1,2,3 från prommis me Maria 4,5 idag 6, igår när jag planterade 4 sorters blommor i krukor samt sallad morot och vallmo i rabatt

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Åh gick genom city och storgrät nyss även fast Erika sa att jag ej skulle slösa en tår men gråter över två killar samtidigt lol elr fler(..?) Sitter nu påväg hem från en skiva där jag blev dissad av en kille jag spanat in i två år vilket ändå gjorde mig snopen men är ledsen över en grej jag fick reda på också. Sitter nu på nattbuss 192 hem, det är bara jag, chauffören och en tjackis på den. Chauffören vet ej ens hur han ska åka och frågade mig men jag sa att jag ej heller visste, alllt jag visste var att jag skulle till hökmossen och lite längre. Funderar på om jag ska fråga honom om han kan skjutsa mig hem.

​Tar av mig mina örhängen för de skaver så medan jag har mina hörlurar på men det är ingenting mot smärtan inombords :-( så klyschigt det låter men det är sant 

​i love his hat i love his pants i'd love him better if he wanted to dance 

​Känner att ni kanske ska se denna sida av mig också även fast det var en månad sen jag grät jämfört med mycket oftare förr. :-S

Likes

Comments

Sitter nyduschad och tinar på balkongen, känns overkligt att det är den 1:a maj. :-) I övermorgon är fan min studentskiva, vi ska ha med spiontema och skönt nog behöver jag inte köpa något till utstyrseln men blev inkvoterad till nomineringsgruppen så stressar sönder även om jag tycker om att rimma. Gud solen steker verkligen och det känns överdrivet vårigt, en fet geting flög nyss in i mig. Ett självklart vårtecken är när en av våra grannar tar av sig tröjan. Han spenderar stor del av sin fritid på sommarhalvåret med att steka i en solstol, kolla på TV:n (helst fotbollsmatcher) han ställer i fönstret vänd utåt och röka cigg. På tomten bredvid hoppar grannkidsen studsmatta i bikini, lite väl häftigt kanske tycker jag men haha.

Om jag ska fortsätta på granntemat så har vi några sjuka grannar tvärsöver gatan vars vår började långt före idag, eller inte sjuka på ett dåligt sätt utan mer på ett beundransvärt för de lägger sjuka mängder tid på deras trädgård. De är KONSTANT ute i den och för ofta kollar jag ut genom köksfönstret och känner mig dålig medan jag brer en macka och har spenderat hela dagen inomhus.. De är förtidspensionärer (som alltså får månadslöner av företaget ändå!! hur lyckas man) och övervintrar i Portugal så kanske inte kan jämföra mig heller men men. (andra stycket jag avslutar med men nu)

​Och det leder mig in på funderingar om vad jag ska plantera i år.. Solrosor är givet, det är lite min grej haha har en jättestor blå kruka jag planterar dem i. Utöver dem funderar jag på att ha som ett litet grönsaksland i en pallkrage vi har i änden av rabatten. Gärna ärtor de är ju goa, lite sallad o lite persilja typ. Men skulle gärna vilja så några blommor också. En bransch jag alldeles nyss fick reda på fanns var online-shoppar för fröer haha! Ska nog klicka hem några.

Har försökt omfamna och ta till vara på våren i år även fast det har varit liite knepigt med det rätt så äckliga vädret I M O. Är så glad, har ju tjatat om att jag längtar efter att löven slår ut i flera månader nu och nu är det inte långt kvar alls!!! Heja alla söta knoppar. Var i Älvsjöskogen och kollade in grodparningen för några veckor sedan, haha kanske låter äckligt men de coolt för det är så många grodor som samlas. Annars bor de nere i Långsjön så de som vallfärdar till och från skogen och på resan finns många faror som stora trafikerade vägar där jättemånga grodor blir överkörda :'( Så det finns en förening i Älvsjö som heter Rädda Älvsjös Grodor som går med hinkar o samlar upp dem och hjälper dem till säkra marker sååå gulligt tycker jag.

