Edwins första bvc kontroll

       
 
Idag ska jag och våran älskade Edwin till Bvc för första gången på kontroll. Sist då hon var här så var Edwin fortfarande lite underviktig så jag hoppas verkligen att det har gått till sig nu. Jag hade ju havandeskapsförgiftning så det kan vara därför som han är lite underviktig, han var väldigt liten då han föddes inte ens 3 kg hade gubben samlat på sig då han var i mammas mage. ?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bvc besök 2

Idag ska jag och Edwin på bvc igen, vi har bytt bvc till ett som är närmare där vi bor så det är första gången vi träffar den här barnmorskan men hon verkade väldigt trevlig. Det som är så bra är att vi bara kan gå ner dit och det är ju hur underbart som helst, slipper man behöva ta med han på bussen som det alltid är så kvavt i på sommaren.
 
Sedan så ska han följa med pappa sin hem till sin farmor.
Så jag får lite egen tid i eftermiddag, skönt men jag hoppas på ett pling i telefonen så man får jobba sig lite!
 
 

Likes

Comments

v.38+1

 
 
Var ett tag sedan som jag bloggade nu. Gick in i vecka 38 igår, vilket innebär att det bara är 2 veckor kvar tills lillen är beräknad att titta ut! Havandeskapsförgiftningen har som tur är inte förvärrats och jag mår bättre nu än tidigare, hur skönt som helst! Har fortfarande högt blodtryck men proteinen i urinen har minskat jätte mycket så det är ju skönt. Även fast jag har högt blodtryck och fötterna svullnar till stora bollar så har jag hur mycket energi som helst, jag städar och jag donar på hemma och springer på sjukhuset med urindunkar och är hos mamma och hälsar på, haha.
 
 
Men han får gärna komma nu lillprinsen?.

Likes

Comments

39+0

Igår gick jag in i vecka 39+0, det känns overkligt att inom några dagar bara så kommer våran lilla kille vara utanför min mage. Jag är helt utmattad och trött och orkeslös, det är nog tack vare förkylningen som jag åkt på och havandeskapsförgiftningen, inte just havandeskapsförgiftningens symtom eftersom jag har tur och inte har några men allt där runt om. Springa på sjukhuset flera gånger i veckan med urinsamlingar tidigt på morgonen är verkligen hemskt, speciellt då man känner sig som en klubbad säl. Men nu är det snart över, eländet har hållt på sedan v.34, inlagd på sjukhuset i omgångar, men nu är vi snart i mål..
 
Hade lite värkar igår, så har vi tur så är det sist veckan som vi behöver springa på sjukhuset med urindunkar, hoppas det. :)

Likes

Comments

Edwin Meddo Kargbo

Äntligen är han här, våran fina Edwin! ?
Jag vart igångsatt, kom till bb bara för att lämna urin som vanligt och slutade med att jag vart igångsatt, tydligen hade min havandeskapsförgiftning blivit sämre så dom tyckte det var lika bra. Det var en lång förlossning, över 10 timmar tog den och jag trodde aldrig att han skulle komma ut.
 
 
 
 

Likes

Comments

Inlagd på sjukhuset x 2

Fick komma hem i lördags för att på måndagen åka tillbaka till min barnmorska för kontroll på blodtrycket. När jag kom dit så tog den super gulliga sjuksköterskan blodtrycket på mig som visade sig vara på 140/100, lite för högt alltså och fick även lämna ett urinprov som visade sig ha +3 i protein igen.
Så det var bara att åka tillbaka till sjukhuset där de tog CTG, fick förövrigt vänta i två timmar innan jag fick komma in.. Det togs också blodprover på mig och de ville att jag skulle läggas in men att jag fick åka hem om jag ville. Så hem åkte jag. Fick med mig en dunk igen som jag skulle samla urin i och ta med på tisdagen. Så när jag kom med dunken på tisdagen så fick jag ta CTG ännu en gång och jag berättade att jag kännt mig lite sämre, haft ont i huvudet och väldigt svullen i kroppen både i fötterna och i ansiktet så jag blev inlagd ännu en gång.
 
Det togs blodtryck på mig var 3:e timme som var högt men stabilt ändå så de har nu beslutat att ta endast tre gånger om dagen. Fick också kissa på potta för att samla urin ännu en gång och de resultaten var bättre, inte bra men bättre än igår.
 
Idag har jag haft besök utav både mamma, Afif, och hans pappa. Så det har inte varit ensamt idag iallafall. Det är beslutat att jag ska vara kvar här tills på fredag då det ska tas fler prover osv.
Jag och Afif var på tillväxt ultraljud idag också, det var en lättnad att barnet inte tagit någon skada av mitt höga blodtryck.
 
