Vi bestämde med mamma och syster att starta neråt en dag tidigare än tänkt. Tyvärr startade vi så sent att mamma och jag inte hinner i tid till tåget hem så det blir en natt hos syster och lite shopping imorgon innan jag äntligen får träffa Smaldo <3 igen. Strunta i pappa och brorsan 😂

Blev kotipizza för att fylla våra magar så att vi inte behöver stanna så mycket på vägen för att äta. Ska bli så skönt att få vara hemma en vecka på höstlov!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Varit ut och gå runt hela stan och lite utanför de senaste dagarna. Igår gick vi omkring i stan och vi var in via skolan så att jag skulle kunna visa mamma och syster var jag spenderar mina dagar. Till mat blev det kinamat och efter det en lång kvällspromenad.

Idag blev det lite shopping och lunch på subway och nu på kvällen har vi haft vin- och tortillakväll.

Likes

Comments

Mamma ringde precis och sa att hon och syster nu är i stan och att dom skulle fara via butiken innan de kommer till mig. Var tal om att vi kanske skulle äta lite Korv Görans ännu ikväll.

Gårdagen bestod av städning av min lilla lägenhet så att mamma inte skulle behöva bli helt besviken på mig 😂😂. Tog också en kvällspromenad runt i stan och lyckades hitta till systers gamla kvarter hon bodde i när hon studerade här. Tappade nästan bort mig innan jag sen råkade ramla in på samma gata som min skola ligger, så jag hittade hem därifrån.

Idag har jag skrivit ett arbete vilket aldrig är kul, men jag klarade av att få det klart ganska fort fast jag just inte hade något att säga. Såg färdigt Desperate Housewives och sedan bakade jag en Key Lime paj. Jätte länge sedan jag bakade senast och resultatet blev rätt så bra. Eller det kan jag ju inte säga ännu eftersom jag inte har smakat på den. Kan vara att den är rena rama giftet 😂😂 Hoppas inte.

Likes

Comments

Det är helt sjukt hur dagarna flyger iväg! Det känns som om det var igår som jag var hemma och hälsade på, men det var ju redan flera veckor sen. Dessutom kommer jag att åka hem igen någon dag under den kommande veckan. Får ju höstlov på onsdag och då kommer mamma och syster upp och hälsar på. Sedan åker jag med ner och sparar på så sätt tågpengar 😂 Fattig studerande.

Förra onsdagen var jag på min första stitz. De va riktigt roligt men inte lika kul dagen efter såklart 😂 så det blev pizza till mat den dagen.

Annars har jag jobbat med lite skolarbete, har bl.a. föredrag nu på tisdag. Usch. Sedan borde jag börja skaffa lite böcker eftersom första tenten börjar närma sig. Det är helt sjukt!

När jag borde jobba med mitt föredrag så hittar jag massor som distraherar mig!

Likes

Comments

Man märker att hösten absolut är här. Den årliga höstdepressionen börjar nämligen göra sig påmind 😂. Märktes speciellt bra i morse när jag inte alls ville stiga upp, dessutom var det igår blåsigt, mörkt och regnigt hela dagen.

Annars har jag inte fått så mycket gjort sen jag kom tillbaka, har mest nördat TV-serier 😂

Idag tänkte jag att jag borde laga någon form av mat så jag hittade ett recept i min Nalle Puh kokbok (som jag fick när jag var liten😂). Ja hade de flesta ingredienserna hemma så därför fick det bli denna rätt denhär gången. Ostpudding hette det visst. Lite suspekt verkade det nog men riktigt gott var det.

Likes

Comments

Den långa helgen bara flög iväg och nu sitter jag igen på tåget påväg norrut.

Fick nog en del uträttat när jag var hemma bl.a. fixat praktikplats på mitt gamla dagis 👍🏻 vilket betyder att jag kommer att få vara hemma halva november!!!

Nu kommer jag att spendera 3 veckor i norr (med 3 skoldagar per vecka) innan jag får komma ner igen. Troligtvis kommer syster (och eventuellt mamma) och hälsar på under höstlovets första dagar innan jag sen åker med ner och får spendera en vecka hemma!