Likes

Comments

Och vågorna krålade
Och jag vada in i natten
Gissa vad jag hittade, längs vattnet

En blåval som härjade runt stränder, han sa
Han kände mig
Han sa jag har sett dig när du vandrar
Varje kväll du tänker högt och viftar armar

Den sa
Ja är en blåval
Jag kan ta dig härifrån
Från din öde ö
Från dina papper och pennor
Du är en förlorare

Men
Du kan gömmas i min mun
En människa är inte tung
Att bära på

Jag sa
Om du äter upp mig
ska jag hämta mina bröder
Och jag ska tjalala
tjalla ifrån döden
Och jag ska skriva brev
Till dina närmaste och bästa
Och säga att du lurar folk
Som emellanåt är ledsna

:)

Likes

Comments

Såå länge har jag skjutit upp att sätta in min hormonspiral. Jag bestämde mig för att jag ville ha hormoner som verkade lokalt och ville inte ha dem farandes genom hela kroppen och då var hormonspiral det bästa alternativet.... Så igår klockan 13 var dags och jag hade varit nervös i flera dagar innan, för att inte tala om kvällen innan. Sedan på morgonen tog jag även fel på tiden och trodde det var en timme före utsatt tid det var så jag stressade sjukt, åt ingen frukost och skrek på pappa för att sedan inne i stan fatta att jag hade 50 minuter över att döda, 50 minuter att verkliga stressa upp mig..

Har aldrig varit på en gynekologundersökning själv utan bara hört alla andras rädslor och dåliga erfarenheter men Martyna rekommenderade tjejen jag hade bokat som _den bästa_. Hon hade satt in fyra spiraler bara tidigare samma dag så hon var väldigt erfaren och jag kände mig jättetrygg. Hade med en bok att läsa, haha det måste sett så kul ut tänker jag.

I alla fall gick det piss för att liksom väl inne i livmodern var det nån jävla klaff som vägrade flytta på sig. Hade blivit uppskrämd att det är när de ska ta sig in i livmodern det är som värst, men det behövde jag uppleva tre gånger om när hon försökte. Tillslut avbröt hon och sa att hon inte vågade ta i hårdare för hon var rädd att jag skulle gå sönder :-( Fick istället en tid två veckor senare med nån jävla professor Anton som måste köra ultraljud medan. Vet inte vad som kom över mig men fick mens samma dag så var jättehormonell så började gråta för jag var så besviken och satt sedan i en port och böla. :-( Nu vet jag i alla fall att det inte alls var farligt.

På kvällen skulle jag egentligen gå på bio med råttan men han mådde illa. Vi skulle se Picassos äventyr som visades på Cinemateket speciellt i och med Gösta Ekmans bortgång :( Längre bak i bloggen länkade jag ett av mina favoritklipp från en favoritfilm, den heter Morrhår & Ärtor. I den filmen är Gösta Ekman, Lena Nyman och Magdalena Krook med och de var även med i PIcassos äventyr så hade höga förväntningar. Vidare berättade även mamma att den filmen tydligen är som en slags kult-film i Ungern??? När hon hon var där senast så var det "Picassos äventyr" några tänkte på direkt när de sa att de var från Sverige.

Filmen var hur som UNDERBAR. Glömde säga att jag gick själv trots det att råttan inte kom, men ville inte missa den. Den är typ en stumfilm, det är inga dialoger förutom skämt-spanska och förutom en berättarröst som kommer in var tionde år i hans liv ungefär. Det var så många detaljer jag gillade och åh vet ej ens vad jag ska säga blev helt tagen. Är inte så mycket för filmer faktiskt.. tycker de flesta är för långa. Speciellt när man ser dem på bio. Ska skriva ett till inlägg om mina crushes från filmen för det här är redan alldeles för långtradigt haha. 

Likes

Comments

Snubblade nyss över en låt som genast för tankarna till i somras när vi var i norra Italien ett tag. En av de första dagarna bilade vi ifrån Bergamo till Ispra där mamma pappa och Gustav bodde ett tag innan jag föddes. Där fanns en sjö som heter Maggiore som såg så inbjudande ut att jag och min syster hoppade i och simmade. För 20 år sedan när de hade varit här senast var det för giftigt och förorenat i sjön för att någon skulle kunna bada men nu hade det rustat upp den. Kommer tydligt ihåg när mamma sa att hon aldrig gissat att hon tjugo år senare skulle se två döttrar guppa i lago Maggiore. Fanny simmade sen ut så långt att badvakten visslade tillbaks henne.