Längtar tills h*n kommer ut, önskar verkligen att jag kunde få bli igångsatt nu det är så jobbigt att inte må bra.
Jag frågade på ultraljud och kvinnan där sa att skulle det bli så att jag måste bli igångsatt så är det ingen fara alls för barnet då hon eller han är så gott som färdig gräddad.
 
 

Likes

Comments

Överkänslig

 
Överkänslig. De är vad jag har varit idag sen doktorn kom och gav mig beskedet att jag inte får åka hem.. Proteinen i urinen var nu högre (som den var då jag kom in) och man vill inte skicka hem mig. Jag har också haft rätt högt blodtryck även om de nu på eftermiddagen sjunkigt och låg på ett bra värde så var de väldigt högt igår, speciellt igår morse sa han. Och jag ska få samla urin igen i morgon, kissa på potta alltså. För att se om proteinvärdet stigit, sjunkt eller är som sist.
Jag vet att det är de bästa att jag stannar kvar här och blir förlöst då barnet är mer moget,iallafall en vecka eller om han sa två.. Så länge som jag mår relativt bra och barnet mår bra så vill man inte förlösa mig alldeles för tidigt. V.37 då är barnet färdig bakat, men om jag orkar i två veckor till det vet jag inte.

Jag saknar Afif så himla mycket och tack vare alla hormoner och grejer som graviditeten bjuder på så började jag gråta i telefonen när Afif ringde.
Nu längtar jag nåt in i norden efter vårat älskade barn och att få komma hem och starta vardagen. Att sitta här varje dag och se alla glada och trötta mammor med sina nyförlösta små gullbebisar, bara det är en pers! ?
 

Likes

Comments

Hemma! :)

I lördags visade det sig att mina prover var mycket bättre och blodtrycket hade varit jämnt och inte stigit något yttligare under ett helt dygn. Så jag bad om att få åka hem och det fick jag! 
Var tvungen att komma tillbaka på måndagen med en dunke urin igen och tog några prover. Hon ringde idag och sa att blodproverna var fortfarande bra doch hade proteinen i urinen ökat lite igen, men jag behöver inte åka in på sjukhuset eftersom att jag mår så pass mycket bättre än innan så jag kommer få gå på kontroller någon gång i veckan istället. Ska samla urin från 19 i morgon till 7 på torsdagen och sen åka in med det och ta yttligare prover och blodtryck. Får åka mycket till sjukhuset men hellre det än att jag måste stanna kvar där...

Likes

Comments

vecka 30+2

Har änsålänge haft en väldigt bra graviditet, ingen foglossning alls vad jag vet eller några särskilda krämpor som jag inte kostat på mig själv. Jag menar man får ju skylla sig själv lite om man jobbat flera dagar i rad 7-16 och sedan tar en promenad som går i alla fall på 20 min dit och sen ska man ju hem också, och att ha ont lite då och då de får man ju räkna med ;). 

Det ända som är jobbigt de är att jag har en jäkla halsbränna och den kommer i tid och otid. I början kunde jag kontrollera den iallafall genom att inte dricka kaffe eller äta för stark mat, men nu verkar det inte spela någon toll längre då jag tycker jag får halsbränna hela jäkla tiden trots att jag dricker så lite kaffe som möjligt och knappt äter stark mat... 

Har också blivit klantig och att böja sig ner utan att böja på knäna är knappt ett alternativ längre, då spänner magen haha. Längtar verkligen tills bebis kommer, nu är det knappt 10 veckor kvar?
 
 

Likes

Comments

Second hand + ny graviditetsvecka

Idag var jag med mamma och gick runt på lite olika loppisar och kollade runt. Det finns så mycket fint och som är hur billigt som helst, nästan så man blev chockad över priserna ibland.
Egentligen så är det lite mer personligt att handla tex möbler från second hand än när man handlar möbler på IKEA, då blir det möbler som alla andra också har. Men när man handlar sådär så är det inte lika vanligt att man kommer hem till nån med samma köksbord. 
Fattar inte varför man slösat massa pengar på Ikea för någonting som alla andra har, haha :P
 
Efter vi varit runt på alla loppisar och second hand butiker som det finns i sundsvall (vad jag vet) så åkte vi hem och fikade lite och drack kaffe, sedan åkte vi iväg igen och kollade på BOOM. Där har de också hur mycket fint som helst, lite annorlundare saker. Älskar att gå runt och kolla på inredning och grejer, man får så mycket inspiration. 

Längtar tills vi flyttar till våran nya lägenheter, har så himla mycket ideer på hur jag ska inreda. Brukar få inspiration från andra bloggare och på styleroom och sköna hem tidningar osv. ?
 
 
Går in i vecka 32 idag(v.31+0)?
 

Likes

Comments