Likes

Comments

Var hemma igår ungefär kl. 22 och var väldigt trött efter att ha åkt tåg i många timmar. Lite skvaller fick jag bytt med mamma och pappa innan jag släpade ner mig till mitt kära rum och typ dog av utmattning.

Steg upp lite före halv 11 och efter det bar det av in till stan med syster på lite spontan shopping i vår enormt stora stad. Sarkasmen flödar. Blev inget fynd för min del men det var trevligt att umgås lite med syster när vi båda råkar vara hemma samtidigt 😄

Fick äntligen äta pappas goda mat igen!! Absolut en av de sakerna jag saknar mest där långt borta.

Efter maten bar det av mot Hangö och Finlands sydligaste spets (på fastlandet). Det var en lång härlig promenad fast det var lite blåsigt på vissa ställen 😂.

Imorgon blir det att fira mamma och pappa som har varit gifta i 34 år!


Likes

Comments

Nu börjar det märkas att skolan har börjat på allvar. Många inlämningsuppgifter som ska göras och långa texter som ska läsas och analyseras. Usch. Men nu blir det paus i arbetet när jag får åka HEM i 4 dar 😍
Lite synd är det att jag precis missar marknaden hemma men int gör det så mycket egentligen.

Nu ska jag städa lite så att lägenheten inte ruttnar medan jag är borta 😂

Likes

Comments

Idag är det 9 år sedan min kära farfar gick bort. 9 år sedan det hemska samtalet kom och jag insåg att jag aldrig mer skulle få träffa min farfar.

Min farfar som stekte världens bästa plättar. Min farfar som hjälpte mig att bygga värdens bästa koja varje gång jag sov övernatt. Min farfar som var så cool och körde moped nästan in i det sista. Min farfar som hade världens bästa äppelträd och ärtodling. Min farfar som gick med mig till lekparken. Min farfar som alltid hade Jaffa hemma. Min farfar som alltid var så pigg och som skrattade ofta. Min farfar som krigade för Finland och kom hem levande. Min farfar som krigade med cancer...

Vila i frid Farfar ❤️

Likes

Comments

Har precis haft fyra dagar ledigt och jag har inte gjort så mycket. Har kollat på Teen Wolf hela helgen och lite promenerat runt i kvarteret. Igår nådde jag nog toppen av min lathet. Låg i sängen och kollade på TW några timmar innan jag orkade flytta över till soffan för att fortsätta kolla 😂 hade pyamas på hela dagen och orkade inte borsta håret förrän ja hade duschat på kvällen 😂 Det är så man agerar vuxen.

Började kl. 10 idag och lyssnade på lite info. Trodde att det skulle vara något viktigt men det var typ sånt som vi redan visste om. Sen skulle vi göra något i datasalen så klassen delades upp. Satt och var lite frustrerad över att hamna vänta i 45min innan det skulle vara vår tur. En timme hamnade vi vänta innan vi fick reda på att det var något fel med nätverket eller något sånt så vi hade väntat helt i onödan. Inte för att jag skulle göra så mycket mer hemma än vad jag gjorde i skolan 😂.

Kom hem lite efter halv 12 och bestämde sen att fara och handla lite mat. Har för första gången faktiskt lagat mat i lägenheten (har annars bara kokat makaroner och stekt köttbullar etc.). Hade igår kollat igenom några recept och bestämt mig för att laga skinkmuffins. Inte direkt mat men det var något iallafall. Och gott var det!

Nu blir det igen två dagar ledigt så denhär dagen kändes verkligen helt onödig speciellt nu när vi endas hade 30min lektion. Skulle jag ha vetat dethär tidigare skulle jag nästan ha åkt hem förra torsdagen och stannat till onsdag. Nå det kan ju inte hjälpas och så är jag ju ändå påväg hen nu på fredag 😍. Biljetterna är bokade och snart kan man börja räkna timmarna tills jag får träffa Smaldo 😍 och alla andra också förstås.

Nu ska jag se om jag får något skolarbete gjort och senare ska jag börja se på Desperate Housewives 😂 började se på säsong 1 för ganska länge sedan så jag måste fundera på om jag börjar om helt från början 😂

Förutom att jag får åka hem så är denna vecka också bra för att en massa tv serier kör igång (The Big Bang Theory, Modern Family, Grey's Anatomy, How to Get Away with Murder och Once Upon a Time)

Likes

Comments