längtar nog alla efter (vi kommer nog ångra att vi sa så för den kursen är nog väldigt svår då det är anatomi och läkemedelshantering). Ska snart ta och beställa/köpa/låna böcker inför den kursen också :) mycket som behöver göras.

Nu vaknade min sambo, så ska umgås med honom.

Kram så länge! / Emelie


Likes

Comments

Sjuksköterskeutbildningen, Vardag

Godmorgon på er alla! Hur mår ni :)? Jag mår ganska bra. Har nyss vaknat och väntar på att mitt te ska svalna.

Idag är det lördag och september flyger fram som vanligt. Idag ska jag åka ner till Malmö med våra hundar för att hälsa på mamma som har fyllt år. Det var ett tag sedan jag träffade hela familjen tillsammans nu så det ska bli kul! Hoppas att det inte regnar idag när jag kör - jag hatar det!

Vad har mer hänt sen sist då? Jag har sagt upp mig från mitt jobb från och med mitten av oktober för att kunna lägga ner min tid helhjärtat på studierna. Jag känner mig ganska färdig med hemtjänsten när det gäller allt regn man får stå ut med när man cyklar. Jag har dessutom skickat in en uppgift i skolan så nu är det "bara" två inlämningar kvar - en individuell och en gruppuppgift.

Jag har egentligen en hel del att avbocka nu innan jag åker runt tolvtiden men ville mest säga godmorgon. Hoppas ni får en härlig lördag :)!

Kram / Emelie

Likes

Comments

Sjuksköterskeutbildningen, Vardag

Hej på er! Hur är det med er? Med mig själv är det bra - trött men bra.

Jag har inte haft någon direkt lektion idag, men vi har en gruppuppgift just nu vilket kommer att kräva en hel del tid och planering, så vi hade handledningsmöte med vår lärare och ordnade intervjufrågor och syfte till uppgiften. Jag har inte riktigt kommit igång med läsningen känns det som... sist jag pluggade så kändes det som att jag hade mer fokus och kunde sätta mig in i texter på ett annat sätt. Nu känns det så överväldigande och SVÅRT trots att jag har kunskap sedan tidigare. Med det sagt så är det ett stort bevis på att man ALDRIG är färdig med sitt lärande och det spelar ingen roll om man läst tidigare eller inte - uppgifter är svåra oavsett!

Så idag är mitt mål att ha pluggat en del, läsa kurslitteratur med mera. Jag har dessutom hunnit hämta ut mina nya glasögon som jag hade beställt förra veckan. Förhoppningsvis så kan jag slappna av mer i ögonen och jag ska verkligen försöka hålla dessa i bra skick (mina förra var gamla, repiga och dåligt behandlade så jag har LÄNGTAT efter nya glasögon ett bra tag).

Imorgon innebär det att både gå i skolan och jobba så jag hoppas att jag orkar med det. Imorgon är det även min och min sambos ettårsdag vilket vi båda tycker är en speciell dag. Tyvärr hinner vi inte fira den imorgon så det får bli en annan dag! :D

NU: fokus på plugg med ett glas cola zero!

Vi hörs snart igen! Kram / Emelie

Likes

Comments

Sjuksköterskeutbildningen, Vardag

Hej alla!

Ni vet känslan när ditt hem ser ut som en soptipp, du har en lista med en drös saker som ska göras, hinnas med, bokas in, telefonsamtal som ska ringas och plugg. Deasutom massa information från skolan och du ska dessutom orka laga mat.
Förlåt om jag låter tråkig men ivland är livet lite stressigt och hjärnan känns som mos.

Just nu ligger jag i sängen och pluggar i en skönlitterär bok. Vi ska hitta ämnen som man kan diskutera ur ett etiskt perspektiv och "omvårdnadsdomäner". Har en hel drös med datum vars inlämningar har.

Ikväll ska vi laga kikärtsgryta och om några dagar hoppas jag att jag kan komma med en rolig nyhet ;)

kram/ Emelie

pluggsällskap

Likes

Comments

Sjuksköterskeutbildningen

Hej alla!

