Mjuka kakor och muffins

Här kommer recept på en mumsig höst äppelkaka med smak av kardemumma och kanel😋❤️

Ca 20 st bitar

Ingredienser:

200 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
3 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 nypa salt
6-7 äpplen


Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en långpanna med höga kanter med bakplåtspapper.
Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa sedan upp ägg och strösocker fluffigt med elvisp i 3 minuter. Tillsätt de torra ingredienserna samt det smälta smöret och filmjölken. Rör ihop en klumpfri smet. Skala, kärna ur och skär äpplena i skivor.
Häll smeten i långpannan och tryck ner äppelskivor. Toppa med lite kanel och kardemumma. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Tag ut och låt svalna innan du skär i bitar.

Serveras gärna med lite vaniljsås eller vaniljglass.

Receptet är hämtat från Frida bakar.😊
Hoppas ni tycker om receptet!

Kram på er alla fina💗
/Ellen







Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Veckans tips är hur man på bästa sätt skalar en lök!👌

Se på videon nedan för att se hur man lättast skalar en lök!💕🙈

Hoppas att ni gillar tipset!💕

Kramis❤️

/Julia☺️

Likes

Comments

Choklad, Desserter, Bakelser

Dessa kladdkakemuffins med en len chokladganace är helt underbara!😍👌🏻
Kunde inte motstå att ta bara en...❤️

Hittade först ett recept på en tårta med chokladganace och var bara tvungen att prova att göra chokladganacen.
Så det fick bli kladdkakemuffins toppat med chokladganace😊
För en chokladälskare som mig så kunde det helt enkelt inte bli bättre😍❤️🍫
Receptet räcker till 6 st muffins (dubbla receptet om du vill ha fler)

Ingredienser:
Kladdkakemuffins
:
80 g smör
3/4 dl strösocker
50 g mörk choklad
1 ägg
1 krm vaniljpulver (alternativt vaniljsocker)
1 nypa salt
3/4 dl vetemjöl
Chokladganace:
50 g mörk choklad (jag valde 55% kakao)
1/2 dl vispgrädde
2 tsk honung
1 msk smör, rumstempererat

Gör så här:
Kladdkakemuffins:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Placera 6 st muffinsformar på en muffinsplåt (eller vanlig plåt).
Smält smöret i en kastrull. Dra sedan av från plattan och tillsätt chokladen. Rör till chokladen är helt smält.
Rör under tiden ihop äggen och strösockret till en smet. Tillsätt de torra ingredienserna i ägg och socker blandningen. Blanda så att det inte blir några klumpar. Häll sedan i smör och chokladblandningen i smeten och blanda.
Fördela sedan ut smeten i muffinsformarna.
Medan du gräddar muffinsen kan du börja med chokladganacen.
Grädda sedan i ca 8 minuter (det varierar från ugn till ugn så håll koll så att du inte övergräddar dem)
Chokladganace:
Lägg chokladen i en skål. Värm upp grädden och honungen i en kastrull och häll sedan det över chokladen. Rör tills du har en slät smet.
Tillsätt smöret och rör ihop.
Låt muffinsen svalna innan du brer på chokladganacen.
Förvara muffinsen i en tättsluten burk i kylen i ca en vecka eller frys in😊

Receptet på chokladganace kommer ifrån tidningen hembakat och grundreceptet på kladdkakemuffinsen kan man hitta här:
http://nouw.com/4foodies/kladdkakemuffins-med-vitchoklad-30149949

Kramis!💕💗❤️
/Matilda

Likes

Comments

Bröd

Denna underbara focaccia är helt magisk! Både saftig och smakrik!😋 Passar perfekt till höstens middagar😌🥖

Italiensk focaccia

2 st bröd

Ingredienser:

• 25 g jäst

• 3 dl vatten

• 0.5 dl olja från en burk med soltorkade tomater

• 1 msk honung

• 1 msk flingsalt

• 6-7 dl vetemjöl

• 1 pkt fetaost

• 10-15 hackade soltorkade tomater i olja

Gör så här:

Värm vattnet i en kastrull till 37 grader (fingervarmt). Smula jästen i en bunke och häll sedan över vattnet. Rör tills all jäst har löst sig. Blanda ner alla andra resterande ingredienser förutom fetaosten och de soltorkade tomaterna och arbeta till en smidig deg för hand eller i maskin. Till sätt sedan fetaosten och de soltorkade tomaterna i deg och arbeta in de i degen. Låt sedan degen jäsa 30 minuter

Sätt på ugnen på 225 grader.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Tryck sedan ut degarna på varsin plåt med bakplåtspapper. Tryck sedan lite gropar om du vill. Låt sedan jäsa 30 minuter. Grädda sedan i ca 10 minuter.  Låt sedanmodell svalna på galler!

Receptet är hämtat från Frida bakar

Hoppas att ni prövar!

Kramis❤

/Julia💕

Likes

Comments

Desserter

Här kommer mitt bästa recept på min absoluta favorit dessert!😋👌💕❤️

4 port🍴
Ingredienser:
2 dl vispgrädde
1 ägg+2 st äggulor
4 msk socker
1 krm salt
4 msk råsocker eller rörsocker
1 vaniljstång

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 150 grader.

