Nettans tipsar

Hej hej.

Ni missar väl inte alla nya recept utan har väl hängt med mig till Nettans Godsaker ?

Där fortsätter jag att blogga om min viktminskning, hund aktiviteter och massor av nya goda recept!

Kika in vet jag! Klicka HÄR för att komma till bloggen.

Välkomna!!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nettans tipsar

Hej.

Ja så är det! Nu har jag tröttnat på Nouw och allt jäkla strul med nya designen. Har svårt att logga in, det är buggar i systemet och allmänt svårjobbat tycker jag. Så nu har jag bestämt mig för att gå tillbaka till gamla hemsidan! Hoppas Ni är några som hänger med mig dit!

Konceptet är fortfarande det samma och jag uppdaterar så ofta jag bara kan med recept, viktresultat, hundaktiviteter och mycket mer!

Nu håller jag på att flytta med alla inlägg och recept härifrån men det lär ta sin lilla tid då man får göra det manuellt! Inlägg för inlägg. (ännu en nackdel med denna portalen och jag är glad att jag inte har flera 100 inlägg)
Och när det är klart så kommer denna blogg troligtvis att raderas.

Ni hittar mig nu på min gamla adress -->

Välkomna!

Likes

Comments

Dagboken, Recept, Kött & färs

Hej.

Galet vad segt det är att logga in på nouw på kvällarna sedan sista uppdateringen 😡 Har försökt att publicera detta inlägg i flera timmar men det har inte funkat. Funderar starkt på att bojkotta nouw och hitta någon annan portal att blogga på, frågan är bara vilken? Känns jätte trist för jag gillar ju upplägget här för övrigt.

Idag blev det en tidig lunch. Har varit på klubben och tränat Nose work och fordons sök hela eftermiddagen. En riktigt rolig dag med massor av olika sök. Allt från bilar och cyklar till fälgar och annat skrot. Kul också att James går från klarhet till klarhet! Kommer bli en kanonhund på tävlingar. den 28/10 ska vi göra doftprovet sen kan vi anmäla oss på tävling.

Tänkte dela med mig av receptet på fläskfilén vi åt idag. Fick det för några år sedan av min chef på mitt gamla jobb. och det är en perfekt rätt att laga när man inte har tid, den sköter sig själv i ugnen.

Fläskfilé 4 port

1 fläskfilé ca 650g

1½ dl lättsockrad lingonsylt

1 dl kinesisk el japansk soya

2 köttbuljongtärningar

3 dl matlagningsgrädde 15%

Sätt ugnen på 225°.

Skiva fläskfilén och lägg i en smord ugnsfastform.

Bred lingonsylten över köttet.

Häll över sojan. Smula över buljongtärningarna. Häll över grädden.

Grädda i ugn i 35 - 40 minuter. Skydda med folie efter halva tiden.

11 SmartPoint för en port. Lägg till för potatis, ugnsrostade rotfrukter eller ris.

För den som räknar kcal innehåller 1 port 403 kcal.

Likes

Comments

Recept, Pasta & Pizza

Hej hej.

Förlåt för dålig uppdatering sista tiden! Det här med heltids"arbete" på annan ort tar musten ur mig och jag hinner ingenting när jag kommer hem. Har typ levt på matlådor från frysen i flera dagar, både hemgjorda och köpta.

Efter många turer med att bestämma mig för bästa sättet för mig att gå ner i vikt så har jag till slut gått med i viktväktarna online (igen). Lifesum eller viktväktarna same same kan man tycka. Skillnaden är att i viktväktarna är all frukt och grönsaker "gratis" att äta. vilket passar mig bra! Annars registrerar man allt i appen precis som vanligt (i tex Lifesum) Plus att man även har en veckopott man kan unna sig något gott på till helgen tex.

Viktväktarna har ju också färdigmat i frysdisken i affären bla. ifall man inte hinner laga mat. Uträknat och klart, bara att lägga till i appen.

Inte heller behöver man avstå från sånt man gillar vilket är toppen! Så ikväll blev det pizza, hemlagad från grunden.