Efter det så gick vi mot linbanan som tog en tusen meter upp på berget Laveno. Där stod vi andäktigt och kollade på den böljande utsikten där kulle efter kulle avlöste varandra medan de bleknade ju längre bort man såg och till slut späddes ut i horisonten. Det fanns ett litet café där uppe som hade radion på hög volym så att det läckte ut över hela utkiksplatsen. Radion spelade "If I can't have you" av Yvonne Elliman och det kändes verkligen som soundtracket. ☁️

Linbanans korgar rymde två åt gången och man var tvungen att hoppa på i farten vilket fick italienarna att skratta åt de fjuttiga ljud jag gav ifrån mig som vanligt.. På vägen ned hade i alla fall låten satt sig som fan på både min och Fannys hjärna och i och med att det var så långt emellan korgarna och vi inte mötte någon som var på väg upp kunde jag och Fanny skriksjunga låten i frånvaro av 3G:n och lyssnande öron haha det var så nice.

Månader passerade och det störde oss något så fruktansvärt att vi inte kom ihåg vilken låt det var vi hade haft så kul till, det enda vi hade att gå på var att den var asbra! Som tur hittade jag den under hösten och lyssnar nu då och då när jag har lust med en flashback xP Har tyvärr endast den här bilden, min familj har några men orkar inte få tag i dem.

​Får visa hur det såg ut där nere med en jävla bild från google

Likes

Comments

Sitter på pendeln och började för tre minuter sen. Liksom pendeln rullar livet på... bara sju veckor kvar av skolan, jag lägger ned rätt mycket tid på den nu men det känns ju befogat. Imorse när jag kom ned till köket såg jag att jag hade fått svar från en 90-årig gubbe på min gata som heter Stig. Pappa berättade att han bott i Älvsjö sedan 30-talet och alltså sett den urbanisering som Älvsjö undergått.

Mitt hus är är tillsammans med grannhuset ett av de äldsta husen i området och byggdes förmodligen som bostäder till de som arbetade på Långbro sjukhus. Det var ett psykiatriskt sjukhus som bl a Hermann Göring behandlades på under en tid då han hade en svensk fru. Sedan 1997 är sjukhuset nedlagd i och med psykiatrireformen i Sverige och numer är husen fina lägenheter.

Har flera minnen därifrån, hade en stallkompis förut som bodde i Stora Kvinns, kvinnopsyket. Det ryktas mycket om hur det spökar där och vi sprang på vinden och var i källaren. Där nere finns det fortfarande vagnspår i golvet och till och med en vagn, i stil med de som finns i gruvor. I höstas höll jag på o träffa jag en kille som hade replokal i källaren på Stora Mans så jag hängde där en del. På vägen till allra längst in där replokalen var finns massa dörrar och små krypin, pannrum och så vidare. Läskigt med spännande att krypa in :S

I ALLA FALL så var det en stor äng som kantades av en sjö framför mitt hus och en skog bakom huset för länge länge sedan. Jag är väldigt nyfiken på hur området såg ut och pappa berättade att Stig hade åkt skridskor på sjön som nu är den stora Älvsjövägen, så jag skrev en lapp igår och la i hans brevlåda och imorse fick jag alltså svar. Han ville "gärna stå till tjänst med uppgifter om hans leverne i Älvsjö". Så det blir kul, ska kanske träffa på söndag.

Likes

Comments

Usch sitter i skolan och får inte lämna den :-( Åkte in för en lektion jag trodde jag hade klockan två men stannade sedan kvar när det visade sig att jag varit ledig idag.. Mamma ringde för 40 minuter sedan och frågade om jag var ok och berättade. Det blev verkligen som en epidemi i skolan, ALLAS mobiler ringde och alla ba "ja jag är ok hurså?" eller "oj, pappa ringer". tar mig nog hemåt om några timmar men är fan ganska hungrig (edit här visste jag ej hur illa det var)

update: de har ställt ut fika och någon gråter :( hör en helikopter cirkulera utanför

update update: gick hem från skolan på 2h15min gick ändå bra

Likes

Comments

​Lil baby fyller 10 idag! x) Vi köpte henne och Sally för 6 år sedan då de var innekatter förut ;O

Likes

Comments