Kom på imorse att jag fyller år idag. Bra framförhållning liksom... Typiskt mig.


Var hos tandläkaren med ett av barnen och precis då ringde läkaren. Samtidigt som jag hade en super aktiv 1 åring att hålla koll på.

En remiss är skickad för en datortomografi. En skiktröntgen på hjärnan alltså.

Jag klarade inte de neurologiska testerna som läkaren gjorde. Dvs reflexer, balans osv.

Minnet är såpass nedsatt att det numera är ett hinder i vardagen.

Sömnen lyser med sin frånvaro. Och tydligen hade jag lågt hb, vilket förklarar den kroniska tröttheten. Frågan är varför det är lågt.


Jag har börjat tappa balansen på vänster sida. Börjar tappa ord och minns inte hur man stavar vissa ord längre. Tex G och J blandar jag ihop, och förstår inte när det skall vara en eller två konsonanter. E och Ä är också svårt samt K och H.

Har tappat tidsuppfattningen så minns inte vilken månad det är eller vilken dag, om det är natt eller dag tex.


Värsta är när jag är ute, med balansen alltså. Eftersom att jag tappar balansen på vänster sida, så viker sig barnvagnen åt höger. Så jag rammar lyktstolpar och husväggar . Hoppas inte folk tror att jag är full eller något 😂


När jag var på läkarbesöket häromdagen , så sa jag till läkaren att jag var orolig över att symtomen är kopplade till samma hjärnhalva. Han skämtade nästan bort det genom att nämna att jag har mycket att göra och många barn osv. Sen efter balanstesterna och sånt, så såg hans ansikte mer allvarligt ut.


Jag glömmer liksom inte "bara" vart jag lägger tex viktiga papper, utan jag glömmer att jag ens har några papper , för att förklara en mild variant. Jag glömmer att äta och glömmer vägen hem osv. Jag glömmer inte saker på en normal stressig nivå.


Jag försöker hela tiden dölja mina symtom så det inte märks utåt. Brukar skämta bort saker eller låtsas vara pigg osv. Så folk tror nog att jag är lite slarvig men i verkligheten är det inte så.


Hoppas jag återfår min energi efter järntabletterna. Och hoppas jag får ett svar på allt detta. Samtidigt som jag är orolig för vad det är.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När vi vaknade imorse, så stod våran ytterdörr vidöppen. Min första tanke var att kolla så att alla barnen är här. Andra tanken var att kolla nycklar och plånbok. Resten bryr jag mig inte om. Stänger dörren och kollar igenom alla rum. Finns inga spår av att någon varit inne i lägenheten. Finns inte heller några spår på eller runt dörren.


Saken är den att jag igår, precis som varje kväll, låser dörren, kontrollerar att den är ordenligt låst och till sist sätter på barnspärren som består av en låskopp med spärr.

Halva barnaskaran sov i mitt sovrum, inklusive bägge hundarna. Jag minns av att jag vaknade till av att ena hunden skällde aggressivt mot min sovrumsdörr. Men det kan dom göra ibland när folk går ute i trappen, så det var inget ovanligt.


Dottern berättar att hon hört ljud vid ytterdörren runt 01-02 tiden. Att hon gått upp och kollat men såg inget. Sen hör hon att någon öppnar dörren, men hon trodde att det var jag.


Dörren har alltså stått öppen hela natten. Isaac sov i eget rum med stängd dörr, och han når inte låset och kan ej öppna barnspärren.


Jag har vidtagit åtgärder så det går inte att öppna den dörren obemärkt mer. Personen som har öppnat dörren, har gjort det med nyckel.

Detta är andra gången dörren är upplåst . Förra veckan stod dörren upplåst när jag kom hem, trots att jag låste innan jag gick. Det var bara att gå in och kolla igenom hela lägenheten.

Det har funnits en hotbild för ett tag sedan och det finns motiv till att man skulle vilja skrämmas.

Likes

Comments

Idag har varit en stressig dag. När jag har tider att passa så faller hela min struktur. Det är som att hjärnan blockeras.


Hade en tid för utvecklingssamtal för ett av barnen. Hann glömma det minst 5 gånger under dagen. Jag tappar tidsuppfattningen och får svårt med orienteringen. Går runt i stan och förstår inte vilken busshållplats som är åt vilket håll. Glömmer att jag köpt en bussbiljett redan.

