Endelig mandag og 4 åringen kom hjem idag 😃

Idag som alle andre mandager så hadde vi handledag :)
Jeg må si at jeg er strålende fornøyd med at jeg faktisk klarer å skrive middagsplan for en hel uke og at vi klarer å handle inn alt vi trenger for en uke om gangen :)
Forrige uke gikk vi ikke tom for noe, enda vi hadde besøk i helgen :) vi hadde tilogmed frukt til matpakkene idag 😃
Jeg merker veldig godt forskjell på det økonomiske etter at vi begynte med storhandling og det er veldig godt :)


Middagsplan for denne uken:
Mandag - spagetti og kjøttdeig med saus
Tirsdag - fiskepinner og potetmos
Onsdag - kjøttkaker,potet og gulrot
Torsdag - pannekaker og tomatsuppe
Fredag - pizza (som hver fredag)
Lørdag - taco
Søndag - reinkjøtt,potet og gulrot

Denne uken har de to eldste fått lov å være med å bestemme middager og dermed blir det noen enkle middager siden det er det de ønsker :)
Men veldig fornøyd med å ha poteter to gang denne uken :)
Å ellers fylte vi hele kjøleskapet med pålegg,melk,frukt og yoghurt :)

Et lite tips, det er 10kr markede på spar/eurospar denne uken😊 der er det mye å spare 😊

Ha en fin kveld😃

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Rundt 3 mnd alderen til babyen så stabiliserer melkeproduksjonen seg og puppene føles tomme, og pga dette er det flere mødre aom tror de er på tur å miste melka men dette er som oftes ikke tilfelle 😊

Tro meg jeg har vært der alle 4 gangene, og med eldste slutetet jeg helt å amme rundt 3 mnd alderen fordi uvitende mennesker kunne fortelle meg at jeg var på tur å miste melka og at gutten ikke ble mett av bare min melk. Jeg vil påstå at jeg var ung og dom som lot meg påvirke av de rundt meg.

Med nr 2 kom aldri denne krisen for hun var så puppeglad😅

Med nr 3 kom denne krisen like etter 3 mnd dagen og etter 2 mnd med prøving ga jeg opp, og startet med flaske til henne.

Med nr 4 var jeg fast innstilt på at jeg skulle klare å amme i 1 år, jeg skulle ikke gi meg uansett hva som skjedde. Ble medlem av ammegruppen på facebook og stålsetta meg på tunge perioder. Når 3 mnd dagen kom, så begynte denne såkalte 3 mnd krisen og gutten ble uhyre vanskelig å amme. Jeg var ikke tung å be og skrev et innlegg innpå ammegruppen, fikk masse tips og råd hos ammehjelpere og andre fantastiske mennesker. Jeg holdt ut, bet tenna sammen, ammet og ammet :) om jeg måtte gi flaske så var det kun morsmelk han fikk og jeg brukte en teknikk som gikk ut på at melka kom sakte fra flasken så han ikke skulle bli vant til å få maten fort :)
Nå er gutten straks 14 mnd og vi ammer enda 😃


Med dette innlegget vil jeg bare si at det er helt normalt at det er en vanskelig periode ved 3 mnd alderen og amming, men ikke gi opp flotte mødre. Du mister ikke melken, du har ikke for lite melk. Babyen din blir mett av melka di :)
Du må bare amme,amme og atter amme 💙❤️

Legger ved en tekst fra ammeklinikken så dere får se at jeg tuller ikke 😊

Likes

Comments

Nå er minusgradene kommen hit til oss og vi venter spent på snøen :)


Jeg,kjæresten og mini var på bytur på onsdagen og der fikk jeg endelig handlet vintersko til de 3 barna som trengte det og vinterhansker til de 2 som trengte det :)

Nå er vi klare for vinteren :) nå har barna alt de trenger av sko,dress,luer og hansker/votter som skal holde de varme til vinteren :) og jeg må si det føles deilig å endelig ha det i hus så man slipper å stresse den dagen snøen faller på bakken for første gang i år 😊

Dressene til barna har jeg faktisk kjøpt brukt :) helt fine dresser til en billig penge, dressene er også i en strørrelse større enn det de bruker så de har til neste år også om de ikke blir fryktelig slitt, og hun på 4 år arver fra hun på 7 år siden de dressene bestandig ser helt ubrukte ut :)

Her er skoene som er kjøpt :) både jeg og barna var veldig fornøyde :)

Likes

Comments

Den siste tiden har leserantallet på bloggen min bare raset nedover og jeg får mindre og mindre lesere for hver dag som går.

