Dagen på jobbet idag blev faktiskt ungefär som jag hade trott. Men så här efteråt så inser jag som vanligt att det inte var något att oroa sig över. Även om det var tungt och besvärligt så klarade jag det utan missöden 😊
Att sen få komma hem till en underbar hund, fantastisk sambo och hus gör att det ändå känns helt okej såna här dagar.

Vågen då? Den visade på 93.3 så minus 1.7 på en vecka! Jag vet att första veckan eller veckorna ofta ser ut så och att det avtar, men det är en viktig kick, en sporre som gör att det känns lättare att fortsätta.

Vi har precis kommit hem från en sväng med fyrhjulingarna. Kallt som satan, men så värt det!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det har varit en bra vecka faktiskt. Jag har hållit mig till den mat jag ska äta och det ar inte varit någon större fara heller med sötsug eller hunger.
I onsdags var jag fruktansvärt hungrig när det var dags för kvällsmat, så jag tog två knäckemackor istället för en. Ingen fara med kalorier så det kändes bra. Vi får se imorgon bitti vad vågen ger för resultat.
Förra måndagen landade vågen på prick 95.
Jag fick min nya e-cigg också (efter mycket, mycket strul och  ny beställning från annan butik). Och den var precis så bra som jag trodde :) Passade på att köa en ny smak också, hallon-lakrits. Ny favorit helt klart!

Veckan som kommer är dryg, rent jobbmässigt. Jag har tre stora, tunga projekt att göra och de är dessutom rätt besvärliga. När helgen kommer så kommer den vara mer efterlängtad än vanligt.
Men veckans mat är planerad, och det blir god mat alla dagar igenom så det är ju alltid något att se fram mot.

Jag tänkte på det här med att må. Rent psykiskt alltså.
Jag är sedan många år diagnostiserad med en mildare form av ångest. Mina ångest attacker blir aldrig värre än att jag får lätt hjärtklappning och känner mig rastlös och orolig överlag, och de kommer väldigt sällan. Kanske en gång varannan månad eller så. Men ångesten annars visar sig bland annat genom att jag är expert på att se negativt på saker utan att för den skulle bryta ihop. Ta jobbet till exempel. Jag har under hela helgen funderat på hur jobbigt det kommer bli med de här projekten. Kan inte riktigt släppa det. Hur kommer det gå, hur kommer det bli, hur ska jag göra på bästa sätt? Om jag i mina bättre stunder kan se nyktert på det, så inser jag ju att det inte kan bli så farligt. Ja det kanske blir lite övertid, men vad gör det då? Jag kanske förstör något, vad gör det då? Ingen kommer dö, jag kommer inte förlora jobbet.
Jag har i alla fall lärt mig leva så pass bra med det så jag inser att jag kanske aldrig kommer kunna ha ett jobb där jag alltid mår bra och att det aldrig skapar ångest hos mig.
En annan sak som det visar sig på är oro för vad andra tycker och tänker. Jag kan bli orimligt ledsen om en vän låter sur på mig, eller inte hör av sig på ett tag (även om det finns fullt rimliga skäl till detta). Eller om jag lyckas göra mina föräldrar besvikna. Jag tror mycket oro för jobbet bottnar i det, att jag kanske gör bort mig och kommer få skäll för det.

En sak som slår mig när jag skriver det här, är att det bara är mina närmaste som känner till att jag vissa dagar kan må otroligt dåligt. Min sambo, mina föräldrar och min svägerska. Våra närmaste vänner vet det inte, för jag skäms att berätta det. Jag vill inte att de ska se på mig som en annan människa om de får veta. Varför känner så många med en psykisk problematik så? Om min närmaste vän kom och berättade att hon var bipolär, eller deprimerad, eller vad det än handlar om så skulle jag inte tänka mer på det än att man väl få ta lite hänsyn de dagar som hon skulle må sämre. Annars skulle det ju vara precis samma människa som tidigare.
Fast jag kan inte riktigt tänka så om mig själv, det är en annan sak att jag ska berätta för våra vänner. Fast jag egentligen vet att de inte skulle göra någon sak av det.

Nåja, nu är det uppladdning inför veckan som kommer - som inte alls kommer bli så illa som jag inbillar mig idag. Ni ska få se när veckan är över :)
Likes

Comments

Jag är totalt värdelös på att blogga.
Oftast handlar det om att jag inte har något intressant att säga. Jag tillhör inte dem som uppskattar att läsa om triviala (i min värld) saker som senaste fyndet på rean, eller att katten skitit utanför lådan. Jag säger inget om dem som uppskattar den typen av blogg, bara att jag inte gör det.
När jag fastnat för en blogg (inte vänners inräknat nu) så handlar det om sorg, sjukdom eller viktbloggar. Kanske önskade jag att det här skulle bli en viktblogg som någon ville följa? Eller så vill jag bara att det ska bli en dokumentation över mitt år. Något att se tillbaka på till nyår och se vart jag står då, hur långt jag har kommit?