2. Halvera vaniljstången på längden, skrapa ur kärnorna och lägg stänger och urskapet i en kastrull.
Låt koka upp med grädde.

3. Ta kastrullen från värmen och låt svalna, plocka upp vaniljstången. Vispa ägget, äggulor och socker. Tillsätt vaniljgrädden och salt. Rör om.

4. Häll upp i 4 ugnsäkra formar.

Ställ i vattenbad grädda i ca 40 min. Testa genom att skaka lite på en form och se om puddingen rör sig.

5. Ta ut formarna och strö över lite råsocker på varje
form. Smält sockret med en liten brännare eller i ugnen på 275 grader. Ugnsluckan öppen! Ca 3 min, passa noga!

Servera gärna med en klick glass till! 🍨🥄

Nu är det bara att smaska i sig🥄😋
Hoppas att ni gillar receptet!

Kram på er alla fina💕💗











Likes

Comments

Här kommer ännu ett tips från oss!😊💕
Denna gång tipsar vi vi om hur du på ett enkelt sätt skalar en kiwi.👌🥝

Hoppas att tipset kommer till användning!😊

/Ellen💕

Likes

Comments

Idag är det nämligen fetaostens dag!
Det firar vi med massor av våra bästa recept med fetaost🙈🙋😋

Sötpotatis och fetaost sallad
Rödbets och fetaost sallad
Tomatcouscous med fetaost och kesoröra

Hoppas att ni gillar våra fetaost recept!

Kram💕

/Julia❤️

Likes

Comments

Choklad, Desserter, Buffémat, Tårtor

En fantastisk kaka att ha till bufféer eller varför inte en dessert. Görs på minde än 1h och är super enkel.

Ingredienser:

100 g mörkchoklad (70%)
100 g smör
2 st ägg
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl

Topping:

100 g  mörkchoklad (70%)
2-3 dl vispgrädde

Gör så här:

Smörj en form (ca 22-24cm i diameter). Ströa sedan formen med ströbröd eller kokos. Bryt 100 g choklad i mindre bitar lägg den i en skål eller bunke tillsammans med smöret och smält över ett vatten bad. Vispa ägg och socker fluffigt med en elvisp. Vänd ner mjölet och den smälta chokladen. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 15-20 min beroende på hur kladdig eller fast man vill ha kakan. Låt sedan kakan svalna. Vispa grädde och lägg upp i en skål vid sidan av. Smält sedan 100g choklad och häll över kakan, se till så hela ytan täcks jämnt. Låt sen stå i kylen i 10-15 min. Ta sedan ut kakan, ta av kanten på springformen och servera genast!💕

Ha en chokladig lördag så ses vi nästa vecka💝

Kram

/ Filippa🌟💕

Likes

Comments

Choklad, Desserter

Denna efterrätten är verkligen helt i min smak och den är dessutom väldigt enkel att göra!😍 Moussen behöver inte stelna utan kan serveras direkt eller förvaras i kylen till senare.
Räcker till ca 4 portioner
Ingredienser:
400g philadelphiaost
2 dl vispad grädde
1 dl nutella
Gör så här:
Vispa upp philadelphiaosten och tillsätt sedan den vispade grädden och nutellan. Vänd ihop allt försiktigt så att moussen inte bli kompakt.
Lägg upp i 4 glas och servera med t.ex björnbär.

Källa: Ica.se

Kramis💕💗
/Matilda


Likes

Comments

Fisk och skaldjur, Helgmiddag, Vardagsmiddag

Denna fiskrätt är en av mina absoluta favoriter och något som alla borde testa!😋💕

Torsk med halloumi och tillbehör

Ingredienser:

Grönsaker
1 blomkål
1 gul lök
600 g fast potatis
2 msk olivolja/rapsolja
1 rödpaprika

Fisk
400 g torskfilé (eller sej)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
200 g halloumi
1/2 dl pesto
2 msk ströbröd

Sås
2 dl créme fraiche
1/2 dl pesto

Gör så här:
Sätt på ugnen på 225 grader och sätt in en plåt ( med höga kanter) med bakplåtspapper

Grönsaker
Ansa och plocka blomkålen i mindre buketter. Skala löken och potatisen ( om potatisen behövs skalas) och skiva i mindre klyftor. Häll ut allt detta på den värmda plåten och rosta i ugnen ca 15-20 minuter eller tills potatisen känns mjuk.

Dela och skär paprikan i bitar.

Fisk
Salta och peppra fisken. Skär halloumi i skivor. Bred på peston på fiskfiléerna och lägg sedan halloumin ovanpå och strö över ströbrödet. Ta sedan ut plåten med grönsaker ur ugnen och lägg på fisken och paprikan. Sätt tillbaka in i ugnen i ca 10 minuter eller tills fisken är färdiga.

Sås
Blanda créme fraichen med peston och servera till fisken och grönsakerna!

Recept från Ica.se

Hoppas att ni testar denna underbara rätt!😋

Kramis💕

/Julia💗


Likes

Comments