Hej bloggisar!

Hoppas ni har haft en fin luciadag?! Jag började dagen med tända ljus, det är sådana små saker som gör vardagen lite mysigare tycker jag. Det har fallit en bra bit med snö här på berget så det bidrar ju också till en mysig känsla utanför fönstret. I år har jag dessutom en adventskalender från Rituals att se fram emot varje morgon, blir som barn på nytt när en får öppna nya luckor hehe..

I söndags klädde vi förresten granen, kommer snart bilder på den!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu är helgen här! Firar detta med snittamaryllis, rödvin och idolfinal.

Önskar er en mysig kväll ♡

Likes

Comments

Saker och ting tar sin lilla tid men tänkte försöka visa hur saker börjar växa fram här hemma. Sovrummet är så gott som klart, här har vi målat väggarna, fått upp gardiner och flyttat in nya sängen. Det som återstår är att hitta en fin byrå med bra förvaring som inte är för djup för då blir det för smalt när man ska dra ut lådorna bredvid sängen. Lättare sagt än gjort!

Är nöjd med att vi valde en ganska mörk grå färg i varm nyans. Så beroende på ljus så kan den även se lite brun ut. Känns mysigt i ett sovrum! Kulören är Pidgeon grey i helmatt från Alcro om det är någon som undrar. Vi målade i tavellisterna i samma färg vilket blev en fin detalj :)

Säng Mio, Sängbord IKEA, Lampfötter IKEA, Lampskärm Mio, Sängkläder Newport Home, Stora kuddfodral i linne H&M Home.

Likes

Comments

Hög tid att planera inför årets julpynt. Jag brukar inte ha så där överdrivet mycket och speciellt inte tomtar, men i år med nytt hus och allt är jag sugen på att pynta lite extra. Belysning tycker jag är allra viktigast och där har jag redan klickat hem lite olika adventsljusstakar. Med hus finns det ju även helt andra möjligheter med ljussättning utomhus. Det jag ser framför mig i övrigt är mycket gröna nyanser, i kombination med vitt och svart. Metaller gillar jag året om så det kommer också att finnas med.

Hur brukar ni pynta?

Bildkällor: H&M Home (översta), Sostrene Grene (bild 2 och 3) och Pinterest (resten).


Likes

Comments

En produktiv och mysig lördag har vi haft. Dagen började med långfrukost innan vi började röja i garaget. Blev två vändor till återvinningen, så skönt! Vi vill liksom inte börja med att samla på oss massa grejer bara för att vi har mer plats. Sen blev de gofika och en tur till Plantagen. På väg hem började det snöa massor (!) så nu passar det bra med mys framför brasan och ett glas vin.

Trevlig kväll!

Likes

Comments

Nu har vi flyttat in i huset! Eller tja, vi flyttade in för tre veckor sedan men ni vet ju hur det är. Det finns massor som ska hinnas med så tiden försvinner fort iväg. Har jobbat och fixat med saker i stort sett varje kväll efter jobbet och alla minuter på helgerna. Hur som helst så känns allt jättebra, vi trivs både i huset och området. Det känns redan som hemma! Har också börjat få upp lite inredningsprylar, det tar ju ett tag innan man kommer till det där piffet som jag tycker så mycket om. 

Här är en glimt från vardagsrummet i alla fall (fortfarande med en hög flyttkartonger som skymtar nederst i bild). Jag tänker att jag ska göra ett inlägg per rum när det börjar bli mer klart. Men helst vill jag ju fota i dagsljus vilket är svårt när man jobbar kontorstider. Så de får komma vartefter!

Blå soffa från Mio (så glad att vi valde färg), matta och soffbord IKEA, lampskärmar PR Home.

Likes

Comments

Hur var er helg?

Min bestod av en perfekt mix av lugnt och skönt, träning, umgänge, dans och flyttpackning. Det känns som att vi ligger bra till inför flytten men det blir också mindre och mindre golvyta kvar på grund av alla lådor hehe.. På bilden det enda hörn som fortfarande ser mysig ut. Börjar också känna mig alltmer sentimental, har verkligen TRIVTS så bra här. Ser så mycket fram emot att flytta samtidigt som jag vill bo kvar ett tag till, så knäppt kan ni förstå den känslan?

Likes

Comments

I söndags besökte jag Vallastaden expo, en helt ny stadsdel i Linköping med över 1000 bostäder i blandad arkitektur. Expot pågick i tre veckor men jag önskar att det alltid fanns möjlighet att spana in olika hem och inredningslösningar på det här sättet. Så mycket inspiration och så kul att de har gjort det här i Linköping. Mina favoriter var det som kallades Designradhuset och Drömlägenheten där de visade hur man med flyttbara väggar kunde variera bostaden mellan 2-5 rum.

Det fanns så mycket att se så vi hann nog bara se en bråkdel men här kommer några bilder i alla fall.

Förutom häftig arkitektur har de även byggt in gröna områden och ett fint vattendrag.

Genomgående mycket naturmaterial i inredningen. Fint med knopplister som aldrig tar slut!

Älskar stora speglar!

Den här inredningen gick under namnet "Diva och dekadens". Så underbara material och färger!

Smart att återanvända en gammal dörr och montera den som en skjutdörr!

Likes

Comments