Såå länge har jag skjutit upp att sätta in min hormonspiral. Jag bestämde mig sedan för att jag ville ha hormoner som verkade lokalt och ville inte ha dem farandes genom hela kroppen och då var hormonspiral det bästa alternativet.... Så igår klockan 13 var dags och jag hade varit nervös i flera dagar innan, för att inte tala om kvällen innan. Sedan på morgonen tog jag även fel på tiden och trodde det var en timme före utsatt tid det var så jag stressade sjukt, åt ingen frukost och skrek på pappa för att sedan inne i stan fatta att jag hade 50 minuter över att döda, 50 minuter att verkliga stressa upp mig..

Har aldrig varit på en gynekologundersökning själv utan bara hört alla andras rädslor och dåliga erfarenheter men Martyna rekommenderade tjejen jag hade bokat som _den bästa_. Hon hade satt in fyra spiraler bara tidigare samma dag så hon var väldigt erfaren och jag kände mig jättetrygg. Hade med en bok att läsa, haha det måste sett så kul ut tänker jag.

I alla fall gick det piss för att liksom väl inne i livmodern var det nån jävla klaff som vägrade flytta på sig. Hade blivit uppskrämd att det är när de ska ta sig in i livmodern det är som värst, men det behövde jag uppleva tre gånger om när hon försökte. Tillslut avbröt hon och sa att hon inte vågade ta i hårdare för hon var rädd att jag skulle gå sönder :-( Fick istället en tid två veckor senare med nån jävla professor Anton som måste köra ultraljud medan. Vet inte vad som kom över mig men fick mens samma dag så var jättehormonell så började gråta för jag var så besviken och satt sedan i en port och böla. :-( Nu vet jag i alla fall att det inte alls var farligt.

På kvällen skulle jag egentligen gå på bio med råttan men han mådde illa. Vi skulle se Picassos äventyr som visades på Cinemateket speciellt i och med Gösta Ekmans bortgång :( Längre bak i bloggen länkade jag ett av mina favoritklipp från en favoritfilm, den heter Morrhår & Ärtor. I den filmen är Gösta Ekman, Lena Nyman och Magdalena Krook med och de var även med i PIcassos äventyr så hade höga förväntningar. Vidare berättade även mamma att den filmen tydligen är som en slags kult-film i Ungern??? När hon hon var där senast så var det "Picassos äventyr" några tänkte på direkt när de sa att de var från Sverige.

Filmen var hur som UNDERBAR. Glömde säga att jag gick själv trots det att råttan inte kom, men ville inte missa den. Den är typ en stumfilm, det är inga dialoger förutom skämt-spanska och förutom en berättarröst som kommer in var tionde år i hans liv ungefär. Det var så många detaljer jag gillade och åh vet ej ens vad jag ska säga blev helt tagen. Är inte så mycket för filmer faktiskt.. tycker de flesta är för långa. Speciellt när man ser dem på bio. Ska skriva ett till inlägg om mina crushes från filmen för det här är redan alldeles för långtradigt haha. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Snubblade nyss över en låt som genast för tankarna till i somras när vi var i norra Italien ett tag. En av de första dagarna bilade vi ifrån Bergamo till Ispra där mamma pappa och Gustav bodde ett tag innan jag föddes. Där fanns en sjö som heter Maggiore som såg så inbjudande ut att jag och min syster hoppade i och simmade. För 20 år sedan när de hade varit här senast var det för giftigt och förorenat i sjön för att någon skulle kunna bada men nu hade det rustat upp den. Kommer tydligt ihåg när mamma sa att hon aldrig gissat att hon tjugo år senare skulle se två döttrar guppa i lago Maggiore. Fanny simmade sen ut så långt att badvakten visslade tillbaks henne.

Efter det så gick vi mot linbanan som tog en tusen meter upp på berget Laveno. Där stod vi andäktigt och kollade på den böljande utsikten där kulle efter kulle avlöste varandra medan de bleknade ju längre bort man såg och till slut späddes ut i horisonten. Det fanns ett litet café där uppe som hade radion på hög volym så att det läckte ut över hela utkiksplatsen. Radion spelade "If I can't have you" av Yvonne Elliman och det kändes verkligen som soundtracket. ☁️

Linbanans korgar rymde två åt gången och man var tvungen att hoppa på i farten vilket fick italienarna att skratta åt de fjuttiga ljud jag gav ifrån mig som vanligt.. På vägen ned hade i alla fall låten satt sig som fan på både min och Fannys hjärna och i och med att det var så långt emellan korgarna och vi inte mötte någon som var på väg upp kunde jag och Fanny skriksjunga låten i frånvaro av 3G:n och lyssnande öron haha det var så nice.

