eller sand överallt - HIMLA HÄRLIGT - man vänjer sig-så SKÖN KÄNSLA att äntligen få uppleva bilden man haft inom sig i flera månader...

En härlig första dag med strandliv och nya upplevelser för oss alla på olika sätt.
Varmt vatten, det var bara att springa i , inte en kvart som det tar hemma o inge kramp i benen...
Dock känns det lite olustigt när det står ett gäng kineser och fotar oss-kommer vi hamna i deras familjealbum nu?

Efter en natt med regn i massor och åska tog vi efter frukost en promenad genom byn i fuktig hetta eller hur man ska beskriva det. (Vädret är lite instabilt pga två orkaner som rör sig i Hongkong o Vietnam.)
Vi passerade bl a ett inhägnat område där det varnades för apor. Vi såg inga trots att Noah ivrigt spanade. Inte fanns det typ barnmat på de sk matbutikerna heller...gröt o välling har vi men nu blir det intro för oss alla att äta "ris"
Kvällens middag klart bästa maten hittills- grillspett, padthai- fruktjuice melon MUMS , sen var lilla gubben helt slut.

Torsdag, tog vi taxi (vi åkte på flaket på liten lastbil med kapell) till grannbyn med småttingarna i vagnarna, Klunprao. Besökte templet. Vi kom inte in i någon byggnad- lite besviken blev jag, men eftersom kungen är död råder landssorg här i Thailand, kanske därför.
På andra sidan gatan hamnade vi på ett matställe-både vi o katten blev mätta o belåtna!
Det är som det är att ha småbarn och speciellt tvillingar... Thailändare är väldigt barnkära och vill gärna peka o fråga o känna...på Ellie o Liam. Hm!
Inne i en butik hittade Andrés dagens höjdare - munskydd! Ha Haaa Noah tyckte han blev en doktor.
På kvällen badade vi i poolen. Den är på hotellets tak.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Äntligen på Arlanda med all packning och barn. Allt tar tid när många händer vill hjälpa ( små). Snabbfika innan vi tog oss till gate 18 blev långlunch på Skycitys golv. Noahs juice lyckades Ellie stödja sig på o hej vad blött o kladdigt det blev - i samma veva som jag höll på med Liam på golvet (blöjbyte) Lite kaos och folk satt o glodde- kände mig
lätt stressad innan jag fick tag i Ellies ben o kunde dra henne närmare. Andrés var o hämtade kaffe...Noah stod på bänken o såg hur hans juice droppade o rann ut. Väl i rätt gate fick ungarna krypa och hoppa av sig - Andrés passade på att skynda på toa innan vi skulle boarda- vi gick på sist. Det är jag ju van vid att göra - ha ha. Alla på gott humör o spända inför lång resa.

Vi hittade våra platser direkt innanför "dörren" i flygplanet. Vi satt på platser bakom varandra med varsin 1-åring i knät, Noah bredvid. Tänk att det finns folk som är ding-dong i huvudet, nu ska vi inte fokusera på det tråkiga (surgubben fick flytta på sig) utan alla hjälpsamma. Vi var inte ensamma ska ni veta med småbarn. En familj bredvid i mittgången gjorde det bra som hade fem barn med sig varav två små. Det fanns tv-skärm till varje säte att roa sig med. En del roade sig med att jag inte fattade att den användes till allt förutom att gå på toa kändes det som. Se på film, spela, frågesporter, info om flygresan samt ändra belysningen, kalla på personal(gjorde jag ibland...) och betala med kort om man köpt mat.

Likes

Comments

Äntligen är vi framme- dörrarna öppnas och vi möts av en varm o fuktig luft. Vi är nu i Thai-tid ca 6.30 (hemma ca 01.00) Elllie o jag leker med Noah o Liam medan Andrés letar efter taximannen som ska köra oss till Ko Chang.

Supertaximannen var på plats och vi lastade in alla kilo packning. Dock lite svettigt blöjbyte på trottoaren innan vi klev ombord. Helsike vad fuktigt - svetten rann... När alla var på plats kändes det lite overkligt- som vi väntat o längtat efter denna resa- nu rullar vi :-)

Färden med färjan tog bara 20min men så trötta vi var. Andrés köpte all möjlig dryck för att vi inte skulle somna. Snygg taxi - orange o cool.
Vi hann bara ca 300 m så i en kurva satt det 3 apor på sidan av vägen. Andrés hade innan berättat för Noah att det finns apor dit vi ska och när de ser barn brukar de kasta skit på barnen. Jag såg hur Noahs ögon blev som tefat då han såg aporna- det var nog mycket som for genom hans huvud. Sen skrattade han gott. Framme på hotellet....30 mil o 6timmar senare.
Obs tidigare inägg vi åkte 16/10 landade 17/10.

Likes

Comments

Nu har jag (Klara) och Johan precis släppt av dem på flygplatsen. Jag gör ett inlägg åt dem så ni vet att de tagit sig iväg, haha. ;-)

Det har gått bra i morse men det var lite kaos på flygplatsen innan det klev ombord, lite övervikt på någon väska, barn som kröp iväg vid säkerhetskontrollen, kraschad glas-barnmatsburk och final call (dvs, sista utropet för att få stiga ombord på planet). Men, det är sånt som hör till när man reser. :-)

Som tur är har de god tid på sig på Arlanda innan nästa plan går.

Vi hann i alla fall sjunga för de små ettåringarna idag, tänk att det redan gått ett år.

  • 128 readers

Likes

Comments

​Noah brukar hålla om Ellie när det är sovdags. Så mysigt!

Nu sitter vi här kvällen innan med väskorna packade och har ätit en god älggryta med mumsigt rödvin från Italien (från vingården Klara nyss besökte). Ljusen är tända på bordet, det är tyst och barnen sover. Vi myser med Klara och Johan försöker lära oss denna blogg, ha ha.

Det plingade nyss i mobilen och det är tydligen en ny avgångstid från Ösd-Arlanda, 9:30 istället för 8:15. Hoppas det går bra så vi kommer med planet till Thailand kl 14:40.

I morgon är det Ellie och Liams ett-årsdag. Vi firade dem idag, Ola och Lisbeth var här på fika, ballonger i taket och god tårta. Noah lekte för första gången hemma hos en kompis, Hannes. :-) Syrran Saga var här och lekte med tvillingarna.

Likes

Comments