En dag för inte så länge sedan ställde Tobias en fråga till mig. Den var inte så stor och viktigt som en del kanske tror, utan löd såhär: "Orkar du stå ut med mig ett år till?". Min spontana tanke var "inte fan vet jag?" Men med munnen full av mat (han vet verkligen när han ska välja sina tillfällen) och en massa kärlek i hjärtat, så svarade jag självklart ja!

Han hade en idé om att vi skulle välja om 6 restauranger var i Malmö, oberoende av varandra, och sedan ha en dejt varje månad. Super rolig och söt idé och tro det eller ej, vi valde inte en enda restaurang lika! (Vi skrev på separata papper och tror även jag skrev mina ca 2 veckor efter honom, jag var inte lika taggad som honom till en början).

Hur som haver. Igår var det dags för dejt nr 1. Vi tog en restaurang från min lista, Atmosfär. Detta är ett ställe Tobias besökt ett par gånger förut, men aldrig jag.

Klockan 18.30 hade vi ett bord bokat och som de matnördar vi är hade vi redan bestämt vad vi skulle äta. Vi beställde vars en kvartersmeny vilket bestod av 4 olika rätter

Vi startade med att beställa en flaska Nostre Païs (2014) och fick sedan in första rätten som var en getost på fritésallad med betor, valnöt, vanilj och örter. Denna rätt var fantastiskt god, dock är jag en getost junky, men oj vad jag njöt!

Nästa rätt var nog en av de godaste soppor jag ätit. Min absoluta favorit hittills finner ni faktiskt på min nuvarande arbetsplats (Wallmans Cirkusbygningen i Köpenhamn)

Denna soppa hos Atmosfär, gjord på kastanj och svamp kan vara den godaste jag ätit på länge, fastän färgen på soppan inte var så festlig. Alltså är det tur att det faktiskt är smaklökarna som bestämmer.


Sista rätten innan dessert var Oxbringa med morot, äpple och pepparotssås. Denna rätt var den enda som inte imponerade (alls) på mig. Tvärtom. Jag gillade det inte alls, dock vill jag ej beskylla Atmosfär för det, jag kunde bara inte minnas att jag inte gillade Oxbringa, förrän jag fick in den. Detta torra salta kött är inget som faller mig i smaken, dock tyckte Tobias att det var super gott och vi båda älskade all tillbehör! Framförallt moroten.Sista rätten för ikväll var (världens minsta -helt ärligt Pinchos style) Creme Brulee. Detta är en dessert jag ALDRIG gillat, sedan jag var 8 år har detta varit min ångest dessert. Jag har alltså med glädje hellre ätit en torr sockerkaka istället. Men! Atmosfär hade en underbar Creme Brulee. Den var söt och krämig på insidan och sockret på toppen var bränt, men inte till den graden att jag trodde jag själv hade gjort det.


Tobbe tog en konjak och vi båda kaffe innan vi avslutade kvällen. En bra start på vår 12 dates a year.

Likes

Comments


Fick äntligen upp det nya i köket och allt som fattas nu är en köksbänk/sideboard istället för vårt barbord vi har för tillfället. Vi äter ändå aldrig i köket, därför blir det bättre med en möbel med förvaring.

Likes

Comments

Så tog det bara 2 månader innan jag tröttnade rejält på köket.. Och när Systrarna Grene släppte sin nya kollektion förra veckan (som alla verkade gå bananas över) tvingade jag iväg sambon att köpa en hylla så fort de öppnade. Han lyckades få tag i den sista som tur var, jag själv hade inte möjlighet att gå dit pga skola så jag blev superglad! Så nu är det dags att göra om lite och här bjuder jag på en före-bild.

ett väldigt trist kök

Likes

Comments


Igår var jag och ett helt gäng kolleger på Malmö Opera och såg genrepet för musikalen Kinky Boots. Jag tyckte att den var jätte bra, bra musik och inte långdragen som vissa musikaler tenderar att bli. Andreas Weises röst dessutom, wow vad han kan sjunga! Och alla män och småpojkar som dansade runt i högklackade skor, I salute you!

Likes

Comments

Min favoritdel i lägenheten är definitivt våra hyllor. den översta är fylld med saker som värmer hjärtat lite extra.. bla. en inramad teckning jag fått utav bästa vännens son, böcker om film och teater som jag ärvt utav mina farföräldrar och souvenirer jag plockat på mig runt om i världen.

Det stör mig lite att jag inte började samla tidigare, men nu har det blivit en grej för mig att köpa hem något från varje plats jag besöker. Senaste tillskotten är en tjur i mosaik som jag köpte i somras när jag besökte Barcelona, samt en liten vespa från Rom som vi besökte förra veckan ♡

Likes

Comments


Vi fick i förra veckan ärva denna fantastiska kristallkrona utav min farmor. Det bästa av allt med den, är att den är helt unik! Min farmors bror (som var lamptillverkare) har tillverkat den själv någon gång på 40-50 talet, med äkta kristaller och mässing, så det finns inte en enda likadan i hela världen. Jag tycker den passar så bra in här med vårt höga tak och stuckaturer.

Likes

Comments