Igår åkte vi till Boda Borg i Skellefteå. Det som är häftigt med anläggningen är att den är innuti ett berg, alltså en gammal militär anläggning som idag är ett lekimperium. Vi åkte ditt med familjen, så körde dom unga mot äldre ;) haha..

Vi hade en riktigt rolig dag som slutade med god middag på en filippinsk restaurang i centrum. På vägen hem så åkte vi en inlandsväg som resultera till många stopp. Det var sååååå många orrar som spelade för att locka till sig honor. Man hade ju önskat att man hade en kikare i bilen, men gjorde ett tappert försök att filma. Kanske hör man något av deras sång!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det färgstarka besöket under lördagen blev en nyhet på regional nivå i media. Kan ju meddela att mandarinanden har också sätts under gårdagen. Ni hittar artiklarna nedan. Trevlig läsning!

VK: http://www.vk.se/1995025/fargglad-and-pa-besok-i-lanet

SVT: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/fargstarkt-besok-i-vannas

Likes

Comments

Igår under middagen fick vi se något som väckte vår uppmärksamhet. Det var Hans med sin goda platskännedom och kunskap om fågelarter som upptäckte denna fågel. Det visade sig vara en mandarinand, alltså en art som normalt finns i Östasien. Enligt Wikipedia kan man även hitta fågeln i parker i Europa, så vår teori är att den har rymt från någon av dessa parker eller att den har flygit fel. Middagen avslutades med att vi fyra gav oss ut på fågelskådning. Häftigt!!

Likes

Comments

Efter en bastu och god middag hos svärföräldrarna besökte vi närmaste brasa. Nämligen den som ligger sådär 100 meter bort. Trotts relativt folktomt, så var det en god stämning och bra underhållning av Rockin' daddies. Hoppas ni har haft en bra valborg, för det har jag haft!

Likes

Comments

Vaknade till ett snöigt landskap imorse. Kändes väll sådär när man tittade ut genom fönstret. Jag är inställd på vår och allt man kan göra när det blir varmare ute. På bilden kan ni se ett gäng tomatplantor som tappert väntar på utgång. De vill uppleva mer av världen, men tyvärr kommer det nog dröja. Den kalla temperaturen verkar hålla i sig ett tag till.

Ikväll väntar grillning, gott sällskap och kanske en bastu. Ha en fin valborg!

Likes

Comments

Efter vägen mötte vi tre nyfikna och troligtvis lika rädda rådjur. Kvalitén på filmen är inte den bästa, men det viktigaste är ju att försöka förmedla känslan som faktisk inföll sig. I alla fall jag känner mig som ett barn och blir fullt levande när man får syn på ett djur. Helt plötsligt, står dom där! Häftigt :)


Likes

Comments

Nu sitter jag tillsammans med Malte i en röd-blek bil påväg till min pappas hemställe. Genom skog och glesbebbygqt område kommer vi passera utrotningshotade snöhögar, förfallna ladugårdar och en en hel del passionerade bybor. Vi åker genom ett landskap som idag kämpar med sjunkande befolkningsunderlag, men som trotts allt har sitt värde. Speciellt för oss som själva kommer från eller har anknytning till landsbygden.

Idag kommer Malte äntligen få fixa med sitt plan, trotts att det bara har gått en vecka sedan sist. Själv ska jag kolla till min nostalgi-bubbla, men antar att jag kommer vara mycket inomhus, då pappa med syskon ska vårstäda. Istället för att ta bilder från detta vår bleka landskap, bjuder jag hellre på en snabb återblick på de senaste tre dagarna ;)

Onsdag: Dagen bestod av plugg inför tenta i nationalekonomi, men också besök från min faster. Vi åt lunch på caféet och bara snackade om allt möjligt.

Torsdag: Nu var det dag att prestera och vipps så var tentan klar! Jag lämnade salen med ett stor leende, ett par lyckohopp och ringde ett x antal samtal för att berätta hur det gick. På kvällen planterade jag om några av mina växter.

Fredag: Inte får man vila mycket från plugget, utan kursen började direkt. Efter föreläsningen åt jag lunch inne i Umeå och sedan lite shopping. På kvällen såg vi filmen Escape plan som visade sig vara spännande från början till slut.


Likes

Comments

Under de senaste veckorna har jag känt mig sugen på att börja blogga. Jag har kommit på mig själv att jag vill dela med mig av mina tankar, känslor och åsikter. Jag kan inte idag säga exakt vad jag kommer ha för inriktning på bloggen, men att den kommer präglas av mitt liv och den jag är kan jag garantera. Om jag känner mig rätt, så kommer det bli en hel del bilder, djupa reflektioner och intensiva känslor.

Till er som inte vet exakt vem jag är, så heter jag Oscar och bor längst norrlandskusten tillsammans med min sambo. Jag är intresserad av det naturliga, hållbara och äkta i allting jag gör. Det beskriver också ett av mina nuvarande mål som är att leva mer i enlighet med naturen. Jag ska helt enkelt bli bättre på att ta vara på de resurser som faktiskt finns i vår omgivning samt att välja produkter med så få ingredienser som möjligt. Det ger mig både ökad energi och är ett sätt för mig att vara kreativ samt ta kontroll över det jag faktiskt använder. Sedan jag träffade Malte, så har helgerna bestått att många härliga luncher vid en öppen eld, utflykter med skotern och en hel del projekt för att uppnå samhällsförändring. Vi både har höga ambitioner när det väl berör oss, men resultatet blir givetvis varierande ;)

De flesta som har träffat mig i diverse sammanhang skulle nog beskriva mig som en öppen, social och utåtriktad person. Det är delvis sant, men egentligen får jag energi av exakt det motsatta. Det finns alltså sidor som jag inte i vardagen visar eller förut vågat stå för. Jag är en känslomänniska, jordnära, varm, målinriktad och ibland ganska rebellisk person. Under de senaste åren har mycket handlat om att frigöra mig yttre begränsningar för att följa mitt hjärta. Om jag kan hjälpa eller inspirera någon att följa sitt hjärta lite mer, så är jag tacksam för det. Det leder mig till ett av målen med bloggen samt att jag hoppas detta kan bli en plattform för nya samarbeten och bekantskaper.

Håller nästan på att glömma det jag faktiskt lägger ner mycket av min tid på och det är studier. Det finns mycket mer som kan beskriva mig. Det kommer mer!

Likes

Comments