Jag kom dit iallafall. Men efteråt blev det kaos igen. Jag tänker på allt jag ska hinna göra. Och då händer det som inte får hända. Jag glömmer något som jag absolut inte får glömma.

Blir så ledsen på mig själv.


Sen skulle jag handla i affären, då förstod jag inte hur mycket pengar jag skulle föra över mellan mina konton till kortet.


Någon som vill bli min assistent? 😂 😂

Funderar på hur i hela friden jag ska lösa det här problemet. En kalender fungerar inte, för jag glömmer bort att jag har en. Alarm glömmer jag bort ca 10 sekunder efteråt, klockan kan jag inte uppfatta under stress. Känns som att alla hjälpmedel är förbrukade.


Väl hemma så är det bara att börja med städ o mat. Sen direkt över till att plugga.

Det jag läser kommer jag däremot ihåg. All form av teori sitter som berget.


Annars har det inte hänt något speciellt så. Igår minns jag ingenting av just nu.


Har en feberkänsla i kroppen så måste gå och sova nu.

Likes

Comments

Vi har haft ett otroligt fint väder här på västkusten idag. Sol, varmt och riktigt badväder.

Vi tillbringade dagen utomhus. Halva familjen åkte till skogen och grillade och halva familjen gick till djurkyrkogården uppe vid landbadet.

Efter att ha promenerat hela vägen till och från landbadet, så orkade varken jag eller barnen gå mer. Vi fuskade och köpte mc donalds och tog bussen hem från centrum . Det är lagligt att fuska ibland ;)


Det är Emelinas kanin som är begravd där.


När hela familjen kommit hem så kom min bror och brorsdotter på besök. Och nu till sist så har jag läst de skoluppgifter jag planerade att hinna med.


Igår var jag och Angelo och Isaac hos min farmor och hälsade på. Innan det så var jag i stan och handlade. När vi kom hem så var det städning på schemat och pasta carbonara på matsedeln.

Efter det gick vi till lekplatsen och röjde i 2 timmar och avslutade dagen med att plugga.


Jag har egentligen inte tid till att hinna med allt så intensivt och i den takt jag gör allt. Men ändå sitter jag här och skriver inlägg, när jag faktiskt borde sova. Så dessa inlägg är enbart för er läsare.


Bilder från igår


Likes

Comments

Nicole var nöjd över sina presenter. Det som stod högst på hennes önskelista var barbie och sandlera. Så nu har jag dammsugit upp sandlera i hela lägenheten ;)


Likes

Comments

Idag fyller älskade lilla Nicole 3 år. Helt ofattbart vad tiden rusar iväg!

Minns förlossningen som igår. Hur jag gick där ett helt dygn med vattenavgång. Åkte till max på överby och fick låna sjukhuspersonalens byxor, och skämdes ihjäl haha. Åkte sedan in med sjuktaxi, den största dom kunde hitta tydligen och varje sväng, grop kändes rejält.

Fick veta i efterhand att den stackars chauffören aldrig haft en körning till förlossningen och därmed var nervös haha


Sen kom lilla Nicole med sina 48 cm och 3080 gram och därmed minst i syskonskaran.


Idag blir det kalas. Så jag skall börja städningen strax och slå in alla paket. Sen ut och rasta hundarna.

Idag påbörjar jag en ny kurs och får även veta vilka kurser jag inte behöver läsa om.


Igår var det meningen att vi skulle vara på lekplatsen, men vi gick en långpromenad till emaus istället. Jag, 6 barn och endast sulkyn..

Trodde det skulle bli kaos för de mindre som ibland inte orkar att gå, men det gick galant. Sen åt vi kvällsmat och drack oboy.Bild på födelsedagsbarnet kommer sen. Jag vaknade med urladdat batteri i telefonen imorse. Har tydligen en tendens att dra ur laddaren i sömnen. Och ändå vaknade jag 05.55 utan alarm. Nä nu väntar dammsugaren på mig, uppdaterar sen.

Likes

Comments

5 saker som ni inte visste om mig (iallafall ni som inte känner mig) :


1. Åldersnoja. Jag fyller 30 nästa år!! Det var samma sak när jag skulle fylla 20. Panik. Dom flesta börjar väl få kris vid 40-års åldern. Har alltid haft en rädsla för att åldras.