Jeg er jo egentlig ganske fersk på dette enda da jeg bare har holdt på siden i mars og ikke har fått en fast rutine på skrivingen enda.

Men for hver dag som går og jeg ser antall lesere blir lavere og lavere jo mindre motivasjon har jeg til å sette meg ned å skrive et innlegg.
Så akkurat det er blitt en ond sirkel..

Jeg har prøvd å hadd spørsmålsrunde uten et eneste spørsmål, så da er det ikke vitsen å prøve noe sånt igjen :) jeg har prøvd å vært aktivt med 1-2 innlegg hver dag men jeg tror jeg rett og slett har en for tam blogg som ikke har noe variasjon og at derfor antall lesere synker.

Kanskje det beste er om hele bloggingen min slutter på dette tidpunktet :) at jeg har hatt min tid som blogger :)

Vi får se hva som skjer fremover :)

Likes

Comments

Da var det mandag igjen og tid for mathandling :)
Forrige uke gikk strålende, frukta holdt til fredag så barna var fornøyd :) melka rakk til søndagsmorgen så det var jo flott:) yoghurt hadde vi også nok av :) og hele 6 brød ble baket :)

Alt i alt så gikk første uke med storhandling helt strålende :)

Middager denne uken:
Mandag - kjøttkaker,potet og gulrot
Tirsdag - amerikansk gryterett
Onsdag -skal bort så blir ikke middag
Torsdag - laks,potet,rømme og agurk
Fredag - det er blitt fast pizza dag
Lørdag - svinekjøtt i lefse sammen med salat og dressing :)
Søndag - fiskeboller,potet og gulrot
Mandag - spagetti og kjøttdeig med saus

Noen dager neste uke er også planlagt for å få tømt fryseren litt :)

Denne uken har jeg kjøpt en pk ekstra melk siden jeg skal lage hvitsaus :) også har jeg kjøpt pære,eple, banan og snacksgulrot til matpakkene:) og hele 12 yoghurter :)

Vi har superklar for en ny uke med helt fullt kjøleskap og de to første brødene til heving 😊

Ha en flott kveld 😃

Likes

Comments

Etter frokost idag fikk jentene lage muffins og det helt selv :) de laget røren selv, hadde røren i muffinsformene og pyntet de selv :)

De elsker å bake og jeg lar de mer enn gjerne holde på helt selv på kjøkkene :) de har bare godt av å lære seg til å bli selvstendige :)
Har lurt litt på å kjøpe egene bakesett til de i julegave 😊

Det ble hele 35 muffinser, så vi dro til barnas oldemor ned noen og til svigermor med noen :)
Barna har også bestemt at de skal ha med på skolen i morgen :)

Likes

Comments

Før klokken 10 idag løp jeg og barna ut for å leke oss med kameraet og jeg må ærlig innrømme at jeg ble veldig fornøyd med resultatene :)

Jeg skal helt klart begynne å bruke kameraet enda mer når jeg ser at resultatet blir så bra 😊

Likes

Comments

å bruke kameraet jeg har stående her hjemme :)
Er jo speilreflekskamera så det tar gode bilder men det er så stort og klumpete så det blir til at jeg bare bruker mobilkameraet :)

Men idag tok jeg det frem og mini smilte stort og flirte hver gang jeg tok bilder så derfor vil jeg vise 3 bilder som jeg tok av han 😍

Likes

Comments

Akkurat nå har rumpa mi truffet sofaen for nå har jeg ikke 2% energi igjen :)

Ting har gått i ett siden kl 22:30 igår kveld, for da startet mini med feber så han holdt det gående til 02:15, altså seriøst jeg såg stjerner helt på slutten før han sovnet :p
Siste kan jeg fikk sett på mobilen før det var mørkt var kl 02:30 🙈

Jeg har ikke registrert vekkeklokka som ringte 06:15 i morgest men når mini og 4 åringen hylte i kor 06:30 og var klar for å starte dagen var det bare å dra sin tunge kropp ut av senga og inn på rommet der de lå :)
Ja for dere kan tro det prosjektet sove ilag jentene hadde var gøy en kveld så ville 4 åringen opp i sin seng 😅

Jeg fikk stelt 4 åringen og gjort henne klar for barnehagen og når hun dro var det å smøre frokost og skolemat til skolebarna, å alt dette gjorde jeg med mini på armen mens han hylte.

