jag måste skryta lite igår kände jag för mat som lagade sig själv, vilket blev potatisgratäng, pepparbiff, samt en egengjord brun sås i resterna av det jag stekt köttet i. Såsen blev ganska stark i samband med den pepparn som fallit av köttbitarna, men gratängen tog ändå bort mycket av det starka och pepparbiffen var stark i sig... Det hela blev riktigt riktigt gott!

Insåg nu att min mobil inte tog så bra bilder igår som jag velat.... jaja bättre försök nästa gång ;)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​min klocka hade uppenbarligen ringt i 20 minuter innan jag faktiskt vakna av den, det brukar den inte. Jag har svårt att tro att jag ens kunnat sova så hårt, jag vaknar ju och får typ panik när klockan ringer på morgonen... I vilket fall, idag ska jag till universitetet på föreläsning, sen ska jag träffa en kompis jag inte sett på ett tag för att sen åka hem och jobba.

Likes

Comments

För ett tag sen läste jag om en tjej som drack sin egen mens. Visserligen var det bara under vissa dagar under sin mensvecka då blodet var som färskast och via menskopp, hon drack det inte rakt ur utan hon blandade i exempelvis te. Hon fick en ökad energikick eftersom din mens uppenbarligen innehåller enorma mängder av järn, kalsium och andra nyttiga vitaminer, det är dock viktigt att komma ihåg att om man ska dricka sin mens ska man byta menskopp men ca 1 timmes mellanrum....

Jag vet inte vart jag ska ställa mig mot detta. Men jag känner lite såhär, kul att hon hittat sin nya livsstil, men jag skulle aldrig få för mig att dricka min egna mens. Jag kan hantera mycket och göra mycket men det här känns lite för Extreme för min smak. Vad anser ni?

Ni hittar hennes inlägg här, väldigt intressant läsning, hon skriver sakerna väldigt bra. Så även om man inte vill dricka det är det väldigt intressant läsning.

http://www.devote.se/maxinne/att-dricka-sin-egen-mens-30889801

Likes

Comments

Som bilderna berättar så befinner vi oss just nu i Färjestads egna arena, Lövbergs arena i Karlstad. Ett härligt sätt att fira 2advent på tillsammans med pappa, syrran och en god vän till familjen!

I förmiddags var jag och pappa och jagade räv och rådjur, jag såg 3 rådjur totalt varav en bock som jag trodde gick rakt på pappa, men den snedda av och sköts av passgrannen istället ! Det var en fin morgon att stå på pass på, solen kikade fram och det var bara -6 grader ute, vindstilla och inge snöfall. Underbart väder att vara ute i faktiskt !

Likes

Comments

English at the bottom

1. Jag är påhittig.

Jag vill kunna påstå att jag är påhittig för att jag ofta löser saker och ting på ett annat sätt än vad folk förväntar sig. Inte bara i vardagslivet utan också i skolans värld. Vi hade en uppgift där vi skulle prata om våran syn på barn och hur våran egna pedagogik såg ut i dagens samhälle. Alla beskrev i punktform om vad de ansåg och tyckte... Jag stod istället och berättade om min förskola jag byggt upp i min fantasi, den som fick namnet Nam Filii som betyder för barn på latin.

2. Jag är en "påbörjare"

vilket innebär att jag gärna påbörjar en massa projekt utan att göra klart dem. Mest blir det så när jag stickar. så jag har en massa påbörjade projekt som aldrig blivit klart.

3. Jag är lekfull!

OOOH jag bara älskar att leka... man blir verkligen aldrig för gammal för att leka lekar! tänk va kul det är! Det allra bästa är ju faktiskt att leka de här gamla lekarna man lekte när man var liten, Kurragömma, dunken och alla andra lekar, jag anser att man aldrig är för gammal för att göra sådana saker, här i sisten på min praktik på förskolan åkte jag pulka med barnen och satt och lekte med lego i 5 timmar, det var jätteroligt!

4. Jag pratar först och tänker sen...

eeeh ja, jag borde verkligen börja försöka tänka först prata sen... men oftast så slinker orden bara ur mig. ibland blir det sjukt roliga konsekvenser av det andra gånger väldigt negativa... Detta är något jag jobbar väldigt ofta med att jobba bort.

5. Jag är uträknad.

Mamma trodde hon kunde alla trix i boken. Sen fick hon mig.... Jag måste ha varit ett jobbigt barn som liten, jag visste hur jag skulle göra för att jag skulle få det bästa. Jag och min syster skulle springa runt ett litet område och se vem som var snabbast. Min syster var helt klart överlägsen, jag förstod att jag skulle förlora och var tvungen agera snabbt och sprang över gärdet för att hinna först. Min syster blev så arg att hon grät och jag stod där helt nöjd över vinsten utan några som helst skuldkänslor...

Dessutom om mamma var arg över något jag gjort och jag fråga om jag fick gå till grannen och leka och hon sa nej, då gick jag till pappa och fråga om jag fick och han sa ja. Det gjorde han en gång sen dess fick jag alltid kommentaren "har mamma sagt nej eller" men de situationerna vände jag också ganska lätt på. ändå.. Jag kommer berätta mer om de hyss jag gjort, men inte riktigt just nu.

