Header

Choklad, Bakelser

Helt underbara biskvier som skulle få de flesta att säga wow!

Chokladbiskvier med dulce de leche

Ingredienser:

Biskvibottnar:
250g mandelmassa
125 g strösocker
2 äggvitor

Choklad och kolamarängsmörkräm
150 g choklad
50 g karamelliserad mjölk
250 g smör ( rumstempererat)
1 msk vaniljsocker
75 g äggvitor (2 stora/ 3 små)
120 g strösocker
1 nypa salt

Dekor
300 g choklad

Gör så här:

Biskvibottnar

Sätt på ugnen på 170 grader

Blanda ihop mandelmassan med sockret. Blanda sedan i ner äggvitan. Konsistensen skall vara spritsbar så vispa med elvisp om det behövs.

Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut runda bottnar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda bottnarna i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills de är gyllenbruna.

Marängsmörkräm

Smält chokladen över vattenbad och låt svalna något tills den blir rumstempererad.

Lägg äggvitor, socker, vaniljsocker och salt i en bunke. Sätt bunken över ett vattenbad och värm tills sockerkristallerna har smält. Vispa undertiden.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa till det blivit en styv maräng och den har svalnat.

Vispa därefter ner smöret lite eftersom. Vänd sedan ner den smälta chokladen och därefter den karamelliserade mjölken.

Montering

Använd en sked för att stryka på smörkrämen på varje biskvibotten. Stryk med långa drag så att det bildas en rund topp. Ställ sedan in i biskvierna i kylen 30 minuter.

Smält chokladen över vattenbad. Ta sedan en kniv och stick ner på undersidan av biskvin och doppa i chokladen. Låt överflödig choklad rinna av innan du ställer tillbaka biskvin. Låt sedan chokladen stelna. Om det behövs kan man ställa in dem i kylen.

Grundreceptet kommer från Köket.se

Hoppas att ni provar!💕

Kramis❣️

/Julia❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Facebook!

Vi har ju som ni säkert redan vet haft ett instagram konto (@4foodiestogether) ganska länge. Nu har vi dock också skaffat en Facebook sida💕

Vi hoppas att genom det kunna nå ut till fler där ute och att ni ska kunna hitta oss även där❤️

Vår Facebooksida heter samma som på instagram alltså 4foodiestogether 😊

https://m.facebook.com/4foodiestogether/?tsid=0.31438612754331163&source=result

Hoppas att ni vill följa oss även där!

Kramar

/Julia, Ellen, Filippa och Matilda💕

Likes

Comments

Dessa chokladfondanter är ett recept för alla chokladälskare där ute 😋🍫✨


Till 6 port🍴

Ugn: 220 grader

Ingredienser:
200 g choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl kakao
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

Till servering:
vaniljglass

Gör så här:
Smält smöret på spisen och ta av från spisen. Rör sedan ner chokladen och blanda tills allt smält samman. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Vänd ner chokladsmöret i äggen och sockret. Sikta ner vetemjölet och kakao i smeten (sikta så du slipper klumpar). Häll i salt. Lägg upp smeten i formar, ungsfasta eller pappers formar. Om du vill att chokladfondanten ska lossna från formen smörj då dem. Baka i ca 9 min på 220 grader.
Servera med vaniljglass och njut!

Klart! 

Grundreceptet är hämtat från Arla. 

Många kramar

/Ellen❤️










Likes

Comments

En sallad som är anpassad till vintern. Passar superbra till vegetariskt men också även kött👌. Receptet kan även ökas eller minskas beroende på tycke och smak, eller bara om man är fler personer som ska äta😋💜.

Ingredienser:

2 dl rödkål
1 morot
2  äpplen
3 dl vitkål
2 msk vinäger
3 msk olivolja
1 tsk örtsalt

Gör såhär:

Strimla vitkålen och rödkålen tunt. Skala sedan moroten och dela upp den i fyra bitar. Dela dem fyra bitarna på mitten och hacka de som tändstickor. Kärna ur äpplena och hacka sedan i en cm storlek. Toppa med valfri vinäger, olivolja och örtsalt.

Ha en underbar söndag💕☺️// Filippa 💜❤️💜

(Egentligen skulle det komma upp ett inlägg igår på en mousse tårta men det raderades så fort jag var klar😭. Det kommer dock upp nästa vecka, längtar tills dess❤️. Puss och kram Filippa🤗)

Likes

Comments

Frukost, Nyttigt, Choklad

Dessa pannkakorna är verkligen så goda och enkla att göra. För att få fram den söta smaken så har jag bananer i😋💗
Detta recept är även helt laktos- och glutenfritt👍✨

Ingredienser:
2 bananer
3 ägg
2 msk kakao
1 tsk kardemumma/kanel
1 nypa vaniljpulver
Ca 1/2 dl havremjölk (eller vanlig mjölk)
Smör/kokosolja eller neutral olja att steka i.
Topping:
Plommon
Kokosflingor
Agavesirap

Gör såhär:
Mosa bananerna i en bunke med en gaffel. Tillsätt sedan ägg, kakao, kardemumma/kanel, vaniljpulver.
Späd ut med havremjölk tills du har fått en lagom konsistens. Stek smeten i smör/olja/kokosolja 1-2 minuter per sida.
Toppa med t.ex. Plommon, kokos och agavesirap.