Da det bare var meg og han igjen hjemme gikk vi på badet å stelte han mens vi sang, ja for odag var det bare sang som fikk han til å ligge nogenlunde i ro så bleien ble rett på 😅

Sånn egentlig har han bare sutret og klaget frem til sovetid igjen mens jeg har iherdig forsøkt å få han til å leke på gulvet sammen med meg :)
Jeg bestemte meg raskt at jeg skulle sove lur sammen med han for jeg hadde fortsatt stjerner fremfor øynene.
Hele 2 timer fikk vi sove før det var påan igjen med iherdige forsøk på å få han til å leke :)


Plutselig ringte mobilen og jeg såg kjapt at det var barnehagen som ringte, jeg hadde tusen tanker i hodet og krysset fingrene for at det ikke var noe farlig. Og farlig var det heller ikke, bare en liten jente som var slapp i formen og hadde fått en stygg hoste. Så var det å begynne med å organisere henting av henne siden jeg ikke har lappen. Snille bestemoren hennes hentet henne hjem til meg ❤️
Og det var virkelig en slapp frøken jeg fikk hjem, så jeg ordnet til henne på sofaen og hun sovnet kjapt. Og hun har ligget på sofaen hele dag mens hun har sovet litt av og på hele veien.

Middagen ble inntatt av kjæresten, og 3 av barna for jeg måtte hjelpe 4 åringen med forskjellig samtidig som keg prøvde å få henne til å spise, men verken hun eller mini har noe matlyst så maten blir stående så og si urørt.


Når barn er syke så vil man jo gjøre hva som helst for å få de til å spise og drikke, så når 7 åringen gikk i dusjen sammen med mini så blandet jeg ihop banan,egg,havgregryn og litt kanel for å små mose til ei glatt røre så det kunne bli muffin.

Det var kun mini som spiste utav de og jeg måtte fortsette å vri hode for å finne noe som kunne friste 4 åringen, og valget ble amerikanske pannekaker med sjokolodadesmak men selv ikke det ville hun ha 😇

Det kan jeg fortelle, jeg var søkksvett av stekinga med mini på armen og når da 4 åringen takket nei måtte jeg bare innse at hun rett og slett ikke ville ha mat.

For å så oppdage når barna var i seng at vi nesten var fri for brød så istedenfor å sette meg ned måtte jeg hive ihop en brøddeig 😂

Det har vært en lang dag og nå ligger jeg rett ut i sofaen mens brødene står i ovnen 😊😅

Likes

Comments

Ja dere leste riktig :)
Hele barneflokken vår er samlet igjen ❤️
4 åringen kom hjem igår etter 1 uke hos den andre familien sin 😊

Å se gjensynsgleden på mini i det storesøster kommer inn døra her hjemme er helt fantastisk ❤️
Han blir så vanvittig glad når hun kommer hjem, så de dagene hun kommer hjem er han litt ekstra våken på kvelden for å få litt tid med henne 😊

Det er stor gjensynsglede på alle sammen og hun går rundt å klemmer på alle 😍

Begge jentene har bestemt at 4åringen skal flytte senga si ned til 7åringen så de skal dele rom mens sovesofaen som 7åringen har hatt på sitt rom skal opp og stå på rommet til mini :)

Det blir kombinert soverom til mini og lekerom for jentene:) kanskje vi må invistere i en liten tv så de kan ha det som tvrom også 😊 et godt julegavetips fra foreldrene til barna 😬

Dette er noe de har bestemt selv så da legger jeg meg ikke oppi deres avgjørelse, 7 åringen er veldig klar over at hun bare trenger å dele rom annenhver uke og jeg tror det er nettopp derfor hun vil det :)
Dessuten er 4åringen blitt så stor nå at hun ordrett: ikke vil dele rom med en baby lengre😂
Vi skal teste denne uken om de klarer å dele rom før vi begynner å flytte rundt på seng og sofa🙈😉

Det er snakk om at to av barna må dele rom i ca 1års tid før det blir laget et ekstra rom så alle barna får egene rom 😊

Likes

Comments