4 små runda pizzor eller 1 stor.

Deg.

½ pkt jäst

1½ dl ljummet vatten

1 msk olivolja

1½ tsk salt

Ca 4+1 dl vetemjöl

Gör så här!

Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Häll i olja och salt. Använd elvispen med degkrokar och blanda i mjölet lite i taget ca 4 dl, tills degen känns smidig och lossnar ifrån bunken. Låt jäsa i ca 1 timme! Använd resten av mjölet till utbakningen.

Fyllningen.

4 dl krossade tomater med basilika

200 g kokt strimlad skinka

2 dl riven ost max 21% (Ica Basic)

200 g färska champinjoner

1 rödlök

2 tomater

(Ev paprika eller andra grönsaker)

Tillagning.

Dela degen i 4 lika stora delar och kavla ut dem till runda pizzor. Bred på tomatsås, och fyllningen toppa med ½ dl ost på varje VV pizza. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.


Bakar man pizzan enl. detta recept så blir varje pizza 11sp (smartpoints) som är viktväktarnas mått/värde på måltider och matvaror. Räknar man kalorier så blir det 496 kcal för 1 pizza. Komplettera med en sallad om du inte blir mätt.

Likes

Comments

Dagboken

Hej! Jag har inte glömt bort Er, även om det kanske verkar så. Det har varit så sjukt mycket att göra veckan som gått så bloggen har fått hamna åt sidan lite.

Men en kort sammanfattning av veckan är att 1 vecka på rättspsyk är gjord (4v. kvar), blivit stoppad av polisen, tränat Nose work, jobbat helg, haft bilen inlämnad och skrivit lite på tentan och levt på matlådor.

Polisen då?

I torsdags morse på väg till praktiken så såg jag polisen komma från vänster i första rondellen. Jag lyckades komma iväg före dem men fick dem precis bakom mig. Tänkte inte mer på det mer än att jag var lite extra noggrann med att hålla hastigheten (som man gör), de svänger nog av motorvägen tänkte jag för jag hade bestämt mig för att åka andra vägen in mot Örebro. Sagt och gjort, jag svänger av och åker höger. Ser då att polisen följer efter mig och jag svär högt för mig själv för jag har lite bråttom och vill köra på lite.

Jaja när jag åkt någon kilometer eller två på den vägen, fortfarande med polisen bakom mig så slår de på hela paketet med blåljus, rödljus och sirener. Först så tänker jag att de fick ett larm och tänker köra om, Men sedan inser jag att det är mig de vill stoppa. Kör in mot kanten och stannar, varpå den ena polisen kommer upp på min högra sida och kollar in i bilen. Jag vevar ner rutan och säger hej. Då säger han att kollegan kommer på andra sidan. Så jag vevar ner där också och får visa körkort. De frågar ifall det är min bil och om jag vet varför de stoppar mig. Eftersom jag inte kört för fort eller något annat så svarar jag ju naturligtvis nej på den frågan.

- Vi vill bara tala om att du inte har några bakljus 😲 Vi såg i rondellen att du bara har parkeringsljus bak. (Och så fick jag blåsa)

Till saken hör att jag kollade bakljusen kvällen innan då min far sagt att jag bara hade ett fungerande bakljus. Och då lös båda!! Och det var inte heller parkeringsljus för självklart klev jag ur bilen senare på parkeringen och kollade!

Nu kan man ju undra varför de slog på hela arsenalen med blåljus för att stanna mig och påtala att mina bakljus inte fungerade! Min teori är att antingen hade de haft en långtråkig och händelselös natt eller så letade de efter någon annan som gjort något skumt eftersom de kollade in min bil så jäkla noga.

Hur som helst är ljusen fixade nu så nu slipper jag fler adrenalinkickar halv 7 på morgonen.

Nu ska jag ta och fixa lite käk till morgondagens matlåda.

Ha en trevlig kväll.



Likes

Comments

Dagboken

Hej hej.