Oavsett vilket, om du läser det här, så lovar jag att skriva mer, men räkna inte med den intressantaste bloggen i världshistorien. Det kommer nog trots allt "bara" att bli en dokumentation för min egen del 😜

Likes

Comments

Jag kom ihåg att ta bild, hör och häpna.
Eftersom vi åt borta igår, så fick det bli matlåda från Statoil idag. Goohs korvstroganoff. Helt okej matlåda för att vara köpt. Den är otroligt god och har hyfsade ingredienser, och 520 kcal/portion.

Ser inte så trevligt ut liggandes i plåtlåda, men det är i alla fall en bild 😉

Likes

Comments

Jag hade tänkt börja lägga in bilder på vad jag äter, men glömde så klart bort det nu till frukosten.
Den bestod i alla fall av

200 gram nyponsoppa
1 skiva knäckebröd med mjukost
1 skiva rågbröd med 25 gram makrill i tomatsås

420 kcal

Helt okej frukost även fast jag har svårt för bröd.

Återkommer med lunchen sen!

Likes

Comments

När det är så kallt att fåglarna har tystnat, och skogen är stilla. 
När det är så kallt att man nästan kan ta på kylan och det fryser till is i näsa och ögonfransar. När det är så kallt att tågen blir inställda för att man är rädd att det ska bli stillastående och passagerarna i så fall inte kommer överleva.
När det är så kallt att du kan höra iskristallerna när fukten i luften fryser till is. 
När det är så kallt att du kan höra hur det knäpper överallt av köld. 
När det är så kallt, då tycker vår jycke att det är lagom att ligga ute i snön och gnaga på en pinne.

Snart är det måndag, och min riktiga vardag är tillbaka. Jag gjorde en matlista igår så jag kan åka och handla i helgen nu. Sen blir det att ta tag i saker och ting, komma igång och äta lagom mycket och nyttig mat. Jag ser fram mot det, och jag har en tro på mig själv den här gången som jag inte hade på länge. Kanske är det just för att jag inte har sagt att jag SKA gå ner i vikt?

Jag fick förresten nästa min nya vejp (e-cigg) idag, men min otur trogen så hade de skickat fel grejer så det blir att vänta till på måndag i alla fall med att testa den så de hinner skicka nya grejer.

Likes

Comments

Vi vaknade till -12 grader och snö som yrde i luften. Fantastiskt!

Efter att ha vaknat till ordentligt tog vi med oss fyrhjulingen och hunden till sjön för att kolla isen. Inte tjock nog för hjulingen men gott och väl för oss och jycke. Så hon fick springa av sig ordentligt och är nu mer helt färdig. Hon tassar inte ens efter till köket för att kolla om det bjuds på något gott. Så vet man att hon är trött.

Likes

Comments

Ledig dag idag. Som jag nämnde igår så börjar ångesten så småttkrypa sig på över att julen och ledigheten är över. Samma visa varje år. Jagstädade undan julen igår. Det blir så mörkt och kallt direkt. Jag älskar skenetsom man får från julgran, och stjärnor och julstakar. Du kan inte få det varmaoch ombonade skenet med någon annan lampa. Men det är ganska mysigt här hemma iall fall. 


Jag var in till stan och handlade lite idag. Eller shoppade kanske man skasäga. Spenderade ett presentkort som jag fått på KICKS, bytte en tröja mot ettpar jeans och hämtade ut en telefon som varit på lagning. Fynden på KICKS måstejag säga att jag är väldigt nöjd med. En ögonskuggspalett från smashbox och enskuggprimer från samma märke. Riktigt bra grejer!

Kvällen kommer spenderas i soffan tror jag. Frusen och ganskatrött så det känns fullt lagom att göra just ingenting under en filt. Kanskekoka en kopp te och kolla på en bra film.

Vad gör du ikväll?

Likes

Comments

Halvdag på jobbet idag och ledig dag imorgon. Även om ångesten kryper på att helgerna snart är över så ska det bli skönt med vardag och rutin igen.
Jag ska ta en dag och skriva ner min historia om ångest.

Testade att bara puffa på vejpen idag på jobbet, det gick riktigt bra. Har rökt i runda slängar tio cigaretter idag jämfört mot det normala på runt tjugo. För att bara vara ett test så tycker jag att det gick fantastiskt. Fast det kanske är det som är melodin, att faktiskt bara testa och aldrig bestämma sig för att nu, nu jävlar kör vi.

Min förra viktresa (mer om den en annan dag också) började precis så. Jag hade skaffat min första smartphone och hittade en kalori app. Testade bara för skojs skull att se hur mycket jag åt på en dag och drog sedan ner på intaget. Det är nog så jag måste göra för att lyckas. Aldrig bestämma mig helt utan bara prova och se hur det går.
Att något är för alltid skrämmer mig, jag måste ha flyktvägen att kunna gå tillbaka till det gamla, trygga, invanda. Även om jag inte vill vara där. Dravel blev det nu... Skyller på den senaste timmen.

Likes

Comments

Det finns så jäklar många smaker till e-ciggen så det är verkligen som att försöka välja när man ska plocka lösgodis.

Idag fick jag med mig smakerna Strawpeardew (jordgubb, päron och honungsmelon) Oh my lemon pie  (som det låter) och Yoghurt från butiken.
Klart bra smaker alla tre, men Yoghurten är nog en ny favorit faktiskt!
Hoppas bara att nya vejpen kommer till veckan.

Likes

Comments