Likes

Comments

Bröd

Mumsiga dinkelrutor som passar perfekt som frukost bröd. Eftersom att det innehåller både äpple och morot blir dem verkligen otroligt saftiga🍎🥕😋

Ingredienser
1/2 pkt jäst
6 dl fingervarmt (37 grader) vatten
1/2 dl olivolja
1 nypa flingsalt
1 stor morot
2 äpplen
2 msk honung
1 dl solrosfrön
7,5 dl vetemjöl
7,5 dl dinkelmjöl
1 dl valfria fröer

Gör här:
Skala och riv moroten och äpplena. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Tillsätt olivolja, salt, morot, äpple och solrosfröna.
Tillsätt mjölet lite i taget. När allt mjöl är tillsatt kommer degen att vara ordentligt klibbig men dinkelmjölet kommer suga upp en del av vätskan.

Låt jäsa i 50 minuter.

Klä en form med bakplåtspapper. Häll i degen och strö över valfria fröer.

Sätt på ugnen på 175 grader.

Låt brödet jäsa ytterligare 30 minuter.

Grädda brödet i mitten av ugnen ca 30-40 minuter.

Grundreceptet kommer från köket.se

Hoppas att ni gillar receptet💕

Kramis😊

/Julia💞

Likes

Comments

Den här tomatsoppan är ljuvligt god😋 Går snabbt att göra. Passar utmärkt som vardagsmiddag👌❤️💕


Till 4 port🍴

Ingredienser

1 stor gul lök

smör eller margarin till stekning
4 färska tomater
1 burk krossade tomater
2msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
salt och peppar
1dl mellan- eller vispgrädde

Till servering
crème fraiche
ev. Smörgåskrasse

Gör så här

Skala och hacka löken. Fräs den i lite matfett.

Skär de färska tomaterna i små tärningar.

Blanda lök, krossade tomater, färska tomater, tomatpuré, grönsaksbuljongtärningen och vatten i en rejäl kastrull. Låt koka ca 10 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Mixa allt med stavmixer eller i en matberedare. Späd med grädde för att få soppan krämig.

Servera tomatsoppan med en klick crème fraiche och ev. Smörgåskrasse.

Nu är soppan färdig för servering!
Hoppas ni tycker om receptet😊

Receptet är hämtat från Ica.se

Kramis💗

/Ellen

Likes

Comments

Tillbehör

Mandelmassa är en bra ingrediens i bakning. Detta receptet är enkelt att komma ihåg och lätt att göra. Funkar i bakverk, som fyllning till bullar men också andra bakverk som mazarin t.ex.💕💜💕

Ingredienser:

200g mandlar

2 krm salt

2-2,5 dl florsocker

1 äggvita

Gör såhär:

Mät upp mandlarna och häll dem i en skål. Tillsätt kokande vatten. Skåla mandlarna, välj själv om du vill skålla alla mandlar (man behöver inte men man ska vara beredd på att få en fastare konsistens).Mixa eller mal mandlarna, det gör inget om det är några större bitar i. Lägg sedan över mandelmjölet i en bunke. Sikta i florsocker och tillsätt sedan saltet och blanda runt. Separera sedan ett ägg och häll i äggvitan och blanda tills dem har blivit en massa. Mandelmassan kan förvaras i kylskåp i 7-10 dagar men går också att frysa om man vill använda den längre fram.

Klart!

Ha en super bra helg önskar vi på 4foodies!!

Puss och kram❤️

// Filippa :)

Likes

Comments

Nyttigt, Choklad

Dessa nyttiga bollar slänger du snabbt ihop på 10 minuter och sedan är det bara att förvara i kylskåpet tills sockersuget slår till🙈😊💕 fungerar även perfekt som ett litet mellanmål när man har bråttom eller bara är sugen på något gott😋

Receptet räcker till ca 16 små bollar

Ingredienser:

1 dl havregryn

1 dl sötmandlar

1 dl kokosflingor

2 msk tahini eller mandelsmör (jag brukar använda tahini som är gjort på sesamfrön)

2 msk agavesirap (det går även bra med honung)

Ev 1 krm vaniljpulver

1/2 tsk kanel

1 nypa salt

1/2 dl hackad mörk choklad

Ev lite vatten att späda ut med

Gör såhär:

Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn smet och rulla sedan till bollar. Ät direkt eller plasta över och förvara i kylen i upp till en vecka.

Receptet kommer ifrån tidningen Julia

Kramis💗💕

/Matilda



Likes

Comments

Vegetariskt, Vardagsmiddag

Underbara morotsrårakor med goda tillbehör! Enkla att göra och otroligt goda smaker!🥕🥗🧀

4 portioner

Ingredienser:

Quinoasallad
4 portioner quinoa
1 msk matolja
200 g fetaost
65 g babyspenat
Salt och peppar

Hummus
380 g färdigkokta kikärtor
1 stor vitlöksklyfta
2 msk matolja
1 msk tahini eller sesamfrön
1/2 tsk spiskummin

Morotsrårakor
500 g morötter
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk sesamfrön
Salt och peppar
1 msk matolja

Gör så här:

Quinoasallad
Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Blanda quinoan med matoljan och låt svalna något. Lägg upp på ett fat och lägg på fetaosten och babyspenaten. Toppa sedan med salt och peppar efter smak.

Hummus
Skölj kikärtorna och låt rinna av. Skala och finhacka vitlöken. Mixa kikärtorna och vitlöken med stavmixer eller i en matberedare. Blanda ner oljan, tahini/sesamfrön och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.

Mororsrårakor
Skala och riv morötterna. Blanda morötter och ägg i en bunke. Rör ner mjöl och sesamfrön. Krydda med lite salt och peppar.

Hetta upp en stekpanna med matolja. Klicka sedan ut små plättar av morotssmeten. Stek tills de blir gyllene på medelvärme.

Servera allt tillsammans och njut!😋

Grundreceptet kommer från Ica.se

Kram❤️

/Julia💕

Likes

Comments