Just i dag är jag sjukt omotiverad till att äta bra eller att överhuvudtaget laga mat! Det har blivit både snabbnudlar, pommes och nuggets, inte en enda grönsak heller. Har inte ens räknat kalorierna. Men det får väl vara så då just idag då! Tillbaka på banan imorgon igen!
Är ledig från APL platsen idag och satt och pluggade lite på förmiddagen men inte heller det blev det något bevänt med, fick iallafall lite grann gjort innan även det spårade ur och jag hamnade framför tv:n. Satte på en gammal serie, The Following, hur bra som helst.

Trots det dåliga vädret har iallafall kommit ut på min dagliga långpromenad i spåret, hade tur och hann in igen innan regnet kom. Det börjar bli en skön vana att ta rundan i skogen. Både konditionen och tempot börjar bli bättre (foten likaså). Målet är att försöka komma över 10 000 steg / dag. Tyvärr så hinner jag inte med några timmes långa promenader när jag är på APL platsen. Skolan kräver heltid av oss och jag kommer hem sent. Men de dagar jag är ledig och vädret tillåter så kör jag!

Likes

Comments

Rapport

Hej.

I morse var det dags att kolla lite siffror igen. Nu börjar det hända grejer, -0,8 kg blev resultatet denna vecka. Känner mig superglad! Äntligen har vågen krupit ner under 88 kg YES!! Resultat gör ju att man känner sig mycket mer motiverad att fortsätta. (Går ju lite trögt ibland)

Utan att tänka på det så har promenaderna blivit längre också, vädret har ju varit så fint de sista dagarna! Min stegräknare visar att jag gått mer än 11 000 steg varje dag sedan i torsdags. Och då har jag ändå suttit i skolan både torsdag ,fredag. Så det känns bra! Fantastiskt vad lite vackert väder kan göra. Kanske det som gett mig mer energi också.

Idag följde äldsta dottern med på en runda på ca 6 km. Hälsporren protesterar lite men den börjar bli bättre (tack och lov) men jag försöker härda ut. Passerade badplatsen, så vi passade på att låta hunden bada lite, och idag gick det mycket bättre än det gjort tidigare. Inte alls lika feg längre utan idag så lekte han med löven som flöt på vattenytan.

I morgon bitti börjar praktiken, känner mig riktigt laddad. Ska bli skitkul att få se hur man arbetar på rättspsyk. 04,45 ringer klockan 😉 Får hoppas jag orkar upp. Ska bli intressant att se hur många steg det blir på en dag på det jobbet 😁

Likes

Comments

Contains affiliate links Recept, Bullar & Kakor

Hej hej.

Idag har jag verkligen fått massor gjort (klappar mig själv lite på axeln) har inte suttit ner på hela dagen faktiskt, jo när vi åt lunch men inte annars. Har storstädat hela huset och bäddat rent. Tvättmaskinen har gått varm och hunden har fått både träning och långpromenader. Varit och handlat och tankat bilen. Och sist men inte minst så har jag bakat!

Var jag har fått all denna energi ifrån vet i sjutton, det var länge sen jag kände mig så här pigg. Men nu har jag både ont i ryggen och ont i fötterna. Så nu tänker jag dö i soffan resten av kvällen.

Hittade ett par svarta bananer i fruktskålen och tänkte att jag måste göra något med dem, är ju synd att slänga bort! Så jag slängde ihop våran favorit banankaka. Detta recept har jag haft sen tonåren och bakat många, många gånger och den har aldrig misslyckats! Godast blir den om den är lite kladdig i mitten tycker jag.

Banankaka

100 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

2 bananer

2 ägg

3 3/4 dl vetemjöl

1½ tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 dl lättmjölk

Gör så här.

Sätt ugnen på 175 grader, smöra och bröa en sockerkaksform.

Vispa smör och socker pösigt, tillsätt äggen ett i taget och vispa kraftigt. Blanda i de mosade bananerna.

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsockret och rör ner i smeten. Sist så blandar man i mjölken.

Häll upp i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen. 175 grader i ca 45 minuter eller tills kakan känns torr.

Hela kakan innehåller 2822 kcal, dela det med antal bitar som du får ut på kakan för att få reda på värdet för en bit. Tänk på att värdet bara är ett ca värde då bitarna inte väger lika mycket. Ex. på 15 bitar blir det ca 188 kcal / st.