2. Dödsångest. Och detta hör med stor sannolikhet ihop med ovanstående. Detta tar upp sån stor del av mitt liv att jag börjar bli trött på mig själv snart. Varje dag blir jag påmind om att livet bara är till låns, barnen är bara till låns, inget varar för evigt. (Ja, jag borde nog söka hjälp.)


3. Har så många fobier att jag knappt kan räkna. Och barnen älskar att ta vara på varje sekund haha. Som denna hamstern som nyligen flyttade in. Väntar med spänning på den dagen den rymmer och jag möter den på golvet. Fåglar, hissar, spindlar, ormar ..ja ni hör ju..


4. Svåra problem med närminnet.

Har funderat över om jag någon gång i livet slagit i huvudet eller liknande. Och kom på att det har jag ju gjort. Jag vet att det är något riktigt fel med mitt minne, andra uppfattar mig mer som slarvig. Det är mer illa än det visas utåt men jag försöker dölja det. Jag kan glömma självklara saker som att jag måste äta, jag förstår inte viktiga saker ibland, jag har svårt att tolka vad andra säger och vad dom faktiskt menar, jag känner inte igen människor, jag förstår inte tex när det är min tur i kön utan kan stå och titta på, jag måste memorera saker, datum, namn osv i bilder, om någon frågar om min ålder så minns jag inte utan måste räkna för jag vet ju vilket år jag är född, att handla är mission impossible för jag kommer aldrig hem med rätt saker, jag kan bli ståendes ute och inte förstå vart jag ska någon stans. Men jobbigast är alla oändliga tider jag missar, gång på gång. Jag kan ha 17 alarm som påminnelser, men det tar 2 sekunder så minns jag inte alarmet. Sen kan jag komma på det 108 dagar senare att jag visst missat ett möte. Här har ni en förklaring på Alla miljoner gånger jag inte känner igen er i stan.


5.

Tvätta kläder.

Jag älskar att tvätta kläder, stryka dom och vika. Gärna sortera dom också. Det har en lugnande effekt.

Likes

Comments

Loggade in på bloggen för en annan sak, men upptäckte i statistiken att det finns många besökare som läser bloggen. Blev förvånad då den ändå legat nere ett halvår. Så det gav mig lite motivation till att börja blogga igen.


En uppdatering vore på sin höjd. Det är inte så stora förändringar sen sist. Barnaskaran har inte och kommer inte att utökas ;) Får den frågan lite för ofta faktiskt. Nästan så att man vill svara något ofint tillbaka..

Jag är inte föräldraledig längre,utan läser omvårdnad på distans. Egentligen skall jag läsa heltid dvs 100%, men jag har ett issue med mig själv som gör att jag oftast går "all in" och läser både heltid och övertid deluxe.


Ser fram emot praktiken och hoppas att jag får en plats på akutmottagningen som jag önskar.


I övrigt har det inte hänt något speciellt på det offentliga planet. På det privata har det hänt en del men det har jag valt att hålla utanför bloggen sedan jag startade den. En del är väldigt nyfikna och det är ganska kul när man spårar ip adresser på tex kommentarer, där folk låtsas vara någon annan.

Jag skall skriva ett roligare inlägg så fort jag får tid över. Har lite grejer att göra.

Likes

Comments

Idag har jag storstädat en stor del av dagen. Sedan åt vi tacos till middag.

Förra året när jag var gravid med Isaac så hade jag cravings på lussekatter. Det sitter fortfarande kvar.

Det är saffranet jag tycker om.

Så när affären inte fått in lussekatter ännu så blev det till att baka.

Ska baka så mycket så jag kan frysa in för ett helt år 😂

Sen ska jag försöka plugga lite om barnen tillåter det. Och så ska jag kolla avsnittet av familjen annorlunda. Kul med nya familjer.

Likes

Comments

Idag har vi tagit en lång promenad till djurkyrkogården.

Tände ljus och fixade iordning lite.

Sen gick vi och köpte falafelrullar till lunch.

Till middag blev det tunnskivad kotlett med potatis,sås och sommargrönsaker.

Tindra skall sova över hos min vän och hennes barn. Så hon håller på att klä ut sig inför halloween.

Jag sitter och planerar olika aktiviteter inför veckan men jag har fått idétorka. Tips mottages tacksamt.

Det blir Ponnyridning och eventuellt simhallen. En pysseldag kanske hade varit kul.

Likes

Comments