Inspo, Natur & Landskap

Då har man lämnat tonåren och fyllt 20! Helt skumt att tänka på! Super härliga buketter, uppvaktning och presenter. Bl.a. phantom of the opera med Jöback i El Stocholm! Ser så mycket fram emot det!

Dessutom ett tillbehör till teleskopet så vi får hoppas på ännu närmare bilder!

Likes

Comments

Kvällar & Nätter, Natur & Landskap

I know den är något så kopiöst pixlad och oskarp men jag tycker ändå att det är häftigt att se hur mycket som fångas i kameran som vi med blotta ögat inte kan se! Vi kan ju inte ens se det som syns på före-bilden! Häftigt det här med rymden. Kan sitta och se på timmar av dokumentärer om rymden, framtida resor till mars, teorier om hur universum fungerar!


Stjärnfoto-utmaningen fortsätter! Har hittat nåra nya tips och trix jag ska testa nu som förhoppningsvis förbättrar stjärn-bilderna! Allt som behövs nu är att molnen håller sig borta!


Klart slut!

Likes

Comments

Kvällar & Nätter

Ja det kanske är svårt att tro men de är faktiskt en förbättring i alla fall men... ja. Jag kämpar på i alla fall det är ett av målen 2017 att bli bättre på stjärnfoto så det är väl bara att släpa sig ut i mörkret med kamera och stativ och öva! Och inte, som i går, stå på balkongen med lampor runt omkring! Men det är svårt! Får inte till skärpan och kan inte ha längre slutartid än 20. Tycker jag läser överallt att många använder 30 men närmar jag mig 25 blir det suddig!


Fotomål 2017 (än så länge)

Bättre på stjärnbilder

Att fota med blixt

Fota norrsken

long-exposure på vatten vid solnedgång/uppgång

Verkställa idéer från min "att fota-lista"

Ett större projekt med tema "nordiska väsen"


Likes

Comments

Kvällar & Nätter, Teleskop

Första testbilderna med mitt mega häftiga teleskop jag var lycklig att få i jul! Har väntat på att månen ska visa sig i flera dagar nu så att jag kunde kika på den på närmare håll! Det är så coolt att se hur snabbt den rör sig för det ser man ju inte om man tittar på den med blotta ögat, men med den här försvinner månen ur bild efter nån minut! Mäktigt!

Likes

Comments