Klockan är nu 07:20, det är 10 grader men människor är i farten så de får upp temperaturen. Ska ta mig till min sista etapp, mot hemmet. Det har varit en helt underbar och fantastisk resa. Dagen till ära blev det sockershock till frukost!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Då är det sista natten innan hemresan mot hemmet påbörjas. Det ska bli skönt att komma hem men längtan ut i världen finns alltid.
För att göra kvällen lite speciell så blir det rött vin på rummet efter en helkväll på stan. Nu återstår bara lite sömn och sen är min resa slut för den här gången. Skål go vänner och god natt Copenhagen😴😴

Likes

Comments

Då sitter jag på tågen mot Köpenhamn och har lämnat södra Europa. Vi är ca 1,5 timme försenade men vad gör väl det när man har semester??😉😉
Om ett litet tag så anländer vi slutmålet och då kommer det att sitta fint med mat.

Likes

Comments

Efter en stadig frukost har jag nu tagit mig till Hamburg Hbf. Här väntar byte på tåget som ska ta mig över till Köpenhamn. Tåget är ca 25 minuter sent så det är bara att snällt stilla stå!

Likes

Comments

Det här är en dag som jag kommer att minnas med glädje. Jag har upplevt det genuina, gästvänliga och trevliga möte med en familj från Bremen.
Dagen började som vanligt med tidig promenad i staden. Klockan 11:00 satte jag mig på en guidad tur (på tysk-engelska, mest tyska). Det gjorde ingenting alls då jag såg hur alla andras huvuden vreds, så jag titta åt samma håll. Det var en härlig och intressant resa.
Efter turen (som tog 1,5 timme) var jag törstig och sugen på något sött. Jag letade på ert mysigt torgcafé och slog mig ner.
Det är nu det händer, ett sällskap på tre personer frågar artigt om de får slå dig ner och jag svarar lika artigt ja visst. Det är två studenter från Kina och en Bremen bo. Efter ett tag så frågar Bremen bon, som förresten heter Torsten om jag vill följa med hem till han och hans fru Kerstin på lunch???
Efter lite övervägande med mig själv så tackade jag ja.
På 2,5 timme hann jag se saker ingen turist får se på sina guidade turer samt att jag fick träffa han fru Kerstin och äta hennes hemlagade köttsoppa.
Tänk vad slumpen gör ibland, jag väljer ett café som dom också gör och då har vi utbytt massor av spännande erfarenheter.
Nu är kvällen kommen och jag ska packa ihop mig inför resan mot Köpenhamn i morgon.
God Natt Bremen, även vi hoppas jag kommer ses igen.

Likes

Comments

Vaknade upp precis innan klockan skulle ringa för väckning. Tänja på kroppen, in i duschen och sen frukost. Efter att jag fått i mig lite energi så var det bara hänga på sig  kameran och bege sig ut i vimmelet. Ner till torget och sen vidare till turist informationen för inköp av guidad tur. Först tillbaka till hotellet för att inhämta en tröja, lite kyligt är det.

Likes

Comments

Oj oj oj vilken dag. Den här resdagen blir något att komma ihåg. Allt började stilla och lugnt vid tågstationen i Épernay och det var hur stilla som helst. Väl framme i Paris tog det fart ordentligt. Det var bilar, cyklar, mopeder, människor bussar, taxibilar, motorcyklar m.m. som for fram som virvelvinden. Helt motsatt till vad jag kom ifrån. Ja ja gilla läget! Tog mig ner till bagage boxarna och tänkte låsa in alla väskor för ta dn promenad och fika i väntan på nästa tåg. Sagt och gjort, jag gick en trappa ner och såg till min förvåning att det var kö till incheckning. Allt bagage och jag själv skulle scannas innan jag kom in till boxarna. Det var bara att följa med strömmen. Väl av med väskor så fick jag min promenad och café Latte med croissant.
När det var dags att gå tillbaka så kom nästa händelse. Innan påstigning på tåget var det säkerhetskontroll igen. Samma procedur som vid bagage boxarna. Jag klara mig den här gången också och fick ett varmt mottagande av en togvärd som visade mig till min plats, fint värre.
Väl på tåget var det bara att luta sig tillbaka och koppla av. I Köln var det kaos och mitt tåg blev precis innan avgång inställt. En timme väntan på nästa tåg. Efter många turer fram och tillbaka mellan perong 4 och 5 kom jag tillslut ombord och kunde ta mig hela vägen till Bremen.

Likes

Comments

Lämnar Épernay med en bubblande känsla. Det har varit otroligt härligt att få uppleva staden. Allt genomsyras av champagne! Staden är liten (25 000 invånare) och den andas lugn, ro och harmoni.
Sitter nu på tåget mot Paris där byte av tåg ska ske.

Likes

Comments

Ligger i sängen på hotellet och kan konstatera att det tillkommit en väska, hur gick det till?
De här dagarna i Épernay har lärt mig mer om Champagne än jag kunde innan. Exempelvis så finns det en kommitté som bestämmer när det får skördas, hur mycket som får skördas, när det är ett "vintage-år" m.m. Jag har även lärt mig att en 750 cl flaska heter butelj och ska räcka till 7 glas. Champagne ska drickas i mindre kupade glas och INTE i höga smala glas. Vi har munken Dom Perignon att tacka för champagne, TACK! Jag fick även vetskap att tre druvor används för tillverkningen. Så i morgon när jag reser mot nya mål gör jag det med ett leende på läpparna, för jag kommer att återkomma hit.

Likes

Comments

Den här morgonen startade exakt som alla andra mornar. Frukost och morgonbestyr. Sen blev det avvikelser från rutiner. Ett besök på Moët & Chandon där rundtur i deras vinkällare höll kroppen sval. Efter blev det provsmakning av två sorter, en rosé och en vintage. Vi var en grupp på ca 15 personer som gick tillsammans. De var personer från USA, Australien, England och jag från Sverige. Nu ska det bli katedral besök, lite kultur får jag allt slänga in mellan all champagne.

Likes

Comments