Månader passerade och det störde oss något så fruktansvärt att vi inte kom ihåg vilken låt det var vi hade haft så kul till, det enda vi hade att gå på var att den var asbra! Som tur hittade jag den under hösten och lyssnar nu då och då när jag har lust med en flashback xP Har tyvärr endast den här bilden, min familj har några men orkar inte få tag i dem.

​Får visa hur det såg ut där nere med en jävla bild från google

Likes

Comments

Sitter på pendeln och började för tre minuter sen. Liksom pendeln rullar livet på... bara sju veckor kvar av skolan, jag lägger ned rätt mycket tid på den nu men det känns ju befogat. Imorse när jag kom ned till köket såg jag att jag hade fått svar från en 90-årig gubbe på min gata som heter Stig. Pappa berättade att han bott i Älvsjö sedan 30-talet och alltså sett den urbanisering som Älvsjö undergått.

Mitt hus är är tillsammans med grannhuset ett av de äldsta husen i området och byggdes förmodligen som bostäder till de som arbetade på Långbro sjukhus. Det var ett psykiatriskt sjukhus som bl a Hermann Göring behandlades på under en tid då han hade en svensk fru. Sedan 1997 är sjukhuset nedlagd i och med psykiatrireformen i Sverige och numer är husen fina lägenheter.

Har flera minnen därifrån, hade en stallkompis förut som bodde i Stora Kvinns, kvinnopsyket. Det ryktas mycket om hur det spökar där och vi sprang på vinden och var i källaren. Där nere finns det fortfarande vagnspår i golvet och till och med en vagn, i stil med de som finns i gruvor. I höstas höll jag på o träffa jag en kille som hade replokal i källaren på Stora Mans så jag hängde där en del. På vägen till allra längst in där replokalen var finns massa dörrar och små krypin, pannrum och så vidare. Läskigt med spännande att krypa in :S

I ALLA FALL så var det en stor äng som kantades av en sjö framför mitt hus och en skog bakom huset för länge länge sedan. Jag är väldigt nyfiken på hur området såg ut och pappa berättade att Stig hade åkt skridskor på sjön som nu är den stora Älvsjövägen, så jag skrev en lapp igår och la i hans brevlåda och imorse fick jag alltså svar. Han ville "gärna stå till tjänst med uppgifter om hans leverne i Älvsjö". Så det blir kul, ska kanske träffa på söndag.

Likes

Comments

Usch sitter i skolan och får inte lämna den :-( Åkte in för en lektion jag trodde jag hade klockan två men stannade sedan kvar när det visade sig att jag varit ledig idag.. Mamma ringde för 40 minuter sedan och frågade om jag var ok och berättade. Det blev verkligen som en epidemi i skolan, ALLAS mobiler ringde och alla ba "ja jag är ok hurså?" eller "oj, pappa ringer". tar mig nog hemåt om några timmar men är fan ganska hungrig (edit här visste jag ej hur illa det var)

update: de har ställt ut fika och någon gråter :( hör en helikopter cirkulera utanför

update update: gick hem från skolan på 2h15min gick ändå bra

Likes

Comments

​Lil baby fyller 10 idag! x) Vi köpte henne och Sally för 6 år sedan då de var innekatter förut ;O

Likes

Comments

Haha otroligt flummigt inlägg kanske men, på senaste tiden har jag blivit väldigt påverkad då jag bl a lärt mig om antropocentrism och börjat tänka väldigt mycket på hur hela vårt samhälle är uppbyggt på den natursynen (mke tack vare kristendomen). Dvs att hela världen finns till och är skapad för oss att använda och utnyttja, att inget förutom vi har ett egenvärde utan dess värde baseras endast på vilket instrumentellt värde det har för oss.  Eller nu tänker ju inte jättemånga att gud skapade oss den sjätte dagen för att sedan vila då vi var kronan på verket men dessa tankar har ju färgat av sig och finns kvar på så sätt. 

Men också särskilt nu när jag skriver min uppsats om jakten på bisonoxen på 1800-talet och får läsa om de amerikanska urinvånarnas relation till bisonoxen blir jag så inspirerad men också så ledsen då det är så långt ifrån verkligheten idag. Då bisonoxen var deras främsta resurs (de använde bison till ALLT) så blev bisonoxen som spirituell för dem, och de hedrade den mycket innan de dödade en. (Och använde varenda del av djuret). Har ju hela livet tyckt om och varit intresserad av djur&natur men det är först nu senaste året som jag verkligen känner mig fascinerand och stärkt av den. Alla dofter och ljud och intryck, blir verkligen lugn och sprittande lycklig på samma gång. 