1st I'm Inventive

I want to say that I often solve things differently than what people expect me to do. Not only in everyday life but also in the world of school. We had an assigment where we would talk about our view of children and how our own pedagogy looked in today's society. Everyone described in dot shape form what their opinions and thoughts ...Instead i told them about my own preschool I built in my imagination, with i gave the name Nam Filii which means for the children in Latin.

2. I am a "starter"

which means I would like to start a lot of projects without finshing them. Most often it will be when i knit. so I have a lot of started projects that have never been completed or finished.

3. I'm playful!

OOOH I just love to play ... you really never get too old to play games! think how fun it is! The best part is actually playing these old games you played when you were little, like hide and seek, and all other games, I think you are never too old to do such things,

4. I'm talking first and thinking later ...

eeeh yeah, I should really start trying to think first talk later ... but usually the words just pop out of me. sometimes it's a fun, seconds time very negative ... This is something I work on everyday.

5. I am calculated.

Mom thought she could all the trix in the book. Then she got me .... I must have been a hard child to raise as little, I knew how I would do to get the best. Once Me and my sister would run around a small area and see who was fastest. My sister was obviously superior, I understood that I would lose and had to act quickly and jumped over a dich and ran over a jard to get first. My sister got so angry that she was crying and I was completely satisfied with the profits without any guilty feelings ...

Later on if Mom was angry with something I did and I asked if I could go to the neighbor and play and she said no, then I went to Dad and asked if I could go and he said yes. He did that once since then I always had the comment "Did Mommy said no?" but I also turned those situations quite easily around .. I'll tell you more about what I've done, but not right now.


Likes

Comments

Jag är en av de här personerna som avsyr massage, men åter igen gav jag mig in och la mig under min systers hårda fingrar på bordet... jag borde ha lärt mig, men icke sa Nicke. Hon knåda hela min rygg och nacke, och jäklar vilka knutar jag har i axlar och nacke, det är rent plågeri när hon försöker reda ur dem. Medans massagen åkte mamma och pappa och köpte mat åt oss och nu hittar vi och kollar hockey, jag sov första och andra halvlek... men nu är jag pigg igen och lever mig in i hockeyns vilda värld. När jag kommer hem ska jag packa inför morgondagens räv och rådjursjakt! Det ska bli 10 minusgrader så det kommer bli så kallt, men man får klä sig rätt och se till att ha fot och handvärmare så ska det nog gå bra.

Likes

Comments

Idag hade jag tänkt att ta en promenad, funderar om den ska ta mig 5km bort upp till mamma och pappa och hönsen... Inatt har jag sovit ganska uselt med konstiga drömmar, jag vaknade med migrän och ont i magen. kanske blir det bättre av en promenad, och en huvudvärkstablett...

Likes

Comments

VARFÖR? Varför envisas man att säga förlåt till andra bilförare? Jag menar om man råkar köra med helljuset lite för länge så de blinkar på dig och man bara "oh förlåt!" Den andre föraren hör dig inte, men ändå säger du inte så kommer ju de där skuldkänslorna.. Varför?

Det är samma när man glömmer blinka, då säger man också "shit jag glömde blinka, förlåt" jo men jag tror lixom de såg det också... men varför ber man om ursäkt när man vet att den andre inte ens hör dig be om ursäkt?

Men då är det väll även lite samma när man blir arg över någon annan när man kör bil och svär eller irriterar sig på att någon inte blinka eller satte på helljusen förtidigt eller bara vägrar stänga av helljusen eller varför inte vräka sig ut framför dig och inte får upp farten snabbt nog men ut framför dig skulle den?

Den andra personen kan ju inte heller höra dig svära eller vara irriterad på den så varför blir man det? Det är verkligen dagens stora frågetecken... Vad tjänar det till?

Likes

Comments

Igår stannade jag på vägen hem från mina föräldrar när jag såg en bil som stod med varningsblinkern på., jag fråga dem om de behövde hjälp och de blir mycket förvånade men också mycket glada att jag stannat, de flesta bilar åker bara förbi och vågar inte/orkar/vill inte stanna. I detta fall var deras hjälp bara någon minut bort och kom medans jag stod där och pratade med dem.

Varför blir folk så förvånade när man vill hjälpa? hon frågade mig om jag jobbade med "sånt här" jag antog då att hon menade som mekaniker? kanske? kan också varit så att hon menade att jag jobbade med människor? men vad vet jag. Vi hann inte prata jättemycket, men jag är glad att de fick hjälp där ifrån.

Jag vill utmana er idag! och utmaningen lyder såhär: Gör något snällt för någon idag. Det kan vara något som att ge någon ett leende eller säga "ha en trevlig dag" när du handlat, eller hjälp någon att bära en kasse, nå något på högsta hyllan. Det kan vara vem som helst eller vad som helst. men det ska vara en snäll handling för någon annan.

Likes

Comments

Igår när jag och min sambo var och shoppade handlade vi en sån här liten pärla att ha på dörren, det blev verkligen snyggt och livade upp stämningen lite!

Kvällen tillägnade jag mig faktiskt åt lite städ och gardinbyten, sen bar det iväg till skyttet! Som idag gick väldigt bra, bättre än väntat. Just nu sitter jag hemma hos mamma och pappa i tv-soffan och tittar på hockey medans pappa byter förarplatsens bälte då den lägligt gick sönder lagomt till jul... suck, men men finns väll någon mening med det också!

Likes

Comments