Denna skolveckan har varit så intensiv, eftersom det är den första veckan på sjuksköterskeprogrammet. Vi är de enda som börjat på skolan så det har inte varit extremt mycket folk, men det är mycket människor i vår helklass. Runt 115 stycken. De har ökat platserna detta året så därför är vi extra många.

Vi har blivit uppdelade i mindre klasser, fått MASSA information och jag är redan "småstressad" över alla inlämningar mm som ska göras, gärna samtidigt enligt lärarna. Jag har som mål sedan tidigare att bli mer strukturerad och organiserad denna studietiden, speciellt nu i början.

Det har varit prat om omvårdnad och idag har vi haft lagar på agendan. Mycket att ta in minsann... men samtidigt spännande och jag ser fram emot allt jag faktiskt kommer att lära mig (även om det innebär enormt mycket plugg...). Tur jag börjat i tid och inte skjutit något framför mig (än).

Har dessutom fått ny dator. Hade en uråldrig bärbar dator sen tidigare, som jag litade på ungefär så mycket som jag hade litat på en mytoman. Det går inte.... så nu är jag så glad att jag har en FUNGERANDE! :)

Ska nog ta och skapa en ny kategori som handlar om utbildningen. När jag sökte till sjuksköterskeprogrammet så sökte jag efter bloggar osv för att få en inblick i HUR det är att studera samt hur det var att jobba som sjuksköterska. Jag hoppas jag kommer att vara en del av den informationen till nya som söker samma som jag. Jag letade då efter: svårighetsgrad på utbildning, vad man faktiskt FÅR göra, praktik, hur det är att jobba mm.

Det är även kul att alla där studerar för samma syfte: att hjälpa människor. Sen är det så coolt att många vill så olika saker (eftersom vi är olika som människor of course). Vissa vill bli barnmorskor, operationssjuksköterskor, ambulanssköterskor, på sjukhus, med äldre, inom demens, inom diabetes... och jag som vill arbeta med företagssjukvård. Jag kan tänka mig rehablitering eller inom funktionsnedsättningar med. Vi får helt enkelt se! Jag hoppas bara jag orkar och klarar av alla uppgifter.

Det finns otroligt mycket att skriva egentligen, men jag väljer att avsluta här för denna gången. Om det är något ni vill jag ska skriva från utbildningen osv så säg bara till.

Kram ! / Emelie

#vården #sjukvård #sjuksköterska #utbildning #ssk #framtid #intensivt #plugg #studera #stress #strukturerad #organiserad #planeradintid

Likes

Comments

Livet, Vardag

Hej!

Idag är en sådan dag då vädret är halvdant, vi inte orkar någonting och har noll inspiration. Jag har inventerat hemmet och insett att allt här håller på att ta slut. Jag ogillar när allt tar slut samtidigt... som hundmat, tandkräm, ansiktskräm, frukosttillbehör, vanliga ingredienser, diskmaskinstabletterna m.m. Vi har snål budget just nu, så det blir spännande att se hur pass vi klarar oss utan andra åtgärder ;)

Vi har mest lallat omkring här hemma, spelat lite spel/xbox, varit ute med hundarna och jag har lagt in en tvätt. Egentligen har vi inte mycket planerat men vi ska nog ut en längre runda med hundarna snart för att sysselsätta oss lite och sen är det matlagning som ska göras. En ganska vanlig tråkig dag. Önskar jag var på Maldiverna och kunde njuta i solen.

Kan ju ge er några bilder för roligheternas skull nu när bilderna från kameran laddats över till datorn :)!

Här hemma har vi egenodlad basilika, tomater och chili. En ren lyx enligt mig att kunna använda egenodlat :)

Vi ar ätit riktigt god mat! Innan hade vi Linas matkasse och gud va god vegetarisk mat vi fick testa på. Jag älskar mat. En del paj och godsaker har det också blivit...

Jag älskar att fota och det blir mycket bilder på blommor. De två till vänster har dock min sambo fotat :)

Hundarna (Bella och Abbe) är en stor del av vårt liv. Är glad att Bella blivit en familjemedlem! De är så roliga och älskar att busa ihop. Djur är härliga :)

Likes

Comments

Title