Åh känner att jag har en snäv natursyn på grund av att jag är född i ett sådant här samhälle men önskar jag kunde utöva en vid natursyn 😔 Vi har ju liksom bara levt med det här konsumtionsmönstret några hundra år . Undrar hur dåligt det är för oss... Att det är dåligt för jorden är ju klart :P ( :'( ) 

Aja flummar sönder längtar så efter att tälta ensam och få spendera mer tid i natureeeen😃

Likes

Comments

Har aldrig gett Spotifys skräddarsydda "Discover Weekly"-spellista en chans även om många vänner prisar den.. Men! Råkade av en slump komma in på en daily mix häromdagen och kände ba yes u got me. Hahah alla dessa låtar förutom en äger sönder. Kvinna + ballad + maffig refräng + snyftbar = right up my alley

Likes

Comments

Uuu... måndag igen. Idag har jag en fysiklabb och det kommer säkert gå katastrof =(

De tre första dagarna av veckan satt jag typ 5 h på ett och samma café. Per dag alltså. Det är nära min skola, samtidigt som det är lite undangömt och har fin inredning. Köper mig en chokladbiskvi för 28 kr, den är fett god och fett prisvärd. En kul grej är väl också att servitören är fine as hell. Ett minus är att toan var ur funktion men det gjorde så att the fine ass waiter erbjöd sig vakta min väska : D -.- 

Har köpt mig en ring också. En såDan här mood-ring men den tror jag inte ett skvatt på! Det är bara kul att kolla ned då och då och se en ny färg den är. Hittade den i en stor affär med äkta krims-krams! När jag promenerade vidare i Vasastan hittade jag en annan affär fylld med askar, solbrillor och nyckelringar second hand :0  Vasastan > Södermalm när det gäller småaffärer affärer 

På fredagen hade jag nationella prov i Engelska, vilket kändes bra och på lördagen gjorde jag högskoleprovet. Känns inte som att det gick så mycket bättre än förra gången :-( men hade ju visserligen inte pluggat inför det men det ska jag göra nästa gång. Sedan på lördagen gick jag först ut med Martyna och Sara och sedan slaktis med Irma. Var inte där särskilt länge men haffade snubben jag vElat sedan jag var 15:))

​Igår låg jag i sängen ända till klockan två..Som tur tvingade Axel upp mig och jag åkte in till stan för att träffa honom och hans två kompisar, varav en är min crush.. Hon är så fin och pluggar till läkare i Warszawa. :-) De skulle på bio och jag och Axel fortsatte promenaden på Djurgården. 

Likes

Comments

När jag var mindre och red så var det en tjej som man kunde lukta sig till var i stallet. Det var verkligen min favoritdoft och jag sniffade alltid så mycket jag kunde i hennes närhet och längtade till dagen jag var "stor nog" för parfym :P Kommer ihåg att hon hade svindyra, blanka, skräddarsydda ridstövlar samt en egen sadel hon hade när hon red på sin favorit-ridskole-häst som kosta 25 lax:) Nu cirka sex år senare så kom jag att tänka på den doften igen, vilket i höstas fick mig att söka upp henne på facebook och fråga! :S

Först såg hon inte meddelandet på ett halvår men sedan svarade hon. Dock visste hon ej riktigt vilken jag menade och listade några hon trodde jag menade. Flertalet rundor på parfymavdelningen gav inget resultat :-( Men! Så! Gav! Hon! Mig! Ett! Sista! Förslag! och det var den rätta<3 Jag älskar parfymer, mitt doftsinne är ett av mina favoritsinnen. Så jag var och sniffade på den i förrgår och har inte kunnat sluta tänka på den.

Har flertalet parfymer men har aldrig lagt så här mycket på en enda :S Det är en unisexparfym som luktar TRÄ. Fick massa extragrejer också så tröstar mig lite med det... hatar att lägga mycket på en sak t b h :)


Likes

Comments

Haha å, igår var jag påväg till Thea och satt och väntade på tunnelbanan. Med mig i en stor papperskasse hade jag min bilduppgift (som jag visade på ig) som jag hade ställt bredvid mig på bänken. Det fanns plats bredvid men plötsligt kommer en tant på ca ~65 och ba SÄTTER SIG PÅ PÅSEN. Märker det direkt och ba "oj oj, vänta, nej!!" men när hon satt sig så kollar hon inte ens på mig??? Jag blir helt paff, får _dra_ ut påsen från under hennes stjärt och får ögonkontakt med en jämnårig tjej och vi skrattar helt paffade båda två.

Sen kom tunnelbanan och jag satte mig vid fönstret, och precis när tunnelbanan ska åka kastar jag en sista blick på henne och ser precis, i sekunden jag kollar, hur en man sätter sig på hennes matkasse hon har bredvid sig på bänken. Ser hur hon då typ skriker till och reagerar väldigt häftigt medan jag skrattar till inne i tunnelbanan och åker iväg. Ä g D !

Likes

Comments