Likes

Comments

Dagboken, Hundsnack

Go'kväll i stugorna!

Sitter i soffan och kollar på film och känner mig halvdöd. Det har gått i ett sen kl 6.00 i morse. Kom hem för ett par timmar sen från brukshund klubben. Idag tränade vi Nose work med jätteroliga gömmor, det var kepsar, kartonger, väskor, rutschkanor och låga och höga inomhus sök mm. Blir lika imponerad varje gång över min hund som är så himla duktig, jobbar målmedvetet och noggrant och inte ett dugg påverkad av andra dofter runt omkring. Vi hade inte tränat sen i juni men han plockade upp doftkällorna på bara några sekunder. Kommer bli en toppen hund på tävlingsbanan tror jag. Om en månad ska vi göra doftprov på Eukalyptus och när vi blir godkända så kan vi göra debut på tävling. De ska bli jätteroligt 😊

Skönt att äntligen komma igång igen med hundträningen, har legat på latsidan hela sommaren. I helgen ska jag försöka preparera och förbereda lite doftgömmor inför kommande träningspass.


Hann inte ta några bilder ikväll, men här är ett par ifrån vår träningshelg i somras. Inte lätt att ta kort på en hund som jobbar i 190 knyck dock! Blir bara suddigt...haha
Ska se om jag kan få någon att filma nästa gång så ni får se hur han jobbar.

Likes

Comments

Måltider, Recept, Kyckling

Hej på Er.

På mitt förra jobb och även nu i skolan så går vi ut och lunchar titt som tätt. Och i Hallsberg finns det inte jättemånga lunchställen att välja på, det är typ pizza, eller Asiatisk mat som finns. Jag ÄLSKAR både pizza och Asiatisk mat, så där har man ju varit och ätit några ggr. Men nu gäller det ju att tänka till innan restaurangbesöket om det är värt alla kcal man stoppar i sig. Bara en pizza innehåller ju runda slängar 1000 kcal så det kanske man vill bespara sig.

Kina/asiatisk mat däremot kan ju vara bra mat om man undviker friterade rätter, jordnötssåser och grytor baserade på kokosmjölk. Väljer man typ biff och bambuskott, grönsaksbaserade woker (heter det så?) och en lite lagom stor portion med ris, så är det helt OK att äta. Dock kan det vara svårt att vet hur mycket kcal man får i sig då det är bökigt att uppskatta portionsstorlek.

Men vill man äta kinamat och ha koll, så är det väldigt enkelt att laga själv och dessutom är det jättebra mat att frysa in i matlådor! Bara att ta med sig till jobbet eller utbildningen 👌

Precis DET har jag gjort idag! Lagat & ätit kyckling med bambuskott och champinjoner och stoppat frysen full med matlådor! Perfekt 😊


5 portioner (246 kcal / port)
1231kcal totalt.

350 g kycklingfilé eller bogfläsk
1 stor burk bambuskott
5 stora champinjoner
1 purjolök i 1-1½ cm bitar
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 msk färsk ingefära
3-4 msk olja
1 msk fisksås
1 msk oystersås
1 msk japansk soja
1 msk pressad citron
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
Sambal oelek för styrka efter smak
2½-3 msk majsstärkelse, vatten

Gör så här.

Skölj grönsakerna och svampen, skiva champinjonerna och dela purjolöken i cm tjocka bitar. Skär gul lök i fina "båtar" klyftor.

Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund.

Slå oljeblandningen i en stekpanna och fräs några sekunder tillsätt kött och champinjoner fräs kort, i med löken.

Tillsätt därefter bambuskott och purjolök, fräs en stund.

Tillsätt vatten, soya hönsbuljong, citron, fisksås och oystersås .

Rör ut majsstärkelse med lite, lite vatten och slå redningen i grytan under omrörning.

Låt småsjuda i ca 3 min. Smaka av med sambal oelek efter smak.

Servera med basmatiris (som du räknar för sig)


Likes

Comments